lauramarginea Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 Multumesc pt apreciere.De eloxare nu poate fi vb.Am incercat procedeul si pt piese mici nu se pune problema pot face eloxare la culoarea dorita,dar la o asa suprafata mare ma tem ca nu am posibilitatea. Ar fi mai multe inconveniente vase prea mari pt acid ventilatia corespunzatoare,sursa de amperaj mare,etc etc.Deci cred ca este exclus.Dar o sa fie vopsite in camp electrostatic negre dar din pacate nu negru mat mat ci un negru cu un pic de luciu pt nu au negru mat.Zgarieturile nu cred ca se vor vedea pt stratul este de 0.5mm.Sudurile la colt nu le mai ajustez pt prefer sa fie robust in detrimentul esteticului.Inprivinta zgarieturilor ar mai fi o solutie.Folierea coli de tabla la cumparare chiar in magazin pe ambele parti si prelucrarea lui cu folia pe el.Dat jos doar la finish.Pun inchizatorile si mai vreau sa adaug un buzunar etans in capac pt acte etc etc.unsuport ce sa se poata adauga pt o canistra de 5 litri si un suport pt instinctor,un buzunartip plasa pt o bautura racoritoare la indemana sau o talpa suplimentara pt piciorul de sprijin lateral,etc etc.Plus etansarea pe interior cu silicon de lipit parbrize.Sper sa iasa pe placul majoritati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 Multumesc pt apreciere.De eloxare nu poate fi vb.Am incercat procedeul si pt piese mici nu se pune problema pot face eloxare la culoarea dorita,dar la o asa suprafata mare ma tem ca nu am posibilitatea. Ar fi mai multe inconveniente vase prea mari pt acid ventilatia corespunzatoare,sursa de amperaj mare,etc etc.Deci cred ca este exclus.Dar o sa fie vopsite in camp electrostatic negre dar din pacate nu negru mat mat ci un negru cu un pic de luciu pt nu au negru mat.Zgarieturile nu cred ca se vor vedea pt stratul este de 0.5mm.Sudurile la colt nu le mai ajustez pt prefer sa fie robust in detrimentul esteticului.Inprivinta zgarieturilor ar mai fi o solutie.Folierea coli de tabla la cumparare chiar in magazin pe ambele parti si prelucrarea lui cu folia pe el.Dat jos doar la finish.Pun inchizatorile si mai vreau sa adaug un buzunar etans in capac pt acte etc etc.unsuport ce sa se poata adauga pt o canistra de 5 litri si un suport pt instinctor,un buzunartip plasa pt o bautura racoritoare la indemana sau o talpa suplimentara pt piciorul de sprijin lateral,etc etc.Plus etansarea pe interior cu silicon de lipit parbrize.Sper sa iasa pe placul majoritati. Mesaj completat Multumesc pt apreciere.De eloxare nu poate fi vb.Am incercat procedeul si pt piese mici nu se pune problema pot face eloxare la culoarea dorita,dar la o asa suprafata mare ma tem ca nu am posibilitatea. Ar fi mai multe inconveniente vase prea mari pt acid ventilatia corespunzatoare,sursa de amperaj mare,etc etc.Deci cred ca este exclus.Dar o sa fie vopsite in camp electrostatic negre dar din pacate nu negru mat mat ci un negru cu un pic de luciu pt nu au negru mat.Zgarieturile nu cred ca se vor vedea pt stratul este de 0.5mm.Sudurile la colt nu le mai ajustez pt prefer sa fie robust in detrimentul esteticului.Inprivinta zgarieturilor ar mai fi o solutie.Folierea coli de tabla la cumparare chiar in magazin pe ambele parti si prelucrarea lui cu folia pe el.Dat jos doar la finish.Pun inchizatorile si mai vreau sa adaug un buzunar etans in capac pt acte etc etc.unsuport ce sa se poata adauga pt o canistra de 5 litri si un suport pt instinctor,un buzunartip plasa pt o bautura racoritoare la indemana sau o talpa suplimentara pt piciorul de sprijin lateral,etc etc.Plus etansarea pe interior cu silicon de lipit parbrize.Sper sa iasa pe placul majoritati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 switch asta scriam cu un post anterior dar nu cred ca ai citit ) ca mai trebuie incuietorile si gata.Plus ca si extra suport de o canistra de 5litri suport pt un instinctor etc etc Ah, scuze. Am interpretat eu aiurea post-ul tau. Totusi, cum va fi sistemul de montare? Nu se indoaie de la greutatea lor + 2kg sad pe capac + 6kg canistra plina + 10kg incarcatura? Suportii presupunem ca ar duce, dar cum se prind cutiile? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 switch asta scriam cu un post anterior dar nu cred ca ai citit ) ca mai trebuie incuietorile si gata.Plus ca si extra suport de o canistra de 5litri suport pt un instinctor etc etc Ah, scuze. Am interpretat eu aiurea post-ul tau. Totusi, cum va fi sistemul de montare? Nu se indoaie de la greutatea lor + 2kg sad pe capac + 6kg canistra plina + 10kg incarcatura? Suportii presupunem ca ar duce, dar cum se prind cutiile? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 switch cred ca singura problema va fi cu capacul adica greutatea de pe capac sa nu fie mult peste.Cele laterale mai exactfata spate nu cred pt sunt verticale,si nu va fi o problema suprafata fiind destul de mica si nu se va flamba.Oricum fac un test iardaca totusi vor fi probleme le voi intari pe interior. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 Pun si un suport pt instinctor, Instinctor: http://www.traiminromaniasiastaneocupatott...tinctor-nu-zau/ http://dexonline.ro/definitie/instinctor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Johann Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 (editat) Daca le vopsesti negru mat sau reusesti sa le eloxezi sigur vor fi cele mai reusite cutii home made care s-au facut la noi. Negru mat electrostatic estompeaza zgarieturile tablei si face mai putin vizibile niturile. Sudurile la colturi le mai ajustezi? Sunt curios la sfarsit, cu balamale si incuietori, eventual montate pe motor, cum vor arata. Spor la lucru! Cu folie autoadeziva nu merge? l am vazut si taxiuri infoliate Editat Ianuarie 19, 2011 de Johann Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 19, 2011 Share Postat Ianuarie 19, 2011 merge si cu folie np Mesaj completat andrei_belcic se multumeste in avans corectia si inca odata iarta-ma sunt mai atent la munca mea in rest sunt doar detalii Mesaj completat Deja merge super simplu lejer una pe zi se poate face.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ovideo Postat Ianuarie 20, 2011 Share Postat Ianuarie 20, 2011 Sunt foarte faine,dar nu sunt totusi putin prea mari? Aproape 100 l in doua cutii,trebuie sa-i faci si niste prinderi pe masura.Omu' daca are 100 l la dispozitie o sa bage la greu in ele. Apropo,tu le faci si niste teste inainte sa le vinzi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 20, 2011 Share Postat Ianuarie 20, 2011 e vb de volum nu de greutate doar cineva care nu gandeste ar pune 100kg sarcina maxima este ca si la cele de fabrica 10kg si orice motorist cred stie asta oricum au in interior actibild cu masa maxima.Sunt mari pt volum haine etc etc.Si iara ma intorc ce insemna pt tine mari 45 de litri sunt standard oferiti de orice producator aici e vb de nici 2 litri in plus deci nu sunt chiar asa de mari pt un cunoscator.Teste nu e nevoie sa fac cu fiecare model in parte am mai facut pt mine personal si ma tinut drumuri lungi...plus n si n cazaturi pe laterala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Ianuarie 20, 2011 Share Postat Ianuarie 20, 2011 Cutiile arata si sunt mult mai rezistente decat cele bricolate de mine cu plastic si tabla si care aveau volumul interior de 42 L. 46 L este max necesar pt a cara bagaj pt 2 persoane si foarte aproape de ce se practica in general la cutii pt enduro-turing integral din aluminiu. Sa vedem finalul! Spor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ovideo Postat Ianuarie 20, 2011 Share Postat Ianuarie 20, 2011 e vb de volum nu de greutate doar cineva care nu gandeste ar pune 100kg sarcina maxima este ca si la cele de fabrica 10kg si orice motorist cred stie asta oricum au in interior actibild cu masa maxima.Sunt mari pt volum haine etc etc.Si iara ma intorc ce insemna pt tine mari 45 de litri sunt standard oferiti de orice producator aici e vb de nici 2 litri in plus deci nu sunt chiar asa de mari pt un cunoscator.Teste nu e nevoie sa fac cu fiecare model in parte am mai facut pt mine personal si ma tinut drumuri lungi...plus n si n cazaturi pe laterala. Normal ca nu la greutate ma refeream! Dar daca sunt mari o sa bagi in ele pana se umple,asta stiu din proprie experienta! Mi s-au parut un pic mari( mie ca si "necunoscator")si nu stiu cum ar arata pe mobra!Atat! Spor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 20, 2011 Share Postat Ianuarie 20, 2011 ovideo o sa fac poze cu ele puse sus pe mobra.bugspoiler pt cb500??hmmm cred ca am o matrita se poate face din fibra de sticla nu promit o sa ma uit de bandit de 600 stiu sigur ca am Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 21, 2011 Share Postat Ianuarie 21, 2011 Googcat nu iti trebuie nici jumatate din ce ai insirat dar in fine....asta era ideea ca tu sa te interesezi sa vezi merge de bandit daca da iti fac eu una :)daca tot vrei sa pui asa ceva pe cb Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 21, 2011 Share Postat Ianuarie 21, 2011 goodcat daca asi avea un cb in fata asi putea sa iti zic.asa nu am nici eu cum.muta discutia pe privat ca e off topic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RomiC Postat Ianuarie 22, 2011 Share Postat Ianuarie 22, 2011 Faine cutiile si interesant profilul ala H de alumuniu . Sunt curios ce sistem de prindere pe suporti o sa faci . Anu' trecut mi-am facut si eu un set de laterale " TRAX " dar am indoit tabla la partea superioara si am pus garnitura la inchiderea cu capacul , iar la capac i-am indoit 'buza' in interior in forma de U si nu a intrat apa deloc chiar si pe ploaie torentiala de care am avut parte din plin anul trecut . Am mers cu ele pe sosea si off road incarcate la maxim si s-au comportat f bine . Astept finalul proiectului tau si atasez cateva poze cu ce am facut eu . Mesaj completat Faine cutiile si interesant profilul ala H de alumuniu . Sunt curios ce sistem de prindere pe suporti o sa faci . Anu' trecut mi-am facut si eu un set de laterale " TRAX " dar am indoit tabla la partea superioara si am pus garnitura la inchiderea cu capacul , iar la capac i-am indoit 'buza' in interior in forma de U si nu a intrat apa deloc chiar si pe ploaie torentiala de care am avut parte din plin anul trecut . Am mers cu ele pe sosea si off road incarcate la maxim si s-au comportat f bine . Astept finalul proiectului tau si atasez cateva poze cu ce am facut eu . Din pacate nu m-am prins cum e cu pozele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 22, 2011 Share Postat Ianuarie 22, 2011 ai un buton browse mai incearca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 22, 2011 Share Postat Ianuarie 22, 2011 ai un buton browse mai incearca Mesaj completat nici in aceste nu ploua nu are cum,sper sa fie lumea multumita de calitatea lor m-am straduit sa iasa bine....ma rog in masura posibilitatilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RomiC Postat Ianuarie 22, 2011 Share Postat Ianuarie 22, 2011 Sa-l ia boala pe browse ala ca nu merge nici de'a dracului. dau browse , selectez poza bag tare upload si hop... initializing. dupa care ... nimic Io cre' ca-i dau box lu' browse ala . Mesaj completat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 23, 2011 Share Postat Ianuarie 23, 2011 romic o intrebareeee pls coltarele de plastic la cel pe care l-ai facut tu de unde le-ai luat ????????? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RomiC Postat Ianuarie 23, 2011 Share Postat Ianuarie 23, 2011 " Coltarele alea din plastic " sunt de fapt 'coltare ' din vopsea neagra (arata bine ,nu ?) dar vreau sa fac unele din polibutilena sau poate faci tu din fibra de sticla ca vad ca te ocupi cu asa ceva . Pacat ca ai renuntat la capacul "original" , pareau mai de fabrica si spatiu de legat bagaje aveai destul , asta ti-o spun din proprie experienta .ceva poze ca am descoperit 'buba '(erau pozele prea mari ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Ianuarie 23, 2011 Share Postat Ianuarie 23, 2011 Am gasit sursa doar ca se obtin mai greu(ma refer la coltare)Se fabrica in austria pt gentile de pe bmw.Am vb si primesc deja un set pt 2 genti care sunt la comanda doar ca nu sunt sigur ca pe viitor voi mai putea obtine.Din pacate nu se pot cumpara de la producator si nu vand nici macar rebuturile.Din fibra e greu sa faci pt nu iese fin pe ambele parti.Una din parti va fi mai ..zgruntzuroasa,dar mai caut solutii,injectarea etc etc sa vedem.Da colturile tale in poza mica pareau de plastic asa cind se pot vedea detalii se vede clar ca e vopsea dar sunt de efect.Acum eu cautam solutii sa protejez aceste colturi.....dar dupa cum zice-am mai caut.Sunt super ok gentile.Eu maine le duc la vopsire in camp elecrostatic si zicea tipul ca le temina in 3 4 zile.vedem cum iese. Mesaj completat Gata am trimis gentile la vopsit electrostatic negru mat ...astept sa le pot lua joi....sa vedem ce iese Mesaj completat Asa au iesit negru mat texturat..destul de ok Mesaj completat si aproximativ pe moto.. Mesaj completat Mai pun azi sistemul de inchidere si e finish.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
manach Postat Februarie 1, 2011 Share Postat Februarie 1, 2011 hai sa mai trezim topicul! va prezint ultima versiune a schitelor mele pentru cutii de aluminiu. de ceva timp tot astept sa apara la noi in firma o freza mecanica, care nu ar avea nici o problema sa-mi taie placa de aluminiu EXACT dupa cum mi-am imaginat eu. prima data poze, apoi vorbe: dimensiunile nu sunt batute in cuie. astea din poza sunt la proportiile 48x23x35cm m-am gandit sa fac fiecare cutie din 3 bucati +capac (culorile din imagini): fata, spatele, interion+jos+exterior, capac. prinderile intre elemente... nituri si silicon pentru etansare balama in partea din spate. incuietoare in fata. ca sa nu ma complic si mai mult, am ales doar 2 "canturi taiate": unul jos (ca asa ARE toate, nu ca as vira vreodata atat de inclinat) si unul in fata-exterior (aerodinamica? aspect?) deocamdata am hotarat sa nu folosesc corniere/coltare. (poate in timpul constructiei o sa imi dau seama ca sunt intradevar necesare.) la capac as apela la un sudor in aluminiu. in total ar fi 5x2cm de sudura. nu pot ajunge foarte scump. greutatea ar cam trebui sa ajunga la 4-4.5kg. uite si schita desfasurata: liniile rosii reprezinta indoituri (majoritatea la 90gr.) liniile albastre arata cum vin partile in contact. ce ziceti? sugestii? @laura: n-am inteles, tu faci si pentru vanzare? cu cat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Februarie 1, 2011 Share Postat Februarie 1, 2011 Am si eu o sugestie pt cei ce confectioneaza cutii laterale: nu ar fi mai bine ca balamaua sa fie pe partea cutiei dinspre motoreta? In felul asta ai acces mai usor la continutul cutiei daca peste aceasta ai legat diverse alte obiecte: cort, izopren, top bag textil etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nick 85 Postat Februarie 1, 2011 Share Postat Februarie 1, 2011 " Coltarele alea din plastic " sunt de fapt 'coltare ' din vopsea neagra (arata bine ,nu ?) dar vreau sa fac unele din polibutilena sau poate faci tu din fibra de sticla ca vad ca te ocupi cu asa ceva . Pacat ca ai renuntat la capacul "original" , pareau mai de fabrica si spatiu de legat bagaje aveai destul , asta ti-o spun din proprie experienta .ceva poze ca am descoperit 'buba '(erau pozele prea mari ) Off topic. De unde ai facut rost de plexiglass pentru deflectorul de la parbriz ca eu tot caut o bucata de 20/10 cm si de minim 3 mm grosime si nu gasesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate