Sari la conținut

Schimbările climatice si poluarea

pinnochio
 Share

Postări Recomandate

Conductorii pentru liniile de inalta tensiune se fac din aluminiu, automobilul electric foloseşte doar cupru.

Nu am văzut până acum generatoare şi motoare electrice cu bobinele din aluminiu, o fi aşa ceva?

Dar elemente de comutare cu contacte din aluminiu or fi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 250
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@Nguyen

Nu stiu de unde ai scos treaba asta. Nu am fost si nici nu sunt sustinatorul prostiilor cu panouri solare & CO, ca solutie globala pentru energie.

La fel cum nu sustin aruncarea la gunoi a masinilor mai vechi ca sa iei musai una euro6. Si am si argumentat cu cifre.

Precum nu susutin aruncarea la gunoi a multor chestii, doar asa ca nu mai sunt la moda....

@Penetru  asta ai scris matale: ''De exemplu, cuprul este o parte a unui sistem de rețea de înaltă tensiune''

Nu ai vorbit de motoare. Sau faci si tu ca nguyen ca spui una si te referi la alta.

Link spre comentariu

De Joy Reed e prima oara cand aud. Nu stiu cine e si nici nu prea ma intereseaza.

De Don Lemon am scris intr-un comentariu acum cateva luni ca nu imi place cum abordeaza subiectele. Vazusem acum 2-3 ani cateva inregistrari cu el (si emisiunea lui) si mi s-a parut "biased", ceea ce nu imi place la un ziarist. Nu stiu cat de manipulator e mai nou, ca nu ma uit la emisiunile sau clipurile lui.

Nici la emisiunile lui Tucker Carlson nu ma uit, in schimb avem cativa colegi pe topicurile de "Social si Politica" care il considera mare lumina, asa ca avem bucuria sa il vedem destul de des in plin proces de prostit telespectatorii (sau cititorii).

Link spre comentariu

Acum 24 minute, smar2 a spus:

De Joy Reed e prima oara cand aud. Nu stiu cine e si nici nu prea ma intereseaza.

De Don Lemon am scris intr-un comentariu acum cateva luni ca nu imi place cum abordeaza subiectele.

Am dat aceste doua exemple tocmai pt ca l-ai pomenit pe Tucker Carlson, te asigur ca prin comparatie Tucker e usa de biserica in comparatie cu propagandistii MSM inclusiv cei mentionati de mine. Joy Reed si Don Lemmon sunt doua ciori care sunt platite regeste intr-o lume a albilor dar ei tipa toata ziua "rasism" si alte cakaturi neomarxiste. Ii urmaresc adesea pe cei trei si pot sa-ti spun ca Tucker Carlson nu bate campii, poti sustine ca e subiectiv pt ca e republican dar in nici un caz nu e propagandist iar la el 1+1=2, nu 3 cum ar zice Don Lemmon, Joy Reed si alte goarne neomarxiste.

Acum 5 ore, Silver Arrow a spus:

Nu stiu de unde ai scos treaba asta. Nu am fost si nici nu sunt sustinatorul prostiilor cu panouri solare & CO, ca solutie globala pentru energie.

Pai te plangeai si tu de poluare la un moment dat, ziceai ca lasam copiilor o planeta poluata tu fiind la randul tau un mare poluator, un pic de ipocrizie. Nu sustin ca nu exista poluare si ca nu trebuie combatuta dar solutiile "eco" din ultimii 10 ani nu sunt realiste si cate vreme aceste aberatii sunt promovate de neomarxisti este clar ca sunt doar o noua forma de control asupra populatiei si nicidecum solutii reale cu efecte benefice. Ca sa-ti dau un exemplu de ipocrizie maxima productia de yachturi a crescut enorm in ultimii ani, esti constient cat consuma cate resurse consuma un yacht in procseul de fabricatie si pe urma in timpul utilizarii? 

The general rule is the bigger the vessel, the larger the fuel tank. For instance, a 75-foot motorized vessel that can carry 11,000 litres of fuel can travel about 1500 nautical miles, depending on conditions, whereas a 35-45 foot motorized yacht with a 100-litre tank can travel about 400 nautical miles.

Editat de Nguyen
Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Oamenilor le vin tot timpul idei, nu întotdeauna benefice.

"Să redeschidem centrale electrice pe cărbune, să interzicem centralele de apartament"

https://www.stiripesurse.ro/germania-vrea-sa-interzica-sistemele-de-incalzire-pe-gaz-si-petrol_2829980.html

Pe de altă parte norma EURO 7 îi încurcă rău pe producătorii auto.

https://www.stiripesurse.ro/summit-al-celor-13-tari-din-ue-care-se-opun-noilor-standarde-euro-7-pentru-emisiile-auto_2829960.html

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Opriti-va voi din poluat ca sa putem polua noi: https://www.hotnews.ro/stiri-mediu-26175931-nivelul-poluare-avioanelor-private-dublat-toata-europa.htm

Potrivit unui raport întocmit de Greenpeace, în Europa a crescut nivelul emisiilor provenite de la avioanele private. Potrivit organizației de mediu, în ultimii trei ani, avioanele private au emis un total de 5,3 milioane de tone de CO2, din cauza numărului mare de zboruri, care de la aproape 119.000 în 2020, au ajuns la 573.000, în 2022, scrie Euronews, citat de Rador.

Cantitatea de dioxid de carbon emisă este mai mare decât cea produsă într-un an de Uganda - o țară cu o populaţia de aproximativ 46 de milioane de oameni.

Link spre comentariu

Pilotii si avioanele sunt platite majoritar de conducerile popoarelor, doar popoarele inghit taxele si poluarea basinosilor ce Ii conduc, ca la rca.

Link spre comentariu

Își pune cineva problema, din punct de vedere al poluării, ce se întâmplă cu un automobil electric care are accident?

Recent s-a scumpit foarte tare RCA-ul pentru automobilele electrice, motivul ar fi că în caz de accident bateria trebuie înlocuită. Bateriile cu litiu nu pot fi reciclate, trebuie ascunse undeva în natură iar dacă la accident bateria ia foc implicațiile sunt dezastruoase și pentru pasageri și pentru mediu.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Penetru a spus:

RCA-ul pentru automobilele electrice

RCA acoperă pagubele produse terților,  ce treabă are că electrocarul intră într-un alt vehicul?!? :moron:

Las' că e biznis profitabil pt cei care furnizează acumulatori pt sisteme solare din baterii de la mașini electrice avariate. :wink:

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Penetru a spus:

motivul ar fi că în caz de accident bateria trebuie înlocuită

Adica daca iti juleste unu' portiera sau iti boțește cateva bara, trebuie inlocuita bateria? Am mari dubii in privinta asta.

Iar daca damage-ul e asa puternic incat iti șifonează bateria propriu-zisa, presupun ca iti da dauna totala. Si la masinile cu motoare cu ardere interna se cam da dauna totala daca iti distruge jumatate din compartimentul motor, sau daca iti deformeaza lonjeroanele de sub habitaclu (la un impact lateral de exemplu).

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Starship a explodat dupa 3 minute.Toată lumea a aplaudat.Cică a fost mai mult un test,se asteptau sa bubuie.Da nu-i intreabă nimeni despre poluarea imensă lasata de jucaria lor...lumea aplaudă...trist.

Link spre comentariu

Acum 16 ore, pinnochio a spus:

Starship a explodat dupa 3 minute.Toată lumea a aplaudat.Cică a fost mai mult un test,se asteptau sa bubuie.Da nu-i intreabă nimeni despre poluarea imensă lasata de jucaria lor...lumea aplaudă...trist.

Daca stii sa ambalezi un rahat or sa se gaseasca mii si milioane de fraieri care sa-l cumpere si mai ales sa-l haleasca.

Dobitocii aplaudau ,alti cretini se entuziasmau,de zici ca era primul zbor in cosmos din istoria omenirii.

Elon si compania au pregatit dinainte hoardele de idioti in caz de esec sa sune ca o mare incercare si realizare.

Treaba cu poluarea nu intereseaza pe numeni daca nu e ordin de sus.

Nici macar Greta nu se agita.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
La 22.04.2023 la 21:55, adiy32 a spus:

Daca stii sa ambalezi un rahat or sa se gaseasca mii si milioane de fraieri care sa-l cumpere si mai ales sa-l haleasca.

'Moda' functioneaza urmand aceleasi principii (defapt de aia a fost si inventata)

Link spre comentariu

La 22.04.2023 la 6:03, pinnochio a spus:

Îl doare fix în pix pe Musk de poluare.

Editat de Doctor X
Link spre comentariu

Când bogații planetei îți atrag atenția la woke, trans și schimbarea climei este clar că sunt lucruri importante pe care nu vor să le vezi.

Editat de Penetru
.
Link spre comentariu

Acum 9 ore, Penetru a spus:

Când bogații planetei îți atrag atenția la woke, trans și schimbarea climei este clar că sunt lucruri importante pe care nu vor să le vezi.

Cum ar fi o glaciatiune? 

Link spre comentariu