M!ha! Postat Martie 12, 2019 Share Postat Martie 12, 2019 (editat) Era sa îmi crape capul de la dopuri, când începător fiind am folosit prima data. Am coborât pe moto cu ele în urechi de la Sinaia. Pe la Ploiești nu știam de ce îmi crapă capul. Abia aproape de București am oprit și când am scos dopurile s-a întâmplat o minune. Urechile fiind astupate nu s-a egalizat presiunea. Editat Martie 12, 2019 de M!ha! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jack21 Postat Martie 14, 2019 Share Postat Martie 14, 2019 La 22.09.2018 la 10:56, Djenavar a spus: A folosit careva aceste dopuri? Am dopuri Alpine pentru moto inca de acum 6 ani. Au venit cu doua tipuri de filtre. Sunt ok, însă se poate si mai bine. Sincer, eu recomand dopurile făcute pe canalul auditiv al posesorului. Acestea se pot face in aproape orice centru de audiologie. Cei de la Starkey le făceau super ok. Costa in jur de 300 de ron. Avantajul este ca auzi tot ce se întâmpla in jurul tău, inclusiv sistemul de comunicare instalat pe casca. Sistemul de comunicare ar trebui sa fie compatibil cu orice telefon si sa-ti permită ascultarea melodiilor sau a GPS-ului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dragomir Ionut Postat Martie 14, 2019 Share Postat Martie 14, 2019 Parere pur personala si neavizata(nu sunt medic sau om de stiinta). M-am accidentat serios cu casti in ureche, culmea la viteza mica, prin pierderea "inexplicabila" a echilibrului . In fapt urechea este la fel de importanta pentru auz cum este si pt echilibru. Consider ca tr avut in vedere acest aspect. Informatii sunt suficiente pe net. Decizia e a noastra... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 14, 2019 Share Postat Martie 14, 2019 Una sunt dopurile si alta castile. Dar este important sa cumperi dopuri corespunzatoare. Cele serioase au trecut si ce atenuare au. Dopurile iti vor proteja auzul. Cat despre colegul M!ha! : ai avut curiozitatea sa te uiti macar in manualul de liceu sa afli cum e facuta urechea ? Ce treaba are egalizarea presiunii cu dopurile din urechi? Egalizarea presiunii se face prin trompa lui Eustachio .... Sau cumva tu ai infipt dopurile in ureche pina la cotor? Ma rog, pina la urma ai aflat macar cum se pun corect dopurile in ureche? @ l.u.v. Nu stiu ce atenuare au dopurile Alpine. Normal trebuie sa poti auzi ce glasuieste casca. Dopurile au uzual o atenuare de 25-35 dB Eu folosesc dopuri din spuma, nu mai stiu de cati dB atenuare, dar am folosit fara probleme sistemul audio/comunicatii de la Schuberth. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 14, 2019 Share Postat Martie 14, 2019 Dopuri de spumă am și eu, foarte utile când bate vântul rău de tot. Bune și când ești în camping și e gălăgie în jur. Creează totuși oareșce presiune în urechi. Mai am un set de la Lidl, alea verzi din silicon (10 lei, niste panarame), nu le-am testat încă, dar par mai comode decât cele din spumă. Cu căști în urechi am mers doar o dată, vreo sută de km, nu prea îmi place senzația. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 14, 2019 Admin Share Postat Martie 14, 2019 Am luat ieri dopuri Alpine, sunt curios de cum se aude muzica si telefonul cu ele. De izolat oricum nu-mi fac probleme, avand in vedere ca LT ul ofera si o protectie generoasa la turbulente. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 23, 2019 Admin Share Postat Martie 23, 2019 Revin dupa ce e-am testat: sunt senzationale! Imi place ca se aude intercomul, iar zgomotul inconjurator este filtrat atat cat trebuie, poti auzi claxoane etc. Foarte multumit! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Martie 23, 2019 Share Postat Martie 23, 2019 Revin dupa ce e-am testat: sunt senzationale! Imi place ca se aude intercomul, iar zgomotul inconjurator este filtrat atat cat trebuie, poti auzi claxoane etc. Foarte multumit! Care model de alpine?Trimis de pe al meu SM-N950F folosind Tapatalk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 23, 2019 Admin Share Postat Martie 23, 2019 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DIU 46 Postat Martie 24, 2019 Share Postat Martie 24, 2019 Vad ca are 2 perechi de filtre , l-ai folosit pe ambele ? care ar fi diferenta dintre ele ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 24, 2019 Admin Share Postat Martie 24, 2019 Nu le-am folosit decât pe cele verzi, care filtrează mai puțin. La motorul meu, care oricum oferă o protecție deosebita, este arhisuficient. La o mobra descoperita poți folosi filtrele galbene. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 24, 2019 Share Postat Martie 24, 2019 Am probat azi, pe un vânt puternic, dopurile verzi, din silicon, de la Lidl. Peste așteptări. La doar 1 leu. După vreo 40 minute le-am dat jos, fără disconfort. Doar o singură chestie: schimb treptele mai sus, pentru că se aude mult mai încet zgomotul acestuia. Oricum, pentru un leu, fac treabă foarte bună. Cumpăr și un set de la MotoSafe, să fac o comparație. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 24, 2019 Admin Share Postat Martie 24, 2019 Am tot încercat de-a lungul timpului de toate. Diferența este ca astea Alpine au filtre, pe când cele din burete sau silicon sunt compacte, din același material. Din cauza asta cele no name izoleaza complet, fără sa auzi și ce se mai întâmplă prin jur, muzica sau intercom. Nu degeaba Alpine costa 25 euro. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 24, 2019 Share Postat Martie 24, 2019 Oricum le folosesc doar când bate vântul. Intercom nu imi trebuie (încă). Deci schepsisul e doar filtrul din capăt. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 24, 2019 Admin Share Postat Martie 24, 2019 Pai ala face toata diferența. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xandros Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 La 13.09.2018 la 16:54, AlexAB a spus: Locul 1 - Dopuri din cauciuc 3M, mi se pare superbe (16 RON) - Nu trebuie mulate/presate. - Intra din prima si raman bine infipte (deja suna a anunt matrimonial). - Izoleaza la fel de bine ca cele de pe locul 2, ca si cum ti-ai pune palmele peste urechi. - Nu ies din urechi (din ale mele cel putin). - Se pot spala si reutiliza, sunt dintr-un cauciuc flexibil. Astea le-am folosit si eu pana acum dar le taiam coditzele ca erau prea lungi. Izoleaza fff bine (poate chiar prea bine) dar la un drum de o zi incep sa ma doara urechile. Ma tot uit la Alpine dar vad ca sunt doua variante: 1. https://www.dopurideurechi.ro/produs/dopuri-de-urechi-pentru-motociclisti-motosafe-pro/ 2. https://www.dopurideurechi.ro/produs/dopuri-antifonice-moto-motosafe/ La 24.03.2019 la 15:51, l.u.v a spus: Nu le-am folosit decât pe cele verzi, care filtrează mai puțin. La motorul meu, care oricum oferă o protecție deosebita, este arhisuficient. La o mobra descoperita poți folosi filtrele galbene. Nu stiu LT dar am dat o tura pe un RT si momentan a fost singurul motor pe care am mers fara dopuri si nu m-a deranjat absolut nimic. Deci, daca nu merge cu Alpine, schimb GS-ul pe RT Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 26, 2019 Admin Share Postat Martie 26, 2019 Eu am a doua varianta. La prima pare ca filtrele sunt mai strong. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 Acum 2 ore, Xandros a spus: Astea le-am folosit si eu pana acum dar le taiam coditzele ca erau prea lungi. Izoleaza fff bine (poate chiar prea bine) dar la un drum de o zi incep sa ma doara urechile. Idem, pe astea le-am folosit si eu pana acum, isi fac treaba, dar mers mult timp, incep sa creeze disconfort. Poate aduc la smaeb, ca pe stoc nu le prea vad nicaieri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xandros Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 Adrian - eu am luat acum o luna de la o farmacie PUNKT de langa Piata Norilor, Tineretului. Din cate stiu ai sanse mari sa gasesti la farmaciile astea, suna la cea mai apropiata. Eu o sa incerc si niste Alpine din astea de a luat Luigi si revin cu o parere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raducanescovan Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 1 oră în urmă, Xandros a spus: Eu o sa incerc si niste Alpine din astea de a luat Luigi si revin cu o parere. De pe dopurideurechi.ro am incercat eu acum sa fac comanda dar nu le mai au in stoc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xandros Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 Mda, pana ma misc eu .. au updatat pagina cu indisponibil. Asta e, presupun ca ramane cealalta varianta, New MotoSafe Pro - sper sa fie la fel de bune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 26, 2019 Admin Share Postat Martie 26, 2019 Au și pe Louis, puteți comanda prin Kronau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ovi_ice Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 (editat) Pe Louis se gasesc 3 variante: https://www.louis.eu/katalog/suche/produkte?search_term=Alpine motosafe&searchButton= Tour, Race si pachet ce le include pe ambele. Le am pe cele Race si sunt perfecte pt mobra mea (cu turbulente destul de mari cauzate de parbriz). Cele Tour cica nu fac mare branza (cel putin cam asta e parerea majoritatii care au scris review pe Louis). Ma gandesc totusi ca or fi mai bune sa auzi intercomul...de dupa un parbriz de K1600 :)))) p.s.: pe circuit le-am folosit tot pe cele Race si parca mi-as fi dorit chiar mai multa atenuare. Editat Martie 26, 2019 de ovi_ice Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xandros Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 Acum 15 minute, ovi_ice a spus: p.s.: pe circuit le-am folosit tot pe cele Race si parca mi-as fi dorit chiar mai multa atenuare. Incearca ce am pus eu mai sus, sunt 7 lei, merita o incercare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ovi_ice Postat Martie 26, 2019 Share Postat Martie 26, 2019 Acum 47 minute, Xandros a spus: Incearca ce am pus eu mai sus, sunt 7 lei, merita o incercare. Unde se gasesc ? Am sa iau de curiozitate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate