Andrei.c Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Salut! Sunt începător, am permisul (A1) de doua săptămâni, am cumpărat motocicleta (Un Keeway K-Light 125) cu o săptămâna înainte sa îmi vină permisul, fapt pentru care a stat sub husa neclintită. Este normal faptul ca după această săptămână, am constatat faptul că lanțul este ruginit? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 9 minute, Andrei.c a spus: Salut! Sunt începător, am permisul (A1) de doua săptămâni, am cumpărat motocicleta (Un Keeway K-Light 125) cu o săptămâna înainte sa îmi vină permisul, fapt pentru care a stat sub husa neclintită. Este normal faptul ca după această săptămână, am constatat faptul că lanțul este ruginit? salut. husa acoperea și lanțul, sau nu este atât de lunga Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andrei.c Postat Iulie 28, 2021 Autor Share Postat Iulie 28, 2021 Chiar acum, Rares2005 a spus: salut. husa acoperea și lanțul, sau nu este atât de lunga Îl acoperea doar parțial Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Daca nu este uns .... rugineste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 1 minut, Andrei.c a spus: Îl acoperea doar parțial Atunci s-ar putea sa fie de la umezeala din aer, mai ales daca stai undeva aproape de un corp de apa, unde umezeala este ridicata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andrei.c Postat Iulie 28, 2021 Autor Share Postat Iulie 28, 2021 Este curățat și uns. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 8 minute, Andrei.c a spus: Este curățat și uns. Atunci nu știu Întreabă l pe @goe 75, el este expertul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Dacă se pisa pe el câine sau pisică, ruginește de-l iau dracii. Sunt pățit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 (editat) Acum 4 ore, Andrei.c a spus: Salut! Sunt începător, am permisul (A1) de doua săptămâni, am cumpărat motocicleta (Un Keeway K-Light 125) cu o săptămâna înainte sa îmi vină permisul, fapt pentru care a stat sub husa neclintită. Este normal faptul ca după această săptămână, am constatat faptul că lanțul este ruginit? Daca ti-a ruginit intr-o saptamana, inseamna ca e o mizerie de lant. Daca nu l-aivazut tu gata ruginit cand ai luat mobra, inseamna ca n-ai fost atent. In oricare din cazuri, curata-l si unge-l ( vezi topic despre asta pe forum). Acum 4 ore, Andrei.c a spus: Este curățat și uns. Niciun lant uns nu rugineste. Acum 4 ore, Rares2005 a spus: salut. husa acoperea și lanțul, sau nu este atât de lunga Husa n-are nicio treaba, lantul rugineste de la umiditatea din aer. ,pS Din cand in cand lantul se unge pe toate partile, nu doar pe interior, acolo unde calca pinioanele. Tutorialele care iti arata ca se unge doar acolo se refera la lanturi de calitate si care sunt curatate regulat si unse si apoi invartite km multi. Deci din cand in cand se unge pe toate partile, tocma ca sa nu rugineasca daca mobra sta mai mult sau daca lantul e de mai slaba calitate. Editat Iulie 28, 2021 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 5 minute, Speedy.K a spus: Niciun lant uns nu rugineste. Husa n-are nicio treaba, lantul rugineste de la umiditatea din aer Adica daca lasi motocicleta timp de 2 săptămâni fara husă si o ploua în draci nu rugineste lanțul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 @Rares2005 Da! O variabila ar putea fi un loc fara soare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 2 minute, Contabil a spus: @Rares2005 Da! O variabila ar putea fi un loc fara soare. Ba, o secunda, sunt eu handicapat? Rugineste lanțul de la umezeala si nu rugineste de la ploaie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 10 minute, Rares2005 a spus: Ba, o secunda, sunt eu handicapat? Rugineste lanțul de la umezeala si nu rugineste de la ploaie? Da, de la umezeala constanta. Nu de la ploaia uscata repede. Mobra mea a stat veri intregi in fata