artboy Postat Noiembrie 15, 2008 Share Postat Noiembrie 15, 2008 In toamna asta (octombrie 2008), intr-o duminica, am facut o excursie cu scuterul din Baia Mare spre Pasul Tihuta si Vatra Dornei si inapoi. "Vedeta" acestui traseu este fara indoiala Pasul Tihuta. Il recomand calduros tuturos motociclistilor. Pozele atasate refecta prea putin realitatea si placerea pilotarii prin asemnea peisaje. Cateva cuvinte merita spuse si despre... soseaua propiu-zisa. Incepand din Beclean si pana in Vatra Dornei, cu mici exceptii - drumul este perfect! Recent refacut, este o adevarata placere si difera substantial de drumurile uzuale ce le cunoastem la noi. In Pasul Tihuta o portiune relativ scurta este inca in lucru si acolo este ... enduro, dar asta era in 2008, probabil ca la anul va fi refacut complet. Cateva date de acces. Oricine cunoaste unde este Clujul. De acolo se merge pana la Dej (tot in judetul Cluj pentru cei care nu stiu), iar din Dej spre Beclean - Bistrita. Dinspre Bistrita se merge spre Vatra Dornei, si cat de repede incep o salba de localitati (sate, comune) a caror denumire este formata in general din doua cuvinte, iar cel de-al doilea este un aproape invariabil "Bargaului". Odata ajunsi in Muresenii... Bargaului, logic , incepe efectiv traseul pitoresc la Pasului Tihuta. Sper sa va placa pozele si - pentru cei care nu ati fost inca - la anul sa faceti o mica excursie pana acolo. Cu motocicletele, firesc. Chiar merita! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Misterio Postat Noiembrie 15, 2008 Share Postat Noiembrie 15, 2008 Foarte tare..abia astept la anu' sa dau o geana pe acolo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vld_bc Postat Noiembrie 16, 2008 Share Postat Noiembrie 16, 2008 frumos! cati km au fost? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
artboy Postat Noiembrie 19, 2008 Autor Share Postat Noiembrie 19, 2008 Aproximativ 450 kilometri. Nu cred ca e asa mult, mai ales daca drumurile sunt bune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Noiembrie 19, 2008 Share Postat Noiembrie 19, 2008 Aproximativ 450 kilometri. Nu cred ca e asa mult, mai ales daca drumurile sunt bune. 450km pe un scuter intr-o zi sunt multi. Felicitari pentru o drumetie pe cinste! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Clau_C Postat Noiembrie 21, 2008 Share Postat Noiembrie 21, 2008 Am notat deschiderea de sezon la primavara - Pasul Tihuta. In sfarsit au facut si drumul asta traseu senzational ca si peisaj insa, pana nu demult un dezastru rutier . Felicitari pentru excursia pe scuter .... in gura iernii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SkyWay Postat Noiembrie 23, 2008 Share Postat Noiembrie 23, 2008 super excursia frate! Felicitari ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aditorpan Postat Noiembrie 24, 2008 Share Postat Noiembrie 24, 2008 Super !... inca si pe scutere! .... Bravo !... intradevar e un traseu minunat ! Se poate face si iarna, in conditiile in care esti echipat corespunzator. Vezi aici:/index.php?showtopic=178307&st=0 Oricum frumoasa iesire !... multi cu motoare serioase nu se incumeta ! La mai multe ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calinmoto Postat Noiembrie 24, 2008 Share Postat Noiembrie 24, 2008 Da Intradevar foarte pitoresc traseul !!! Al stiu aproape cu ochii inchisi ca am lucrat vreo 4 ani si jumatate sofer pe tir si caram apa de la Poiana Negrii , dar atunci drumul era DEZASTRU TOTAL . Ma bucur sa vad ca sa facut , acum te poti bucura de peisaje ca atunci nu puteai sa vezi nimic de gropi !! FELICITARI DE TURA foarte frumoasa si curajoasa !!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stau-De-6 Postat Noiembrie 24, 2008 Share Postat Noiembrie 24, 2008 (editat) Offtopic: Mai exista o singura portiune care trebuie reparata, distanta dintre Valea Strajii (de unde incepe urcarea spre Pasul Tihuta) si limita dintre judetele Bistrita-Nasaud - Suceava. Se lucreaza din greu. Cu totii asteptam sa se definitiveze lucrarile. In rest, drumul e de poveste... Ontopic: Felicitari pentru curajul de care ai dat dovada! Editat Noiembrie 24, 2008 de Stau-De-6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ridersowg Postat Noiembrie 24, 2008 Share Postat Noiembrie 24, 2008 bv pt curaj!si totusi 45o km pe scuter..e de 50 sau 125? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
motozoom Postat Noiembrie 25, 2008 Share Postat Noiembrie 25, 2008 frumos..bravo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
artboy Postat Februarie 25, 2009 Autor Share Postat Februarie 25, 2009 Multumesc pentru felicitari. Ca sa raspund unei intrebari care mi s-a pus aici, scuterul e de 125 cc. La ora asta doarme linistit in garaj, dar saracul habar nu are ce-l asteapta cand apare primavara! Oricum, cand o sa mai fac vreo excursie ceva mai interesanta cu el, o sa mai postez pe aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexgrp Postat Februarie 26, 2009 Share Postat Februarie 26, 2009 Multumesc pentru felicitari. Ca sa raspund unei intrebari care mi s-a pus aici, scuterul e de 125 cc. La ora asta doarme linistit in garaj, dar saracul habar nu are ce-l asteapta cand apare primavara! Oricum, cand o sa mai fac vreo excursie ceva mai interesanta cu el, o sa mai postez pe aici. Avand in vedere ca este de 125...am si eu o intrebare : care a fost "viteza de croaziera" cu care ai mers in ziua aia? Pozele sunt foarte frumoase. Bafta si la cat mai multe excursii asemanatoare ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
artboy Postat Februarie 28, 2009 Autor Share Postat Februarie 28, 2009 Viteza de croaziera a fost de 75 km/h. Daca trag de el, scuterasul trece de 100 km/h, dar se merita? Eu zic ca nu. Mi-am stabilit ca viteza de croaziera obisnuita 75 km/h, la viteza asta nu e fortat deloc, si macar stiu ca astfel durata de viata o sa fie mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Martie 1, 2009 Share Postat Martie 1, 2009 (editat) De fiecare data cand ma uit la pozele acestea si imi aduc aminte de Tihuta, ma loveste un dor de drum... Editat Martie 1, 2009 de Schumy CJ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat Martie 3, 2009 Share Postat Martie 3, 2009 Superbe peisaje, buna sosea. O gura de rai, un picior de plai. La mai multe ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate