ianachim Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 (editat) Crop din 55-200 "la maxim" L.E. cred ca am decupat cam mult, iar acum vad ca s-a pierdut din calitate. schimba scula...... Editat Iulie 19, 2013 de ianachim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 au fost doar cate instantaneee si era inca ziua. dar intradevar, "scula" nu-mi da asa bun randament need 300mm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klux Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Muntii Pirin - Bansko, Bulgaria Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 imi puteti da o parere despre asta? http://www.ebay.co.uk/itm/15-30x-2500mm-Telescope-for-Nikon-D90-D4-D300-D800-D3200-D5200-D5100-D7000-D7100-/221256149594?pt=UK_Lenses_Filters_Lenses&hash=item3383e4ea5a Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klux Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Omule, cauta poze cu luna pe google, posibil sa-l dai peste cap. Mai bine ia-ti un prime luminos decat sa arunci banii pe chinezarii dubioase doar ca sa pozezi luna ca altceva nu prea faci cu ala. Pune mana pe un 50mm/f1.8 mai degraba Asta as face eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 50mm f1.8 nu e pentru portrete? telezoom-ul nu-l vreau neaparat pentru luna, ci pentru si wildlife. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 @crazy-devil daaaa ... ia telezoomul ăla chinezesc ... e p i z d ă Şi-a pierdut destulă lume timpul pe aici să-ţi răspundă şi ai ajuns la o concluzie pe măsură Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 50mm f1.8 nu e pentru portrete? 85 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 (editat) Apropo.. dar ce fel de wild life ai vrea sa faci in viitorul apropiat? Si am o vaga impresie ca are niste aberatii cromatice mai mari decat ce apare acolo in poze. Totusi, daca vrei wildlife, nu iti lua pocnitori chinezesti din astea care arata ca si cum ar fi facute din plastic din ala de binoclu care se vinde in piata. Eu am incercat un field scope de la nikon care era aproape 4000 ron. Aberatii cromatice vizibile cu ochiul liber, sharpness sa nu mai spun cat de slab si mumu diafragma (adica adaptorul optic de montura de la nikon care si ala costa destul de mult nu avea diafragma). Parerea mea este sa nu iei pocnitori chinezesti ca is fix un floc in fata p*lii. Mai bine ai cauta obiective mai vechi (cu focala mare) cu focus manual pe montura de nikon si sa vezi cum sunt alea. Poate ai noroc si prinzi unul sharp. ASta in cazul in care ai nevoie de o focala mai mare de 300mm (pe dx) dar daca vrei sa pozezi ciori in zbor... mai greu cu focusul manual. Editat Iulie 20, 2013 de Ekosekthor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxi2k Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Fotografia zilei - Best of News - Iunie 2013 http://www.descopera.ro/dnews/11132508-fotografia-zilei-best-of-news-iunie-2013 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Apropo.. dar ce fel de wild life ai vrea sa faci in viitorul apropiat? Să pozeze iepuri pe cîmp în timp ce conduce un tractor ? Cu o mînă pe volan şi cu una face focus manual. Hai să fim serioşi ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Pentru wildlife si un 300mm pe format redus mi s-a parut de multe ori prea scurt. Ma rog, vorbim si noi ca sa nu tacem. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Atunci schimba tactica si camufleaza-te mai bine undeva mai aproape de subiect ca sa compensezi focala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klux Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 50mm f1.8 nu e pentru portrete? telezoom-ul nu-l vreau neaparat pentru luna, ci pentru si wildlife. Ala e zoom? Ca din scurta privire aruncata arata a fix. Restul au completat colegii. Nu faci wildlife cu asa ceva. Nici din tractor nici de pe trepied Am zis de 50-ul ala ca alternativa de obiectiv pe care merita sa dai banii in cuantumul acelei sume. Pozele alea minunate cu pasari si animale sunt facute cu obiective inaccesibile muritorului de rand. Poti incepe cu 70-200/f2.8 ca sa-ti faci idee de preturi. Pentru muritori raman fixele deschise, mai accesibile, si apoi jonglezi din crop un pic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 M.am hotarat sa vand d3100 si sa.mi iau ceva mai spre profi si m.am oprit la 2 modele, D200 si D2x/D2xs ...sau ar mai fi d90. Ce ziceti? Nu exclud nici Canon, doar sa intre in suma asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxi2k Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 si cu cat te-ai gandit sa vinzi d3100? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 M.am hotarat sa vand d3100 si sa.mi iau ceva mai spre profi si m.am oprit la 2 modele, D200 si D2x/D2xs ...sau ar mai fi d90. Ce ziceti? Nu exclud nici Canon, doar sa intre in suma asta. Cu ce te limiteaza d3100 ? Camerele la care te gandeai stii ca au vreo 8-9 ani de cand au fost lansate, nu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Pai am zis asa un 1200 ron, pachet in care intra geanta Lowepro adventura 160, filtru uv si cpl, 18-55, neckstrap, acu, incarcator si body. Stiu ca.s vechi, dar ma incanta butoanele dedicate,faptul ca.s mai mari, deci grip mai bun, displayul lateral, in-body focus motor si alte cateva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 @crazy-devil daaaa ... ia telezoomul ăla chinezesc ... e p i z d ă Şi-a pierdut destulă lume timpul pe aici să-ţi răspundă şi ai ajuns la o concluzie pe măsură atitudine de doi lei. am intrebat, si daca vrei raspunzi civilizat, daca nu..... ignora ca nu plange nimeni pentru asta. Apropo.. dar ce fel de wild life ai vrea sa faci in viitorul apropiat? Si am o vaga impresie ca are niste aberatii cromatice mai mari decat ce apare acolo in poze. tot ce tine de wildlife. pasari, animale, glu glu glu, bau bau... Să pozeze iepuri pe cîmp în timp ce conduce un tractor ? Cu o mînă pe volan şi cu una face focus manual. Hai să fim serioşi ... aceiasi atitudine.... nimic de obiectat, doar de comentat. Pentru wildlife si un 300mm pe format redus mi s-a parut de multe ori prea scurt. Ma rog, vorbim si noi ca sa nu tacem. tocmai de aia intrebam pt ca vazusem pe ala cu 400mm care parea relativ ok, doar ca eram in dubii legat de calitatea chinezeasca, low cost. Atunci schimba tactica si camufleaza-te mai bine undeva mai aproape de subiect ca sa compensezi focala. De ex, in primavara puteam fotografia caprioare si si iepuri cu telefonul care avea 4X. de multe ori, puteam sa ma apropii foarte bine de ele incat sa fac poza cat de cat clara. bineinteles ca tactica va fi "camuflajul" Ala e zoom? Ca din scurta privire aruncata arata a fix. Restul au completat colegii. Nu faci wildlife cu asa ceva. Nici din tractor nici de pe trepied Spunea ceva de 15-30X daca nu ma insel. (din ce-am vazut) Pentru muritori raman fixele deschise, mai accesibile, si apoi jonglezi din crop un pic. m-am gandit si la asta. ideia e sa am ceva doar pt fotografii la distanta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 TITANIC..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Nici din tractor nici de pe trepied De pe trepied sa stii ca poti face wildlife. Evident nu cu un cap panoramic sau cu bila ci cu asa cev care iti permite si miscarea aparatului dupa cioara zburatoare Poti incepe cu 70-200/f2.8 ca sa-ti faci idee de preturi.La focala asta mai trebuie adaugat un teleconvertor altfel, tot mai aproape de urs trebuie sa mearga M.am hotarat sa vand d3100 si sa.mi iau ceva mai spre profi si m.am oprit la 2 modele, D200 si D2x/D2xs ...sau ar mai fi d90.D90 il gasesti mai usor in stare mai buna. ideia e sa am ceva doar pt fotografii la distanta.Pt fotografia la distanta costurile sunt destul de mari. DC? 1. Obiectivele cu focale mari sunt foarte scumpe daca sunt luminoase (uber fucking scumpe daca sunt noi). 2. Pentru wildlife la focale mari ai nevoie de timp scurt de expunere. Pt iepuri in mijlocul lanului nu-i problema dar cand mergi in padure unde sa zicem ca dai de adevaratul wildlife, lumina e slaba. Din cauza asta trebuie ori sa ai un obiectiv mai luminos, ori sa ai aparat care duce bine la ISO mare. ISO mare iti trebuie nu doar pentru a compensa luminozitatea ci si din cauza punctului 3 3. Majoritatea fotografiilor wildlife care au un subiect rapid, sunt facute la timpi de expunere foarte mici. 1/1000 -1/2500 sau chiar mai scurti. La focale mari deja tremuratul mainii este mai evident si de aceea daca vrei sharpness iti trebuie si viteza mica de declansare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skrillex Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 (editat) Chestia cu cauta pe google parca incepe sa apara din ce in ce mai des pe forum-uri. Pai la dracu pt ce mai e forum daca putem sa gasim totul pe gogle?Google iti da rezultate din forumuri. Asa ca in loc sa intrebi ce s-a intrebat deja pe jde forumuri, in jde limbi, probabil de mai multe ori chiar pe forumul asta, foloseste Google. Intreaba doar daca nu s-a intrebat deja. Oricum, documentarea trebuie sa inceapa inainte de a-ti cumpara aparatul foto. Altfel cum stii criteriile dupa care il alegi?Le ceri prea mult. Ideal e sa il ajute un cunoscut. Sau googleuieste macar "recomandare dslr incepator". Sau isi ia un entry level gen 1100D si dupa 1-2 ani il da fara sa piarda foarte mult si-si ia ce i se potriveste. Daca in 1-2 ani nu a inteles manualul la perfectie, inseamna ca e ori prea prost ori prea puturos, caz in care recomand intoarcerea la sapuniere cu mod Auto, P, Portret, Sport si Night, cam tot ce necesita un "fotograf" ce habar n-are de DOF, si alaturarea la echipa nationala "DSLR sux". Editat Iulie 20, 2013 de Adam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klux Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Mai lipsea sa-l injuri de mama pentru c-a pus o intrebare banala. Dottore! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Am gasit d200 mai ieftin decat d90, asta si faptul ca e weather sealed l.a introdus in lista. Ce.mi mai face cu ochiul e canon 1d mk2 care iarasi e accesibil ca pret Foloseac obiective manuale, pe m42, iar posibilitatea de a introduce valoare aperturii manual e un lucru imposibil pe 3100, dar pe care mi.l doresc. D2x/xs mi.a atras atentia pentru ca am vazut ca e folosit inca de fotografi profi in studio. Foloseac obiective manuale, pe m42, iar posibilitatea de a introduce valoare aperturii manual e un lucru imposibil pe 3100, dar pe care mi.l doresc. D2x/xs mi.a atras atentia pentru ca am vazut ca e folosit inca de fotografi profi in studio. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klux Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Sobolan cu coada stufoasa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate