Lucian_M Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 Același bătrânel care te trimite în iad dacă n-ai făcut fapte bune și n-ai mers la biserică? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 (editat) Acum 27 minute, Lucian_M a spus: Același bătrânel care te trimite în iad dacă n-ai făcut fapte bune și n-ai mers la biserică? Cineva tot incerca sa ma convinga de "puterea divina"si l-am intrebat: "Daca exista acea putere divina,care judeca pe toti,de ce ard bisericile,chiar si cele celebre sau pot fi afectate de cutremure sau buldozere,de ce pot intra hotii in biserica,de ce mor popii in accidente,de ce se imbolnavesc popii de boli grave,incurabile,ca doar ei slujesc puterea divina....." Nu a putut sa imi dea un raspuns.... Acum 28 minute, Lucian_M a spus: Același bătrânel care te trimite în iad dacă n-ai făcut fapte bune și n-ai mers la biserică? Eu fac fapte bune:Hranesc cainii fara stapan,porumbeii,trimit cersetorii la munca.... Editat August 17, 2024 de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 Eu atât vreau să știu: de ce se nasc copii cu malformații sau cu boli grave? Au păcătuit ei cumva... Eventual mă-sa, care n-au bătut destule mătănii în timpul postului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vortex105 Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 (editat) dar ce, n-ai văzut popi păcătoși? Editat August 17, 2024 de vortex105 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 (editat) Tot religia noastra ortodoxa,zice ca,copiii platesc pacatele parintilor,si e foarte inregula treaba asta,ca asa a hotarat batranelu cel cumsecade si bun.As vrea sa discut un pic cu batranelu pe tema asta.Da,da...BOR zice ca e ok sa moara un copil.Intelegeti treaba asta? E grotesc. Editat August 17, 2024 de pinnochio Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 Există o teorie care spune că suntem trimişi pe Pământ ca o pedeapsă, murind ne eliberăm revenind în rai. Rezultă că suicidul e o evadare pedepsită ca atare iar copiii ăia au fost graţiaţi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 Tâmpită carte, cretine învățături. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 Mno...religia are si treburi bune,cum zice un coleg mai sus.Dar ar trebui sa mai umble la ritualuri,prea sunt de evu mediu.Adica sa faca un fel de resetare,nu deodata,dar asa...progresiv... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat August 17, 2024 Share Postat August 17, 2024 Au reuşit upgrade doar cu aer condiţionat şi sonorizare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat August 19, 2024 Share Postat August 19, 2024 La 15.08.2024 la 7:26, ALEX-Guzzista a spus: Biserica a fost foarte buna pt.a tine "prostimea"sub control si pt.a o putea manipula usor. Ce se intampla acum cu adolescentii se datoreaza educatiei de acasa,si a tampeniilor vazute pe internet. Nu m-am lasat manipulat, sunt unul dintre cei care au dat un popă de pămant,la propriu Pe altii i-am fugarit facandu-i cu ou si cu oțet in plina stradă,scuipand in urma lor (cand am fost mic le-am furat banii de pe masa,am puscat la 'pariu' cu tunul de carbit in biserica in noaptea de inviere si s-a intrerupt slujba,am amanat invierea ..) Acum am prieteni popi pentru ca samsari (masini,tigari,ciocolati etc ..) Faca ce vor,treaba lor,dar nu-i suport pentru ca sunt sfidatori,atat in institutiile in care isi desfasoara activitatea cat si in afara lor. Insa eu vad biserica asta dintr-un alt ungi (din prisma mea 'beceagă') insa tie ti-e usor sa generalizezi si sa lapezi pe toti in aceasi hasna pe toti ceilalti care nu-s ca tine. Exact cum fac pocaitii aia,de care nu pomeniti nimic, (cu care eu am avut clinciuri si in viata privata cat si dezbatand punctul or de vedere) Eu nu pot j7deca biserica in sine pentru actiunile bolnave a celora ce o reprezinta,la fel cum n-as putea judeca gresit nici un prunc ca ma-sa-i curva si suje plua in statia de tramvai,pacat ca va creste in acele medii ostile deprinzand aceleasi indeletniciri. Insa unora dintre domniile voastre,din necunostinta de cauza (ori din lipsa de argumente) va e mai lesne sa-i țâpați pi tăț' in aceiadi căldare si sa-i amestecati la o 'laltă' spălându-vă apoi ca pilat pe labe si aia fu .. Ati mai combatut odata fenomenu' (fiecare dupa priceperea lui), un pârz si la nani,ca atat s-a putut (si e suficient) Mi-as dori sa pot vedea evolutia omenirii peste 100 de ani,cu drogati la liber pe strazi (ori la volan) care-ti violeaza mama,fiica sora,ori poate chiar pruncul,fratele sau chiar taticu' Curve in kizda goala defilând,si cand dai zum e sora sau mămica. Coarne si limbi despicate si alte nasluciri,aci unde sute - mi de ani aveam pretentii ca fusărăm oameni 'normali' capu face capu trage plm ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat August 19, 2024 Share Postat August 19, 2024 Acum 7 minute, shui a spus: Nu m-am lasat manipulat, sunt unul dintre cei care au dat un popă de pămant,la propriu Pe altii i-am fugarit facandu-i cu ou si cu oțet in plina stradă,scuipand in urma lor (cand am fost mic le-am furat banii de pe masa,am puscat la 'pariu' cu tunul de carbit in biserica in noaptea de inviere si s-a intrerupt slujba,am amanat invierea ..) Acum am prieteni popi pentru ca samsari (masini,tigari,ciocolati etc ..) Faca ce vor,treaba lor,dar nu-i suport pentru ca sunt sfidatori,atat in institutiile in care isi desfasoara activitatea cat si in afara lor. Insa eu vad biserica asta dintr-un alt ungi (din prisma mea 'beceagă') insa tie ti-e usor sa generalizezi si sa lapezi pe toti in aceasi hasna pe toti ceilalti care nu-s ca tine. Exact cum fac pocaitii aia,de care nu pomeniti nimic, (cu care eu am avut clinciuri si in viata privata cat si dezbatand punctul or de vedere) Eu nu pot j7deca biserica in sine pentru actiunile bolnave a celora ce o reprezinta,la fel cum n-as putea judeca gresit nici un prunc ca ma-sa-i curva si suje plua in statia de tramvai,pacat ca va creste in acele medii ostile deprinzand aceleasi indeletniciri. Insa unora dintre domniile voastre,din necunostinta de cauza (ori din lipsa de argumente) va e mai lesne sa-i țâpați pi tăț' in aceiadi căldare si sa-i amestecati la o 'laltă' spălându-vă apoi ca pilat pe labe si aia fu .. Ati mai combatut odata fenomenu' (fiecare dupa priceperea lui), un pârz si la nani,ca atat s-a putut (si e suficient) Mi-as dori sa pot vedea evolutia omenirii peste 100 de ani,cu drogati la liber pe strazi (ori la volan) care-ti violeaza mama,fiica sora,ori poate chiar pruncul,fratele sau chiar taticu' Curve in kizda goala defilând,si cand dai zum e sora sau mămica. Coarne si limbi despicate si alte nasluciri,aci unde sute - mi de ani aveam pretentii ca fusărăm oameni 'normali' capu face capu trage plm ... Eu m-am referit la institutia in sine,la opulenta pe care o etaleaza,nu la cineva anume. Nu contest faptul ca sunt si popi care fac fac si fapte bune pentru orfani,batrani…etc De pe vremea faraonilor,a vrajitoarelor,biserica a slujit si va sluji pe cei aflati la putere. Sub acuzatia de “erezie”…de ce ardeau pe rug pe cei care aveau viziuni,pe cei care indrazneau sa ridice capul din pamant…..pentru ca aceia prezentau pericol pentru cei de la putere,desteptand “prostimea”,patura de jos a societatii,cei multi si infometati. Fiecare este liber sa creada in ce vrea,aici este un topic al celor care Nu Cred in divinități. Se poate face un topic “de ce nu sunt ateu”si sa se prezinte acolo eventualele minuni . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 19, 2024 Share Postat August 19, 2024 La 17.08.2024 la 22:10, pinnochio a spus: Tot religia noastra ortodoxa,zice ca,copiii platesc pacatele parintilor,si e foarte inregula treaba asta,ca asa a hotarat batranelu cel cumsecade si bun. La ortodoxie nu zice ca copii TREBUIE sa plateasca pt pacatele parintilor ci ca VOR plati pentru pacatele parintilor, e o subtilitate destul de fina aici dar in acelasi timp foarte vizibila. E cum era la comunisti, copiii aveau de suferit pentru actiunile parintilor lor anticomunisti. Biserica e rea, face numai rau... evident ca face si mult rau, asta este natura umana, cand prinde omul o parohie o considera feuda proprie. Ce ma deranjeaza pe mine este altceva, ca cei care sunt cei mai inversunati impotriva crestinismului iubesc la nebunie islamul, ori aici ceva nu e in regula. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat August 19, 2024 Share Postat August 19, 2024 (editat) Ai vrut sa zici cand cumpara prin șpaga o parohie trebuie sa o considere o investitie care trebuie sa fie profitabila. Editat August 19, 2024 de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 Acum 18 ore, ALEX-Guzzista a spus: Ai vrut sa zici cand cumpara prin șpaga Tot nu se explica aversiunea ateilor fata de crestinism dar iubirea lor nemarginita pentru islam. Ma refer worldwide, nu la noi aici pe Dambovita... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 (editat) La 16.08.2024 la 11:28, SONYC a spus: Lumea nu va fi mai buna atat timp cat prostimea va alimenta conturile bisericii. Se construiesc "catedrale" in loc de spitale si scoli, un semn clar de oameni cu cel putin doua facultati sub centura. De la mine, m..e BOR BOR construieste catedrale fara sa sifoneze banii. Statul trebuie sa construiasca spitale si scoli. Apropo, BOR are cam 800 de centre sociale de zi si de noapte, clinici, cantine, toate auto-finantate. Au inclusiv harta interactiva unde le poti gasi. Nu mai vorbesc de preoti de care iti este rusine sa le treci prin fata avand in vedere munca lor sociala. Statul ce face…? Nu mai puneti botul la harneala ieftina progresista. Editat August 20, 2024 de Ruginel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 (editat) Acum 16 minute, Ruginel a spus: BOR construieste catedrale fara sa sifoneze banii. Statul trebuie sa construiasca spitale si scoli. Apropo, BOR are cam 800 de centre sociale de zi si de noapte, clinici, cantine, toate auto-finantate. Au inclusiv harta interactiva unde le poti gasi. Nu mai vorbesc de preoti de care iti este rusine sa le treci prin fata avand in vedere munca lor sociala. Statul ce face…? Nu mai puneti botul la harneala ieftina progresista. Sa iti aduc oare aminte de perioada cand biserica avea sclavi pe mosiile detinute? Tocmai asta e si ideea, ca nu pun botul la mizeria asta denumita BOR Aaa, ca exista oameni si printre preoti, da, nu contest acest lucru. Din nefericire insa, sunt mult prea putini si cu prea putin impact. Ca in orice alt lucru, majoritatea decide, iar baietii (aka preotii nostri) au decis sa faca banu' gros. Editat August 20, 2024 de SONYC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 (editat) Acum 3 minute, SONYC a spus: Sa iti aduc oare aminte de perioada cand biserica avea sclavi pe mosiile detinute? Tocmai asta e si ideea, ca nu pun botul la mizeria asta denumita BOR Aaa, ca exista oameni si printre preoti, da, nu contest acest lucru. Din nefericire insa, sunt mult prea putini si cu prea putin impact. Ca in orice alt lucru, majoritatea decide, iar baietii (aka preotii nostri) au decis sa faca banu' gros. Realizezi ca mosiile respective erau donatii din partea domnitorilor vremii, donatii care veneau la pachet cu animale de povara, lucratori, etc? Dar care este relevanta acestui fapt in ceea ce am zis eu? Iar referitor la bani, este exact ca la orice categorie sociala. Ii vezi pe unii ca fac bani si ai impresia ca toti sunt asa. Majoritatea pe care ii cunosc eu au un trai obisnuit si nimic mai mult. Stiu si cativa cu multi bani, insa in toate cazurile au banii din alte surse, fie ca au fost familie instarita, fie mosteniri, fie sotia instarita. Editat August 20, 2024 de Ruginel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 (editat) Acum 26 minute, Ruginel a spus: Realizezi ca mosiile respective erau donatii din partea domnitorilor vremii, donatii care veneau la pachet cu animale de povara, lucratori, etc? Cu alte cuvinte, daca primesc maine niste bani care stiu ca sunt obtinuti ilegal, n-ar trebui sa ma intereseze, nu? Ca doar n-am fost eu ala care a dat in cap oamenilor pentru ei. Eu trebuie doar ma bucur de ei si.. cam atat, asta spui? Acum 26 minute, Ruginel a spus: Dar care este relevanta acestui fapt in ceea ce am zis eu? Iar referitor la bani, este exact ca la orice categorie sociala. Ii vezi pe unii ca fac bani si ai impresia ca toti sunt asa. Majoritatea pe care ii cunosc eu au un trai obisnuit si nimic mai mult. Stiu si cativa cu multi bani, insa in toate cazurile au banii din alte surse, fie ca au fost familie instarita, fie mosteniri, fie sotia instarita. Intrebi ce relevanta are, serios? Sursa va avea tot timpul relevanta, fie ca iti place ori ba. Sursa (aka istoria) spune clar si la obiect ca baietii nostri au fost stapani, peste pamanturi, peste oameni, peste averi. Ce anume s-a schimbat intre timp? Firul de aur/argint din hainele lor sau poleiala de pe cupole poate, ca naravul niciodata. Nu stiu unde traiesti, dar eu inca n-am vazut preot cu trai "obisnuit" asa cum il numesti. Dar ce stiu eu, probabil 10 vacante pe an in destinatii exotice, masini, case, pamanturi si multi bani in conturi reprezinta ceva absolut normal si sunt eu deplasat. Ca sa fiu corect pana la capat, repet, stiu ca exista si oameni printre ei, dar majoritatea au ramas cu aceeasi mentalitate, de stapani. Cum oile insa se supun, prosti ei sa nu profite. Editat August 20, 2024 de SONYC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 BOR este doar o institutie care a capitalizat dorinta omului de a-si explica aparentul haos. Nu doar BOR face asta, si Biserica Catolica face asta, si cam orice biserica incearca acelasi lucru. Din punct de vedere antropologic, aceasta dorinta a omului de a intelege haosul apare sub mai multe forme, prima care-mi vine in mine acum fiind "teoria conspiratiei" care incearca sa gaseasca un fir aparent logic, explicabil in spatele unor actiuni sau inactiuni cu mare impact asupra societatii in general. Inclusiv stiinta, fie ea matematica, fizica sau psihologie a incercat sa cuantifice cumva "teoria haosului". In realitate este greu de digerat ideea ca lucrurile se intampla doar pentru ca anumiti parametri au fost indepliniti independent unii de altii. E foarte infricosator pentru multi sa digere teoria ca acesti parametri adunati la un loc genereaza comportamentul unui sistem, ca poti sa prevezi asta insa nu poti sa prevezi cu exactitate cand anume acesti parametri se aliniaza. Si daca acesti parametri se aliniaza e mult mai usor de digerat fenomenul daca spui /crezi ca e "mana lui D-zeu", betia dintre Bill Gates si Musk, Allah, Putin etc. Natura umana transforma necunoscutul in ceva extrem de infricosator. D-zeu a rezolvat ecuatia si a aflat necunoscuta. La fel, si teoria conspiratiei elimina necunoscutul si-i da un chip concret. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 (editat) Acum 7 ore, Nguyen a spus: Tot nu se explica aversiunea ateilor fata de crestinism dar iubirea lor nemarginita pentru islam. Ma refer worldwide, nu la noi aici pe Dambovita... Poate pt. ca la islam 4 neveste este legal, la crestini este prea-curvie. Editat August 20, 2024 de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 Acum 9 ore, Nguyen a spus: iubirea lor nemarginita pentru islam. Ateul e ateu si gata.El crede nici o religie.Toate-s inventii stupide,fara bază. Acum 7 ore, Radu Andrei Gabriel a spus: BOR este doar o institutie care a capitalizat Religiile vand un produs,existenta vietii dupa moarte.De aia lumea cotizeaza,sa le fie bine la dreapta tatalui..ha..ha..sau islamii balesc la cele 70 fecioare. Povestea cu invietea lui jezza,da foarte bine cu viata de apoi.Adica...daca jezza o inviat,sigur este viata dupa moarte.Bahhh,da dupa jezza,o mai inviat cineva? So intors cineva de dincolo?Nici povestea cu jezza nu e sigura,scrierile vremii aceleia nu zic nimic.Nici macar Pilat nu pomeneste nimic.Jezza apare pe la 300 era noastra.Sa ne intoarcem la trecerea pe lumea cealalta.Care e difetenta intre o furnica moarta,si un om mort? In afara de volum...niciuna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat August 20, 2024 Share Postat August 20, 2024 La 17.08.2024 la 22:35, pinnochio a spus: Adica sa faca un fel de resetare,nu deodata,dar asa...progresiv... Perestroika Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat August 20, 2024 Moderatori Share Postat August 20, 2024 Acum 4 ore, ALEX-Guzzista a spus: Poate pt. ca la islam 4 neveste este legal, la crestini este prea-curvie. Deci daca erau decat doo,era doar curvie,peste,e prea curvie... 1 oră în urmă, ENEOS a spus: Perestroika Petre&Stoica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Acum 14 ore, ALEX-Guzzista a spus: Poate pt. ca la islam 4 neveste este legal, la crestini este prea-curvie. Am inteles, si atentatele teroriste? Vin la meniu cu cele patru neveste?! Acum 12 ore, pinnochio a spus: Ateul e ateu si gata.El crede nici o religie. Asa o fi domnule, dar de ce toti ateii iubesc, promoveaza si apara islamul? Nu e tot religie?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Crestinismul are cam 800 de ani avans in fata Islamului. Acum vreo 900 de ani Crestinatatea era obsedata de cruciade (aka "recuperarea" Pamantului Sfant), adica se duceau inarmati pana in dinti sa-i macelareasca pe arabii din zona respectiva. No big deal. Inchizitia (orientata in primul rand impotriva emanciparii femeilor) a activat in Evul Mediu la putere maxima iar in Spania a durat pana in sec. 19, din umilele mele cunostinte de istorie. Nici acum femeile nu au voie sa intre in altar sau sa fie preoti (doar in Biserica Anglicana au voie - dar aici este o alta poveste). Islamul s-a miscat mai greu si fiind in urma crestinismului cu 800 -1000 de ani e inca in stadiul de "cruciade" si inchizitie. Vor sa-si recupereze cacatul ala de "pamant sfant" si-si duc si ei propria lupta cu femeile (mai accentuata in Iran, Arabia Saudia si UAE. Poligamia este acceptata in unele state islamice ca un simbol care arata ca femeia este o simpla proprietate a barbatului. Sunt foarte multe similaritati intre cele doua religii. Si la arabi religia a fost acaparata de politic si inca sunt tari conduse de lideri religiosi (Iran imi vine in minte acum). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate