Sari la conținut

Pasionati de fotografie

urzica
 Share

Postări Recomandate

Doctor X - poza ta e geniala!

Hai ca nu-i geniala. E doar o poza. ;)

Nici tehnic nu-i perfecta, din cauza mentionata mai sus.

Editat de Doctor X
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

O poza distrusa la procesare . . . attachicon.gifDSC_9220j.jpg si originalul a fost sters din exces de zel .

eee, nu e chiar asa distrusa.... e buna de wallpaper

L.E. seamana cu Udrea :lol:

Editat de Crazy-devil
Link spre comentariu

De prin subsolul hardului , fara tema :

O seara faina :)

Prima arata ok-ish, a doua era fain daca puneai paianjenul la intersectia liniilor rosii, a treia e prea simpla pentru o imagine normala si prea slab prelucrata pentru o abstracta. Iar ultima...are watermark (lipseste "photography" din el) :P.

O poza de pe barajul Siriu ca tot eram prin zona.

Foarte foarte misto perspectiva. Prelucrarea cam neon, dar merge cu perspectiva.

O poza distrusa la procesare . . .si originalul a fost sters din exces de zel .

Poza a fost distrusa la declansare, nu la prelucrare...

@ Cap0ne: cum reusesti sa pastrezi motoru'ala asa curat ?

Photoshop->Clone/Stamp sau Heal :P.

Editat de StefanSC
Link spre comentariu

eee, nu e chiar asa distrusa.... e buna de wallpaper

L.E. seamana cu Udrea :lol:

Daca te uiti la ten o sa vezi ca sharpness-ul a facut ravagii . Si eu m-am pierdut in . . . " detalii " si cred ca de aia nu am vazut rezultatul final prea bine .

. . daca puneai paianjenul la intersectia liniilor rosii . . .

Si asa am fost prea aproape de el dar sa mai si stau sa-l incadrez :whip: . Am o . . . . retinere cand e vorba paianjeni :)

Poza a fost distrusa la declansare, nu la prelucrare...

Cu stapana langa mine . . . era sinucidere curata sa fac cateva cadre , reglaje , iar cateva cadre . . . . riscam sa-mi strice pupila folosita la aparat .

Nici poza a doua nu a iesit , fiind doua cadre cu aceleasi setari dar din alt unghi : . Obiectivul folosit a fost Nikon 55-200 .

Link spre comentariu

Artur, daca pozele sunt distruse de ce le-ai mai postat? Domnisoara e frumoasa nimic de zis, da tu nu prea ai nici un merit in asta :)

Pai nu a zis nimeni ca trebuie postata doar crema . Nu din greseli se invata ? Nu am nici o jena in a-mi posta si greselile . Critica poate fi constructiva . Si am si eu un merit : zambetul ala imi era dedicat si nu ptr ca sunt vreun fat frumos dar aveam aparatul indreptat spre ea si eram singurul cu asa ceva acolo :) . Dupa ce am lasat camera jos cred ca a si uitat de mine , dar na . . . In rest era prinsa in discutii cu colegul ei cu care trebuia sa imparta berea la degustatori :) : . O zi faina

Editat de Arthur TM
Link spre comentariu

Daca te uiti la ten o sa vezi ca sharpness-ul a facut ravagii . Si eu m-am pierdut in . . . " detalii " si cred ca de aia nu am vazut rezultatul final prea bine .

Cu stapana langa mine . . . era sinucidere curata sa fac cateva cadre , reglaje , iar cateva cadre . . . . riscam sa-mi strice pupila folosita la aparat .

Nici poza a doua nu a iesit , fiind doua cadre cu aceleasi setari dar din alt unghi : attachicon.gifDSC_9214k.jpg . Obiectivul folosit a fost Nikon 55-200 .

hai mah ca subiectul face toata poza :))

cat de stapana... de ce n-ai trimis-o sa ia o bere, incat sa te poti juca tu cum trebuie cu setarile.vezi ca ai doua pupile, in caz de ti se "strica" una.

Link spre comentariu

pun o intrebare stupida,sper sa nu fiu banat: cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate? micsorezi deschiderea diafragmei, timpul de expunere...am tot incercat niste reglaje si...iese totul alb!!!

Link spre comentariu

pun o intrebare stupida,sper sa nu fiu banat: cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate? micsorezi deschiderea diafragmei, timpul de expunere...am tot incercat niste reglaje si...iese totul alb!!!

Ce camera ai ? Daca e vorba de o compacta, doar daca are zoom mare poti reproduce cat de cat efectul. Daca ai dslr, e mai simplu :)

Link spre comentariu

vezi daca ai optiunea "Portret mode" sau Macro

Link spre comentariu

iegzista mai multe modalitati sa coti in evidenta o persoana si celelalte sa iasa cu blurr.

1. ce a zis capone. Faci poza cu zoom-ul la maxim si diafragma cea mai deschisa posibil pe care ti-o permite apratul sau obiectivul

2. Diafragma deschisa F1.2, F1.4 - astea le ai in general la obiective destul de scumpe la DSLR (mie de exemplu mi se pare uber bestial un obiectiv de 85mm f1.4... la 1.2 nici nu visez)

F1.8 - aici gasesti obiectivele de 35mm si 50mm care sunt accesibile 300-800ron (sigma de exemplu are un obiectiv interesant 18-35mm F1.8)

F2.8 - aici gasesti mai multe variante de focale, inclusiv zoom-uri. Cu cat e mai mare focala cu atat devine mai scump obiectivul pentru ca este greu sa mentii luminozitatea aia la focala mare)

Cu cat distanta focala este mai mare, cu atat mai ingusta este zona de claritate (DOF sau camp de profunzime).

Cu ca diafragma este mai deschisa, cu atat mai ingusta este zona de claritate.

Link spre comentariu

Daca deschizi diafragma la maxim si incerci sa pozezi afara, pe soare ( la multa lumina ), nu uita sa micsorezi grav atit timpul de expunere cit si ISO-ul folosit. Daca tot iti iese totul alb este posibil sa ai nevoie de filtre cu care sa cobori expunerea ... http://www.f64.ro/products/description/Cokin_H270A-kit_Full_ND_pe_sistem_P-ND2-ND4-ND8/index.html

Link spre comentariu

Intrebare: daca intreba unul cum schimbi vitezele la motocicleta pe un forum de fotografie, erau aia la fel de rabdatori?

Da , daca era motocicleta alb / negru :) . La care " aia " te referi ?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Pasionati de fotografie