Arthur E Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 eee, nu e chiar asa distrusa.... e buna de wallpaper L.E. seamana cu Udrea Daca te uiti la ten o sa vezi ca sharpness-ul a facut ravagii . Si eu m-am pierdut in . . . " detalii " si cred ca de aia nu am vazut rezultatul final prea bine . . . daca puneai paianjenul la intersectia liniilor rosii . . . Si asa am fost prea aproape de el dar sa mai si stau sa-l incadrez . Am o . . . . retinere cand e vorba paianjeni Poza a fost distrusa la declansare, nu la prelucrare... Cu stapana langa mine . . . era sinucidere curata sa fac cateva cadre , reglaje , iar cateva cadre . . . . riscam sa-mi strice pupila folosita la aparat . Nici poza a doua nu a iesit , fiind doua cadre cu aceleasi setari dar din alt unghi : . Obiectivul folosit a fost Nikon 55-200 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gimy Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 Las' ca subiectul a meritat sa strici 2 poze si sa risti pupila Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 Artur, daca pozele sunt distruse de ce le-ai mai postat? Domnisoara e frumoasa nimic de zis, da tu nu prea ai nici un merit in asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 (editat) Artur, daca pozele sunt distruse de ce le-ai mai postat? Domnisoara e frumoasa nimic de zis, da tu nu prea ai nici un merit in asta Pai nu a zis nimeni ca trebuie postata doar crema . Nu din greseli se invata ? Nu am nici o jena in a-mi posta si greselile . Critica poate fi constructiva . Si am si eu un merit : zambetul ala imi era dedicat si nu ptr ca sunt vreun fat frumos dar aveam aparatul indreptat spre ea si eram singurul cu asa ceva acolo . Dupa ce am lasat camera jos cred ca a si uitat de mine , dar na . . . In rest era prinsa in discutii cu colegul ei cu care trebuia sa imparta berea la degustatori : . O zi faina Editat Iulie 17, 2013 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 @ Cap0ne: cum reusesti sa pastrezi motoru'ala asa curat ? De la viteza. Nu are timp si nici cum sa adere jegul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 De la viteza. Nu are timp si nici cum sa adere jegul Cred ca si murdar arata bine SV - ul . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 Daca te uiti la ten o sa vezi ca sharpness-ul a facut ravagii . Si eu m-am pierdut in . . . " detalii " si cred ca de aia nu am vazut rezultatul final prea bine . Cu stapana langa mine . . . era sinucidere curata sa fac cateva cadre , reglaje , iar cateva cadre . . . . riscam sa-mi strice pupila folosita la aparat . Nici poza a doua nu a iesit , fiind doua cadre cu aceleasi setari dar din alt unghi : DSC_9214k.jpg . Obiectivul folosit a fost Nikon 55-200 . hai mah ca subiectul face toata poza ) cat de stapana... de ce n-ai trimis-o sa ia o bere, incat sa te poti juca tu cum trebuie cu setarile.vezi ca ai doua pupile, in caz de ti se "strica" una. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 pun o intrebare stupida,sper sa nu fiu banat: cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate? micsorezi deschiderea diafragmei, timpul de expunere...am tot incercat niste reglaje si...iese totul alb!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anothergxg Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 (editat) se cheama focus si ar trebui sa te lase aparatul sa-l faci manual. iete aici oleaca de documentatie http://www.fotolitera.ro/articol.php?id_articol=2 Editat Iulie 17, 2013 de anothergxg Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 pun o intrebare stupida,sper sa nu fiu banat: cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate? micsorezi deschiderea diafragmei, timpul de expunere...am tot incercat niste reglaje si...iese totul alb!!! Ce camera ai ? Daca e vorba de o compacta, doar daca are zoom mare poti reproduce cat de cat efectul. Daca ai dslr, e mai simplu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 pun o intrebare stupida,sper sa nu fiu banat: cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate? micsorezi deschiderea diafragmei, timpul de expunere...am tot incercat niste reglaje si...iese totul alb!!! vezi daca ai optiunea "Portret mode" sau Macro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Iulie 17, 2013 Share Postat Iulie 17, 2013 iegzista mai multe modalitati sa coti in evidenta o persoana si celelalte sa iasa cu blurr. 1. ce a zis capone. Faci poza cu zoom-ul la maxim si diafragma cea mai deschisa posibil pe care ti-o permite apratul sau obiectivul 2. Diafragma deschisa F1.2, F1.4 - astea le ai in general la obiective destul de scumpe la DSLR (mie de exemplu mi se pare uber bestial un obiectiv de 85mm f1.4... la 1.2 nici nu visez) F1.8 - aici gasesti obiectivele de 35mm si 50mm care sunt accesibile 300-800ron (sigma de exemplu are un obiectiv interesant 18-35mm F1.8) F2.8 - aici gasesti mai multe variante de focale, inclusiv zoom-uri. Cu cat e mai mare focala cu atat devine mai scump obiectivul pentru ca este greu sa mentii luminozitatea aia la focala mare) Cu cat distanta focala este mai mare, cu atat mai ingusta este zona de claritate (DOF sau camp de profunzime). Cu ca diafragma este mai deschisa, cu atat mai ingusta este zona de claritate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 pun o intrebare stupida,sper sa nu fiu banat: cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate? micsorezi deschiderea diafragmei, timpul de expunere...am tot incercat niste reglaje si...iese totul alb!!! Daca deschizi diafragma la maxim si incerci sa pozezi afara, pe soare ( la multa lumina ), nu uita sa micsorezi grav atit timpul de expunere cit si ISO-ul folosit. Daca tot iti iese totul alb este posibil sa ai nevoie de filtre cu care sa cobori expunerea ... http://www.f64.ro/products/description/Cokin_H270A-kit_Full_ND_pe_sistem_P-ND2-ND4-ND8/index.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 Intrebare: daca intreba unul cum schimbi vitezele la motocicleta pe un forum de fotografie, erau aia la fel de rabdatori? Da , daca era motocicleta alb / negru . La care " aia " te referi ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 Intrebare: daca intreba unul cum schimbi vitezele la motocicleta pe un forum de fotografie, erau aia la fel de rabdatori? Stai sa inteleg - ti se pare aiurea sa-i raspunzi baiatului dar nu ti se pare aiurea sa postezi comentariul acesta stupid (si fara umor) ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 (editat) Intrebare: daca intreba unul cum schimbi vitezele la motocicleta pe un forum de fotografie, erau aia la fel de rabdatori? Probabil ca nu. Ontopic: Portret de norvegiancă. A se observa neclaritatea fundalului (am folosit un obiectiv 55-300, focala 77.5mm, F4.5). Puteti calcula singuri profunzimea aici: http://www.dofmaster.com/dofjs.html Editat Iulie 18, 2013 de Doctor X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 (editat) La fotografii motociclisti de pe forumul de fotografie... Pentru ca am senzatia ca motociclistii forografi de pe forumul asta au muuuuulta rabdare sa raspunda la intrebari gen "cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate?". Exact. Nu e rau ca e ajutat baiatul, dar e tragi-comic sa vezi cativa fotografi buni, o droaie de "io-la-mare-io-la-munte" si o mana de "cum fac bllurr in spatele meu?", toti inghesuiti pe acelasi thread. Firesc ar fi un subforum dedicat, cum e ala de automobilisti, un thread pentru recenzii, altul pentru habarnisti, etc. Se vorbeste de o pasiune comuna si ce am observat ca pe acest topic toata lumea vorbeste de la egal la egal , indiferent de nivelul atins in acest domeniu . E printre putinele locuri pe motociclism unde scrii ceva si . . . . primesti si un raspuns concret . Asa sunt artistii , mai intelegatori Sa prinzi o poza buna ai nevoie de muuuuulta rabdare . Mai sunt si exceptii , dar depinde de cat de tare intinzi " zoom-ul " ( coarda ) . O zi faina . P.S : foarte frumoasa norvegianca si implicit poza . Editat Iulie 18, 2013 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 La fotografii motociclisti de pe forumul de fotografie... Pentru ca am senzatia ca motociclistii forografi de pe forumul asta au muuuuulta rabdare sa raspunda la intrebari gen "cum setezi aparatul sa scoata in evidenta doar o persoana, iar cele din zona -spate sa fie blurate?". Nu e rau ca e ajutat baiatul, dar e tragi-comic sa vezi cativa fotografi buni, o droaie de "io-la-mare-io-la-munte" si o mana de "cum fac bllurr in spatele meu?", toti inghesuiti pe acelasi thread. Firesc ar fi un subforum dedicat, cum e ala de automobilisti, un thread pentru recenzii, altul pentru habarnisti, etc. ai o atitudine superioara de parca te-ai fi nascut invatat si toti ar trebui sa fie ca tine. ce e asa greu sa rapunzi unei intrebari. dar e mai usor sa zici: mars ma d'aici, ca e coltul alora cu 4 oo nu vad pe nimeni inchesuit aici, ci din contra, se da dovada de bun simt si la fel cum a zis Arthur; e unul din singurele locuri de pe forum unde poti pune o intrebare si sa primesti un raspuns concret. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 (editat) Mai sunt si exceptii , dar depinde de cat de tare intinzi " zoom-ul " ( coarda ) . ai o atitudine superioara de parca te-ai fi nascut invatat si toti ar trebui sa fie ca tine Sa nu spui ca nu ai fost avertizat si de exceptii ! Imi place dracusorul asta nebun , sincer ! Ai un de la mine . Editat Iulie 18, 2013 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 18, 2013 Share Postat Iulie 18, 2013 Sa nu spui ca nu ai fost avertizat si de exceptii ! Imi place dracusorul asta nebun , sincer ! Ai un 9593e62ccf38796dd9b5837a176b1858.png de la mine . pot sa-ti dau un poster(ior) cu mine on: cateva din seara asta, dar nu cine stie ce.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Imi place foarte mult compozititia la poza cu peretele. Felicitari! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Ptr cei care sufera de cald : . Nikon 3100 + Nikon 55 - 200 , pe trepied . O zi faina Si un chopper hand made : . Nikon 3100 + Nikon 18 - 105 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Reflexii la Bata: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Reflexii la Bata: Aici sa mergi sa uiti de toate , sa bei o bere rece in timp ce atarni in hamac . . . . sa-ti cante greierii la ureche , femeia sa intoarca suav , o ceafa pe gratar . . . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Nu e vorba de atitudine superioara ci de respect pentru timpul altora. Bunul simt impune ca indiferent de nivelul la care esti, RTFM & UTFG inainte de a cere altora sa-ti dea mura-n-gura. Daca ai o intrebare care nu-si gaseste usor raspunsul pe Google, e binevenita si vei fi ajutat cu placere, tuturor avansatilor le plac challenge-urile. Dar daca pui o intrebare de incepator puturos, dovedind prin stupiditatea si banalitatea intrebarii ca nu ai cercetat deloc singur inainte, "mars ma d'aici, RTFM si UTFG". Nu s-a nascut nimeni invatat, dar totusi nimeni nu a ajuns sa invete doar punand altora intrebari stupide. Manualul e sfant. Eu pana acum n-am vazut manual de aparat foto care sa nu descrie DOF-ul. Lipsa unor astfel de cunostinte dovedeste necitirea manualului. Tine minte ca de fiecare data cand pozezi in bunul samaritean ajutand un puturos, de fapt il faci mai mult rau si il incurajezi sa ramana puturos, astfel neavand nici o sansa de a evolua. Problema multora nu e lipsa de cunostinte, Internetul le ofera absolut tot ce au nevoie, ci lenea crasa de a studia singuri. deacord cu tine, doar ca poate unii nu au la indemana manualul, iar pe net..... is satul despre cautat detalii despre poza, si asta peste faptul ca e plin netul de experti care abia au dat de camera foto si fac poza in oglinda dand aere de fotografi sau nush mai ce. situatia e similara si pe alte site-uri la fel ca aici. e plin de raceri de bulevard cu aere de "chiloti" sau baicari de feisbuc. de exemplu eu. neavand manualul la indemana iar pe net citind pareri peste pareri, am intrebat aici. bineinteles ca lumea (o parte) m-a luat la 13-14, dar au fost si cativa care in loc sa-mi scrie ceva de genu "marsh ma la alta masa" au preferat sa-mi explice dar si indrumandu-ma spre anumite site-uri cu detalii despre arta fotografiei. baietii iti pot marturisi cat de "revoltat" eram pe procesarea imaginii, pt ca pur si simplu nu vroiam sa le editez ulterior. sunt de parere ca daca topicul este pentru pasionatii de fotografie, sa se si discute despre asta. fie ca e despre cum se face o poza sau despre adevarata arta cu scule de calitate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate