VasileBote Postat Iulie 30, 2015 Share Postat Iulie 30, 2015 Incep belelele....pozitia in spate nu merge, si daca aprind farul imi mananca curentul de la baterie, oare unde sa verific ???? » Post actualizat in 31 Jul 2015 10:40Deci....spuneti-mi va rog cat ulei se pune in cutia de viteze la Planeta 5. » Post actualizat in 01 Aug 2015 07:12 rectific putin,sa nu fiu inteles gresit - obturezi dar nu de tot,ci putin cate putin,poti incepe de la jumatate in sus,pui carpa pe toata suprafata daca situatia o cere,asta confirma si mai mult ipoteza aerului fals. @zidu a spus bine,dupa ce se tureaza si se opreste asa cum merge el in momentul de fata fara alte interventii,scoate-i bujia,daca-i albicioasa galbuie am eu dreptate,daca-i neagra si mucoasa are Zidu,probabil amestec bogat,probabil ai lasat-o mult pe dreapta si ti-a curs benzina la greu in motor,benzina se mai evapora,dar uleiul ramane,si se face un mozol acolo .. si iar ar confirma moartea subita la relanti. (am patit - am dat cilindrul jos si am uscat carterul cu lampa de gaz,a ars cu flacara cat galeata,apoi ardea domol si colcaia uleiul.am stins,am umezit cu benzina,am repetat si aia a fost. grija mare ca se pot praji simeringurile!) daca-ti trage ulei pe la simeringul din stanga ai pus-o - motorul bucati .. ps. vezi ca nu te-am uitat cu capacele alea,cand ajung acasa ti le trimit. Astept cand poti, multumesc mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 1, 2015 Share Postat August 1, 2015 ai un surub de nivel pe capacu ala pe la care torni. il desfaci si torni ulei pe sus pana curge pe la ala de nivel. te opresti, bei o bere, pui la loc surubul de nivel si dopu pe unde torni Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VasileBote Postat August 1, 2015 Share Postat August 1, 2015 (editat) Te referi la surubul acela ? este de nivel ? Nu am schimbat personal ulei pana acum Acela de jos ptr ce este ???? Editat August 1, 2015 de VasileBote Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 1, 2015 Share Postat August 1, 2015 http://www.scribd.com/doc/21526749/IJ-IZH-Planeta-5-Manuale-de-Reparatie-Www-manualedereparatie#scribd Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emster Postat August 4, 2015 Share Postat August 4, 2015 salutare! vreau sa montez pe ij o aprindere gotronic si m-am blocat la bobina de inductie.cei de la gotronic cer sa fie o bobina de peste 3 ohm ! intrebarea mea este: toata bobinele de inductie au peste 3 ohm??? multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat August 4, 2015 Share Postat August 4, 2015 De obicei cele care erau pe Dacia erau de 3 ohm. Pe Oltcit erau de 1,5 ohm + rezistenţa adiţională care mai avea şi ea 1,5 ohm. O bobină veche de Dacia în general e OK. Ai instalaţie de 6V sau 12V? Firma Gotronic vinde module de aprindere tranzistorizată şi de 6V. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baxxter Postat August 4, 2015 Share Postat August 4, 2015 Pe 6v nu mai fac. Cel puțin pe site nu au decât pentru 12v. Stii tu altceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vene Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 Salut, E adevarat ca nu apare pe site, dar mi-a facut mie de curand, am facut si cu "+" la masa -asa cum e originala instalatia pe IJ56. Trimite un mail d-lui Olaru de la Gotronic,- ori poti sa-l suni ca nu se supara- si sa-l rogi sa-ti trimita (sigur nu a facut doar ce am dorit eu, mai are ceva pe stoc). Nu are acum decat varianta in care ramane platina, nu si cea cu senzor, dar eu sunt multumit asa, nu a fost nevoie de nici o modificare, doar alte legaturi, in sensul ca daca acum ai curent permanent pe bobina si impuls pe masa, cu aprinderea vei primi impuls pe curent, dar D-l Olaru trimite si o schema de montaj. (Daca vei monta o astfel de aprindere, atentie la riscul de contact cu rezervorul, ca e foarte aproape bobina de rezervor). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emster Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 Pe 6v nu mai fac. Cel puțin pe site nu au decât pentru 12v. Stii tu altceva? instalatie mea este pe 12v. am vb cu ce de la gotronic ca fac si pe 6v dar dar se foloseste platina! ei zic:"avem aprinderi electronice AT011 sau AT012 modificate sa functioneze la tensiunea de 6Vcc, dar, NUMAI cu platina (fara sensor)" merci de sfatul cu bobina!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baxxter Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 Daca rămâne platina nu ma încălzește cu nimic. » Post actualizat in 05 Aug 2015 13:29 Am bujie noua, pipa si fisa NGK noi, bobina noua, instalatie electrica noua facuta cu simțul răspunderii, platina noua, condensator nou si baterie noua de 7 amperi. Da scânteie albastră puternica. Punctul slab rămâne insa platina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sharky_boy Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 Te incalzeste pentru ca nu ti se mai uzeaza pastila de la platina(nu se mai impusca)- aprinderea asta elimina mult mai bine scanteia data in platina decat un amarat de condensator si se uzeaza doar piciorul ce calca pe cama. Ceea ce mareste foarte mult intervalul de serivsare al platinii. Mult succes. Alegerea este doar a ta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 Merge mai mult decât foarte bine şi cu platină, am curajul să zic că cel puţin atâta timp cât mai foloseşti motocicleta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vene Postat August 6, 2015 Share Postat August 6, 2015 D-l Olaru mi-a zis ca nu are ACUM componente ca sa faca cu sensor pe 6V(eu nu am vrut sa mai astept si am considerat ca ma satisface si doar protejarea contactului platinat).- dar nu a zis ca nu face. De aceea, sfatul meu este sa vorbesti cu dumnealui si sa vezi cat ar dura sa construiasca si varianta cu sensor. Eu am constatat ca nu mai am intreruperi de cand am montat modulul de aprindere Gotronic si nu mai este pretentios la bujie, am pus o bujie folosita cand am montat si am facut cca 600 Km si se comporta inca bine. Dar asa cum a zis si "sharky_boy", tu esti cel ce hotarasti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baxxter Postat August 6, 2015 Share Postat August 6, 2015 Mulțumesc pentru detalii. Doar informativ, la cat ajunge un gotronic cu senzor cu tot? Așa, cu aproximatie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu Alexandru Postat August 6, 2015 Share Postat August 6, 2015 in 2012 pe mine m-a costat cu tot cu transport prin posta romana undeva la 90 daca imi aduc bine aminte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat August 6, 2015 Share Postat August 6, 2015 Îţi aduci bine aminte deoarece eu am luat în urmă cu două luni modul şi senzor tot cu 90 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristi PH Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Din ce ati mai facut garnitura la busonul rezervorului ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Piele de pantofi, mai groasă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 clingherit - merge perfect si nu se umfla in timp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Din ce ati mai facut garnitura la busonul rezervorului ? Piele de pantof Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VasileBote Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Buna ziua oameni buni. Nu am mai auzit pana acum sa fluiere ceva la ambreaj cand strang maneta. oare ce-o fi ? Fluieratul se aude la cutie in dreapta unde este prins cablul la melc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 clingherit - merge perfect si nu se umfla in timp Nu se umflă dar se uzează mult mai repede. Depinde de cât de des alimentezi. » Post actualizat in 13 Aug 2015 13:13 De fluierat nu are ce să fluiere ci eventual să frece tija în şurubul de reglaj dacă nu ai bila din capăt şi e fără vaselină. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VasileBote Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Multumesc....dau jos capacul maine si verific. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Nu se umflă dar se uzează mult mai repede. Depinde de cât de des alimentezi. a mancat fara emotii cateva tone de benzina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
V-FOUR Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Din ce ati mai facut garnitura la busonul rezervorului ? Eu am un o-ring Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate