Sari la conținut

SUZUKI GSR600

bubucaty
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Îl reglez mereu când e cazul din surubelul de sub rezervor. Practic am avut problema asta doar cand scazuse relantiul pe la 1k. În rest, nici cu motorul rece, nu se oprește...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am facut revizia, deci nu e de la filtre! Regleaza-ti ralantiul, nu-l lasa jos. E o rotita de care tragi, e simplu

Relantiul meu e acum pe la 1000k si nu s-a mai oprit de vreo luna de zile,deci nu stiu daca e in totalitate de la relanti.

Eu zic ca un tester o data pe an nu strica cu nimic si atunci vedeti si compresie si cum deschide clapetele si daca aveti vreo buba ascunsa.

Bafta!

Link spre comentariu

Salut,

Eu nu inteleg cum aveti voi consumurile astea...Poate e motorul meu stricat si papa mai multa benzina...Dar in oras daca il folosesc la dus intors munca, adica ore de varf mers cu 1 a, 2 a, strecurat printre masini si reprize accelerari franari, imi consuma 11 la suta.

Afara consuma cel mai putin 6.5, in conditiile in care am mers in ture mici, pana in 7000 cred...iar daca merg normal imi ia intre 7.5 si 8.5..

Editat de kittyr
Link spre comentariu

@kittyr -cam mult totusi.Stiu ca am facut candva consumul si in oras se invartea la 8-9, iar afara, menajata (pana in 130) nu prea sare de 6.Incearca sa schimbi filtru de aer, bujii, foloseste presiunea corecta in pneuri.Asa poate mai scade.

Link spre comentariu

Salut,

Eu nu inteleg cum aveti voi consumurile astea...Poate e motorul meu stricat si papa mai multa benzina...Dar in oras daca il folosesc la dus intors munca, adica ore de varf mers cu 1 a, 2 a, strecurat printre masini si reprize accelerari franari, imi consuma 11 la suta.

Afara consuma cel mai putin 6.5, in conditiile in care am mers in ture mici, pana in 7000 cred...iar daca merg normal imi ia intre 7.5 si 8.5..

Ceva nu este in regula,am avut GSR aproape 3 sezoane ,dar la drum lung nu sarea de 5,5 cu pasager,si faceam ceva km.

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi. Filtrele sunt mereu schimbate la timp si verificate, presiunea e mereu 2.3 cu 2.7, e drept ca la drum lung merg cu pasager si probabil consumul e mai mare decat de unul singur...O sa o pun pe un tester...s-o fi dereglat cva pe la cdi...

Link spre comentariu

@kittyr -cam mult totusi.Stiu ca am facut candva consumul si in oras se invartea la 8-9, iar afara, menajata (pana in 130) nu prea sare de 6.Incearca sa schimbi filtru de aer, bujii, foloseste presiunea corecta in pneuri.Asa poate mai scade.

Cam asta e consumul ei daca mergi pana in 130 iti ia cam 6,daca o calci pe coada incepe si ciupeste mai mult.

Eu la un mers normal pana in 130km km la ora nu sar de 6 dar cand ma duc mai sus in ture se cam cunoaste in rezervor.

Acum e cum zicea un coleg mai sus: vrei adrenalina-platesti :)

Link spre comentariu

vand kit de coborare reglabil pana la 10 cm+ cric lateral special ptr el . merge ptr persoane mici de statura chiar si de 1,55 m.pret 70 euro tot kit-ul. tel 0724552088

post-71013-0-58612300-1438328429_thumb.jpg

post-71013-0-64055600-1438328437_thumb.jpg

post-71013-0-55108000-1438328444_thumb.jpg

post-71013-0-14298700-1438328452_thumb.jpg

Editat de sebacovaci
Link spre comentariu

• 3 weeks later...

1. Vreau să fac o revizie ceva mai complete la al meu GSR, aveți vreo recomandare de genul bujiilor cu iridium sau altceva? Am doar 13k km făcuți cu ea, dar cred că e momentul de un service ceva mai complet decât până acum.

2. De curiozitate întreb ce benzina folosiți? Nu de alta, dar efectiv nu văd nici o diferență între cea de 95 și 98+ (la mașină simt diferența). Exista vreo recomandare din partea producătorului în privința cifrei octanice?

Mulțumesc!

Link spre comentariu

95 pentru traiul zilnic si daca vreau sa mai trag de ea, dupa constatariile proprii si personale.. 98 de la Petrom; trage un pic mai bine, se simte un pic.

100 OMV si restu de genu, nu pot sa zic ca am observat ceva.

Ce mai faceam, jumate de 95 si cealta jumate de rezervor de 98 (asta daca ma opresc sa alimentez), iarasi mi se pare ok

Link spre comentariu

Da, zic da ca inafara de bujia de fabrica de la 0Km, restu am pus doar iridium. Faza buna ca sunt accesibile la pret pentru GSR

Link spre comentariu

Hai ca o dau în copilării... Cum spuneam, vreau să fac o revizie ceva mai în detaliu decât până acum. Vreau să schimb bujiile (nu fac probleme cele stock care le am acum), filtru de aer, eventual curățat lanț și mai multe...

Am fost la service-ul unui prieten, însă mecanicul de acolo după ce s-a uitat puțin a spus ca bujiile nu e nevoie să le schimb, filtrul de aer la fel, ca lanțul arată că nou, etc...

La cei 13k km pe care îi are motorul și pe care nu l-am forjat, oare chiar nu trebuie cele de mai sus schimbate încă?

Link spre comentariu

Primu lant l-am schimbat aprox 30.000 (ala original) acuma la 65K am luat alt lant dar mai pot sa stau un pic pana il schimb (e foarte in functie de cum mergi si cum fac intretinerea)

Bujiile la fel tot la 30.000 am schimbat prima tura dar se prezentau bine si se putea merge in continuare cu ele fara probleme
Filtru de aer il schimb anual ca sa stiu eu ca poate sa respire bine si in al doilea rand costul pentru un filtru chiar nu e mare, altfel sigur il schimb la 15.000

Link spre comentariu

Cu ale cuvinte nu merita să schimb bujiile (nici nu îmi fac probleme de altfel). La kilometri făcuți să mă bag doar la ulei, filtru de ulei și filtru de aer? Atât?

Nu de alta, dar am pitici pe creier și nu vreau să merg pe principiul "lasă că merge și asa!"!

» Post actualizat in 19 Aug 2015 14:37

Ps- folosesc ulei Motorex parcă îi spune și sunt foarte mulțumit de el, dar spun asta în condițiile în care nu am folosit la niciun motor Motul sau altele consacrate...., deci nu am termen de comparație decât cu uleiuri inferioare.

Haideți, gsr-isti, ajutați-mă să scap de piticii de pe creier! :D

Link spre comentariu

Manualul de intretinere spune sa inlocuim:

Bujii - 12.000 km (10.000)

Ulei - 6.000 km (5.000)

Filtru ulei - 18.000 km (5.000)

Filtru aer - 18.000 km (KM/ spalat - 5.000)

Cifrele din paranteza: km cand am facut eu inlocuirile, atat la GSR cat si la GSF

Posed manualul in limba italiana pentru GSR, cine doreste dati adresa e-mail pe PM.

Cat despre benzina, tot manualul recomanda 95. Pui mai buna, impinge un pic mai bine da' si haleste ... "un pic mai bine". Acu' depinde ce vrei de la moto.

Editat de PoliBuc
Link spre comentariu

~0 km

~500 km

*Ulei 10W40 5100 Castrol
*Filtru ulei Suzuki

~6000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
~11000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Champion
~16.500 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Champion
*Filtru aer Hiflo
~20.000 km
*Gume Pirelli Diablo
~24.000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
~23.100 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
~28.000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
~30.000 km
*Kit lant DID
*Bujii NGK Iridium
*Placute frana SLS
*Simeringuri
*Ulei furca
*Lichid frana DOT 4
~32.500 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
*Filtru aer Hiflo
~37.300 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
~32.000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
*Filtru aer Hiflo
*Gume Michelin Pilot Power
~37.000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
*Bec (faza lunga ars)
~40.000 km
*Gume Dunlop Sport Max
~42.000 km
*Ulei 10W40 5100 Motorex
*Filtru ulei.. ceva
*Simeringuri
*Ulei furca
*Baterie
*Lichid frana DOT 4
~47.000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
*Filtru aer Hiflo
~50.000 km
*Bukii NGK Iridium
~52.000 km
*Ulei 10W40 7100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
*Filtru aer Hiflo
*Gume Michelin Pilot Road 3
~55.000 km
*Simeringuri
*Ulei furca
~60.000 km
*Ulei 10W40 5100 Motul
*Filtru ulei Hiflo
~63.000 km
*Simeringuri ulei
*Simeringuri praf
*Ulei furca Motul 15W
*Crash pads
nu am trecut toate gumele, in principiu nu am ratat mare lucru sa trec in lista
Link spre comentariu

Tare lista...

Mulțumesc amândurora!

» Post actualizat in 19 Aug 2015 16:18

Acum să conving și mecanicul să facă ce îi cer și să mă lase cu "asta mai merge!" :D

» Post actualizat in 19 Aug 2015 16:25

Și încă ceva interesant. Unul din voi a schimbat bujiile la 10k, iar celalalt la 30k... :)

Link spre comentariu