Sari la conținut

barbat

Membru
  • Număr conținut

    69
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de barbat

  1. Salut, Vreau sa merg intr-o tura prin Balcani la sfarsit de mai. Serbia - Bosnia - Albania - Macedonia. Evident, nu este batut in cuie itinerariul. Daca este cineva interesat il rog sa lase mesaj. Multumesc.
  2. Ce a incurcat foarte mult lucrurile au fost cele 2 masini din sens opus care veneau aproape paralel. Femeia totusi s-a uitat in oglinda, a vazut ca vine moto si a gandit c-o poate depasi prin stanga, asta a fost convingerea ei in acel moment. Cel cu moto sigur s-ar fi dus prin stanga daca nu veneau cei 2 din sens opus exact in locul unde el trebuia sa depaseasca. Avand viteza cam mare, fiind foarte increzator in manevra care urmeaza s-o faca, neacordarea de prioritate a masinii, depasirea pe linie continua, nesansa ca acele 2 masini sa fie exact in acel moment si acel loc au dus la acest accident. Este un cumul de factori si fiecare din ei au constribui la acest accident. Interesant este de ce a iesit tipa din benzinarie in halul ala este iarasi foarte interesant. Pe de o parte soferii din Romania, cu preponderenta cei din provincie, nu au notiunea unei motociclete si aici pe de o parte nu e vina lor, fenomenul moto fiind practic inexistent in comunitatea lor ori in specificul vietii lor. Majoritatea soferilor nu stiu sa se raporteze la un motociclist partener de trafic cu el, nu sunt familiarizati cu asa ceva. Uitati-va la cei din Bucuresti unde mai sunt ceva motociclete/scutere (raportandu-ne la aproape 3 mil de oameni sunt ridicol de putine moto/scutere dar asta e alta discutie - sunt extrem de putini oameni in Bucuresti/Romania posesori de moto/scuter care sa isi foloseasca masinaria din perspectiva utilitatii ca alternativa la masina) si care habar nu au cum sunt incadrati pe o banda de circulatie, stau si la 2 m de bordura si asta ca HABAR N-AU ce e aia o motocicleta, la ce foloseste si ca ala e un partener egal cu el in trafic. Suntem putini rau si unii ne mai fac si de ras prin comportamentul lor in trafic. cum dracu sa nu fim ignorati sau urati.
  3. Tracer 900 este a 2-a motocicleta cu QS cu care am mers dupa Tiger 900 care este din alt film fata de Tracer din perspectiva QS. Daca tot alegi sa pui asa ceva de ce ai pune QS doar pentru UP?! Cand mergi cu un Triumph de generatie noua cu QS crede-ma ca e greu ca sa gasesti la altii asa finete in schimbarea vitezelor. Iar Suzuki V-strom schimba ireprosabil la orice turatie si niciodata n-am avut N fals. Este parerea mea personala formata in utilizarea pentru aproximativ o ora a Tracer-ului 900. Motorul e deosebit dar nu este nimic slefuit acolo, e de golaneala. N-am prea vazut, prin Europa, oameni sa faca touring pe Tracer 900 GT. Majoritatea isi dau side case-urile jos imediat ce au ajuns acasa cu ea.
  4. Scuterul e o Honda Forza 300. Nu cunosc motocicleta care sa fie mai potrivita ca un scuter in oras. Intretinere, pret, spatiu de depozitare, unghi bracare, greutate, twist&go, consum. Ia-le asa la pachet, nu disparate. Unde mai pui ca poti fi pe el si in trening si in costum, ca nu iti sifonezi vreun pantalon, ca pantofii tai eleganti nu vor avea nu stiu ce urme de la schimbatorul de viteze, etc. Ce ti-am scris mai sus, Europa stie de zeci de ani ca de aia sunt pline orasele Italiei, Spaniei, Frantei de scutere si nu de motociclete.
  5. Folosesc in afara orasului Suzuki V-Strom 1050XT.
  6. Esti sarcastic, ma iei peste picior si nu inteleg de ce necunoscandu-ma. Aroganta asta a ta e direct proportionala cu necazurile/frustrarile tale?! Eu vorbesc din proprie experienta, ca fost proprietar de NC. Tu ai folosit motocicleta asta? Cu ce o compari? Nu am spus nimic despre viteza si cu toate astea faci deductia ca nu simteam eu nu stiu ce fior ca nu avea 150 CP. Nu m-ai vazut in viata ta dar esti convins ca am nevoie de lectii in poligon si imi faci recomandarea sa nu merg cu moto pe ploaie. Tot timpul ai o parere despre orice? Tot ce am scris acolo e pertinent, nu vreau sa defaimez marca ori modelul. Pentru mine a fost foarte buna motocicleta ca fiind prima dar atat. P.S. Mai pune mana pe o carte ca daca esti si la mersul pe motocicleta cum esti la scris e clar. Incepi cu poezii usoare, gen Zdreanta.
  7. Ai citit in diagonala. Am comparat NC-ul cu scuterul. Sa merg cu ghete cu protectii in oras, la birou?! Sa imi mai bun si crash bar, pad?Protejeaza la vant, apa astea? Tu poti intelege/crede ca exista oameni care merg intr-un service pentru curatarea lantului si ei o fac doar in situatii extreme, gen o tura de cateva mii de km?! Eu am fost proprietar de NC, nu vorbesc din auzite. Cate persoane serioase in ale motociclismului si cu ceva bani stii tu ca merg cu NC-ul? Am mentionat expres ca este grea la viteze mici din perspectica strecuratului printre masini si asta e un fapt evident, nu am ce sa iti explic aici. Da, in oras ideal e un scuter de 300, nici mai mult nici mai putin dar trebuie sa ai ceva experiente in sensul asta ca sa intelegi/sa imi dai dreptate. Ce e asa palpitant la un NC in afara localitatii cu 54 CP si 236 de kg, exceptand rider/pasager/bagaje?! Ti se pare ca in Romania e ceva comun sa mergi pe moto/scuter? Vezi des motociclisti prin trafic comparand cu vreo tara din vest sau o fi doar lipsa banilor de vina?
  8. Am avut NC750X DCT. Dezavantaje in oras fata de scuter: 1. forma de moto, protectie la picioare(pantofi) zero. 2. lant cu mentenanta de rigoare 3. grea la viteze foarte mici. Nu ca nu te descurci dar nu compari strecuratul printre masini cu un scuter. 4. face cate ceva bun din toate dar nu exceleaza la nimic. Aceasta motocicleta e un compromis, buna de inceput pe ea, buna daca ai facut o pauza lunga si vrei sa revii pe moto, daca vrei sa ajungi din A in B fara vreo traire interesanta intre aceste puncte. Oricum ai da-o, nu esti motociclist complet daca nu stii sa alegi tu din mana-picior-cap viteza inainte de curba. Concluzia la care am ajuns dupa folosirea mai multor masinarii pe 2 roti motorizate: scuter de 300 la oras si moto cu o putere, tehnologie pe masura in afara lui. In Bucuresti abia daca vezi 3 oameni pe la semafoare dimineata, ce sa mai vorbim de scuter in oras si moto in afara lui.
  9. barbat

    GPS MOTO

    Mulțumesc. Dacă moto e încă în garanție o pot pierde cu operațiunea asta?
  10. barbat

    GPS MOTO

    Cred ca mai sigur e sa leg GPS ul la contact. Direct la baterie exista riscul sa descarci bateria ca ai curent pe circuitul ala tot timpul. Aveți vreo recomandare de service sau o anume persoana ce se pricepe la asa ceva?
  11. barbat

    GPS MOTO

    Nu cred ca ai înțeles. Albul și verdele nu au ce caută in vederea încărcării. Între o mufa mama și una tata de USB pinii aferenți culorii roșu respectiv negru trebuie sa calce neaparat unii pe alții? Adică roșu de la USB tata pe roșu USB mama?
  12. barbat

    GPS MOTO

    Am nevoie de a pune o mufa USB tata la 2 fire(rosu si negru) strict pentru a alimenta cu curent TomTom Rider 550. Am USB mama pe moto din fabrica(duce pana la 2A) de unde isi ia curentul dar problema e la dispozitiv ca are cele 2 fire in aer, ca sa zic asa. Trebue neaparat pus pinul 1 la culoarea de pe mufa mama și pinul 4 la fel? Ce se întâmplă dacă pe pinul 1 de usb tata am roșu și negru la 4 și pe usb mama am la 1 negru și la 4 roșu? Multumesc.
  13. La Tracer in principiu mi-a placut motorul, un pic cam huliganic daca intelegi ce vreau sa spun. In modul A putin cam brutal, neslefuit. Nu simti cuplu ca la un bicilindru de jos insa se tureaza foarte repede chiar si in trepte superioare. Daca cu motorul cam asta e parerea mea, motocicleta nu prea e potrivita pentru mine pentru ca are garda la sol foarte mica, 135mm si cred ca inainte sa ma sui pe ea si cam tot ce-i pe sub ea ea e evident expus. Daca i-ai mai pus un scut deja cred ca ajungi la 100 mm. Mie mi-a dat senzatia e ieftin cu toate ca nu am gasit ceva punctual sa nu imi placa.Una peste alta are un pret bun si cred ca e un pachet ok(cred ca varianta GT e prima alegere). V-Strom ul de 1000 XT are, din pct meu de vedere, cam tot ce nu are Tracer-ul si voiam eu. Garda la sol mai inalta, cuplu mai mare, intra precis in orice viteza(nu ai nevoie de niciun quickshifter, numai daca esti vreun super freak din asta cu gadget urile la zi sa iti doresti asa ceva), senzatie de lucru bine facut, solid, inaltime a sei 870 mm, pe pozitia de sus, pentru ca am 185 si ma simt mai confortabil asa. Motorul la Suzuki e rafinat, cald, liniar. Putere, zic eu, mai mult decat e nevoie. Electronica de 2020 la zi, nu le mai insir acum.
  14. Intre timp a venit si moto. Multumit, inca ne acomodam. In mers ma uimeste cat de usoara pare insa greutatea se simte la manevre de parcare cu atat mai mult daca esti pe langa ea. Totusi, nu mi se pare un impediment asta. Am 1,85 si cred ca am sa ridic saua (are 850 si 870mm). Chestia cu cruise control-ul mi se pare tare de tot si cred ca-i destul de utila. Hill hold-ul la fel de tare, cand ies din parcarea subterana am o panta, evident, si ma ajuta mult sa raman in fata barierei pana se deschide dar sunt convins ca sunt si altele locurile in care poate fi de ajutor. Fara excese pana in 1000 km si pana in 500 nu vreau sa depasesc 4500 rot/min, cel putin asa scrie in carte. Chiar mi-am setat sa ma avertizeze cand ajunge la acea turatie Am instalat un top case Shad Terra care arata demential si se potriveste perfect la aceasta moto, daca de fixat nu aveam dubii la partea estetica sunt placut surprins. Pentru cine este interesat, in masura in care ma pricep, raspund la intrebari punctual.
  15. Nici vorba de vreo incrancenare. Imi cer scuze, am crezut ca prin acea abreviere faci referire la V-strom ul de 1000. Pe lista mea scurta a fost AT-ul Adventure si V-Strom si mi-a dat cu minus la Honda. M-am informat cat de mult am putut si am testat atat noua AT cat si vechiul V-strom de 1000 ca asta nou nu exista la test la momentul ala. Da, stiu ca unii folosesc V-Strom-ul in off-road dar din pct meu de vedere are limitari acolo date de garda la sol, greutate si cursa furcii. Problema mea era legata, mai degraba, de ce invoca unii c-ar fi minusuri fara sa fie informati/obiectivi in legatura cu ele.
  16. Em am cumparat un XT-ul acum o saptamana de la reprezentanta din Romania cu 12.500(tu de unde ai pretul ala, de pe site? Alta e realitatea). Nu am iesit in viata mea in off-road si nici nu intentionez si ca mine sunt majoritatea care cumpara modelul asta. Cu ce e mai bun AT-ul Adventure ca asta, poate doar chestii subiective gen cum arata, dashboard-ul dar am lamurit-o mai sus, zic eu. A propos, am vazut o statistica cu cei care cumpara V-Strom-ul de 1000 si sunt cam intre 40-60 de ani. Eu zic ca ai alte apucaturi pe la 50 de ani, nu? Nu mai porti Klim(poate ai facut-o cand aveai 30), acum porti Revit si esti pragmatic, cu diferenta de 3000 euro pana la AT Adventure vezi de 2 ori Europa.
  17. Comparati 1050 XT-ul cu AT Adventure ca varianta standard de la AT e orientata clar catre off-road si are multe neajunsuri fata de varianta XT(roti cu camera, lipsa cric central, protectie motor, parbriz mic, costuri mai mari de adaugat un top case in lipsa rack-ului si a gaurilor de fixare a side case-urilor). Vad oameni care pun la parti negative lipsa decuplarii ABS-ului dar ganditi-va ca sunt atatia care nu sunt interesati de a iesi de pe asfalt, de ce ar vrea sa si-l decupleze?! Unii zic ca ar fi grea (247kg) dar uitati-va la modelele rivale ca tot in 240-250 kg sunt( AT Adventure, Versys 1000, etc). Combinatia de roti 19/17 e mult mai buna pt strada ca 21/18 si asta e 1050-ul, o motocicleta orientata catre strada. Se spune ca motorul e vechi insa sunt de mentionat 2 lucruri importante: 1. are cuplu, putere si consum in trend cu rivalii si 2. este super dovedit ca fiind unul fiabil si rafinat la fiecare schimbare de generatie deci care e problema cu motorul?! XT-ul are toata electronica momentului iar ca dashboard-ul este mai rudimentar cumva fata de rivali nu vad sa fie o problema atat de serioasa in exploatare(sunt singurii care iti pun o bara din fabrica pentru a-ti pune GPS, telefon si o priza USB 2A chiar langa ea). Si unde mai pui ca AT-ul are numai putin de 11 butoane in stanga, daca nu ma insel, sa navighezi prin sistem :). Si toate astea cam la 12.500 euro. Mai e o motocicleta proasta ce o vor cumpara habarnistii ori doar hipsterii(cum zicea cineva mai sus)?!
  18. Am mers si eu cu Tracer-ul 900. Din pacate GT-ul nu era la test dar in linii mari e aceiasi moto, exceptand parca suspensii. Mi-a placut cum trage motorul si chiar nu am simtit vibratii pronuntate dupa 5-6000 cum am auzit vehiculandu-se. Mi-ar fi placut sa testez si QS-ul dar asta non GT nu are asa ceva si cred ca e cam degeaba sa schimbi doar in sus si cu tot felul de limitari de treapta si turatie. Asta de fapt e si unul dintre criteriile care ma face sa ma gandesc la alta moto. Trebuie sa merg si cu 790 sa vad ce si cum. Mi-a placut pozitia in sa, confortabila si chiar daca am mers cam 45 de min cred ca pot sa stau cateva ore fara sa ma dau jos :). Modul A mi se pare cam neslefuit ca sa zic asa. Datorita pozitiei acum imi trece prin cap V-STROM-ul 1050 XT, trebuie testat si asta fiind un 2 cilindri si cuplul e mai mare si mai de jos dar yok QS la Suzuki. Sunt cam indecis.
  19. Am luat legatura cu cei de la KTM Romania si m-au pe o lista. Ma cheama cand vine nu stiu cine de la Sibiu cu un 790 de test. Pana una alta o sa testez si Tracer ul 900 GT sa vedem cum e.
  20. Inteleg ca merita cei 1000 euro in plus pt R si sunt dispus sa ii platesc. La R cu aripa fata joasa ca pe S si cu parbriz mai mare ma gandesc ca se imbunatateste cumva confortul la vant, nu?
  21. Vreau protectie la vant. La tracer 900 e QS doar pe in sus si nu imi place asta.
  22. Cu S daca ramai pe strada fara off road cum e suspensia?
×
×
  • Creează nouă...