bocosb Postat Aprilie 15, 2014 Share Postat Aprilie 15, 2014 place a 2-a.. faina lumina si dof-ul - nu-i rau pentru ciudatenia aia de obiectiv Btw, vad ca tot pozezi pe film, ai ceva avantaje fata de digital sau e doar de hobby? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Aprilie 15, 2014 Share Postat Aprilie 15, 2014 place a 2-a.. faina lumina si dof-ul - nu-i rau pentru ciudatenia aia de obiectiv Btw, vad ca tot pozezi pe film, ai ceva avantaje fata de digital sau e doar de hobby? mai nou am inceput sa ma dau pe film. Dar nu din hipstereala,ci din curiozitate. de cand mi am luat primul DSLR am tras cu obiective manuale, deci cat de cat am mana formata.. Obiectivul asta e foarte rar, n am gasit unul pe ebay (ma refer la Seimar Donnex 135mm 2.8). Imi place enorm cum rendeaza culorile,contrastul, etc.. si e si foarte sharp (la 2.8 chiar). E montura contax-yashica Am tras-o in graba, ca-i pierdeam (n-am incadrat chiar perfect, le-am taiat din picioare etc).. Pana acum am tras la viata mea cred ca 9 filme atat. Si panarame gen fuji color iso 200, kodak 200, din astea la 12 ron Vreau sa mi iau Kodak Ektar 100 si apoi ceva iso 800 sau 1600,sa testez...... Unul din aspectele pe care le apreciez cand trag pe film este ca stau mai mult si compun poza (desi poate pare hilar cand zic asta, pt ca ultimele 2 poze nu s cine stie ce,is banale), Uite mai pun cateva de pe ultimul film, developat Duminica ( film C-41 developat manual ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 Interesant a iesit padurea! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 Perfect hipster? [/url] Se canta live: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 DR X tu de ce le pui pe flickr ,si nu le uploadezi pe forum? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 DR X tu de ce le pui pe flickr ,si nu le uploadezi pe forum? Dac tot le pun pe Flickr, mi se pare mai simplu sa va dau link decat sa redimensionez si sa atasez pozele direct pe forum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 (editat) DR X tu de ce le pui pe flickr ,si nu le uploadezi pe forum? pentru ca, pentru unii MOTOCICLISM.RO NU e SFANTUL SITE" Editat Aprilie 16, 2014 de ianachim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 (editat) DR X tu de ce le pui pe flickr ,si nu le uploadezi pe forum? Plus ca pe Flickr vezi si EXIF-ul si poti sa dai jos poza la dimensiunile originale. Si daca vrei, mai frunzaresti prin "photostream". Editat Aprilie 16, 2014 de Doctor X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 (editat) Plus ca pe Flickr vezi si EXIF-ul si poti sa dai jos poza la dimensiunile originale. Si daca vrei, mai frunzaresti prin seturi. +1 Ma uitam la aia cu Mierla . 300mm + crop (cate e la Pentax? 1.5 ?) ai 450mm equiv Eu tampesc cu 300mm pe 5D si focus manual :| Uite si mierla mea O sa se ia de mine Stefan SC , iar sunt crengi care n-au ce cauta pe acolo, ca-i subexpusa etc Editat Aprilie 16, 2014 de Adrian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
StefanSC Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 Neah... nu mai e nevoie... Femela de mierla: Mascul de mierla: Singurul lucru pentru care mai sunt bune aparatele foto pe film: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 (editat) Aia cu mierla pe barna verde pare prea contrastata si vignetata (ca si a doua) btw,cu ce-s facute? (body/lens/exif etc)? Misto prima (f crisp,detalii etc)Si ultima la fel. Ce-i ala? Pitigoi (Parus Major) ? Editat Aprilie 16, 2014 de Adrian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 O poza care mie imi place : Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 Mascul de mierla: _DSC4089S.jpg place mult asta, cromatica in special - vignetarea in schimb nu ma prea incanta Adrian, aia a ta e subexpusa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Aprilie 16, 2014 Share Postat Aprilie 16, 2014 place mult asta, cromatica in special - vignetarea in schimb nu ma prea incanta Adrian, aia a ta e subexpusa A cata oara vrei sa-ti repet ca asa am vrut sa o fac? Eu am alte gusturi in materie de expunere. De ex asta care-ti place tie, a lui Stefan,mie-mi pare fortata expunerea si mai ales cromatica aia nu e naturala. E prea trasa de cursoare (aa si vignetarea...) A mea ESTE subexpusa,dar asa am vrut sa o trag. Doar iti dai seama ca nu mi-era lene sa mai expun o treapta in CS........ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Aprilie 17, 2014 Share Postat Aprilie 17, 2014 Vedeti fotografia asta? In DPP era de un trilion de ori mai sharp, mai lucioasa. Dupa ce m-am chinuit pe acolo am obtinut abia asta... ce e de facut? Ati mai intalnit problema asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Aprilie 17, 2014 Share Postat Aprilie 17, 2014 nu pricep.. in DPP inainte de procesare era sharp si lucioasa? sau dupa procesare? si nu iti place ce a iesit dupa export jpg? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Aprilie 17, 2014 Share Postat Aprilie 17, 2014 Pai o pun in DPP, raw, dau sharpu de ex la tab-ul raw la 9 si iti tai privirea in ea .. totu fain, crisp, lucios si cand ii dau save si convert in jpg se f.te toata treaba. Am umblat si in tabul RGB si mi-a scos asta..si e cam de (cuvant urat) pe langa ce-mi afiseaza in DPP. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Aprilie 17, 2014 Share Postat Aprilie 17, 2014 Eu am alta buba. Ca viewer de imagini folosesc irfan view iar ca soft de procesare Photoshop (cu camera raw). deschid un raw (CR2 , Canon) cu irfanview, si poza e sharp ,ok. daca export acel CR2 prin camera raw fara sa ma ating de nici o setare, nu mai pare atat de sharp ca RAW ul deschis cu irfanview.....ma tampeste faza asta ca nu o inteleg. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Aprilie 17, 2014 Share Postat Aprilie 17, 2014 Nu stiu ce e de facut, am renuntat la LR pentru fotografiile de produs tocmai pentru ca reseta RAW-ul...nu ma asteptam de la DPP sa f.ta meciu in halu asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Aprilie 18, 2014 Share Postat Aprilie 18, 2014 Eu am alta buba. Ca viewer de imagini folosesc irfan view iar ca soft de procesare Photoshop (cu camera raw). deschid un raw (CR2 , Canon) cu irfanview, si poza e sharp ,ok. daca export acel CR2 prin camera raw fara sa ma ating de nici o setare, nu mai pare atat de sharp ca RAW ul deschis cu irfanview.....ma tampeste faza asta ca nu o inteleg. E posibil ca infranview sa aiba ceva sharpness adaugat pentru vizualizare? Sau cand deschizi raw-ul sa iti aplice automat o serie de setari printre care si sharpness marit? n-am prea avut tangente cu softul ala da' cam asta ar putea fi.. nu vad de ce ar taia din sharpness camera raw, mai repede e adaugat de infranview Nu stiu ce e de facut, am renuntat la LR pentru fotografiile de produs tocmai pentru ca reseta RAW-ul...nu ma asteptam de la DPP sa f.ta meciu in halu asta. Nu poti sa zici ca il reseteaza, raw-ul e numai unul .. banuiesc ca zici de diferentele pe care le vezi tu intre poza deschisa pe ecranul aparatului si poza deschisa in lightroom. Pe aparat iti arata dupa ce profil ai selectat, chiar daca e setat pe raw - de ex. daca pozez ceva pe picture style landscape si ceva pe picture style neutral o sa imi arate diferit pe ecranul aparatului dar cand bag raw-urile in lightroom o sa arate la fel. In ultimul bloc de setari din dreapta de la lightroom(cand esti pe develop) la camera calibration ai optiunea sa setezi profilul cu care ai pozat si atunci o sa iti arate la fel ca pe aparat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Aprilie 18, 2014 Share Postat Aprilie 18, 2014 Eu am alta buba. Ca viewer de imagini folosesc irfan view iar ca soft de procesare Photoshop (cu camera raw). deschid un raw (CR2 , Canon) cu irfanview, si poza e sharp ,ok. daca export acel CR2 prin camera raw fara sa ma ating de nici o setare, nu mai pare atat de sharp ca RAW ul deschis cu irfanview.....ma tampeste faza asta ca nu o inteleg. ceva de genul acesta reclamam si eu cu niste pagini mai devreme. IRF foloseste algoritmul camerei pentru procesare JPEG cand deschide/proceseaza RAW-ul, iar daca ai setari de sharpness sau alte chestii de genul asta in setarile camerei, atunci tine cont de ele. PS-ul in schimb, deschide RAW-ul fara sa tina cont de algoritmul camerei si practic vezi fisierul de baza pe care il procesezi dupa preferinte. daca tragi RAW + JPEG o sa vezi in IRF ca arata identic, iar in PS sunt diferite si JPEG-ul este ceea ce ai vazut pe display-ul camerei si in IRF. Cel mai simpla proba este sa faci o fotografie cu setarile camerei pe B&W si sa deschizi in IRF si in PS si in PS o sa fie in culori in timp ce IRF o sa ai setarile camerei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 18, 2014 Share Postat Aprilie 18, 2014 Ahaaaa... ziceam si eu acuma ceva pagini de ce plm mi-a umblat Picasa la poza. Folosesc tot IV pt. vizualizare si la aparatul respectiv aveam setari non-default. Bine de stiut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Aprilie 18, 2014 Share Postat Aprilie 18, 2014 ce obiective recomandati pentru sporturile motorizate? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Aprilie 18, 2014 Share Postat Aprilie 18, 2014 Canon 70-200 2.8L IS ar fi tata lor.. cel mai versatil zoom pentru sporturi cu motor, problema e ca e scump rau. Merge f bine si la sporturi de sala unde 2.8 si IS fac diferenta, e f bun pentru portrete - merge si pentru full body dar iti trebuie portavoce pentru comunicat cu modelul daca il folosesti la 200mm Unul dintre obiectivele mele preferate de la Canon, e o placere sa lucrezi cu el. Si fratiorul mai mic 70-200 4L(cu IS sau fara) se descurca la sporturi cu motor si ar fi o varianta "low budget" de luat in seama. Variante ar mai fi 70-200 2.8 de la Tamron si Sigma - pe astea nu le-am butonat dar lumea zice de bine de ele si ca pret sunt intre 4L si 2.8L Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Aprilie 18, 2014 Share Postat Aprilie 18, 2014 Super pozele!!sunt editate sau direct din camera? Da stiu de 70-200 de la canon dar cum zici si tu foarte scump!Ar mai fi o varianta sa vand obiectivele care le am si sa raman cu un 70-200. Nenea care mi-a facut poza asta zicea si el de un 70-200 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate