Sari la conținut

Cainele, prietenul omului


Axa cu Scame
 Share

Postări Recomandate

Care e una si care e alta? Tu daca nu vrei sa maninci porc ai mii de alternative. Da nu le vrei, ca iti place porcul. Iaca comoditatea.

 

In schimb un ciine de pe strada chiar te poate ucide sau rani in mod direct. Raspindesc boli, dau turbare si altele, musca, ataca in haita, si se arunca in fata ta.

 

Ce e asa greu de acceptat ca intr-o tara, nu zic civilizata, dar cu pretentii de normalitate, haitele de ciini n-au ce cauta pe strazi.

Iar chestia asta cu suferinta mie mi se pare un moft idiot. La scara mare, nu conteaza suferinta, conteaza mort sau viu. Suferinta nu e decit un set de semnale electrice si atit, pus acolo ca sa ajute la conservarea speciei. Cine a intrebat o caprioara care e mincata de vie de lupi cum e cu suferinta? Crezi ca e interesant sa ti se manince un picior cind esti constient? Dar e normal si natural.

Eu sint pentru adaposturi sau eutanasiere. Orice, numai sa nu fie pe strazi.

214033[/snapback]

 

:crack:

 

hai sa facem un sondaj..poate adminii stiu cum se face si sa votam, asa, intre noi motociclistii.

 

daca tot trebuie sa convietuim in acelasi oras, tara etc...hai sa facem cum vrea majoritatea..nu?

 

ce ziceti? facem un topic nou cu un sondaj?

 

1) starpitzi (eutanasiere)?

2) inchisi in tarcuri (unde se vor manca reciproc)?

3) liberi pe strazi?

...etc etc...

 

asadar, vedem si noi ce zice majoritatea..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 123
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Si daca vedem ce zice majoritatea la ce ne foloseste ? Cainii tot acolo vor ramine inca mult timp . La noi ca in India , doar ca acolo umbla vacile de capul lor . Si eu am calcat peste un caine si printr-o minune am scapat sa nu cad , caine care s-a repezit sa muste de roata din fata .

Nu avem ce face decit sa luam in calcul un alt pericol care-l pindeste pe motociclist in romania ( oare cite or fi in total ? ) Asa poate stingem conflictul dintre noi !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buey shi v-a rugat axa sa nu-i beshtelitzi topicu' pe tema cainilor... :crack: ce caine e lumea asta!

 

hai STEGE, tata, zi unde gasim "prafuri" d-alea ca am nishte pateu kamikaze expirat care plinge dupa stomac de maidanez agresiv :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

axa pare rau frate si bine ca ai tras invataminte di accidentul asta stupid asi zice,provocat de prietenul omului si dusmanul tau? :crack: numa un om omoara sau raneste voit alt seman din invidie, aroganta,dusmanie,prostie,omul fiinta rationala

 

un ciine reactioneaza din instinct sau cum a fost educat mai loial ca omul unu fata de celalat moare aparindusi stapinul care il mai si articuleaza cind e beat sau nervos dar ramine loial pina moare,patania ta axa a fost mina destinului si nu dorinta animalului.

insanatosire grabnica lu VIO :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Placebo: parerea mea personala:  ori esti ipocrit ori esti altruist.

215201[/snapback]

 

@Stege : expre' pentru parerea ta personala cu privire la persoana mea s-a inventat PM-ul. Pentru parea ta personala la subiectul discutat s-a inventat forumul.

 

Acesta este ultimul meu reply pe acest topic pentru ca aceasta discutzie (la care am contribuit shi eu din plin) este total offtopic comparativ cu accidentul lu' axa. Scuze pe acest lucru.

 

Militez pentru evitarea uciderii oricarui animal. Singurele animale pe care le-am ucis in viatza mea sunt tzantzarii. Voi consideratzi ca sunt ipocrit pentru ca mananc carne - cat de offtopic.

Voi militatzi pentru uciderea cainilor. Mancatzi shi carne. Autodefinitzi-va.

 

In momentul in care un caine va mushca vretzi sa exterminatzi totzi cainii. In momentul in care un tzigan va bate vretzi sa exterminatzi totzi tziganii.

 

Dispretzuiesc oamenii care-shi bat joc de acest miraculos dar dat de Dumnezeu - viatza. Daca nu putem sa urmam invatzaturile lui IISUS shi sa ne iubim aproapele ...macar sa-l respectam.

 

O zi buna tuturor.

 

PS: sper din tot sufletul sa devin vegetarian.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De unde a inceput topicul si unde a ajuns. Cred ca va bombane Axa non stop. Sper ca Vio e mai bine si sper sa se refaca cat mai repede. Cainii sunt peste tot in Bucuresti. Din vina noastra si nu avem solutii viabile sau nu sunt bani pentru a face ce trebuie. Si ca sa facem civilizat respectand drepturile animalelor, dureaza ani. Intre timp ei produc accidente, musca sau infecteaza. Pe mine nu m-a muscat nici un caine desi au sarit cativa sa ma muste. Hai sa zicem ca am reusit sa ne intelegem. Dar e greu sa ii cer unui om sa fie rational si sa aiba mila atunci cand ii vede pe cei dragi suferind. Ce ati simti voi sa va vedeti iubita accidentata din cauza lor, sau mama muscata cum dadea cineva exemplu pe aici. E adevarat ca e animal si nu stie ce face iar comportamentul agresiv este dat tot de conditiile mizere in care stau, de foame, de agitatia din oras si de conflictele dintre ei si chiar conflictele cu oameni. Dar si noi suntem oameni si toate violentele impotriva lor fac parte din instinctul nostru de conservare. Eu nu as putea sa dau intr-un caine care m-ar musca decat ca sa ma apar. Nu as putea da intr-un animal care mi-a muscat o fiinta draga, pentru ca e un animal si se presupune ca suntem mai rationali si ca nu ne razbunam pe fiinte mai slabe ca noi. Dar nici nu pot da cu piatra in cineva care ar reactiona asa. Pentru ca fiecare ne exprimam durerea asa cum putem si e greu sa fim rationali tot timpul. Am fi sfinti daca am putea sa facem chestia asta. Acum cateva seri pe DN1 am vazut o pisica neagra - noi eram cu masina opriti pe dreapta - si amarata a traversat prima banda si cand a vrut sa treaca de a doua banda a izbit-o o masina in plin. Zgomot sec, am vazut-o in agonie cam 30 de secunde dupa care liniste. E prima chestie pe care o vad de genul asta si m-a bufnit plansul instantaneu. Eram intr-unul din satele de pe DN1 si probabil iesise din casa la plimbari nocturne. M-a impresionat foarte mult, dar daca vedeam un accident cu victime umane nu ar fi fost mai rau? Pentru ca fiecare simte compasiune mai mare pentru specia lui. Inevitabil. Bine ca Axa si cu Vio au scapat doar cu atat. Putea fi mai rau si daca pateau ceva mai rau toata lumea ar fi injurat cainele si nu i-ar mai fi plans de mila.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

corect ar fi Jesus:)

 

pe de alta parte, eu n-am avut probleme cu tziganii, dar i-as extermina in masa cu o reala placere... ar mai fi arabii si chinezii, dar acolo e un pic mai greu... a, si vreo 75% dintre soferi.... oare sunt xenofob? hmmmmm.... Meditate I will, my young apprentice :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! si insanatosire grabnica!

 

Vineri, aproape de garajul unde tin motorul(pe undeva prin dristor), am ramas fara benzina :D . Am impins motorul printre blocuri si am fost latrat de caini. Dupa ce am precut de ei si au incetat cu latratul am fost muscat misheleste de picior de unul dintre ei. A apucat doar sa ma zgarie si sa-mi rupa pantalonii (care erau aproape noi si la care tineam foarte mult).

Sambata am fosta la colentina sa-mi fac vaccin. Am intrat in vorba cu asistenta care era acolo si mi-a spus ca au 150 de "muscati" pe zi. Am fost informat ca unii vin chiar mutilatzi, nu ca mine cu o zgarietura .

 

Fiecare trage ce concluzie vrea, dar sunt convins ca dupa ce va fi muscat sigur nu va fi atat de indulgent cu cei care le faciliteaza existentza.

 

Asfalt uscat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe strada Academiei unde locuiesc am patit-o la fel cu 2 javre care s-au alaturat motorului stinga si respectiv dreapta

Norocul a fost ca nu aveam viteza si comunista mea este foarte grea

Concluzia (ciinele e in paradisul ciinilor si io nu am patit nimic)

Insanatosire grabnica.......si pentru chini (traiasca Basescu sa mai faca o razie ca s-au immultit ca dreacu)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Io mai nou am boala pe 2 matze de la mine de la bloc... ca se cotzaie pe masina mea. Am dat 350 de euroi sa o vopsesc... banii ca banii, da am muncit de mi-au sarit capacele, am demontat-o bucata cu bucata, am lasat doar caroseria goala inainte sa o vopsesc, apoi cu mana mea am asamblat-o... si vine lighioana si se cotzaie pe masina mea, mi-a tras niste zgarieturi de toata frumusetea pe capota si sub parbriz :D :crack: . Asa ca aseara am trecut la contraatac... cu pusca cu aer comprimat. Nu am tras la cap, intentia mea e de stramutare nu de ucidere. Mfaza interesanta e ca vecinii protejeaza cele doua lighioane, le dau de mancare si alea alea, si cand trag cu pusca tre-sa stau ascuns dupa perdea ca sa nu ma vada sa intru in conflict si cu ei... ca atunci as avea mai multe "lighioane" de tintit! :blbl:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gabii, eu zic sa te gandesti bine sa-ti dai seama in ce situatie ai ajuns, sa stai ascuns dupa perdea si sa tragi cu pusca in 2 matze.

 

daca vrei sa scapi de ele, cred ca mai bine iti legi un caine de o roata :D

sau sa dai cu spray cu aroma de caine. ar trebui sa existe asa ceva :-/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi asum raspunderea:

 

1. Sa dau un raspuns Off-topic, da' nu pot sa ma abtin cand vad atatea ineptii scrise

 

2. Sa enervez, sa oftic si sa imi pun in cap toti "protectorii" sau "chino-indragostitii" din zona.

 

 

Uite care-i treaba : Zicea cineva mai devreme ca amaratii catelusi n-au nici o vina, ca de fapt vina o poarta aia care nu sterilizeaza cainii! Chiar nu isi poate imagina nimeni cat de aberanta e expresia asta "steriliza cainii" ??? Adic toata lumea, chiar si in urma cu cativa ani cand cu scandalul cu Basescu si vaca aia din frantza si "naucitor de inteligenta" Tzopeasca bateau toba ca tre' sa-i sterilizeze mah, nu sa-i omoare...!

 

Adik' pe de alta parte te gandesti asa:

1 In primul rand sunt J J J - de mii de caini vagabonzi, umbla pe strazi musca pe toata lumea ,provoaca accidente, etc

2 Cu cainii de la punctul 1 cheltuim bani in felul urmator: Luni de zile oameni angajati cu bani multi si grei din bugetele grase ale primariei umbla sa-i prinda, apoi armate de veterinari intra in operatie de nustiu cate ori pe zi sa sterilizeze caini si catzele X pe zi inmultit cu costul fiecarei interventii timp de luni de zile ajungand sa se cheltuie costul de interventie inmultit cu J J J-de mii de caini, bani suportati din grasele bugete ale primariei, apoi alte luni de zile timp in care probabil oamenii platiti din aceleasi bugete vor duce cainii inapoi in habitatul lor acolo de unde au fost luati, ca altfel bietele animale vor suferi traume fiind luati de pe meleagurile dragi, iar in final vom suporta inca 10 - 15 ani mushcaturile, latraturile si accidentele provocate de bravele animale STERILIZATE pana cand acestea vor pieri de batranetze

3 Da-le DRAQ medicamente compensate sau alte nimicuri d-astea cand avem STERILIZARI mult mai importante de facut !!!

 

sau, solutia a doua:

1 Pretz cartush ~ 15.000 (1,50 RON)

2 Angajam echipa de soc "A-TEAM"

3 SHOOT AT SIGHT !!!

 

Rezultat: In 2 luni reducerea drastica a J-urilor !

 

Axa, imi cer scuze de off-topic, insanatosire grabnica fetei, multe salutari si s-auzim de bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sau, solutia a doua:

1 Pretz cartush ~ 15.000 (1,50 RON)

2 Angajam echipa de soc "A-TEAM"

3 SHOOT AT SIGHT !!!

 

Rezultat: In 2 luni reducerea drastica a J-urilor !

 

Axa, imi cer scuze de off-topic, insanatosire grabnica fetei, multe salutari si s-auzim de bine!

223984[/snapback]

70k cutia de alice de 5,5. cu arc bazat au efect garantat si sunt silentioase

lucrez pe gratis 4h/zi daca va exista cadrul legal

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa. pai lucrurile nu stau chiar cum zici tu. ideea e ca orice mamifer castrat (femela/mascul, n-are importanta) se "calmeaza" cat ar fi el de agresiv. dat fiindca agresivitatea e proportionala direct cu hormonii produsi, iar daca-i tai bilutele evident ca o sa produca hormoni cu ce?! cu urechile? nu.

 

ai vazut vreodata un motan/pisica/caine castrat? se calmeaza aproape instantaneu (1-2 zile), se ingrasa, sunt lenesi si nu le mai pasa. e simplu. animalu' (ca si omu) e "condus" in viata de dorinta de reproducere (deosebirea e ca omu mai are si o componenta sociala solida, si-n plus, ratiune, morala, etc - intelegi ce vreau sa zic.)

 

deci. adio bilute, adio hormoni->adio dorinta de reproducere cu orice pret (darwin, evolutie, survival of the best)-> adio agresivitate. adica nu mai au motiv.

 

si-n alta ordine de idei, da, m-au muscat si pe mine. si pieton si cu bicicleta. si da, am si evitat cativa cu greu si cu adrenalina, injuraturi, etc,etc cu masina.

 

dar de aici si pana la a te propune hingher... mai da-o dracu.

e cel putin juvenil ce propuneti voi.

 

si-atata vreme cat animalul nu moare instantaneu (fulger, tren, aia, aia), doare. valabil si la om. si mai stii ceva? si stie ca moare. eu mi-am dus un caine la eutanasie.

 

stii ca stie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e bine de avut la indemana in general, nu neaparat in situatia de fata, eu am avut destule tangente cu javrele prin sate la viteze mici si nu e placut nici la viteza mica sa le ai pe langa tine

pe langa javre mai sunt o multime de animale care pun probleme (gaini, gaste, curcani, vaci (un cunoscut a incasat una de la o vaca deranjata de zgomot)si alte asemenea jivine),

apropos de lista cu revendicarile noastre as mai adauga un punct : interzicerea accesului animalelor nesupravegheate pe drumurile publice, incalcarea acestei reguli sa duca la sanctionarea drastica a proprietarului

210842[/snapback]

 

 

:rusinica: :unsure: :bounce: SI daca SUNT VAGABONZI??? care proprietar??? ii faci arborele familiei sa vezi provenienta proprietarului? :bounce:))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar de aici si pana la a te propune hingher... mai da-o dracu.

e cel putin juvenil ce propuneti voi.

 

Man, stiu ca tie ti se pare juvenil dar nu faceam decat haz de necaz, cum se zice.

 

Chiar daca faceam bashcalie, ideea mea era ca, in afara de cheltuiala fizica si psihica sa pornesti o actiune de asemenea anvergura (sterilizarea) este chiar o idiotenie fiinca in final nu obtii nici un rezultat.

In fond, miezul problemei e ca TREBUIE SA SCAPAM DE EI, nu SA CONVIETUIM cu ei. Da-o drq, e societate de oameni nu de amestecatura cu animale. Si cu ideea sterilizarii acolo se vrea a se ajunge, la convietuire. Eu chiar nu vad care e inconvenientul de a scapa de ei definitiv, doar nu se dezechilibram ECOSISTEMUL !!! :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am impresia ca la oras s-a produs "sterilizarea" oamenilor si din cauza asta nu mai are nimeni oo sa puna mana pe lopata si sa curetze parazitzii de pe langa casa. La tzara de ce nu sunt problemele astea ? Pentru ca atunci cand un proprietar se trezeste cu pui, intai intreaba in sat daca-i trebuie cuiva, iar ce ramane ii duce la garla. Atata tot. Ce nevoie are omul de inca o gura de hranit pe langa casa ? La oras insa... cand mancarea nu mai e o chestiune de luat in discutzie, ne permitem sa ne lansam in sentimente si chestii inalte vis-a-vis de orice parazit. Mai demult ne miram ca americanii cresc porcul in apartament, pe post de "pet". Incet incet vad ca ne adaptam :rusinica:))))).

 

Concluzia e ca ne-a cam intrat in oase, nejustificat, frica asta de "sistem", ca vine draq si ne da amenda ca de ce am omorat catzeii nevinovatzi. Eu personal, cand sunt singur in masina, ii "mangai" cu bara pe toti pe care ii prind in "raza", la viteza mica. Nu vreau sa ii omor, ci doar sa-i educ.

 

Am mai zis parca si data trecuta. Singura solutzie cu adevarat rentabila pentru a scapa de caini e metoda "indirecta". Plecand de la ipoteza "In China nu exista caini vagabonzi" :unsure:, cel mai eficient lucru pe care ar trebui sa-l faca primaria cu bugetul pentru caini ar fi o fabrica de industrializare a cainilor, care sa aiba ca input caini si ca output - hrana pentru "pet"-uri, clei de oase etc. etc... In felul asta "Ecosistemul" se va regla singur. In loc de "fiare vechi luam", o sa auzim cantand prin cartier "Caini vechi luam" (si-i ducem la fabrica si primim 50.000 de lei pe cap de caine). Nah poftim solutzie. In felul asta nu mai e nici crima (pentru ca animalul e utilizat intr-un scop precis, nu omorat degeaba).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vreau sa ii omor, ci doar sa-i educ.

226741[/snapback]

 

 

Gresit. OMOARA-I ! Ce crezi ca poti face educatie? Sa-l educi sa CE?

 

Deh, vorbind serios acuma, ai dreptate cu ce ai scris, solutii exista si inca rationale. Cine nu vrea, nu face si nu ia masuri! Ideea ta chiar mi s-a parut super. Sa fie omo.. eutanasiati cu un scop precis: SAPUN!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda, sper ca va prieste discutia :rusinica: Oricum stiti din dezbaterile trecute ca nu veti ajunge sa schimbati parerea cuiva de nici o parte :unsure:

 

Daca va mai intereseaza, Vio e ok, i s-au inchis frumos toate zgaibele, recuperata 100%, merge iar pe motor cu mine dar nu mai urca in sha fara protectii serioase si nu-i mai e cald cu manusile din piele-carbon :crack: . Inca se mai panicheaza si ma strange in brate cand vede vre-o jivina pe marginea drumului si deocamdata merg mai incet pana ii trece frica.

 

Una peste alta, am incheiat capitolul si mergem mai departe . Hai sa ne vedem sanatosi la drum si va salut cu farul/claxon/mana/picior sau ce voi avea la dispozitie :drink:

:bounce: :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...