Sari la conținut

Experimente " la rece "

Constantin
 Share

Postări Recomandate

Acum 8 ore, ianachim a spus:

Ce vremuri frumoase

daca s ar mai face armata obligatorie peste 1/2 din pizdificatii actuali s ar sinucide

Nu s-ar ajunge acolo,fug peste granita,in cateva ore.

Doar luati cu japca de pe strada,mall,parcari si dusi la armata ! 

Fara Mc Donald,mall,telefon,manichiura si tunsi bec,rata de dezertare va fi de 80-90 % ..daca pot sari gardul din cauza burtii !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

• Moderatori
Acum 9 ore, ianachim a spus:

Ce vremuri frumoase

daca s ar mai face armata obligatorie peste 1/2 din pizdificatii actuali s ar sinucide

+1! :)

Link spre comentariu

Părerea mea este că o pregătire militară basic e buna. Unui bărbat întreg la minte și la trup i-ar prinde bine și cred că nu i-ar displace. Am grad de sublocotenent in rezervă la arma geniu cu stagiu militar de 9 luni la TR. Din păcate, o mare parte a stagiului militar pe vremea aceea se făcea la munci agricole sau in construcții. Daca aș avea azi 20-25 ani as opta pentru o carieră militară, mai ales în condițiile actuale ale evoluției tehnologiei militare. 

OT: i-am stricat topicul lui domn profesor de mașini de cale ferată. Salutări pe aceasta cale!😊

Editat de Kassu
Link spre comentariu

Industrie de pierdut timp și îndobitocire mai mare decât armata dpmdv nu există! Iar ăștia de sunt acum... 🤦‍♂️ (Am ținut niște cursuri tehnice pt camioane și am avut de-a face cu câteva sute de exemplare, de la angajați civili la ofițeri, nu vb din auzite).

1 oră în urmă, Kassu a spus:

i-am stricat topicul lui domn profesor

Varză i-l facem dacă nu ne arată cc-ul! 😈

Editat de ENEOS
Link spre comentariu

Acum 4 ore, ALEX-Guzzista a spus:

Daca aveau divizie moto ,ramaneam in armata !

De mine s-au rugat o luna aia de la 30 Garda cu contractul in mana, da' eram asa satul de ei dupa 4 luni de instructie... Acum imi pare rau, eram si eu pensionar special deja.

Acum 4 ore, Kassu a spus:

Părerea mea este că o pregătire militară basic e buna. Unui bărbat întreg la minte și la trup i-ar prinde bine și cred că nu i-ar displace. Am grad de sublocotenent in rezervă la arma geniu cu stagiu militar de 9 luni la TR. Din păcate, o mare parte a stagiului militar pe vremea aceea se făcea la munci agricole sau in construcții. Daca aș avea azi 20-25 ani as opta pentru o carieră militară, mai ales în condițiile actuale ale evoluției tehnologiei militare. 

OT: i-am stricat topicul lui domn profesor de mașini de cale ferată. Salutări pe aceasta cale!😊

Da, u dintr-un an consider ca doar "perioada" de 4 luni a fost utila. Restul a fost pierdere de timp.

Acum 2 ore, ENEOS a spus:

Industrie de pierdut timp și îndobitocire mai mare decât armata dpmdv nu există! Iar ăștia de sunt acum... 🤦‍♂️ (Am ținut niște cursuri tehnice pt camioane și am avut de-a face cu câteva sute de exemplare, de la angajați civili la ofițeri, nu vb din auzite).

Varză i-l facem dacă nu ne arată cc-ul! 😈

De-aia n-am ramas, din cauza prostiei imense si a furatului cvazitotal, atat fizic cat si la figurat. Nu stiu daca am cunoscut 5 militari adevarati din zecile de cadre cu care am avut de-a face.

Link spre comentariu

Ca motocicliști, va ia pt coloana oficiala!! Astăzi 25.01.25 pe creasta spre Babele. Pe Târgoviște, Pucioasa, Sinaia. 300 km, temperatura între 1 și 10 grade. Și fără cc2( varianta 2 de costum caroserie) nu cred ca mergea. Oricum, nu încercăm! Curbele spre creasta cu gheata iar ăștia cu auto, presează! Nu recomand!

TimePhoto_20250125_135800.jpg

TimePhoto_20250125_123217.jpg

TimePhoto_20250125_133441.jpg

Link spre comentariu

Astăzi 29.01.25 la Barajul Vidraru. 400 km. Au fost și 17 grade. La baraj, 7.

TimePhoto_20250129_132512.jpg

Astăzi 30.01.25 pe Tulcea. 560 km

Dimineața 4 grade. La prânz 12.

TimePhoto_20250130_125715.jpg

TimePhoto_20250130_122217.jpg

Astăzi 1.02.25 pe Drumul Vechi între Cernavodă și Constanța. 6 la 8 grade. 400 km.

TimePhoto_20250201_124627.jpg

La 29.01.2025 la 19:51, Constantin a spus:

Astăzi 29.01.25 la Barajul Vidraru. 400 km. Au fost și 17 grade. La baraj, 7.

TimePhoto_20250129_132512.jpg

Astăzi 30.01.25 pe Tulcea. 560 km

Dimineața 4 grade. La prânz 12.

TimePhoto_20250130_125715.jpg

TimePhoto_20250130_122217.jpg

Astăzi 1.02.25 pe Drumul Vechi între Cernavodă și Constanța. 6 la 8 grade. 400 km.

TimePhoto_20250201_124627.jpg

Pe Drumul Vechi mergeam la mare acum 60 de ani, cu MZ - ul 175. O rabla de ocazie. Cu 70 - 80 făceam 5 h. Ajuns pe litoral, boier! Erau mai mult CZ 125, IJ Festival, Yawa 175, MZ 125 ( 8 CP). Nu arătau treapta de viteza, unele nici punctul neutru. Trebuia sa o "simti". Nici indicator de benzina. Roteai robinetul și dădeai pe rezerva.⁹

Pe atunci orice șofer sau motociclist era și mecanic. Pana la mare mai schimbai sau curăța i bujia ( 2 timpi), cu șmirghel curăța i platinile, reglaj distanta cu lera, reglaj avansul

Nu zic de penele de cauciuc. Era permis cu căruțele și drumurile erau pline de caiel e căzute de la potcoave cailor.

Link spre comentariu

La 29.01.2025 la 19:51, Constantin a spus:

Pe Drumul Vechi mergeam la mare acum 60 de ani, cu MZ - ul 175. O rabla de ocazie. Cu 70 - 80 făceam 5 h. Ajuns pe litoral, boier! Erau mai mult CZ 125, IJ Festival, Yawa 175, MZ 125 ( 8 CP).

Nu arătau treapta de viteza, unele nici punctul neutru. Trebuia sa o "simti". Nici indicator de benzina. Roteai robinetul și dădeai pe rezerva.⁹

Pe atunci orice șofer sau motociclist era și mecanic.

Pana la mare mai schimbai sau curăța i bujia ( 2 timpi), cu șmirghel curăța i platinile, reglaj distanta cu lera, reglaj avansul

Nu zic de penele de cauciuc. Era permis cu căruțele și drumurile erau pline de caiel e căzute de la potcoave cailor.

O comunista pusa la punct de acasa,fara carpeli,ulei amestec bun,fara rugina in rezervor,mergea fara probleme.

Intradevar trebuia sa ai de toate la tine,preventiv.

Avansul il reglam de acasa cu comparatorul si un bec inseriat care sa arate exact cand se deschidea platina.

Atunci era mai multa omenie,intre soferi si motociclisti,se ajutau la nevoie,cu ce aveau si cat se pricepea fiecare.

Link spre comentariu