catosp Postat Septembrie 15, 2021 Share Postat Septembrie 15, 2021 Salutare tuturor! Stie cineva ce se mai intampla cu proiectul de lege care da voie posesorilor de permis categoria B sa conduca motociclete/scutere de 125cc ? Multumesc anticipat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
secbiker Postat Septembrie 15, 2021 Share Postat Septembrie 15, 2021 A murit ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catosp Postat Septembrie 15, 2021 Autor Share Postat Septembrie 15, 2021 15 minutes ago, secbiker said: A murit ! Pe bune ? Parca primise "favorabil", asa am auzit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catosp Postat Septembrie 15, 2021 Autor Share Postat Septembrie 15, 2021 (editat) Nasol, speram sa nu mai fac scoala, cu banii econimisiti pe scoala imi cumparam echipament. Oricum nu cred ca prezenta interes pentru comunitatea motociclistilor, cei care au motociclete sigur au si permis asa ca nu-i mai doare capul sa se implice intr-un astfel de proiect. Editat Septembrie 15, 2021 de catosp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Flying Dutchman Postat Septembrie 15, 2021 Share Postat Septembrie 15, 2021 Corect! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Septembrie 15, 2021 Share Postat Septembrie 15, 2021 Sunt relativ putini motociclisti care se rezuma la 125cc / A1. Ar f de bun simt sa se poata conduce 125cc in 4 timpi cu B-ul, dar nu si 125cc in 2 timpi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catosp Postat Septembrie 15, 2021 Autor Share Postat Septembrie 15, 2021 Just now, einstein1984 said: o limita de 10 cai ar fi de ajuns. Perfect de acord. Nu vreau decat sa conduc un scuter de 125cc in 4T si cred ca 10CP sunt suficienti pentru naveta. As putea sa conduc un 50cc in 2T cu B, dar incurc traficul pentru ca e lent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Septembrie 15, 2021 Share Postat Septembrie 15, 2021 Si asa se ajung in situatii ciudate, precum fiul unui cunoscut care avea licenta de pilot de avion (e pilot de linie) si nu avea B-ul pentru ca nu avea varsta. Sa fim seriosi, e bine ca se pot conduce legal scutere la 14 ani, altfel le-ar conduce ilegal pentru ca in unele zone chiar ai nevoie. Spre exemplu stiu o tipa care era educatoare de gradinita si facea naveta cu scuterul din orasul in care locuia in localitatea unde lucra, undeva la tara unde autobuzele nu circulau cu program regulat si unde putea conduce scuterul vreo 10 luni pe an. Tot in situatii din astea erau si elevi de liceu, 4-5 km de naveta e mai mult decat poti sa faci cu bicicleta cand e plin de dealuri, asta daca nu vrei sa ajungi campion mondial de ciclism (era unul din Columbia care facuse naveta la scoala cu bicicleta). Daca ai de carat si niste manuale in ghiozdan, ca in Romania, scuterul e mult mai bun decat bicicleta. Sa nu credem ca toti conducatorii de scuter isi iau unul la 15 ani ca sa agate pustoaice de prin sat, nu functioneaza. Multi isi iau scuter ca mijloc de transport ieftin la achizitie si consum de carburant. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Acum 17 ore, AdrianB1 a spus: e pilot de linie si nu avea B-ul pentru ca nu avea varsta Să înțeleg că poate fi pilot de linie înainte de 18 ani??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Nu, poti incepe scoala la 15, poti avea licenta la 16, cam tot atunci poti deveni pilot comercial si parca la 18 pilot de linie. Pustiul are acum vreo 21-22 de ani si a fost copilot pana la inceputul pandemiei, am vorbit cu taica-su acum vreo 3 luni pe fuga dar nu mai tin minte la ce companie era. Cand a devenit pilot de linie facuse scoala pentru B, astepta programarea la traseu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Septembrie 16, 2021 Share Postat Septembrie 16, 2021 Nu i-aș lăsa să kiloteze avioane nici pe ăia mai în etate care se dau la raliu! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bmwclubro Postat Iulie 4, 2023 Share Postat Iulie 4, 2023 Oare exista vreo simplificare pentru un detinator vechi rau de B pentru a obtine categoria A1 in permis? Intreb nu relativ la legislatia recenta care asteapta a fi promulgata care probabil doar adauga cod pe spate la permis la B (doar transmisie automata) dar intreb pentru a fi pe permis A1 pe langa AM si B cum am acum. Adica daca trebuie sa fac teorie si examenele teoretice si psihologic separat si toate examenele medicale, imi cam trece dorinta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Iulie 4, 2023 Share Postat Iulie 4, 2023 (editat) Acum 7 minute, bmwclubro a spus: Oare exista vreo simplificare pentru un detinator vechi rau de B pentru a obtine categoria A1 in permis? Intreb nu relativ la legislatia recenta care asteapta a fi promulgata care probabil doar adauga cod pe spate la permis la B (doar transmisie automata) dar intreb pentru a fi pe permis A1 pe langa AM si B cum am acum. Adica daca trebuie sa fac teorie si examenele teoretice si psihologic separat si toate examenele medicale, imi cam trece dorinta. Va fi doar o facilitate pentru deținătorii de permis B care îndeplinesc condițiile. Nu e vorba de obținere automată/simplificare pentru categoria A1. Pentru categoria în permis e nevoie de școală și examene. Editat Iulie 4, 2023 de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 4, 2023 Share Postat Iulie 4, 2023 Acum 2 ore, bmwclubro a spus: Oare exista vreo simplificare pentru un detinator vechi rau de B pentru a obtine categoria A1 in permis? Intreb nu relativ la legislatia recenta care asteapta a fi promulgata care probabil doar adauga cod pe spate la permis la B (doar transmisie automata) dar intreb pentru a fi pe permis A1 pe langa AM si B cum am acum. Adica daca trebuie sa fac teorie si examenele teoretice si psihologic separat si toate examenele medicale, imi cam trece dorinta. pai daca atat dorinta ai sa mergi pe 2 roti, nu mai conteaza. si ca sa te folosim ca exemplu - nick-ul tau confirma ce fac bmw-istii:) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iulie 4, 2023 Share Postat Iulie 4, 2023 Acum 2 ore, bmwclubro a spus: Oare exista vreo simplificare pentru un detinator vechi rau de B pentru a obtine categoria A1 in permis? Intreb nu relativ la legislatia recenta care asteapta a fi promulgata care probabil doar adauga cod pe spate la permis la B (doar transmisie automata) dar intreb pentru a fi pe permis A1 pe langa AM si B cum am acum. Adica daca trebuie sa fac teorie si examenele teoretice si psihologic separat si toate examenele medicale, imi cam trece dorinta. Da, trebuie medical, psihologic, 26 de ore de scoala, examen teoretic si examen practic. Practic e ca sum ti-ai lua A-ul, doar ca te costa ceva mai putin si faci toata scoala pe mobra de A1. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CipRo Postat Iulie 4, 2023 Share Postat Iulie 4, 2023 Pai, dorinta ta este sa iti apara scris pe permis "A1" sau sa stii sa conduci o motocicleta in conditii de siguranta pentru tine si cei din jur? Pentru a beneficia de placerea de a schimba singur vitezele iti trebuie o scoala moto cu tot ceea ce vine la pachet. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bmwclubro Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 Nu prea vreau sa schimb viteze, as dori strict moped/scuter automat, dar ocazional cu pasager si mi s-a spus sa uit de 50cc. Probabil împreună la greutate am fi pe la 150kg. Nu as dori sa se simta nimeni ofensat de faptul ca pe moment nu imi doresc motocicleta, dar dupa 30 de ani de condus B, cred ca nu ar trebui sa dau toate teoriile si cursurile de teorie din nou pentru A complet. Pe de alta parte m-am uitat in ce consta proba tehnica de poligon pe motocicleta si oarecum mi-ar placea sa stiu sa fac asta, dar nu si daca trebuie sa incep scoala de sofer ca si la 18 ani. E vreo diferenta fata de B la teorie? Cred ca nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 Si mie mi-a cerut unu o tura ca el conduce excavatoare si utilaje si pă măsa de ani de zile ce mare filosofie o fi motoreta aia in plm ... Sa-ti spuna cei care sunt instructori moto cat au de fugit prin poligon dupa d'astia care se bat cu B-eu in pept (io am fugit destul) Fumuri fumate din partea mea sa le dea gratis permisu la toti inaptii,nu ma priveste, dar in mod normal o categorie se obtine in urma unor pregatiri si/sau examene,cum s-a mai spus. A mai fost candva liber la piaggio si se imprastiau pe capete (tre' sa mance o pită si cei care aduna aşii după jos ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bmwclubro Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 Eh, @shui cred ca exagerezi. Apreciez raspunsul tau, dar vorbeam strict de teorie, dupa cum am spus mai sus, e clar ca practic trebuie ore cu un instructor moto, sunt mari diferente. Nu am pretins nici o clipa altceva. Vorbeam strict de cursuri de teorie si examen de teorie. Iar faptul ca nu imi doresc sa schimb viteze, e o alegere personala si nu doar la un scuter. Si daca "unu" ti-a cerut o tura, nu cred ca trebuie sa fie toti conducatorii de B care nu au si A, pusi in aceeasi oala. Am 20km de facut deseori dus-intors, cu mici urcari si coborari, si imi doresc un mijloc de transport ceva mai bun decat o bicicleta, si ceva mai mic decat o masina. Nu sa fac curse sau "bat cu B-eu in pept". Imi cer scuze daca s-a inteles altceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 Acum 49 minute, bmwclubro a spus: Nu prea vreau sa schimb viteze, as dori strict moped/scuter automat, dar ocazional cu pasager si mi s-a spus sa uit de 50cc. Probabil împreună la greutate am fi pe la 150kg. Nu as dori sa se simta nimeni ofensat de faptul ca pe moment nu imi doresc motocicleta, dar dupa 30 de ani de condus B, cred ca nu ar trebui sa dau toate teoriile si cursurile de teorie din nou pentru A complet. Pe de alta parte m-am uitat in ce consta proba tehnica de poligon pe motocicleta si oarecum mi-ar placea sa stiu sa fac asta, dar nu si daca trebuie sa incep scoala de sofer ca si la 18 ani. E vreo diferenta fata de B la teorie? Cred ca nu. Se pare ca nu ai inteles "glumitele" , asta e. revenind - vrei A - scoala + examen= categorie pe permis. ( nu are nicio relevanta in ce priveste manevrarea motocicletei ca ai 30 de ani de B- din experienta personala vorbesc. te ajuta nitel in trafic daca ai "mintea" formata pentru a anticipa dar cam atat.). Daca nu vrei sa ai A-ul exista si variante - cele cu 3 roti (bine, daca nu esti deranjat sa rada motociclistii de tine :)) ). gen "https://www.piaggio.com/ro_RO/models/piaggio-mp3/" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geologu Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 Acum 53 minute, bmwclubro a spus: dar dupa 30 de ani de condus B, cred ca nu ar trebui sa dau toate teoriile si cursurile de teorie din nou pentru A complet. Pe de alta parte m-am uitat in ce consta proba tehnica de poligon pe motocicleta si oarecum mi-ar placea sa stiu sa fac asta, dar nu si daca trebuie sa incep scoala de sofer ca si la 18 ani. E vreo diferenta fata de B la teorie? Cred ca nu. Intră aici și vezi cum te prezinți la teorie: https://dgpci.mai.gov.ro/dlexam Găsești și întrebări specifice pentru motociclete. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 N-am vrut sa te ating sub nici o forma,de departe gandul,tindeam insa a combate idea in sine,pentru ca marea majoritate (ca sa nu exagerez) fac aceasta confuzie. Nici macar regulile de circulatie nu le poti aplica (practic) precum la B sau alta categorie. Ai nevoie de cu totul alte reflexe si o alta conduita prevevenitiva mault mai aprofundata,si anumite cunostinte pe care nu le poti obtine oricati ani ai avea cu B-ul (nici nu-ti imaginezi) Reflexe,modalitati de franare si alte cele probabil sunt aspecte pe care nu va intereseaza (si nu au absolut nimic in comun cu B-ul) Cat despre teorie,cum am spus,prea mult nu te ajuta,iar daca sustii ca o stii de atatia ani inseamna ca un examen la proba teoretica ar trebui in mod normsl sa fie floare la ureche. Ca fapt divers, Camionagiii,cu ani si kilometrii in spate,odata la 5 ani tit sunt nevoiti sa mai dea cate o proba teoretica (si cate un set de analize) chiar daca sunt in horă deatatia ani de zile. Ptobabil ca legiuitorul n-a fugit dupa niciunul prin poligon,si nu stie ca transpiratia are gust sarat. Ca atare,nu sunt impotriva acestei masuri,insa in privinta borcanelor si modul in care se incurca cu atata usurinta (inconstienta) lasa de dorit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 La 04.07.2023 la 11:38, bmwclubro a spus: exista vreo simplificare Încearcă la Pitești! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LionEl Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 Acum 2 ore, Geologu a spus: Intră aici și vezi cum te prezinți la teorie: https://dgpci.mai.gov.ro/dlexam Găsești și întrebări specifice pentru motociclete. Bahahahaaa sunt capcana foarte multe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bmwclubro Postat Iulie 5, 2023 Share Postat Iulie 5, 2023 (editat) 3 hours ago, Geologu said: Intră aici și vezi cum te prezinți la teorie: https://dgpci.mai.gov.ro/dlexam Găsești și întrebări specifice pentru motociclete. As spune ca ma prezint bine. Am facut acum 3 ani cu fiica-mea, si acum vreo 5-6 ani cu sotia. In plus am mai dat si mini-examen acum vreo 10 ani pentru permis suspendat. Nu e vorba de asta, doar ca mi se pare absurd. Legile nu sunt diferite. E vorba de agllomeratie, programari la DPRCIV, transpiratie aiurea cu don plutoner, etc. Si nu e totul asa roz ca la bucuresti peste tot in tara. Sunt unele zone groaznice pentru asa ceva. In conditiile in care legea si teoria e aceeasi. Nu scrie nicaieri sectiune de categoria B... Editat Iulie 5, 2023 de bmwclubro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate