Nguyen Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 (editat) Acum 7 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Islamul Pai tocmai pentru ca stim aceste lucruri si islamul ar trebui combatut. Si totusi, el este promovat si aparata de atei in detrimentul societatii crestine. Adica ce vreau sa spun este urmatorul lucru, cum se face Ca Ca ateu european dispretuiesti si combati crestinismul sub pretextul ca religia este otravitoarea dar in acelasi timp promovezi si aperi islamul? Keir Starmer de exemplu este ateu dar apara islamul. Prostie? Ipocrizie si coruptie politica? Idioti utili?! Editat August 21, 2024 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 (editat) Acum 21 ore, SONYC a spus: Cu alte cuvinte, daca primesc maine niste bani care stiu ca sunt obtinuti ilegal, n-ar trebui sa ma intereseze, nu? Ca doar n-am fost eu ala care a dat in cap oamenilor pentru ei. Eu trebuie doar ma bucur de ei si.. cam atat, asta spui? Care este punctul de referinta istoric pentru ceea ce afirmi/intrebi? Judecam ceva de acum sute de ani prin prisma normelor si cutumelor sociale curente? Acum 21 ore, SONYC a spus: Intrebi ce relevanta are, serios? Sursa va avea tot timpul relevanta, fie ca iti place ori ba. Sursa (aka istoria) spune clar si la obiect ca baietii nostri au fost stapani, peste pamanturi, peste oameni, peste averi. Ce anume s-a schimbat intre timp? Firul de aur/argint din hainele lor sau poleiala de pe cupole poate, ca naravul niciodata. Nu este nici fir de aur nici fir de argint. Te duc daca vrei la un atelier unde se brodeaza astfel de haine. Acum 21 ore, SONYC a spus: Nu stiu unde traiesti, dar eu inca n-am vazut preot cu trai "obisnuit" asa cum il numesti. Sunt din Bucuresti. Cunosc un preot care este programator, iar intamplator imi este si prieten. S-a preotit de curand ca asa a simtit el. Si-a luat omul meu un XC 90 la mana a 3-a, cu 250,000 km la bord la vo' 12,000 eur. De ce XC-90? Pai are 3 copii, deci familie numeroasa si nevoie de spatiu. Este preot intr-un sat de prin Prahova, incearca impreuna cu scoala din comuna sa tina cursuri de programare pentru copiii de acolo. Stii cate zvonuri s-au auzit despre el in localitate? Ba ca fura, ba ca are o ferma de pui, ba ca are afaceri cu primarul si altele din acelasi registru Acum 21 ore, SONYC a spus: Dar ce stiu eu, probabil 10 vacante pe an in destinatii exotice, masini, case, pamanturi si multi bani in conturi reprezinta ceva absolut normal si sunt eu deplasat. Ca sa fiu corect pana la capat, repet, stiu ca exista si oameni printre ei, dar majoritatea au ramas cu aceeasi mentalitate, de stapani. Cum oile insa se supun, prosti ei sa nu profite. Sunt de parere ca daca vrei sa cauti rahat, vei gasi rahat. Nu neg faptul ca printre ei exista si elemente care nu ar trebui sa se afle acolo, dar daca ne apucam sa generalizam o luam in jos rau de tot. Acum 10 minute, Nguyen a spus: Pai tocmai pentru ca stim aceste lucruri si islamul ar trebui combatut. Si totusi, el este promovat si aparata de atei in detrimentul societatii crestine. Adica ce vreau sa spun este urmatorul lucru, cum se face Ca Ca ateu european dispretuiesti si combati crestinismul sub pretextul ca religia este otravitoarea dar in acelasi timp promovezi si aperi islamul? Keir Starmer de exemplu este ateu dar apara islamul. Prostie? Ipocrizie si coruptie politica? Idioti utili?! Nu doar ateii ci si autoritatile. Dupa crima din UK cand alogenul a ucis 3 fetite, ceva oficial a iesit la pupitru sa tina un discurs desantat. Cum si-a inceput discursul? "Asalam alaikum" Editat August 21, 2024 de Ruginel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Doar pentru ca Starmer e ateu si da declaratii in favoarea Islamului nu inseamna ca toti ateii sunt pro islam sau ca majoritatea ateilor sunt pro islam. Si Iliescu, de exemplu, este ateu dar nu e pro islam. Eu unul nu cunosc niciun "liber cugetator", asa cum zicea Iliescu, care sa fie pro islam. Adevarat, nici nu deschid televizorul de vreo 10 ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 (editat) Acum 6 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Doar pentru ca Starmer e ateu Starmer la randul lui e votat de atei iar astia stiu care e pozitia lui Starmer si de fapt a laburistilor in general. Deci nu vorbim doar de Two Tier Starmer, ci de sustinatorii si votantii (milioane) care voteaza laburistii. Orice votant laburist e ateu sau islamist, deci ca ateu de ce ai vota un partid care promoveaza in mod agresiv o religie?! Aceeasi situatie e si in Belgia, Germania si Franta. Editat August 21, 2024 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 2 minutes ago, Nguyen said: deci ca ateu de ce ai vota un partid care promoveaza in mod agresiv o religie Nu consider analogia relevanta. Daca o acceptam, inseamna ca, de exemplu, poporul rus este pro Islam doar pentru ca Putin este pro islam si ridica in slavi Iranul care e mama islamului in momentul asta. Laburistii, in toata istoria lor, au fost extrem de toleranti in discurs insa au fost primii care au sustinut SUA (in mandate republicane) in toate razboaiele arabe. Cazul Tony Blair este relevant. L-a sustinut pe Bush (republican) pana in panzele albe. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 (editat) Acum 8 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Nu consider analogia relevanta. Daca o acceptam, inseamna ca, de exemplu, poporul rus este pro Islam doar pentru ca Putin este pro islam si ridica in slavi Iranul care e mama islamului in momentul asta. Ba tocmai ca e relevanta analogia iar Putin chiar daca ar fi pro islam sa nu uitam ca este si un sustinator al crestinismului. Acum 8 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Laburistii, in toata istoria lor, au fost extrem de toleranti in discurs insa au fost primii care au sustinut SUA (in mandate republicane) in toate razboaiele arabe. Cazul Tony Blair este relevant. L-a sustinut pe Bush (republican) pana in panzele albe. UK a devenit de multi ani o anexa a SUA, deci cel mai probabil Blair a sustinut SUA fiind fortat de imprejurari. Editat August 21, 2024 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Acum 1 oră, Ruginel a spus: Care este punctul de referinta istoric pentru ceea ce afirmi/intrebi? Judecam ceva de acum sute de ani prin prisma normelor si cutumelor sociale curente? Nu judecam, ci doar alegem sa nu ignoram istoria, e o mica-mare diferenta. Altfel spus, trecutul a modelat viitorul (aka oamenii din prezent) iar tu vrei il stergi cu buretele. Ce conteaza ca popii au fost stapani de sclavi, lasa, e in trecut, acu' au schimbat biciul cu vorbele. Acum 1 oră, Ruginel a spus: Nu este nici fir de aur nici fir de argint. Te duc daca vrei la un atelier unde se brodeaza astfel de haine. Sigur, merg, dar sa ma duci la atelierul de unde prea smecherul Daniel da comanda pentru haina pe care o poarta. Nu mai zic nimic de coroana, ca o sa imi raspunzi ca e din plastic. Cel putin preotii catolici sunt foarte modest imbracati, pe cand la ortodoxi, la soare ma pot uita, dar la preotii astia.. ba Acum 1 oră, Ruginel a spus: Sunt din Bucuresti. Cunosc un preot care este programator, iar intamplator imi este si prieten. S-a preotit de curand ca asa a simtit el. Si-a luat omul meu un XC 90 la mana a 3-a, cu 250,000 km la bord la vo' 12,000 eur. De ce XC-90? Pai are 3 copii, deci familie numeroasa si nevoie de spatiu. Este preot intr-un sat de prin Prahova, incearca impreuna cu scoala din comuna sa tina cursuri de programare pentru copiii de acolo. Stii cate zvonuri s-au auzit despre el in localitate? Ba ca fura, ba ca are o ferma de pui, ba ca are afaceri cu primarul si altele din acelasi registru Este deja a 3-a oara cand iti repet, stiu ca exista si oameni printre ei, dar din punct de vedere statistic, care e procentul lor? Iti raspund tot eu, incepe cu 0, xxx Cat despre masina prietenului tau, pretul de achizitie de cele mai multe ori nu reprezinta cea mai mare cheltuiala. Volvo nu e un producator auto de buget si intretinerea unei astfel de masini e costisitoare. Nu comentez pe banul altuia, doar subliniez ca ceva nu se pupa, o sa aduci insa argumente suplimentare, nu-mi fac griji. Acum 2 ore, Ruginel a spus: Sunt de parere ca daca vrei sa cauti rahat, vei gasi rahat. Nu neg faptul ca printre ei exista si elemente care nu ar trebui sa se afle acolo, dar daca ne apucam sa generalizam o luam in jos rau de tot. In anul de gratie al domnului nostru, 2024, daca vrei sa gasesti rahat, vei gasi. De ce? Pentru ca exista. Imi doresc sa existe insa si reversul, sa cauti de bine si sa gasesti, dar de cele mai multe ori ajungi sa strangi tare tare din ochi ca abia sa zaresti o urma de bine a cuiva. Lucrurile ar fi altfel intr-o lume ideala, dar lumea in care traim e aia cand un om cade pe strada si cativa samariteni ii usureaza buzunarele in secunda doi. Pentru mine unul este de neconceput catedrala mantuirii neamului prost, nu in conditiile in care nu exista suficiente spitale, in care nu exista suficiente aparate medicale performante, in care nu exista scoli sau stau sa cada pe copii. Sa mai zic ca in anul 2024 exista foarte multe zone in care copiii merg pe jos cate 2-3 km pana la scoala? Sau ca stau cu geaca pe ei iarna pentru ca nu functioneaza caldura? Sa nu uitam de batranii nostri care stau in propria mizerie prin cine stie ce camine/azile conduse de oameni fara scrupule. Sa uitam insa de toate astea, avem catedrala, cu alte cuvinte suntem mantuiti.. drum drept, fara giratorii si semafoare pana in rai. Ca sa vezi ironie, cand atat enoriasii cat si prea smecherii nostri preoti se imbolnavesc si ce sa vezi, nu trece doar cu rugaciune, tot spitalul si oamenii calificati de acolo sunt solutia. Eu le-as face vant in secunda doi pentru ca sunt momente cand prostia trebuie sa doara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Bor e organizatie privată,nu are de a face cu guvernarea interna a tarii,decat sa-si ia firfireii de la buget.Fiind privati,intereseaza profitu,cu orice pret.Dar...Hei...asta e definitia corporatiilor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 1 oră în urmă, pinnochio a spus: Bor nu are de a face cu guvernarea interna a tarii Asa zici tu? Nu are in mod legal ca sa zic asa, dar realitatea e aia din teren si nu din foaie. Biserica sprijina politica, nu fara interes, desigur. Inteleg ce subliniezi, statul este cel care trebuie sa se ocupe de spitale, scoli, azile s.a.m.d si nu biserica, de acord cu tine. Imi permit insa un mic exercitiu de imaginatie: daca oamenii care au dat bani pentru construirea acelei cladiri ar fi directionat banii catre un spital sau o scoala, asa, de la oameni pentru oameni, oare cum ar fi fost? Atentie ca am zis doar de o scoala sau un spital, ori avand in vedere cat a costat catedrala, cate s-ar fi putut in fapt construi/repara/dota cu echipamente? Oamenii au deschis portofelele, pacat ca nu si mintea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Oamenii si-au cumparat prin aceste donatii,un loc in poiana luminata cu verdeată.Tre sa-i intelegi,asta e scopu lor in viată.Daca donau pentru spitale,scoli,adaposturi de animale..mno...nu prea e legatura directa cu raiu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 (editat) Acum 35 minute, pinnochio a spus: Oamenii si-au cumparat prin aceste donatii un loc in poiana luminata cu verdeată. Tre sa-i intelegi,asta e scopu lor in viată. Oamenii inca n-au inteles ca atat raiul cat si iadul sunt fix aici, pe pamant, ca unii au de toate si altii mananca de sub unghii. Acu' vreo o luna si ceva, in parcare, o pala de vant a ridicat praful de pe drum si mi-a intrat ceva in ochi. M-am frecat si iar frecat, am spalat cu apa din belsug, dar fara succes. Zic ok, hai la spital ca ma durea ca naiba. Unde sa merg daca nu la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, zis si facut. 20 de min si un Uber mai tarziu, ajung, iau bon de ordine si ma asez la rand. Am vreo aproximativ 20 de persoane inaintea mea. E un singur cabinet disponibil si toate urgentele oftalmologice vin aici. Femeile insarcinate sau parintii cu copii au desigur prioritate, urgentele deasemenea. Ma uit in stanga mea, unu se plange de durere. Ma uit in dreapta mea, una tine mana la ochi si urla ca o doare, ca si-a dat cu clor in ochi si vrea sa intre in cabinet. Ha, sar ceilalti ca arsi, pai ce, noi avem bon de ordine, stam de cateva ore.. incepe circul. Se intrerupe in momentul in care vin doi parinti cu copilul si intra direct, n-au ce sa zica. Care urgenta e mai urgenta? Nu exista triaj, ci doar un bon de ordine si dreptul la prioritate, atat. Dupa cateva ore, vreo 3 la numar, imi vine si mie in sfarsit randul, intru in cabinet. Nu stau 5 secunde, vine alta prioritate, alt copil.. hai, inapoi in sala de asteptare. Bucuresti, capitala tarii, un singur spital de urgente oftalmologice, un singur cabinet deschis si multi, foarte foarte multi pacienti. Oare mai multe cabinete, mai mult personal si poate nu un singur spital cu aceasta specializare ar fi fost mai utile decat catedrala mantuirii neamului prost, nu? Ne meritam soarta, fara doar si poate. Editat August 21, 2024 de SONYC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 (editat) Acum 3 ore, SONYC a spus: Ce conteaza ca popii au fost stapani de sclavi Pe sclavie a tinut-o si islamul dar nu tipa nimeni. Cel mai mare numar de sclavi a fost detinut de Imperiul Otoman, nu tipa nimeni ca deh, islamul e bun. Oare imamii pedofili si moscheile in general militau pentru abolirea sclaviei? Si apropo, astazi se estimeaza ca exista un numar de 20 de milioane de sclavi, mai multi decat au existat in istoria omenirii dar nu vorbeste nimeni de ea pt ca ea nu exista in Europa ci in zonele unde nu exista crestinism. Se pare ca sclavia deranjeaza doar daca e facuta de albi crestini, atunci e deranj mare, se dau foc oraselor si bisericilor, se darama statui... Editat August 21, 2024 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Acum 12 minute, Nguyen a spus: Pe sclavie a tinut-o si islamul dar nu tipa nimeni. Cel mai mare numar de sclavi a fost detinut de Imperiul Otoman, nu tipa nimeni ca deh, islamul e bun. Oare imamii pedofili si moscheile in general militau pentru abolirea sclaviei? Si apropo, astazi se estimeaza ca exista un numar de 20 de milioane de sclavi, mai multi decat au existat in istoria omenirii dar nu vorbeste nimeni de ea pt ca ea nu exista in Europa ci in zonele unde nu exista crestinism. Se pare ca sclavia deranjeaza doar daca e facuta de albi crestini, atunci e deranj mare, se dau foc oraselor si bisericilor, se darama statui... Tot mentionezi islamul, dar pentru ca nu cred in Dzeu si ma enerveaza popii nostri nu inseamna ca sunt fan islam. Nu-s fan religie de fel, oricare ar fi ea. Cat despre sclavia in aceasta societate "moderna", toti suntem sclavi, indiferent de culoare pielii, religie, orientare sexuala s.a.m.d Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Acum 4 minute, SONYC a spus: Tot mentionezi islamul, dar pentru ca nu cred in Dzeu si ma enerveaza popii nostri nu inseamna ca sunt fan islam. Nu-s fan religie de fel, oricare ar fi ea. Cat despre sclavia in aceasta societate "moderna", toti suntem sclavi, indiferent de culoare pielii, religie, orientare sexuala s.a.m.d Discutia nu este despre tine personal ci despre atei in general si anume de ce ateii atat din Romania cat si de peste hotare sunt foarte inversunati impotriva bisericii dar promoveaza si apara islamul? Ceva nu se pupa in toata treaba asta, un ateu ar trebui sa fie chiar mai inversunat impotriva islamului avand in vedere ca muslimanezii dispretuiesc crestinii, budistii, siksii, legebeteii si chiar si ateii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Acum 3 minute, Nguyen a spus: Discutia nu este despre tine personal ci despre atei in general si anume de ce ateii atat din Romania cat si de peste hotare sunt foarte inversunati impotriva bisericii dar promoveaza si apara islamul? Ceva nu se pupa in toata treaba asta, un ateu ar trebui sa fie chiar mai inversunat impotriva islamului avand in vedere ca muslimanezii dispretuiesc crestinii, budistii, siksii, legebeteii si chiar si ateii. Cand am fost in Iordania, am povestit oleaca cu gazda despre coran. Nu prea mi-a placut ce am auzit, dar nici cu ortodoxia nu imi e rusine. La noi e papagal mult, actiuni putine si de regula contra scrierilor. Pe de alta parte, te doare mintea cand citesti ce e in coran, dar nu poti sa zici ca oamenii nu respecta ceea ce scrie acolo, ceea ce nu-i putin lucru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Drumu spre rai,e pavat cu bune intenții,sau cu bune cotizații? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 (editat) 1 hour ago, Nguyen said: Discutia nu este despre tine personal ci despre atei in general si anume de ce ateii atat din Romania cat si de peste hotare sunt foarte inversunati impotriva bisericii dar promoveaza si apara islamul? Dar tu ai vreun studiu cand faci afirmatia astai, o cercetare sociologica, eventual pe grupe de varsta, educatie, pozitie geografica etc? Daca da, da-mi si mie linkul ca-s curios sa vad exact ce a relevat acel studiu. Sau e vorba doar de perceptia ta? Ca l-ai vazut pe englez vorbind de bine islamul si prin urmare esti convins ca toti ateii au idei similare? Editat August 21, 2024 de Radu Andrei Gabriel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 La 20.08.2024 la 10:50, Ruginel a spus: BOR construieste catedrale fara sa sifoneze banii. Cel mai probabil, daca "statul" avea in plus banii BOR-ului, incepeau sa schimbe ceva gardulete, iarba, copacei in ghivece si poate mai ajungeau de citeva fintinute arteziene. Timp in care romanasii merg sa viziteze ceva catedrale pe afara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Acum 7 ore, SONYC a spus: spalat cu apa din belsug, dar fara succes. Daca apa era sfintita de prea fericitu'poate avea efect. La doctor stai la coada,cu bon, la apa sfintita e pe baza de tupeu,imbranceala... etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat August 21, 2024 Share Postat August 21, 2024 Am dat de dracu' mulți din țară... Și oricum negrii merg direct in iad, în cazane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat August 22, 2024 Share Postat August 22, 2024 (editat) La smoală! Acum 8 ore, nike a spus: Editat August 22, 2024 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 22, 2024 Share Postat August 22, 2024 Acum 15 ore, Radu Andrei Gabriel a spus: Dar tu ai vreun studiu cand faci afirmatia astai, o cercetare sociologica, eventual pe grupe de varsta, educatie, pozitie geografica etc? Daca da, da-mi si mie linkul ca-s curios sa vad exact ce a relevat acel studiu. Sau e vorba doar de perceptia ta? Ca l-ai vazut pe englez vorbind de bine islamul si prin urmare esti convins ca toti ateii au idei similare? Este nevoie de studii pentru ceea ce este evident?! Logica si minima inteligenta pe care se presupune ca o ai ca individ nu este de ajuns? Sau nu vrem sa vorbim despre elefantul din camera? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat August 22, 2024 Share Postat August 22, 2024 (editat) 47 minutes ago, Nguyen said: Este nevoie de studii pentru ceea ce este evident?! Deci este vorba de o perceptie bazata pe logica si pe simtul evidentei, corect? Editat August 22, 2024 de Radu Andrei Gabriel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 22, 2024 Share Postat August 22, 2024 Acum 12 minute, Radu Andrei Gabriel a spus: Deci este vorba de o perceptie bazata pe logica si pe simtul evidentei, corect? Da. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate