Sari la conținut

asdglasfk

Membru
  • Număr conținut

    461
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de asdglasfk

  1. De cand a venit sfarsitul lumii, da. Circul cu ea doar ocazional - ITP, revizie, plimbare de incarcat bateria.
  2. Este. ITP februarie, tot fara spaga.
  3. Aveț’ grija la vipere in padurea cea de piatra.
  4. Pret nou 7000 EUR Transferata pe persoana fizica. Revizie mai 2023. Restul detaliilor raman valabile.
  5. Deci UN canadian roman care nu stie de capul lui -> doua tari imense (si cu reglementari diferite pe state) NU PERMIT plata cu debit. Buna logica… Fii serios. Platesc frecvent NUMAI cu debit atat in USA cat si in Canada. In unele state poti inchiria si masina cu debit. Hai sa nu mai raspandim zvonuri false. E o diferenta intre cultura/sistem care e bazat pe si incurajeaza creditul vs. “nu poti plati cu debit”.
  6. F64 aduce chiar de la lansare, au precomenzi acum. Si amazon e ok. Poti sa comanzi direct de la dji de pe siteurile tarilor apropiate, de exemplu Bulgaria.
  7. Up Vine primavara, vreun pasionat interesat de o masina buna cu istoric?
  8. Eu am facut deja reclamatie la Primarie pentru ca asfaltul e inclinat invers decat pe circuit, iar curba nu are raza constanta. Mi se pare inadmisibil, guvernul p*lii !
  9. Depasirea coloanei stationate este interzisa in mod expres in Codul Rutier. “Eu stiu” e un alt “argument” extrem de comun in romania. Din pacate, el se bazeaza doar pe pareri proprii sau ale altora de pe forumuri. Exista o carte, cititi-o. E formulata dubios in unele cazuri, dar in cazul asta este extrem de clara. Politia tolereaza multe. Cum s-a scris si mai sus, in caz de accident va veti lovi de lege, nu de pareri si de tolerante. Mai bine va paziti pielea, zic. Nu stiu cum sintem atatia pe aici care nu “filtram”, nu trecem pe rosu in fata politiei sau alte vitejii, nu murim de cald la 40 grade, dar avem multi ani si o carca de km facuti prin lume, fara accidente. Si nici nu ne calca toti aia care va calca pe voi cand mergeti normal. Om fi noi defecti pentru ca nu ne incadram in aia 90% care conduc dupa parerea lor. Puteti asculta niste sfaturi venite din experienta, sau va puteti doar cauta validare pentru greselile pe care le faceti. Deocamdata doar asta se vede - asa fac toti, asa facem si noi, apoi facem marsuri de “constientizare” sau injuram pe forumuri ca gigel ne-a facut si ne-a dres. Pai, e normal, ca si gigel merge tot dupa parerea lui, si gigel se grabeste, nici gigel nu stie regulile etc. Aveti grija de voi.
  10. Nu faci decat sa dovedesti ca n-ai citit niciodata codul rutier. Depasirea coloanei stationate este interzisa in mod explicit. Nu, nu "e okay" pentru ca asa zici tu. Fiecare conduce dupa propriile opinii si de aia e haos pe strazi si din ce in ce mai plin de "meseriasi". "Devansare" este un termen care nu exista in codul rutier, ci doar pe forumurile pline de specialisti. Dar, daca vrei neaparat, devansare este cand tu mergi pe o banda mai repede decat alt vehicul de pe alta banda (in sensul ca Codul Rutier precizeaza ca asta nu este considerata o depasire conform definitiei anterioare, atat si nimic mai mult). Asta nu inseamna ca ai in vreun fel dreptul sa MERGI PE ACEEASI BANDA CU MINE (pe stanga sau pe dreapta, unde iti vine tie cheful), sau pe vopseaua dintre benzi, pentru ca asa crezi tu ca "e okay". Sigur, fiecare face ce si cat il duce capul si isi asuma consecintele - eu vorbeam aici strict de aspectul legal. Nu va mai dati viteji ca voi stiti legea si o respectati. E atat de simplu: asa cum tu te bagi pe langa o masina ca sa "filtrezi" (alt cuvant care nu exista in codul rutier si care nu are nici o logica) si treci la 2 cm de o masina, de ce nu iti convine sa faca si masinile acelasi lucru, sa se bage peste tine pe banda si sa treaca la 2 cm de tine, ca sa FILTREZE ? Preferabil in mare viteza si claxonand si turand puternic motorul. Sau reciproca nu e valabila ? Stiu ca degeaba iti pun astfel de intrebari, ca tu deja stii ca "e okay" si nu iti bati capul gandind. Aceleasi pretexte de doi lei: ca e cald, ca majoritatea o fac. Nu te obliga nimeni sa mergi cu motorul daca ti-e cald, nici sa faci ce fac altii gresit. Nu mai cauta scuze.
  11. 90% dintre romani fura, intr-un fel sau altul. Se numeste "se descurca". Asta inseamna ca e in regula ? Ce argumente....
  12. Cauta la reglementarea depasirii. Dar cum tu deja stii ca nu e ilegal, nu mai pierde timpul degeaba, fa ce deja stii ca e bine pentru tine. Sa vii sa ne spui cand nu te-a respectat unul si altul cand ai vrut sa te bagi printre ei, sau cand te-ai infipt in vreunul facand asta, cum a mai fost cineva de curand.
  13. > 1. Ce fel de motociclist ești tu daca nici măcar nu știi legislația??? Nu e ilegal sa te bagi printre mașini dar ma rog trecem peste E clar cum ai luat permisul...
  14. Intelegem deci ca scopul tau in viata e sa te bagi printre masini, atat cu motocicleta cat si cu bicla - manevre ilegale si foarte periculoase, in special pentru propria ta piele. Daca dupa o luna de la examen cu asta te poti lauda, e clara treaba. Asta spune multe despre tine, mai ales ca e singurul lucru pe care il tot repeti, desi te declari mare prudent si mare legalist. Probabil ai invatat asta de pe forumurile unde ai invatat sa "te dai". Probabil tot de acolo ai invatat si ca trebuie sa fii RESPECTAT in trafic, indiferent ce ai face. Probabil ca ai invatat si sa barai motorul cand vreun nenorocit de sofer nu isi ia masina pe sus la semafor sa o dea la o parte ca sa ai tu loc sa te bagi. Ca doar de-aia ti-ai luat motor, sa stai in fata, nu ? Nu-i asa ca cu bicla consideri ca toate vehiculele trebuie sa te ocoleasca la minim 1.5 metri, dar ca invers nu se aplica, pentru ca [insert pretexts here] ? Cu atitudinea asta, n-o sa ajungi prea departe, nici intr-un an, nici in mai multi. E ok, victoriei sau constitutiei sint suficient de aproape si se potrivesc "stilului".
  15. Exact! Foarte important lucru, neinteles de multi. Culoarea castii si a jachetei conteaza enorm.
  16. La Lidl scrie “baterii” pe cutia de reciclare Am mai gasit un ONG care specifica clar acumulatori cu litiu, au niste cutii in unele statii Lukoil. O sa bag o privire sa vad daca e ceva mai mult decat cutiile din supermarketuri. N-as vrea sa il las acolo si sa le ia foc magazinul sau benzinaria
  17. Nu este ceea ce ai sustinut initial. Ai zis ca mergi cu faza lunga ziua pentru ca “nu deranjeaza”, atat. Degeaba incerci sa o scalzi acum.
  18. Salut Aveti idee ce se face in romania cu acumulatorii Li* umflati, care urmeaza sa bubuie/ia foc? Exista vreun centru de colectare? Multumesc
  19. Ideea “bazala” e ca dovedesti in continuare ca nu gandesti si nu te intereseaza cum ii afectezi pe cei din jur (trecand peste faptul ca ignori cu buna stiinta legea). Mai devreme ai zis ca tu mergi cu faza lunga ziua pentru ca ai stabilit tu ca nu deranjeaza pe nimeni. Acum incerci sa sustii acest romanism cu un articol din 1966 legat de circulatia NOAPTEA in intersectii neiluminate - o recomandare dealtfel foarte buna. Esti sigur ca nu ai luat permisul pe branza, invatand sa mergi de pe forumuri? Cati ani ai? Cati km ai experienta? Ai mers vreodata mai departe de victoriei? De cate ori te-ai plans ca nu esti respectat, desi tu nu respecti partenerii de trafic?
  20. Newsflash: faza lunga deranjeaza, da. De aia este si ilegal, in toata lumea. Daca pe tine nu te intereseaza, asta nu inseamna ca nu deranjezi si nu pui pe ceilalti in pericol pentru ca tu nu esti in stare sa mergi corect si preventiv.
  21. Ce varza esti, pune si o taxa de depunere reclamatie 10 ron - reclamatie simpla 1000 ron - reclamatie premium
  22. asdglasfk

    Am comis-o

    Ai pus un film cu o masina cu tractiune fata in care nu e vorba de nici un fel de franare de urgenta si ai tras concluzii despre franarea de urgenta cu motocicleta. Compari mere cu prune, zero relevanta. Ala iti explica cum sa reduci viteza in trafic, la semafor, la examen, fara sa opresti motorul. Ce legatura are asta cu ce vorbim noi??? Personal, ai testat franarea de urgenta cu motocicleta? Toate cursurile alea de safety or fi facute de dobitoci si toti care le-am facut si am constatat pe viu ca cel mai eficient e sa tragi ambreiajul de la inceput, om fi spalati pe creier. Ma refer la cursurile serioase, nu la alea facute de piloti care invata de pe forum si youtube, care au timp sa schimbe vitezele in timp ce franeaza de urgenta.
×
×
  • Creează nouă...