Sari la conținut

Motociclistu' Biciclist

gn77b
 Share

Postări Recomandate

Drumul de vară! :moto:

Trebuie să recunosc că nu m-aș vedea cu schi-bița pe Carp! Pentru Carp îmi sînt numai bune schiurile!

:cheers:

Am incercat si Carp-ul, singura problema a fost zapada afanata, o sa postez un filmulet cu experienta pe Carp ... :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Abia aștept! :rock:

...Tura a fost așa, pe zile: 1. București - Brașov, 2.Brașov - Cîmpulung - Berevoiești, 3. Berevoiești - Domnești - Curtea de Argeș - Baraj Vidraru - Valea cu Pești, 4. Valea cu Pești - Lacul Bîlea - Cîrțișoara - Sibiu, 5. Sibiu - Rîmnicu Vîlcea - Pitești, 6. Pitești - Găiești - București. Cazarea doar la cort, păpica doar din rucsac, berea la circa 30 - 50 de km, mai rar pe Trans. Viteza medie de deplasare, circa 24 - 25 de km/h. Viteza de rulare (nu, nu-i tot aia cu viteza medie!): 32 de km/h pe plat, evident, mult mai puțin pe urcări și mult mai mult pe coborîri. Viteză maximă atinsă, circa 65 de km/h. Care a fost cea mai lungă etapă? Nu știu, n-am GPS, nu m-a interesat, e una dintre ele :) ...

post-7334-0-77451400-1330163525_thumb.jpg

Editat de cicloburu
Link spre comentariu

Azi am facut prima plimbare pe felt-ul meu

post-56201-0-69377000-1330181557_thumb.jpg

roata spate e putin infranata, sau cel putin asa simt eu..acum bicla este la revizie, luni imi vor spune si ce trebuie schimbat, etc..

am mers putin si pe trotuar si mai era zapada, nu este o experienta prea placuta, cam aluneca spatele..poate si din cauza ca am cauciucul spate, mai mult de strada..

-ma gandeam ca pe viitor, sa-mi cumpar inca o pereche de jante, sa am unele u cauciuc de munte si unele de strada..cred ca e o investitie buna..

sper sa se topeasca zapada de tot, abia astept sa ma plimb cu bicla..motocicleta va astepta pana de 1 mai, atunci ii voi face si ei schimburile de consumabile si itp/asigurare, etc :P pana atunci, bicla va fi inlocuitoarea :P

Link spre comentariu

de ce sa nu ma impac bine cu aparatoarea ? avand in vedere ca pe toate strazile sunt balti, nu m-am stropit deloc, deci e ok..

cand va fi uscat pe jos, voi demonta aparatorile, dar pana atunci, sunt tocmai bune..

imi plac la nebunie pedalele care le-am luat, nu aluneca deloc piciorul..

ps. abia acum m-am prins, ca ziceai de update..poza e facuta de fostul proprietar, eu nu am apucat sa-i fac poze :P

Editat de Banditrider
Link spre comentariu

@lokkoboy cum a fost drumul de Giurgiu ? Cand se usuca bine drumurile ma bag si eu . Iar mai la vara poate facem ture mai lungi prin Bulgaria . Ce zici ?

Salutare,sigur,facem.Drumul pana la Giurgiu a fost relativ ok,cu ceva portiuni relativ uscate.Partea aiurea a fost ca pana la iesirea din Bucuresti a fost durere cu baltile si noroiul,m-am murdarit in ultimul hal,la intoarcere a trebui sa bag urgent echipamentul la spalat.Dar ,per total,a fost o tura placuta.

Editat de lokko_boy
Link spre comentariu

Buna, in cateva saptamani trebuie sa-mi schimb bicicleta cu una noua.:bounce:

Pe cea veche am luat-o acum un an si am ales-o cum nu se poate mai prost : fara sa cer sfaturi mai intai. Ma gandeam ca o voi folosi numai seara , max 10-15km, ptr miscarea zilnica, asa ca mi-am luat un dhs mountec fullsuspension. Ce lovitura in orgoliu am primit cand ,mandra de noua achizitie , am fost sa o arat unor amici si mi-au spus ca n-o sa pot face fata la plimbari lungi din cauza "caloriferului":angryfire:...m-am convins de faptul ca greutatea suplimentara ma defavoriza cand eram in grup, dar nu puteam sa concep ca am aruncat pe geam cateva sute de euro, asa ca m-am ambitionat si am folosit-o tot sezonul, din martie pana asta toamna.N-am avut prbleme mari cu ea, ajunsesem sa urc din sinaia pana la cota 2000 fara sa simt ca lesin(asa cum se intampla la primele incercari).La coborare era mai greu, cand ajungeam jos intotdeauna trebuiau stranse suruburi, saua, unsa, era un chin dpadv.

Lovitura de gratie a venit la ultima plimbare lunga facuta cu ea. Am plecat intr-o dimineata cu un amic la Azuga cu biclele pe tren , am urcat cu telegondola pe Sorica si de acolo am venit prin m-tii Baiului pana la Secaria-Paltinu-Campina. Plimbare superba, am prins si vreme frumoasa, dar nu de putine ori a trebuit sa ma opresc la coborari ptr ca mi-era frica ca va ceda furca; saua facea in ultimul hal, surubul care tinea cricul se slabea continuu, la fel si aparatoarea spate..Pana la urma "accesorile" le-am dat jos de tot ,dar cu furca n-aveam ce face, asa ca am pierdut cea mai frumoasa parte : coborarea "extrema' :baldy:.Tipul avea un focus si n-avea nicio grija :kick:.Cand am ajuns acasa a avut nevoie de o revizie totala si n-am mai folosit-o decat la plimbarile de seara.

Acum ca vine vremea frumoasa, vreau neaparat sa-mi iau una pe care sa ma pot baza si sa fie hardtail. As vrea s-o iau de la marosbike ptr ca am colaborat foarte bine cu ei si in trecut si am gasit asa ceva Focus . Poate voi aveti alte sugestii, limita max de credit e de 400eur.

Nu ma deranjeaza nici sh-urile, numai ca gasesti destul de greu oameni care sa aiba grija de lucrurile lor...

Multumesc

:D

Link spre comentariu

ca idee 400 de euro pt ceva nou... nu va fi extra...

cube

un second de pe dirtbike sau anunturi diferite de pe net (bine găsite) e o soluție mai bună...

ăla de sus e doar un exemplu. mărimea cadrului de ex...

Link spre comentariu

ca idee 400 de euro pt ceva nou... nu va fi extra...

stiu, dar din pacate/din fericire mai am si alte pasiuni pe langa ciclism care necesita suport financiar si doar un singur job :D.momentan asta-i suma de care dispun, daca vreau sa ramana si bani de benzina si altele ptr motoreta..

cube

un second de pe dirtbike sau anunturi diferite de pe net (bine găsite) e o soluție mai bună...

Ms ptr idee(nu stiam site-ul) si link, deja i-am trimis msg ca-i prea tarziu de tel.

ăla de sus e doar un exemplu. mărimea cadrului de ex...

aici nu prea am inteles ce ai vrut sa zici :unsure:, daca esti dragut sa detaliezi...

Cum a spus si @jerry...poti incerca pe dirtbike (gasesti la preturi ok) sau noi

P.S: daca te intereseaza,avea un prieten de vanzare un UMF Hardy (nu mai stiu cat :scratch: )

daca imi dai un nr de telefon, aflu singura :D

mersi amandurora ;)

Editat de Grattiela
Link spre comentariu

la ce se doreÂşte de la bița asta...

la un UMF Hardy ia cadru mare 16 orice ar fi Âşi orice înnălțime ai avea. vei urca mai greu dar la coborâre va fi perfect. pe vremuri cu UMF dădeam tresee de dh...

la ceva de XC crosscountry ia cadrul pe dimensiunea ta.click

oricum cea mai bună recomandare ar fi un XC full suspension uÂşor. ceva de genul: click

nu cunosc persoana... găsit aÂşa ca exemplu...

Link spre comentariu

Acum ca vine vremea frumoasa, vreau neaparat sa-mi iau una pe care sa ma pot baza si sa fie hardtail. As vrea s-o iau de la marosbike ptr ca am colaborat foarte bine cu ei si in trecut si am gasit asa ceva Focus . Poate voi aveti alte sugestii, limita max de credit e de 400eur.

Nu ma deranjeaza nici sh-urile, numai ca gasesti destul de greu oameni care sa aiba grija de lucrurile lor...

incearca si aici: http://www.veloteca.ro/

sunt baieti fini si cred ca au si reduceri ptr fete saptamana asta

Link spre comentariu

la 400 euro poti lua Merida 10 v,hard tail,echipari ok,noua.e mult mai ok decat un SH,plus ca ai garantie la ea,iar Merida e o marca ft buna.

nu vreau să fiu cârcotaş dar tecât shimano ty10, altus şi alte deastea mai bine second ceva. tourney şi alte avioane... permanent se comfundă firma cadrului cu bicicleta... da Merida este ff oki... dar o biţă = cadrul + echiparea... echiparea aia face toţi banii... şi cadrul binenţeles dar mai ales echiparea...

am avut un shimano XT long cage model ff vechi pe ultimul meu full... merge încă... şi a văzut toate trântele posibile. ai bani: ia o gamă peste Deore nouă. nu prea şi ai buget ia orice second cu ceva TOT peste Deore sau SRAM dacă este cunoscătoare persoana care sfătuieşte...

un schimbător bun, un pedalier ok astea sunt musai ca să nu te chinuie...

Editat de jerry_mcrie
Link spre comentariu

salutare, de curand am descoperit o noua pasiune si anume plimbarea cu bicla pe dealuri, munti, rape, vai, etc...un amic are de vanzare aceasta bicicleta, a primit-o cadou si nu o foloseste....atasez 2-3 poze, poate puteti voi sa-mi dati un pret estimativ. Merci.

post-55278-0-08672400-1330851965_thumb.jpg

post-55278-0-52025900-1330852008_thumb.jpg

post-55278-0-22408500-1330852054_thumb.jpg

Link spre comentariu

Fa o lista cu toate piesele bicicletei ca sa o putem evalua

Hardy-urile sunt foarte rezistente asa ca bicicleta e perfecta pt. ce vrei tu

Oricum,bicicleta valoreaza peste 1000 ron :friends:

Editat de rock_angel
Link spre comentariu

-schimbatoare+manete frana SHIMANO V-BREAKE pt foi si pinioane

-ghidon VMF HARDY cred ca scrie

-furca RST T8 cursa 100mm

-cadru VMF hardy 4

-butuc fata spate shimano FH-M475 VIAM

-pe jante nu vad nimic scris, doar abtipild cu GURPIL DISC BULL

-cauciucuri CST HENG SHIN TIRE

-brate pedale shimano, cu pedale exact ca cele din poza de pe pagina anterioara

-foi DUAL SIM INDEX

-intinzator foi SHIMANO ALIVIO

-intinzator pinioane SHIMANO ACERA

-frane fata spate IOX TEKFRO

-sea VMF ACTIVA

azi am facut o plimbare mai lunga pe sosea si dealuri; pe sosea e totul bine si frumos, se aseaza bine al mers, huruie putin cauciucurile banuiesc ca din cauza latimii lor, in rest totul bine

pe pamant, ma asteptam ca furca sa lucreze ca la o motocicleta, adica sa tzopaie in sus si in jos, dar nimic, doar la damburi mai mari sau gropi maricele lucreaza. Alt necaz e ca are un zgomot la pinioane spate, ca si cum ar vrea sa schimbe, si n-am reusit sa-l reglez din acea sufa care intra in intinzator.

per total, mi-a placut mult!

post-55278-0-72148100-1330873804_thumb.jpg

Link spre comentariu