blocului fara husa. N-a ruginit lantul niciodata. Dar nic n-a stat lantul neuns si nici nefolosit cu saptamanile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 4 minute, Speedy.K a spus: Da, de la umezeala constanta. Nu de la ploaia uscata repede. Mobra mea a stat veri intregi in fata blocului fara husa. N-a ruginit lantul niciodata. Dar nic n-a stat lantul neuns si nici nefolosit cu saptamanile. Ma gândeam sa nu fii stat afara fără husa in perioada aia cand ploua in fiecare zi, adică sf lui mai si iunie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Sa fi stat. Cu un singur i. Si la asta trebuie sa aduc argumente stiintifice? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Chiar acum, Speedy.K a spus: Sa fi stat. Cu un singur i. Si la asta trebuie sa aduc argumente stiintifice? 1. Nu am întrebat 2. De ce cauți scandal? Ce ti am făcut eu acum? Doar te am întrebat ceva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 2 ore, Rares2005 a spus: Ba, o secunda, sunt eu handicapat? Rugineste lanțul de la umezeala si nu rugineste de la ploaie? Poate. Nu te contrazic. Un lant uns bine nu rugineste nici de la una si nici de la alta. dar 6 luni in umezeala inseamna mai multa apa decat o ploaie sau doua. Uleiul de lant moto nu e tot aia cu uleiurile pentru masini fine sau ala de il folosesti seara cand esti singur acasa, unele au teflon sau alti aditivi care le fac rezistente la apa. Alea de masini fine sunt spalate de ploaie, iar ala de il folosesti tu seara e pe baza de apa, doar ca mainile tale nu ruginesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 6 minute, AdrianB1 a spus: Poate. Nu te contrazic. Un lant uns bine nu rugineste nici de la una si nici de la alta. dar 6 luni in umezeala inseamna mai multa apa decat o ploaie sau doua. Uleiul de lant moto nu e tot aia cu uleiurile pentru masini fine sau ala de il folosesti seara cand esti singur acasa, unele au teflon sau alti aditivi care le fac rezistente la apa. Alea de masini fine sunt spalate de ploaie, iar ala de il folosesti tu seara e pe baza de apa, doar ca mainile tale nu ruginesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 Acum 25 minute, AdrianB1 a spus: ala de il folosesti seara cand esti singur acasa Adică voi nu folosiți scuipat?!? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionutpm Postat Iulie 28, 2021 Share Postat Iulie 28, 2021 A folosit cineva acel sistem automat (picuratoare) de lubrifiere a lantului (in mers)? Are vreun sens, merge? Stiu ca e putin pe langa subiect dar nu vreau sa deschid un topic nou. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Iulie 29, 2021 Share Postat Iulie 29, 2021 Dă-mi un mesaj peste o săptămână și îți fac și ție. Da, funcționează, scutește de bătăi de cap și își scoate banii rapid. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Iulie 29, 2021 Share Postat Iulie 29, 2021 Cum anume isi scoate banii, il scoti la produs la coltul strazii? E eficient, poate fi murdar in unele cazuri, dar pana la "isi scoate banii" e ceva distanta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iulie 29, 2021 Share Postat Iulie 29, 2021 Acum 9 ore, Rares2005 a spus: 1. Nu am întrebat 2. De ce cauți scandal? Ce ti am făcut eu acum? Doar te am întrebat ceva Nu caut nimic. Am incercat sa te mai invat ceva si in a doua parte am glumit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares2005 Postat Iulie 29, 2021 Share Postat Iulie 29, 2021 Acum 17 minute, Speedy.K a spus: Nu caut nimic. Am incercat sa te mai invat ceva si in a doua parte am glumit. Acum sunt de pe telefon, scriu răspunsurile de pe telefon și de multe ori ma concentrez mai mult pe mesajul în sine, nu pe cum scriu.. Ma rog, mersi ca ai încercat sa ma înveți ceva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 29, 2021 Share Postat Iulie 29, 2021 Eu zic să plimbi că ruginește ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate