sprike Postat ieri la 21:29 Share Postat ieri la 21:29 (editat) In Romania si alte tari EU - ITP moto este obligatoriu pentru toate motociclurile. Ideea ar fi din ce am inteles ca motocicliștii își întrețin vehiculele deoarece viața lor depinde de starea de funcționare corectă a motocicletelor iar IPT nu ar mai necesar In statele nordice nu există obligativitate pentru ITP moto Editat 22 ore în urmă de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat 22 ore în urmă Share Postat 22 ore în urmă (editat) Nu-i rea ideea, ar fi interesant, totuși nu cred că prinde la noi, din varii motive: 1. ITP costă câțiva lei, din care statul încasează TVA plus impozite, la care se adaugă și curentul consumat, de unde iarăși statul câștigă (puțin, dar câștigă). 2. Sunt mulți posesori de moto care le "întrețin" pe principiul "merge și așa, dă-o dreq". 3. S-ar da liber la montat toate tâmpeniile pe moto, inclusiv unii ar merge cu gume până la sârme (pun gume noi special să treacă ITP). 4. Dacă un motociclist e depistat în trafic fără ITP, primește amendă, deci bani la stat, apoi face ITP direct la rar, unde tariful e grăsuț, iar taxele frumoase (ne întoarcem la primul punct). In rest, completați și voi. Eu unul îmi pun moto la punct pentru că țin la pielea mea, nu ca să trec ITP (btw, câte mobre am văzut în stare tehnică deplorabilă, în special de 125, la copii care nu aveau habar că furca nu trebuie să curgă, iar frânele trebuie să fie eficiente). La noi in zonă e cca 160-180 lei, depinde de fiecare patron, dar am înțeles că prin orașe sare de 250 lei. In plus, pierdem timp, că nu avem cu toții un ITP lângă casă (cel mai aproape de mine e la vreo 17 km, dar anii trecuți mergeam la 40 km, într-un an am mers la 70 km, deoarece nu am găsit nimic prin zonă). In plus, dacă din varii motive (vreme nașpa, chiar iarnă, eventual uiți că se apropie termenul sau efectiv l-ai depășit), trebuie transport, deci altă distracție. Sau mergi "la noroc" până acolo și speri să nu te verifice poliția sau vreo cameră "inteligenta". Concluzie: 1. Condiții actuale: bani pe ITP, timp pierdut, distanță de acoperit (benzină sau platformă), posibilă revenire, dacă ceva infim nu corespunde (motive ar fi destule, de la semnalizări China, până la stanță tobă). 2. Condiții ipotetice: statul pierde bani frumușei, că sunt ceva motociclete in țară. Editat 22 ore în urmă de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Keyser Söze Postat 15 ore în urmă Share Postat 15 ore în urmă Concret in Franta s-a bagat ITP-ul la moto de 2 ani, urmeaza la celelalte tari care nu aveau. Consider necesara tipul acesta de verificare, sunt o foarte mare parte a conducatorilor de autovehicule care habar nu au ca siguranta este esentiala SI pentru ceilalti participanti daca pentru ei nu are importanta... De unde "ai inteles" ca motociclistii isi intretin TOTI singuri motocicletele responsabil? Cat se poate circula cu moto in statele nordice? Ma refer ca perioada din an. Care e de fapt "propunerea" de eliminare?? Unde mai pui ca inca se fac ITP-urile cum se fac, adica nu pe bune... Nu sunt de acord! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat 15 ore în urmă Share Postat 15 ore în urmă Gata, l-am eliminat. Altceva!? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat 14 ore în urmă Share Postat 14 ore în urmă Acum 10 ore, sprike a spus: In Romania si alte tari EU - ITP moto este obligatoriu pentru toate motociclurile. Ideea ar fi din ce am inteles ca motocicliștii își întrețin vehiculele deoarece viața lor depinde de starea de funcționare corectă a motocicletelor iar IPT nu ar mai necesar In statele nordice nu există obligativitate pentru ITP moto De acord cu eliminarea ITP Oricum starea tehnică la moto/scuter etc trebuie sa fie de la buna in sus altfel riști. Cine merge cu gume la sârmă merge pe barba lui/ei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 14 ore în urmă Share Postat 14 ore în urmă (editat) Acum 29 minute, Ruginel a spus: Gata, l-am eliminat. Altceva!? il mutam la sectiunea de legislatie alta intrebare? Editat 14 ore în urmă de apriliacluj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat 14 ore în urmă Moderatori Share Postat 14 ore în urmă Va dati seama ca-s povesti pescaresti,nu? Si ca cam atat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ovidiu M Postat 14 ore în urmă Share Postat 14 ore în urmă Fara ITP s-ar umple de tobe chinezesti, motociclete cu motoare schimbate dupa placerea utulizatorului (mai ales pe la scutere si mopdede) , tot felul de luminite, suportii de numar rabatabili sau lipsa, etc. Totusi traim in Romania si romanului daca ii dai un degect, iti si f**e una dupa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Flying Dutchman Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă In Olanda nu e nevoie de ITP la moto pentru moment. In general oamenii sunt constienti de ceea ce inseamna asta si isi ingrijesc motoarele cum trebuie, spre deosebire de posesorii de masini. Dar, dupa ce am vazut in Romania chiar si acum cand ITP este obligatoriu, nici nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna eliminarea obligativitatii verificarii, pentru persoanele in varsta, familiile cu copii mici sau posesorii de animale de companie cand s-ar da liber la burlane! 1 hour ago, Kristian said: Va dati seama ca-s povesti pescaresti,nu? Si ca cam atat. A aruncat unu' o piatra si noi sarim in apa dupa ea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat 12 ore în urmă Share Postat 12 ore în urmă 1 oră în urmă, DonFlamingo a spus: De acord cu eliminarea ITP Cine merge cu gume la sârmă merge pe barba lui/ei Eu zic sa te mai gandesti. O sa ai aceeasi parere dupa ce o sa te trezesti cu un baiat din asta care merge pe barba lui calare peste tine in masina? Sau poate are sotia sau copilul tau "norocul" asta. Pe "barba" lui merge la purtatul unei casti de 10 ani vechime, nu la aspecte ce implica si ceilalti participanti la trafic. Multi intra in lumea moto fara sa cunoasca/inteleaga partea de cheltuieli cu intretinerea. Din pacate unii investesc in motocicleta bugetul alocat bicicletei. Nu sustin neam aceasta idee! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat 12 ore în urmă Moderatori Share Postat 12 ore în urmă Daca chiar voia initiatorul,putea deschide un poll,eventual. Nicidecum vreo "propunere eliminare ITP",caci nimeni din partea autoritatilor nu va lua in calcul o astfel de propunere,oricat de oficiala ar fi varianta ei. Personal NU-s de acord cu scoaterea ITP,nici a asigurarii obligatorii si nici a taxei de drum.Dar DA,sunt de acord cu scoaterea impozitelor pe autovehicule si pe imobiliare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă fara permis si fara talon! si curent gratis de la stalp !! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă Și benzină moca, ai uitat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă L-am întrebat pe Darwin (Charles, nu altul) și a zis că susține ideea, că ar crește IQ-ul mediu... A, a zis că să scoatem și inscripțiile cu "pericol de electrocutare" de pe unde or fi ele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat 10 ore în urmă Moderatori Share Postat 10 ore în urmă 1 oră în urmă, apriliacluj a spus: fara permis si fara talon! si curent gratis de la stalp !! Ai uitat de apa calda si incalzire iarna. De gaze,nu zic nimic,ca la fiecare,dupa posibilitati... Si cel mai important: salarii gratis. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Keyser Söze Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă Eu propun eliminarea educatiei, clasei politice si a militienilor. Ca sanatatea se elimina apoi singura, fara ajutor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat 1 oră în urmă Autor Share Postat 1 oră în urmă (editat) Acum 21 ore, Lucian_M a spus: 2. Condiții ipotetice: statul pierde bani frumușei, că sunt ceva motociclete in țară. La noi piata moto este slaba comparativ cu ce este de ex in EU Sau putem sa zicem ca avem o piata intr-o usora asccedenta - e bun si asa Factorul de vreme/ temperatura are un inpact Acum 13 ore, Ovidiu M a spus: Fara ITP s-ar umple de tobe chinezesti, motociclete cu motoare schimbate dupa placerea utulizatorului (mai ales pe la scutere si mopdede) , tot felul de luminite, suportii de numar rabatabili sau lipsa, etc. Totusi traim in Romania si romanului daca ii dai un degect, iti si f**e una dupa. Sunt si cu luminite si cu tobe - sunt cu de toate care merg zilnic Acum 9 ore, Keyser Söze a spus: Eu propun eliminarea educatiei, clasei politice si a militienilor. Ca sanatatea se elimina apoi singura, fara ajutor. Fara gabori viata e pustiu Editat 59 minute în urmă de sprike Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate