foxbat Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 nu ma ocup de asa ceva dar am sapat destul in partea asta (pentru proiect personal). Pot sa dau sfaturi:) dar mai bine ne mutam pe topicul corect (ca sa nu trollam Material didactic(pentru cei din mediul urban): https://electromobilitate.com/ghid-practic-cum-am-rezolvat-incarcarea-cu-7-kw-la-bloc/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 (editat) Acum 32 minute, cobi a spus: Asta e si intentia mea , Te strecori prin conditiile date, asta vine binenteles cu costul aferent ..... De ceilalti cu sfaturi ........ ce sa mai zic...... Hidrogenul este scump, @ 500 k eur investitia si mult mai periculos in expoatare. Repet, as dori din tot sufletul independenta .... n-o sa vedem niciodata! Editat Aprilie 5 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 complet eronat. cauta pe google termenul de "off grid" si te lamuresti rapid. La campervan-uri de exemplu e primul lucru cu care incepi (autonomia energetica completa). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 Acum 12 minute, foxbat a spus: complet eronat. N-am clar, doar ca am avut o rulota "independenta" acum vreo 10 ani, unde la Vama lucram pe plaja si printam acasa (in IF) ...... Noroc cu bateria de masina care tine acum o casa pe consum .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 super. atunci unde te ai "blocat" daca ai avut deja experiente "electrice"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 (editat) Acum 3 ore, Contabil a spus: Acei 10,000 eur .... tu de unde crezi ca ti-au venit? Intreb de curiozitate, ca s-a mai spus. Cine te-a tinut de maini sa nu profiti de oferta asta? Cine te tine sa nu profiti de programul Casa Verde, Electric Up, etc? Sunt niste programe/subventii oferite de guvern, EU, etc, nu va mai lamentati. In foarte multe tari se ofera subventii pentru te miri ce. Oricine poate aplica si lua bani, nu au fost oferte nominale. Asa cum sunt programele oferite pentru agricultura, pentru constructii, pentru deschiderea unor afaceri in anumitre zone, etc, etc. Hai sa-i luam la poceala si pentru cei care au aplicat la subventiile din agricultura ca vand rosiile cu 60 de lei kilogramul. Acum 2 ore, cobi a spus: Uita-te doar la transporturi si realizezi ca EV nu are nici o sansa. Nu stiu ce sa spun, marii producatori de autocamioane europeni si-au fixat un target destul de ambitios, ca pana in 2030 sa aiba 50% din vanzari la camioane electrice. Si pe ei nu ii obliga nimeni sa faca nimic pana in 2040 dinc e tin minte. Acum 2 ore, cobi a spus: Asta e si intentia mea , mai ales ca m-am mutat di oras in varful muntelui . Am cautat alternative care sa ma ajute sa elimin pe cat posibil niste costuri lunare destul de mari si mai mult sa fiu independent pt ca aici in zona mea in Apuseni cum sufla vantu mai tare sau e vreo furtuna , pica si reteaua si dureaza mult pana o refac astia. Referitor la stocare energie sunt mai multe posibilitati dar intr- adevar nici una nu e ieftina ,astept sa iasa pe piata bateriile cu sodiu sau hidrogen . As vrea si io o sursa sigura dar de calitate deci nu ma trimite pe ali unde 90% sunt tepari ordinari ( ma refer la stocare ) Baterii Pylontech, 4.8kWh la 5500 lei bucata cu TVA inclus. Eu am dat in 2019 tot atat pe una de 2.56kWh. Am o baterie de 10kWh care tine lejer toata casa peste noapte. Consum cam 6kW de la 18 la 06:00 cand intra panourile in functiune. Deci consum cam 60-65%. Instalata in 2019, SOH 100% Editat Aprilie 5 de TheHuskyCrobats Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geologu Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 Fondurile alea din care se acordă subvențiile vin din bugetul de stat sau din cel al UE, nu? Care se strâng din taxe de la toți contribuabilii, nu? Ăla mai sărac nu poate profita de subvenție pentru că nu își permite să cheltuie nici măcar 10000 de euro (sau cât o mai fi acum) pe un Spring, însă o parte din cotizațiile lui la stat se duc și în subvențiile astea. Știu, o să îmi spuneți că așa e peste tot, dar asta nu înseamnă că e și corect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Aprilie 6 Share Postat Aprilie 6 Mai contează banii? Tre sa fi in pas cu moda.PV,EV...ETC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 6 Share Postat Aprilie 6 sunt mai multe categorii dar pesemne ca ai vrut doar sa comentezi. sunt oameni cu buget (mare, mic, etc) - si isi adapteaza corespunzator achizitiile pentru a-si rezolva necesitatile si cei "fara buget" care cumpara "din inertie". mare atentie - astia sunt cei care duc cercetare si dezvoltarea( am vrut sa scriu pe scurt R&D insa te stiu anti" cautat pe google") mai departe inca ceilalti sa beneficiem de produsele respective la pret "de piata". moda se refera la fitzosenii (iphoane, bmwuri si alte gunoaie), pe acest topic discutam de tehnologie si adoptarea ei cu beneficiile care ne fac viata mai usoara. PEntru tine poate nu conteaza banii (din ce ai povestit nu te incurci cu carduri si altele) insa unii mai si muncim pentru ei (suntem prosti, stiu) asa ca facem multa "analiza" inainte de a-i cheltui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Aprilie 6 Share Postat Aprilie 6 Acum 20 ore, cobi a spus: Am vazut pe YT camioane electrice dar in realitate , cel putin in Ro , n-am vazut niciunul Am vazut eu un Mercedes Actros cand aproviziona un magazin Lidl din Bucuresti. Mi-a sarit in ochi numarul de inmatriculare de culoare verde. Acum 20 ore, cobi a spus: Am vazut la stiri si pe la reprezentante dube electrice cu autonomie minuscula - stau si se umple de praf si ruginesc in parcarile dealerilor ca de cumparat nimeni nu le cumpara. Mai se cumpara,am vazut,dubite mici pe la unele firme mari pt curierat,livrare mancare...etc Dar poate au oferte speciale de pret ca sa le vada lumea la lucru pe strada si sa se duca vestea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Aprilie 6 Share Postat Aprilie 6 https://vm.tiktok.com/ZGemxfJu2/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Aprilie 6 Share Postat Aprilie 6 Acum 8 ore, foxbat a spus: unii mai si muncim Eeee...meștere,dacă te țineai de aerospațiale...te durea la bască.Tesla boboc aveai la poartă Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Aprilie 6 Share Postat Aprilie 6 Așa doar 🛩. În cap. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 7 Share Postat Aprilie 7 Acum 16 ore, ENEOS a spus: https://vm.tiktok.com/ZGemxfJu2/ bai tata bai, filmul zilei. fatuca aia a fost la scoala sau face show doar? n-am putut sa stau pana la capat, de ras. mai era si aia siliconata care zicea ca ea n-a sta cu unul cu Skoda Octavia :)) si on topic, alt material didactic: https://insideevs.com/features/711659/ev-charger-efficiency-losses/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Aprilie 7 Share Postat Aprilie 7 La 05.04.2024 la 14:25, thesaw a spus: Eu, Tesla noua din stoc Bucuresti. De ce ai făcut asta? Adică ai dat de la tine cat? 10k iepurași in loc sa i iei de la stat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Aprilie 7 Share Postat Aprilie 7 Când e contul doldora încep să te enerveze , tre să le vii cumva de hac! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat Aprilie 8 Share Postat Aprilie 8 Acum 21 ore, frigider a spus: De ce ai făcut asta? Adică ai dat de la tine cat? 10k iepurași in loc sa i iei de la stat? Pentru ca urmatorul program Rabla era peste jumatate de an si la persoane juridice se epuizeaza in 3-5 minute de obicei fondurile. Masina era pe stoc, noua configurata cum imi doream si redusa cu vreo 8K Euro. Mai asteptam jumatate de an, poate nu prindeam fonduri si o luam de la capat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat Aprilie 8 Share Postat Aprilie 8 https://www.facebook.com/share/r/aKmCDkKjitpUYvXb/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Aprilie 8 Share Postat Aprilie 8 Am dat adineauri pe centura de un prost cu renault electric, mergea cu 65km/h pe a doua banda si cu geamurile deschise si coloana in spatele lui. Electricele pwlii... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Aprilie 8 Share Postat Aprilie 8 Vezi că ăştia nu merg bătuţi că nu înţeleg, ai nevoie de un taser. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Aprilie 8 Share Postat Aprilie 8 Acum 21 minute, Penetru a spus: Vezi că ăştia nu merg bătuţi Eram pe motocicleta si nu m-a afectat situatia, l-as fi trecut la categoaria "se mai intampla" dar cand l-am vazut cu geamurile deschise mi-am dat seama ca suferea de range anxiety. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Aprilie 8 Share Postat Aprilie 8 Acum 6 ore, Nguyen a spus: renault electric, mergea cu 65km/h pe a doua banda Daca era Zoe...E Foxbatu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Aprilie 9 Share Postat Aprilie 9 Acum 11 ore, pinnochio a spus: Daca era Zoe...E Foxbatu Nu era Foxu, era unul cu un Megane. Daca ar fi fost el ii dadeam o piatra in geam... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Microbec Postat Aprilie 9 Share Postat Aprilie 9 Avea numar de Dambovita? Aia umbla cu geamurile deschise ca sa se faca curent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 9 Share Postat Aprilie 9 nu, de Patria Hotilor, de unde ne tragem Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate