Atharia Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 Salutare, vad ca sunt cam multi pasionati si cunoscatori pe aici asa ca o sa va rog sa ma ajutati si pe mine. Ma tot chinui sa caut pe forumuri si nebunii si gasesc mereu pareri contradictorii. Ideea e ca vreau sa-mi cumpar un filtru Hoya InfraRed R72 72mm pt un Canon EOS 400D. Vreau sa stiu daca pot face poze infrared cu acest aparat. Am gasit o gramada de dubiosenii cu facutul pozelor la telecomanda de la tv in timp ce tii apasat un buton si daca se vede luminita nu stiu cum...bla bla bla. Se potriveste sau nu? (nu ca montura) Stie cineva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
baiatu_tony Postat Februarie 27, 2010 Share Postat Februarie 27, 2010 am si eu o intrebare : pe canon eos d10 merge obiectiv canon efs 18-55mm ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
midnight_rain Postat Februarie 27, 2010 Share Postat Februarie 27, 2010 (editat) Salutare, vad ca sunt cam multi pasionati si cunoscatori pe aici asa ca o sa va rog sa ma ajutati si pe mine. Ma tot chinui sa caut pe forumuri si nebunii si gasesc mereu pareri contradictorii. Ideea e ca vreau sa-mi cumpar un filtru Hoya InfraRed R72 72mm pt un Canon EOS 400D. Vreau sa stiu daca pot face poze infrared cu acest aparat. Am gasit o gramada de dubiosenii cu facutul pozelor la telecomanda de la tv in timp ce tii apasat un buton si daca se vede luminita nu stiu cum...bla bla bla. Se potriveste sau nu? (nu ca montura) Stie cineva? DSLR-urile precum 400D au din fabrica un filtru infra-rosu care blocheaza toata lumina pe aceasta lungime de unda. Un filtru infra-rosu de tipul celui Hoya blocheaza toata lumina IN AFARA infrarosului. Dar fiindca 400D-ul deja blocheaza infrarosul din constructie, practic pe senzor nu o sa apara mai nimic. Filtrul din interiorul aparatului poate fi scos, dar pentru asta trebuie sa stii foarte bine ce faci, necesitand deschiderea aparatului si umblarea prin el, existand sanse destule sa il defectezi. Filtrul Hoya IR e dedicat aparatelor cu film, care nu au scutul IR integrat. am si eu o intrebare : pe canon eos d10 merge obiectiv canon efs 18-55mm ? Ma gandesc ca te referi la Canon 10D - DSLR-ul. Canon D10 e point and shoot. In prezent Canon produce obiective pe 2 monturi - EF - dedicate seriilor cu senzor mare de 35 mm. EF-S - dedicat celorlalte DSLR-uri cu senzor ceva mai mic. Obiectivele din gama asta au montura mai aproape de senzor. De aceea nu se poate monta un obiectiv EF-S pe un aparat cu montura EF, pentru ca exista pericolul ca oglinda sa loveasca obiectivul. Ei bine, 18-55 este un EF-S. Iar 10D este un aparat cu montura EF. Desi 10D nu are senzor full-frame (35mm), montarea unui obiectiv EF-S nu e recomandata. Se poate totusi modifica taind partea chiar din capat din el - ar ajunge foarte aproape, dar nu ar atinge oglinda. Totusi, pentru asta, ca si in cazul de mai sus, trebuie sa stii ce faci pentru ca nu e treaba de manual si poate duce la erori de conectare daca nu e facuta cu foarte mare grija. Cu toate acestea, Canon 10D fiind un caz mai special de montura EF, obiectivul nu va putea fi folosit pe alte camere EF (chiar si modificat)- existand toate sansele sa le sparga oglinda. Editat Februarie 27, 2010 de midnight_rain Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
baiatu_tony Postat Februarie 27, 2010 Share Postat Februarie 27, 2010 multumesc pt informatii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RIPSON Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 Cum va pare pretul? http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/pro...100303-05235193 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 Cum va pare pretul? http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/pro...100303-05235193 E ok pretul. Pacat ca nu se face discount de exemplu la D300S. Ce placut ar fi sa coste numa vreo 50 de "bulioane"...sau 40....sau visez... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 (editat) Vezi ca mai nou la D300s se ofera un SB600 moka http://www.f64.ro/products/description/Nik..._600/index.html Eu ma oftic ca nu face si Canon Romania astfel de promotii... Editat Martie 3, 2010 de Cap0ne Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
memyselfandI Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 noul citroen C3 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 EF_S nu s epoate monta pe aparate cu film nu din motive de montura ci din cauza ca face vignetare, adica taie colturile, fiind facut pentru un senzor mai mic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uzunu Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 noul citroen C3 Bai uratule, asta la modul "sa mori tu" Unde ti-ai aruncat luminile la a doua? Da' parca nu e cu lumini, daca ma uit mai bine. Si atunci cum cacao e? Test sau reclama? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 Vezi ca mai nou la D300s se ofera un SB600 moka http://www.f64.ro/products/description/Nik..._600/index.html Eu ma oftic ca nu face si Canon Romania astfel de promotii... Frumoasa oferta, dar D60'ul e inca bun. Mai repede un 18-200 si un trepied pentru ture. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
memyselfandI Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 (editat) Bai uratule, asta la modul "sa mori tu" Unde ti-ai aruncat luminile la a doua? Da' parca nu e cu lumini, daca ma uit mai bine. Si atunci cum cacao e? Test sau reclama? bre', luminile le-am bubuit in prima zi, deh, am folosit un generator in loc de powerpack si am scos fum din 4capete. poza nr unu, e doar extrem bulan, in sensul ca aia era lumina pe autostrada, plus un cokin ND bafta, Editat Martie 4, 2010 de memyselfandI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uzunu Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 RIP lumini. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 EF_S nu s epoate monta pe aparate cu film nu din motive de montura ci din cauza ca face vignetare, adica taie colturile, fiind facut pentru un senzor mai mic. EFs nu se poate monta pe full frame (cel putin cele de la canon, nu sigma/tamron si alte 3rd party), pt ca s'ar putea, pe langa vignetare, sa-ti dea oglinda in "coditza" obiectivului la declansare. Asa ca take care Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Martie 5, 2010 Share Postat Martie 5, 2010 (editat) Trei poxe cu pretentia de "fotografii" de la iesirea de miercuri.. LE: D70s, 18-70 (singurul disponibil pe moment), nexam lumina, minim de retus in photoshop - umpiculescu crescut exposure-ul, umpiculescu crescut temp-ul poxelor (erau mult prea triste).. Un trafic incredibil, niste drumuri de tot cä..ciulatul, un VRod demential.. Editat Martie 5, 2010 de Just_John Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Martie 6, 2010 Share Postat Martie 6, 2010 (editat) Am gasit o definitie amuzanta a celor ce pun imagini in acest topic, dintr-un grup de pe Flickr: Motographer (n) = A motorcycle rider (and/or enthusiast) who takes photographs of subjects related to motorcycle and travel either as a pastime or profession or both. Eu ma consider a fi un "motographer". Voi? Editat Martie 6, 2010 de Schumy CJ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Martie 6, 2010 Share Postat Martie 6, 2010 Eu ma consider a fi un "motographer". Voi? Vezi mai sus un post.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hekate Postat Martie 7, 2010 Share Postat Martie 7, 2010 Pareri impresii? Nu va legati prea mult de cat de warm e poza ca asta a cam fost intentia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Martie 7, 2010 Share Postat Martie 7, 2010 Pareri impresii? Nu va legati prea mult de cat de warm e poza ca asta a cam fost intentia Iti recomand un soften skin in PS. Imperfectiunile pielii distrag atentia de la ochi. In rest foarte reusita fotografie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hekate Postat Martie 7, 2010 Share Postat Martie 7, 2010 Sunt pistrui care nu se vad in mod normal ... tocmai din cauza lumii au iesit asa, de aia imi si place poza Mesaj completat E mai okay varianta asta bw? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Martie 7, 2010 Share Postat Martie 7, 2010 Arata mai bine B&W... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Un_vizitator Postat Martie 7, 2010 Share Postat Martie 7, 2010 aia color e miezu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razorbladed Postat Martie 7, 2010 Share Postat Martie 7, 2010 Vidraru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cj17wow Postat Martie 7, 2010 Share Postat Martie 7, 2010 Buna baieti ,am si eu o mica pasiune cu pozele si as vrea sa ma apuc putin de pozat. Credeti ca as putea sa fac ceva cu un sony dsc-h3. Ce parere aveti despre acest aparat ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 8, 2010 Share Postat Martie 8, 2010 Pareri impresii? Nu va legati prea mult de cat de warm e poza ca asta a cam fost intentia Ca un simplu amator in ale fotografiei, eu zic ca e ok poza..mai dau si pistruii aia farmec. Ochii...ufff, nota 10. Pana la urma totul tine de gusturi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate