Method Postat 7 ore în urmă Share Postat 7 ore în urmă Acum 21 ore, frigider a spus: Hai frate cum să-l dea afara după 1 an când următorul an e reset total? Sper sa nu ma înșel dar mai toți au avut 1an acomodare afara de Chantra care nu a arătat efectiv nimic. Meh,in mod normal nu e cazul,ca omul ma gandesc ca stie cu mingea.Eu nu l-am urmarit nu urmaresc competitia din care a venit el,dar ma gandesc ca stie. Dar daca nu se adapteaza si are rezultate in afara top 10-12 un an intreg? Ce fac ii mai dau unul?Just saying. Nu ii doresc - din partea mea sa vina sa se bata cu Marquez dupa cum declama ca am mai vedea si noi ceva spectacol.Dar afara de wishful thinking afara de povestile din presa,care ar fi cel mai posibil outcome? Acum 19 ore, xt600 a spus: Dupa logica asta si Diogo Moreira a facut foarte prost ca a trecut la clasa mare, incepand cu sezonul 2026... mda... Nu ai citit si aplicat exact ce scrii mai sus despre anul de adaptare al turcului : Moreira toata cariera lui a fost in competitia asta,moto3 si moto2 exact asta fac,asta e scopul acestor competitii suport : de a antrena si pregati tinerii piloti pt motogp.Pe aceleasi circuite,cu aceleasi echipe si dupa aceleasi reguli. Moreira nu mai trebuie sa invete circuite,mod de lucru nimic,este lucrul pt care s-a pregatit intreaga lui cariera,si la fel ca majoritatea care au venit inaintea lui din moto2 (mai ales cei care au venit din moto2 si nu au sarit acest step),se va adapta foarte bine zic si sper eu. Mai nasol cu Honda care nu e deloc Ducati GP24,dar sa speram ca ii va da de capat. Dar una e sa ai 20-21 de ani sa vii in motogp dupa 2 ani de moto3 si 2 ani (si un titlu castigat ) in moto2 - adica pregatire mai buna de atat efectiv nu ai ce pretinde !....si alta e sa vii in motogp cand mergi pe 30 de primaveri,si intreaga ta cariera ai pilotat road bikes,sbk,etc oricum nu in aceasta nisa a gp. Toprak va avea ceva de tras in a se adapta,repet - eu inteleg cu declaratii belicoase cu "abia astept sa ma confrunt cu Marquez pe pista" sau whatever,eu as zice prima oara sa vada cum e cu motoreta sa se califice si el poate-poate intr-un Q2 si dupa aia mai vedem. Pana la a te bate cu Marquez....ani lumina.Dupa cum am mai zis "vise taica,vise". Marquez e intr-o liga a lui proprie....si Toprak tot intr-o liga a lui numai ca sunt diametral opuse aceste 2 categorii in care sunt ei incadrati Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă Acum 3 ore, Method a spus: Dar daca nu se adapteaza si are rezultate in afara top 10-12 un an intreg? Ce fac ii mai dau unul?Just saying. da. talent are, speri ca cu regulile noi sa se inteleaga. poa sa fie si invers, sa fie decent pe gp de acu si sa aiba mari probleme pe alea noi. caz in care... nasol.. clar dupa 2 ani papa. Acum 3 ore, Method a spus: declaratii belicoase intrebarea e daca a spus treaba asta sau a scris-o unu ca sa ia niste clicuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 43 minute, frigider a spus: intrebarea e daca a spus treaba asta sau a scris-o unu ca sa ia niste clicuri. Exact - good point.Eu nu am citit niciunde declaratiile acelea belicoase la adresa lui Marquez,dar cine stie...in fine,povesti de iarna ...in alta ordine de idei,ceva despre care am zis de ceva timp ca nu se va intampla,si anume intrarea BMW in Motogp : BMW CEO Markus Flasch has sent shockwaves through the MotoGP paddock by openly questioning the financial reality of modern racing. His blunt message echoes loudly: “Where are the others getting the money for MotoGP?” Flasch revealed that BMW seriously evaluated a MotoGP entry, only to walk away after concluding the costs were simply unreasonable, especially in the middle of a wider industry downturn. According to him, even the strongest global brands can no longer justify racing programs based on prestige alone—financial discipline must come first. His comments shine an uncomfortable spotlight on manufacturers like Ducati, KTM, Yamaha, and Honda, many of whom continue to spend aggressively despite the economic pressure facing the motorsport world.Is MotoGP approaching a breaking point where racing budgets must deliver real, measurable returns—not just trophies and glory? BMW clearly believes that era has arrived. Greu cu matematica asta...pt unii cel putin.Nemtii se pare ca o cunosc bine si o respecta.Problema cu matematica e ca atunci cand alegi sa o ignori gandindu-te ca pe viitor lucrurile se vor redresa,dansa are obiceiul urat de veni si a te lovi fix unde doare mai tare - vezi cazul kKTM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă (editat) baiatu ala de la bemve nu a auzit ca se reduc din costuri cu noul regulament? motoare mai mici, fara aero, fara deviceuri? plm, zici ca a iesit acum de sub o piatra. Editat 2 ore în urmă de frigider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă 11 minutes ago, frigider said: baiatu ala de la bemve nu a auzit ca se reduc din costuri cu noul regulament? Cred că nici de sponsori nu a auzit... Nu am date specifice și precise despre bugetele echipelor - mă refer la sursele fondurilor - dar mă îndoiesc sincer că banii vin în principal de la firma mamă. Mai degrabă cred că grosul fondurilor vine de la ăia de sunt vizibili pe carene... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Acum 42 minute, frigider a spus: baiatu ala de la bemve nu a auzit ca se reduc din costuri cu noul regulament? motoare mai mici, fara aero, fara deviceuri? Ahahaha,da buna asta. Adica sper ca a fost caternica.... Acum 28 minute, Kagemusha a spus: Nu am date specifice și precise despre bugetele echipelor - mă refer la sursele fondurilor - dar mă îndoiesc sincer că banii vin în principal de la firma mamă. Mai degrabă cred că grosul fondurilor vine de la ăia de sunt vizibili pe carene... Ar fi frumos sa fie precum zici tu.Din pacate insa nu prea e asa,iarasi matematica.... Sunt 2 situatii distincte : echipe de client si constructori : daca ne uitam la echipele de client,in mare parte e asa precum zici - banii vin de la Dorna,de la sponsori samd,ei nu cheltuie prea mult pt ca nu trebuie sa creeze sa faca ceva,e doar chestie de balanta : intrari - bani Dorna,sponsori etc vs iesiri : cumparat moto,platit piloti,mecanici,buget deplasari protocol samd.Pt echipele de client s-ar putea ca intrarile sa fie cateodata mai mari decat iesirile. Nu e cazul insa pt echipele factory care mananca bani cu nemiluita pe R&D plus salarii babane la piloti si conducere. Un articol interesant desi mai vechi pe tema asta : How much does it really cost to run a MotoGP team? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate