Sapro213 Postat Miercuri la 08:54 Share Postat Miercuri la 08:54 Nu înțeleg de ce ăștia mici visează sa arda etape, sa ce? Sa ajungi statistica? S1000rr te doare mintea... pe mine oricum ma depaseste de ce si-ar lua cineva super sporuri de peste 180 de cai sa mearga pe strada in ROMANIA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat Miercuri la 08:59 Moderatori Share Postat Miercuri la 08:59 Acum 4 minute, Sapro213 a spus: Nu înțeleg de ce ăștia mici visează sa arda etape, sa ce? Sa ajungi statistica? S1000rr te doare mintea... pe mine oricum ma depaseste de ce si-ar lua cineva super sporuri de peste 180 de cai sa mearga pe strada in ROMANIA D-aia ca si noi cand eram copii voiam sa fim adulti si odata ajunsi adulti,am vrea sa fim copii.Iar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Miercuri la 09:29 Share Postat Miercuri la 09:29 As fi curios, dintre cei care il invata pe copilul asta ce motor sa-si ia,cati au avut la randul lor, motor cand aveau 20 de ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Miercuri la 09:42 Share Postat Miercuri la 09:42 Acum 11 minute, shashka a spus: ....cati au avut la randul lor, motor cand aveau 20 de ani. eu aveam..... mobra! si dupa aia ETZ-ul de 251 mi s-a parut fulger Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Miercuri la 09:47 Share Postat Miercuri la 09:47 Acum 13 minute, shashka a spus: As fi curios, dintre cei care il invata pe copilul asta ce motor sa-si ia,cati au avut la randul lor, motor cand aveau 20 de ani. Il invatam ce motor SA NU isi ia ! La 20 aveam Mobra,inmatriculata,regulamentar,faceam drumuri lungi ….. Cand am urcat pe Jawa 350 ,a unui coleg,am crezut ca are propulsie nucleara Mi am vandut TV-ul color,deabia luat si inca cateva lucruri si mi am luat si eu o Jawa. Acum 53 minute, Sapro213 a spus: Nu înțeleg de ce ăștia mici visează sa arda etape, sa ce? Pt.ca asta vad in anturaje,in social-media,asta da bine ….etc Poate (aproape sigur)si noi am fi luat tot ceva puternic pe vremea tineretii noastre,dar in afara de obisnuitele comuniste ,ce moto erau mai rasarite erau foarte scumpe,si destul de rare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat Miercuri la 09:54 Moderatori Share Postat Miercuri la 09:54 Acum 21 minute, shashka a spus: As fi curios, dintre cei care il invata pe copilul asta ce motor sa-si ia,cati au avut la randul lor, motor cand aveau 20 de ani. Io,aveam de 1 an si jumatate. La fel recomand sa nu inceapa cu un 1000.Toti pasii pana ajungi sa urci pe 1000,au rostul lor.Ca sa fii mare,trebuie sa cresti mare. Parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Miercuri la 10:10 Share Postat Miercuri la 10:10 Si daca ati fi avut posibilitatea sa va luati JAWA, sau MZ, mai devreme nu v-ati fi luat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat Miercuri la 10:19 Moderatori Share Postat Miercuri la 10:19 Personal,nu.Material puteam strange cureaua sa ajung la MZ-u(ulterior mi-am luat unul de 250).Dar pana la MeZeu,am avut Carpati si Hoinar. Am invatat prin educatie ca,pana pe la 18 ani(majoratul),etapele vietii legat de orice aspect au rolul lor. Ca voiam si eu sa ma fi nascut direct mare-adult,nu mic,e alt subiect. Oricum,ne batem capul pentru cel ce a deschis topicul,iar el dupa asta,nu o sa mai dea pe forum ever. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Miercuri la 10:37 Share Postat Miercuri la 10:37 Acum 20 minute, shashka a spus: Si daca ati fi avut posibilitatea sa va luati JAWA, sau MZ, mai devreme nu v-ati fi luat? Pai ne am luat,dar cea mai puternica Jawa avea 350 cmc si pana in 30 CP,asta e ideea. Pozitia de condus era comoda,nu ca pe SS,aveai vizibilitate, Mai cadeam cu ele,ne mai juleam ,dar foarte rar auzeai de mortaciune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Miercuri la 10:45 Share Postat Miercuri la 10:45 Acum 4 minute, ALEX-Guzzista a spus: Pai ne am luat,dar cea mai puternica Jawa avea 350 cmc si pana in 30 CP,asta e ideea. Pozitia de condus era comoda,nu ca pe SS,aveai vizibilitate, Mai cadeam cu ele,ne mai juleam ,dar foarte rar auzeai de mortaciune. Poate o sa-ti para bizar, dar la noi cazaturile si mortii au fost cu Mobra. O Jawa noua as cumpara si acum, dar sa fie noua. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Miercuri la 10:46 Share Postat Miercuri la 10:46 (editat) Acum 35 minute, Kristian a spus: Oricum,ne batem capul pentru cel ce a deschis topicul,iar el dupa asta,nu o sa mai dea pe forum ever. Normal ca ne da “hate” ca niste fosti “comunisti”nu i au spus ce a vrut sa auda. Dar afara e zapada,mai depanam si noi amintiri din adolescență. Eu de la Mobra am sarit direct la Jawa 350 TS ! Da’nu m-am impacat cu aia doi cilindri si am trecut repede la Ivan Planeta 5,350 cmc,un singur cilindru,frana fața pe disc ,fara ABS !!,jenti de aliaj originale…..opulență nene la vremea aia. Acum 8 minute, shashka a spus: Poate o sa-ti para bizar, dar la noi cazaturile si mortii au fost cu Mobra. O Jawa noua as cumpara si acum, dar sa fie noua. Din cunoscutii mei atunci,nimeni nu a avut cazaturi serioase,acu soarta e a fiecaruia… Cam scumpe Jawa astea noi,mai pui ceva si iti iei Moto-Guzzi . Nevasta mea mi a zis ca Guzzi a mea seamana cu Jawa…. Cauta pe net jawa-romania.ro E una de asta nou si pe olx,are putin peste 1000 km Alo,Eddie 1 mai esti pe aici ?? Editat Miercuri la 10:55 de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Miercuri la 11:05 Share Postat Miercuri la 11:05 Acum 15 minute, ALEX-Guzzista a spus: Normal ca ne da “hate” ca niste fosti “comunisti”nu i au spus ce a vrut sa auda. Dar afara e zapada,mai depanam si noi amintiri din adolescență. Eu de la Mobra am sarit direct la Jawa 350 TS ! Da’nu m-am impacat cu aia doi cilindri si am trecut repede la Ivan Planeta 5,350 cmc,un singur cilindru,frana fața pe disc ,fara ABS !!,jenti de aliaj originale…..opulență nene la vremea aia. Din cunoscutii mei atunci,nimeni nu a avut cazaturi serioase,acu soarta e a fiecaruia… Cam scumpe Jawa astea noi,mai pui ceva si iti iei Moto-Guzzi . Nevasta mea mi a zis ca Guzzi a mea seamana cu Jawa…. Cauta pe net jawa-romania.ro E una de asta nou si pe olx,are putin peste 1000 km Alo,Eddie 1 mai esti pe aici ?? Nu voi i-ati ce nu vroia sa auda. Modelele astea noi da JAWA nu ma incanta. Am cu ce sa ma dau, XLV 750R e de moft, si mi-am reactivat KLE-ul, cea mai penala motocicleta japoneza cucare m-am dat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Miercuri la 12:40 Share Postat Miercuri la 12:40 Acum 1 oră, shashka a spus: Poate o sa-ti para bizar, dar la noi cazaturile si mortii au fost cu Mobra. O Jawa noua as cumpara si acum, dar sa fie noua. https://jawa-romania.ro/ Nu zici rău! Arată incredibil de fain! https://jawa-romania.ro/motociclete/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Miercuri la 14:39 Share Postat Miercuri la 14:39 Acum 1 oră, Lucian_M a spus: https://jawa-romania.ro/ Nu zici rău! Arată incredibil de fain! https://jawa-romania.ro/motociclete/ Arata “vintage” dar pretul e piperat rau,pt.o fosta “comunista” cu imbunatatiri “capitaliste” Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Miercuri la 14:51 Share Postat Miercuri la 14:51 Păi ai zis că ai vrea una nouă. Există nouă, prețul e pe măsură, ai electronică, ai design etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Miercuri la 17:52 Share Postat Miercuri la 17:52 (editat) Acum 8 ore, shashka a spus: As fi curios, dintre cei care il invata pe copilul asta ce motor sa-si ia,cati au avut la randul lor, motor cand aveau 20 de ani. Acum 7 ore, shashka a spus: Si daca ati fi avut posibilitatea sa va luati JAWA, sau MZ, mai devreme nu v-ati fi luat? Am mai povestit, eu am vrut sa ma apuc pe la 19. Taica-miu, motociclist la vremea lui (pe vremea aia oamenii isi luau motociclete cand erau tineri ai treceau la masini cand se insurau si faceau copii), mi-a explicat (nu mi-a interzis) ca, la cat sunt eu de bezmetic, e riscant sa imi iau mobra la varsta aia, ca e mai gine sa imi iau masina intai, sa capat ceva e perienta si apoi, daca inca ma pasioneaza, sa imi iau si permis de mobra si mobra. L-am ascultat si m-am apucat de motociclism pe la 28 de ani. Cred ca a avut dreptate, avand in vedere ca in 21 de ani n-am avut niciun accident adevarat si nicio problema reala pe mobre. Gandindu-ma retrospectiv, la cum merg si acum pe mobra, cred ca daca imi luam mobra si permis la 2o de ani, acum imi faceati parastas de 29... Editat Miercuri la 18:00 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Miercuri la 19:52 Share Postat Miercuri la 19:52 Acum 1 oră, Speedy.K a spus: Am mai povestit, eu am vrut sa ma apuc pe la 19. Taica-miu, motociclist la vremea lui (pe vremea aia oamenii isi luau motociclete cand erau tineri ai treceau la masini cand se insurau si faceau copii), La vremea lor erau 4-5 masini pe Mageru ...... acu-i nebunie curata fata de atunci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Miercuri la 20:02 Share Postat Miercuri la 20:02 Pai da, cu atat mai rau sa te apuci de mobre la 18 ani fara sa ai e experienta in trafic. daca n-ai mers pe nimic cu motor prin Bucale si te apuci de 1000 RR, esti un dobitoc. Parerea mea. Mai am voie sa mi-o spun sau nu e politicalicorect? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat ieri la 06:57 Share Postat ieri la 06:57 Acum 10 ore, Speedy.K a spus: Pai da, cu atat mai rau sa te apuci de mobre la 18 ani fara sa ai e experienta in trafic. daca n-ai mers pe nimic cu motor prin Bucale si te apuci de 1000 RR, esti un dobitoc. Parerea mea. Mai am voie sa mi-o spun sau nu e politicalicorect? Adevarul e ca regret si acum, ca mergeam in clasa a X-a l-a scoala cu o jawa nou-nouta, si umblam cu doua gagici agatate de gat. Regret, dar, cum m-a invatat o curva pe timpul ala, mai bine sa imi para rau de ce am facut, decat de ce nu am facut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat ieri la 07:06 Share Postat ieri la 07:06 Acum 21 ore, shashka a spus: cati au avut la randul lor, motor cand aveau 20 de ani. Prima mobră - veritabilă, nu vreo altă 🏍 - am avut-o la 17 ani, luată din banii munciți de mine. Permis categoria A mi-am luat muuuuult mai târziu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat ieri la 07:20 Share Postat ieri la 07:20 Acum 12 minute, ENEOS a spus: Prima mobră - veritabilă, nu vreo altă 🏍 - am avut-o la 17 ani, luată din banii munciți de mine. Permis categoria A mi-am luat muuuuult mai târziu. Te cred. Atunci e frumos sa ai motor, ca la 50 de ani...le vezi si de pe malul celalat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 07:26 Share Postat ieri la 07:26 Acum 27 minute, shashka a spus: Adevarul e ca regret si acum, ca mergeam in clasa a X-a l-a scoala cu o jawa nou-nouta, si umblam cu doua gagici agatate de gat. Regret, dar, cum m-a invatat o curva pe timpul ala, mai bine sa imi para rau de ce am facut, decat de ce nu am facut. Pai parca una e Java si alta e 1000 rr... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat ieri la 07:34 Share Postat ieri la 07:34 Acum 6 minute, Speedy.K a spus: Pai parca una e Java si alta e 1000 rr... Pai si de la KLE la 1000rr e mult. Sa astepte pana la 38 de ani? Ce te face sa crezi ca nu e talentat pe motor? Am un prieten, pustan, care si-a luat ZZR1400, si n-a vazut panala ala motor in viata lui. Au trecut zece ani de cand il are, si e bine mersi. Eu peste patru ani trebuie sa-mi schimb permisul, si pa cat. A.Ce sa astept? Sa fiu intelept, sa nu ma dau cu motorul ,ca nu pot frana? N-am chef sa de atata intelepciune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 09:17 Share Postat ieri la 09:17 Acum 1 oră, shashka a spus: Pai si de la KLE la 1000rr e mult. Sa astepte pana la 38 de ani? Ce te face sa crezi ca nu e talentat pe motor? Am un prieten, pustan, care si-a luat ZZR1400, si n-a vazut panala ala motor in viata lui. Au trecut zece ani de cand il are, si e bine mersi. Eu peste patru ani trebuie sa-mi schimb permisul, si pa cat. A.Ce sa astept? Sa fiu intelept, sa nu ma dau cu motorul ,ca nu pot frana? N-am chef sa de atata intelepciune. Pai eu am trecut de la KLE la Transalp, nunla 1000 rr. Si am zis 28, nu 38. S-a mai discutat, exista, fireste, si exceptii. Stiu si eu vreo 2. Dar asta nu inseamna regula. Sper ca n-ati uitat cate mortale erau pe saptamana cand oricine putea sa-si ia A-ul la 18 ani si aparusera vitezanele japoneze pe la noi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chv Postat ieri la 09:27 Share Postat ieri la 09:27 (editat) La 16.02.2025 la 15:54, Eddie1 a spus: Salut!! Am decis sa dau de motor am 20 de ani si dau de A2,pentru ca ma duc la work and travel vara asta si cu ce mai am eu strans o sa am posibilitatea sa investesc multi bani intr-o motocicleta si aici vine intrebarea,vreau sa dau de A2 sa astept 2 ani si apoi sa dau de A pentru a imi cumpara un S1000rr dar imi este frica deoarece nu am sa conduc foarte mult in astia 2 ani pana dau de A(deoarece nu imi cumpar motorul acum si abia atunci cand am luat A-ul) ca nu am sa ma pot obisnui pe el din prima.Ar trebui sa imi iau un motor de A2 sa il folosesc 2 ani si apoi sa il vand dar sa nu am sansa sa imi iau motorul visurilor mele sau sa astept 2 ani pe banca dau de A fac mai multe ore de condus si incerc sa ma obisnuiesc direct de pe motorul mai mare? Multumesc pentru orice sfat! dacă mai ești pe aici, concluzionez: dai examen pt. A2 (nu dai de A2!), îți iei moto pentru categoria de permis pe care o ai (vezi ce crezi că ți s-ar potrivi), circuli cu ea cât vrei/poți să vezi cu ce se mănâncă și mai apoi evaluezi dacă odată ajuns la A, faci trecerea la rr sau la altceva... ce nu înțeleg este motivul pentru care dacă îți o moto de A2, exclude cumpărarea rr-ului când faci vârsta/experiența pentru A p.s: o vorbă din „bătrânii moto” spunea ceva de genul că moto te va alege pe tine, nu tu pe ea ... și încă ceva: în bugetul „moto” nu intră doar mobra, intră și echipamentul Editat ieri la 09:32 de chv Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate