Sari la conținut

Scule de calitate - de unde le cumparam?

mavetz

Postări Recomandate

Eu va recomand pt forte mari T-ul al carui poza am postat-o anterior. Genul asta articulat are niste avantaje datorita posibilitatii de a schimba unghiul, dar daca tragi tare de el se cracaneaza urechile, sare/se rupe nitul articulatiei, e mai putin rezistent. De T am tras simultan 2 oameni cu 2 țevi de >1m si coafura a rezistat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 5 months later...

Salutare ! Vreau sa-mi cumpar o trusa de chei care sa-mi fie suficienta pentru diverse operatiuni la masina / moto ( de exemplu in viitorul apropiat probabil o sa trebuiasca sa schimb electromotorul la trocarici ). Am vazut pe emag din cele cu 216 piese dar sunt cam peste bugetul meu si nu sunt sigur ca o sa am nevoie chiar de toate chestiile din ea. O alta problema ar fi calitatea truselor de pe piata. Am inteles ca unele dintre ele sunt de foarte, foarte proasta calitate, se rup foarte rapid piesele si mai sunt si cele contrafacute dupa o marca mai cunoscuta (yato am inteles ca ar fi un exemplu ). 

Intrebarea mea pentru voie este: ce truse aveti /folositi / recomandati ( si de la ce firma/de unde ) pentru operatiuni de dificultate medie, revizii facute in garaj, etc ( ma refer aici mai mult pentru auto ) ?

Multumesc ! :)

Link spre comentariu

Folosesc un set de la YATO și un antrenor de 1/2 Kronus. Nu am rupt nimic până acum. Caută o trusă medie de la YATO, pentru uz casnic e ideală. Ia și un antrenor drept de 1/2 (breaker-bar), pentru șuruburile încăpățânate. https://www.shopnq.ro/scule-de-mana/chei-si-truse-chei/antrenor-drept-yato-prindere-culisabila-1/2-crv-457-mm-yt-1242.html 

Aș lua așa ceva, dacă ar fi să îmi cumpăr acum un set cât de cât: https://www.shopnq.ro/scule-de-mana/chei-si-truse-chei/trusa-chei-tubulare-yato-82buc-crv-yt-12691.html

Eventual asta, dacă nu vrei chei fixe (care sunt tare utile uneori): https://www.shopnq.ro/scule-de-mana/chei-si-truse-chei/trusa-chei-tubulare-profesionala-yato-bi-hexagonale-1/2-1/4-crv-94buc-yt-12682.html

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

Subscriu la ce a zis Lucian;cu obs ca sunt foarte utile si cheile tubulare lungi ,pe care prima trusa nu le are

Am 2 truse Yato de vreo 10 ani si chiar si capetele torx au rezistat eroic

Link spre comentariu

Acum 14 minute, Lucian_M a spus:

Folosesc un set de la YATO și un antrenor de 1/2 Kronus. Nu am rupt nimic până acum. Caută o trusă medie de la YATO, pentru uz casnic e ideală. Ia și un antrenor drept de 1/2 (breaker-bar), pentru șuruburile încăpățânate. https://www.shopnq.ro/scule-de-mana/chei-si-truse-chei/antrenor-drept-yato-prindere-culisabila-1/2-crv-457-mm-yt-1242.html 

Aș lua așa ceva, dacă ar fi să îmi cumpăr acum un set cât de cât: https://www.shopnq.ro/scule-de-mana/chei-si-truse-chei/trusa-chei-tubulare-yato-82buc-crv-yt-12691.html

Eventual asta, dacă nu vrei chei fixe (care sunt tare utile uneori): https://www.shopnq.ro/scule-de-mana/chei-si-truse-chei/trusa-chei-tubulare-profesionala-yato-bi-hexagonale-1/2-1/4-crv-94buc-yt-12682.html

Inteleg. Multumesc de recomandare. Deci site-ul ala shopnq, e destul de mare si serios ? Nu risc sa ma aleg cu una contrafacuta ? 

Link spre comentariu

Am varianta mică, cu patratul cel mai mic, tubulare scurte, dar și lungi, foarte utile în anumite momente, ce e drept. Plus un set separat cu pătrat de 3/8, pe care le folosesc cu adaptoare la clicketul de 1/2. Au interior hexagonal, nu de ala cu 12 laturi, care mai rotunjesc șuruburile vechi. Dar antrenorul ăla drept e superb, am scăpat de folosit țeavă prelungitoare dacă pistolul cu impact nu are loc sau nu face față. Și e ieftin tare.

Site-ul e foarte ok, ultima dată am luat: antrenor drept, ciocan de cauciuc, pompă ulei, cheie de filtru cu gheare, adaptor 1/2-3/8 (două, să fie) și o cheie de bujii de 18 (dacă va fi vreodată nevoie de ea). Prețuri bune, livrare rapidă, ești sunat pentru confirmare, nu ai surprize când deschizi coletul.

Btw, nu ai un magazin YATO prin zonă? Prețurile sunt aproape ca pe net și oferta e foarte variată.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

• 1 month later...

Yato gasesti si la surubhouse pe site sau yatoshop. Si eu folosesc yato la mine in atelier si rezista cu brio la abuzul zilnic. Tubularele mari au parte si de abuz cu pistolul cu impact.

Link spre comentariu

La ‎26‎.‎10‎.‎2018 la 8:24, apriliacluj a spus:

cu conditia ca T-ul sa fie din otel de calitate, nu (spaghe)Te

Cel mai bun T sau brat il faci dintr-un patrat de crichet si o rectangulara, orice altceva e apa de ploaie.

Link spre comentariu

Calitatea este slaba- e firav si capetele nu calca 100%- la o privire atenta si pus in fata blitzului de la telefon se vede ca trece lumina. In plus, dupa cateva zeci de inchideri-deschideri rapide revine la 0,01 (nu 0). S-a mai si crapat si sertarul bateriei la insertie- nu afecteaza functionarea, dar arata cat de slaba e calitatea. Din ce am vazut prin review-uri cele mai ordinare chinezarii din supermarket (10-15$) sunt si mai proaste, insa nu cu mult.

La 185 lei nu ma asteptam sa fie de o calitate incredibila si nici sa ia locul micrometrelor, insa este net inferior dpdvd al calitatii celui analogic pe care il am (made in Ro, + 50 ani vechime). Este si net inferior comparativ cu restul sculelor Unior pe care le am (si am de la tubulare la presa de supape).

Masurand un etalon de micrometru rezulta o variatie de 0,01-0,02mm din cauza neuniformitatii capetelor, si inca 0,01-0,02mm variatie din miscarea capetelor (care la o presiune moderata se flexeaza).

Cine vrea un subler digital mai bine ori sa-l ia pe cel mai ieftin (lidl, de exemplu), ori sa ia ceva de la o marca cu renume (Mitutoyo, de exemplu), insa si pretul va fi pe masura, la +150€...

Link spre comentariu

Ia subler  MiB de la rocast, foarte ok  al meu se apropie de 13-14 ani.

alea de la lidl au fost "bune" acum ~10 ani , acum sunt praf.

subleru ala unior probabil ca e doar rebrand ... 

Link spre comentariu

De la Unior am tubulare, adaptoare 1/2-3/8, o șurubelniță dreaptă. Nu am reușit să rup nimic. Încă.

Mă uitam și eu după un șubler digital, dar voi rămâne cu cel românesc, vechi de când era tata flăcău.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, superbec a spus:

Ia subler  MiB de la rocast, foarte ok  al meu se apropie de 13-14 ani.

alea de la lidl au fost "bune" acum ~10 ani , acum sunt praf.

subleru ala unior probabil ca e doar rebrand ... 

Din pacate nici Rocast-ul de azi nu mai este ca cel de acuma 14 ani.

Am tot lucrat cu ei de prin 2000 incoace.

Dar nimica nu mai este ca acuma 15-20 de ani:  masinile, telefoanele mobile,  mancarea,  etc.  Nici macar avioanele  - vezi buba cu Boeing.

Link spre comentariu

Eu am un șubler digital luat cu câțiva $ de la chinezi, și din plastic pe deasupra. Culmea e că de vreo 6 luni se închide tot pe 0.00! Nu-l folosesc pt măsurători de precizie, am un Limit analog pt asta.

Link spre comentariu

BGS cica... luata de pe emag la oferta, de un black friday. E adevarat, am strans la final cu piciorul... dar totusi e un 19, nu 8. Si cica crv.

61741836_2237033389665683_5968143648074760192_n.jpg

Link spre comentariu

Prima tubulara busita pe care o vad! Ce e drept e de aia cu 12 caneluri, dar totusi...

Am bagat pistolul cu impact in setul de tubulare de la Lidl (luat acum vreo doi ani), nu a ciripit niciuna. De garantie nu cred ca poate fi vorba la tine, asa e?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Scule de calitate - de unde le cumparam?