Lucian_M Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă Vă salut! Am fost deposedat de cizmele moto (Falco Avantour 2), trebuie altele, fără grabă, mai e mult până la primăvară. Ce urmăresc la cizme: - protecție Level 2 (am avut câteva întâmplări cu Avantour și nu s-a lăsat cu leziuni) - protecție la ploaie (fostele nu erau chiar strălucite, deși erau curățate și ceruite periodic) - să nu aibă fermoar - culori cât mai închise (piele neagră sau cu un pic de maro, în cel mai rău caz) - prețul să se încadreze între 900-1400 lei Mă uitam la Avantour 3, chiar dacă nu-s cele mai confortabile, îmi place protecția oferită, nu știu însă cum se comportă la ploaie (ar trebui să reziste două ore pe astfel de vreme, ca să nu mai pun supra-cizmele). Nu aș dori de touring, prea subțiri, de ghete nici nu poate fi vorba, total exclus. Ar intra în discuție și Mixto 5 Adv, din ce-am văzut în descriere sunt din piele, iar prețul e foarte ok (950 lei, deci chiar fără comentarii, dacă se încadrează în cerințe). No, dacă aveți păreri în cunoștință de cauză, sunt pe recepție, în caz că aveți timp să scrieți ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leon Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă https://www.fc-moto.de/en/Forma-Adventure-Waterproof-Boot?srsltid=AfmBOoqTJOqlR3YUqc1CsNlfbEBkQ-cVcyXhKXQBidahJWaY7UYXOE3H Totusi, ca o parere personala, pe mine nu ma incanta genul asta de cizme pe un sport touring cum ai tu (am avut si eu 3 Vstrom de-a lungul timpului)...Au dezavantaje evidente: mai grele, mai rigide, mai incomode, mai scumpe, te incingi vara in ele, daca te opresti la un obiectiv touristic si trebuie sa te invarti pe-acolo mergi ca Robocop dupa un timp, etc. Singurul avantaj este protectia superioara cizmelor de touring. Eu folosesc aproape exclusiv ghete scurte (vara) sau cizme de touring cu goretex. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat 4 ore în urmă Autor Share Postat 4 ore în urmă Nu-i rea ideea, intră în cărți. Am avut câteva situații când cizmele au făcut diferența și prefer ceva mai "hard" decât să plâng după. La mers erau chiar ok, deși sub Forma Touring și Seventydegrees sau cum se chemau alea (a zburat învelișul, credeam că e piele, dar nu era). A, și am omis ceva: catarame din aluminiu, nu plastic, zero probleme la Falco cu ele, deosebit de rezistente. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă SIDI Adventure 2 , Vanucci VTB 9 ar mai fii 2 optiuni bune Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă (editat) Am avut Falco Mixto 3 și le-am schimbat cu Mixto 4. Le folosesc în regim dual sport, deci și off-road, noroi. După un timp se umezesc, n-aș zice că-s total ermetice, dar am băgat noroaie și mers prin bălți. Am mers și prin ploaie prelungită și se îmbibă pielea aia. Nu intră apă propriu zis, dar sunt umede și reci. Dar cred că nici la altele nu ești uscat dacă le ții în apă. Nu sunt confortabile la mers ca niște adidași, dar nu se compară cu cizmele de enduro. Talpa aia Vibram e excelentă. Are aderență bună și te lasă să mergi decent. Mi-am mai prins picioarele pe sub mobră, am avut probleme peste carâmb, pentru că nu-s atât de înalte. Pe mine mă țin cam 3 sezoane și nici nu s-au făcut praf. Întreținere aproape zero. Acum am început să le dau cu WD40, am văzut pe tiktok. Cam singura utilizare pe care o văd pentru mizeria aia. Nu se încalță așa ușor ca unele cu fermoar, trebuie să ajustezi cataramele alea până-ți convine, dar te obișnuiești cu timpul. Mi-a convenit întotdeauna prețul. Le-am luat la reducere mai mereu, sub 800 de lei Editat 1 oră în urmă de vis-a-vis Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Ma gandeam si eu sa deschid un topic de cizme, eu momentan folosesc cizme de enduro Thor Blitz... foarte OK ca si protectie, ok si la impins / tras motocicletele... inschimb la prima balta deja am apa in ele. Ma uitam la cizmele de "adventure" , mai exact la SIDI, dar 1 pic is reticient daca ofera protectie suficienta, ca si la orice, parerile pe net sunt impartite Practic mie mi-ar trebui cizme care is mai mult spre dual sport / enduro, dar cu impermeabilitatea de cizme touring. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat 49 minute în urmă Share Postat 49 minute în urmă Alpinestars Tech 7 Enduro Drystar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat 19 minute în urmă Share Postat 19 minute în urmă Acum 29 minute, vis-a-vis a spus: Alpinestars Tech 7 Enduro Drystar Mersi, arata bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate