Sari la conținut

Intrunirea de comuniste si atase 2011


iuli-voshod
 Share

Postări Recomandate

Salut. Ceva constructiv. V-ati limitat la o singura locatie. Si aia impinsa la 60-70 km mai spre vest de Cluj, in loc sa cautati o locatie tot la 60-70 km de Cluj dar la sud-est. NIMENI din cei CUNOSCUTI pe forum din zona Cluj in afara de Silviu (km453) nu a postat pe forum un cuvint in topicul asta. Dar la votat, ingramadeala mare. Alta propunere de locatie, nu mai exista? Toata zona aia a Clujului se limiteaza la o singura locatie? Eu va spun ce inseamna ptr. mine locatia asta. Aprox. 750km la dus. O medie de viteza de 50km/h si aia "impinsa". Un drum de 2 zile. Cel putin 7 ore de stat in sa/ zi. 7 ore x 50km/h= 350km/zi. deci 2 zile. Cine spune ca va face mai multi km intr-o zi, sa-i faca el, a doua zi nu va face nici macar 200. Consum de 7,5l/100km. Aprox. 60l benzina x 5lei/litrul=300lei. La dus, fara alte cheltuieli. La intors, 300 lei fara alte cheltuieli. Total 600 lei.Numai drumul. Din pozele care le-ai postat Silviule rezulta ca acolo este o zona in care sint mai multe pensiuni. Deci o zona turistica, o zona COMERCIALA. Deci se poate lasa cu "surprize", preturi de pensiune. Alte cheltuieli adaugate la cei 600 lei. Nu am pus nici o suma pe durata celor 4 zile cit dureaza drumul dus-intors. Eu, ma limitez la alte cheltuieli si pun o suma totala de 800 lei. Stau si ma intreb ca prostul, merita sa fac asta? In primul rind COSTUL. Al doilea rind, TIMPUL si OBOSEALA. Indiferent ce va spune oricine, nu sint "rapid Basescu" sa ma duc si sa ma intorc teleportat. Retineti, nu am pus in toata aventura asta nici macar O ORA ptr. PROBLEME MECANICE care nimeni nu le poate prevedea amploarea si durata reparatiei. Si in toata aventura asta s-ar putea sa vin pina la Racatau si sa ma intilnesc acolo doar cu 3-4 veterani ai acestei intruniri. Eu sint sigur ca aceleasi socoteli care le-am facut eu si le-au facut si alti participanti la Intrunirile anterioare. Nu vreau sa reprosez nimic nimanui, nici mie nu mi s-au facut reprosuri ptr. neparticiparea la editiile din 2009 si 2010 si retineti, sau tinut intrunirile la 7 Scari si la Mizil. In final, sa nu o mai dau de gard atita, eu propun una si buna. Mai ginditi-va un pic, mai puneti mina pe harta, mai cautati un pic prin zona ca nu este nici o graba. Asa cum la votat au aparut din Cluj multi posesori de comuniste, sa apara si multe locatii, nu una singura si aia batita in cuie.Din punctul meu de vedere una este sa stai cu c.u.r.u.l. pe sa 700 km si alta sa stai 70 km. si la final sa spui "bai ce frumos a fost". Cui nu-i convine ce am scris nu are decit sa ma blameze, dar dupa o pauza de gindire... va spune, bai si prostul asta are putina dreptate. Numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 602
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vă salut pe toți.

 

Am stat și m-am întrebat, ca unul dintre participanții cu vechime la această manifestare, unde este spiritul acesteia?

 

Eu am fost așa: în septembrie 2007, la ediția 1bis (cea așa-zisă de atașe, deși am fost cu două solo-uri), în septembrie 2008, la ediția a doua și în septembrie 2009, la a treia ediție. Mi-a părut tare rău că ediția de anul trecut a fost stabilită în altă perioadă, iar eu aveam planificat concediul cu familia exact atunci. Sincer, și în acest an mi-ar fi plăcut mai mult perioada din septembrie. Septembrie este, în general, o lună mai stabilă din punct de vedere meteorologic, deși nu mai putem vorbi de o regulă în acest sens. Singura dată cînd ne-a plouat a fost în 2009.

 

De ce am făcut așa o introducere? Păi, pînă la această ediție, mă refer la cea care va urma, nu am întîlnit atîtea orgolii și dorințe de a ieși în față. Primele ediții, cele 4 de la 7 Scări (două în 2007 și cîte una în 2008 și 2009) nu au fost organizate de nimeni, a fost exact ceea ce ne doream, o întîlnire, nu o așa-zisă „întrunire”. La ediția din 2010, pentru că n-a mai putut fi folosită pajiștea de la Dîmbul Morii, s-a căutat într-un timp destul de scurt o altă locație. Mizilenii au venit cu o soluție pe care au acceptat-o majoritatea. Știu (deși nu am participat, dar am mulți prieteni care au fost acolo) că, în urma discuțiilor, s-a luat hotărîrea ca următoarea întîlnire să fie în Ardeal. N-am votat pentru o locație, deoarece situația mea actuală nu cred că-mi va permite să particip. Cel mai probabil, la momentul întîlnirii, voi fi acasă cu soția mea care va trebui să se recupereze după operația care o așteaptă peste cîteva zile. Dacă ea va fi recuperată și îmi va da „permis de zbor”, voi încerca să vin și eu.

 

Dar, vă întreb iarăși, unde e spiritul de prietenie și înțelegere care a animat toate aceste întîlniri precedente? Îmi dau seamă că nu e posibil ca toți să fie prieteni cu toți, dar dispute cum am observat anul ăsta, chiar nu mă așteptam să fie! Dacă toată întîlnirea va fi o adunare de bisericuțe, atunci nu-i văd rostul. Părerea mea este că, pînă nu se rezolvă problemele de comunicare care au apărut, nici nu are sens să vorbiți despre locuri și date de desfășurare! Singurul lucru pe care vreau să-l punctez, referitor la locație, este următorul: De la bun început s-a dorit ca această manifestare să fie una „națională”, adică să aibă acces la ea participanți din toate colțurile țării. Pentru acest lucru s-s ales mereu o locație situată, pe cît posibil, cît mai central. Cred că asta trebuie să se urmărească și acum. Chiar dacă se dă „mînă liberă” unor organizatori, aceștia vor trebui să țină cont de acest deziderat.

 

Dar, repet, înainte de toate trebuie să dispară disensiunile apărute, altfel nu văd rostul acestei manifestări!

 

Toate bune! :)

 

 

P.S. Luați aminte la cuvintele lui Nea Victor; cine nu are bătrîni, să-și cumpere!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ciro, prietene, ce probleme ai de fapt? Io nu te acuz pe tine de nimic si nu vreau sa am nici o polemica pe tema asta cu nimeni !

Ati vrut o intrunire in Ardeal.

Ati spus la un moment dat ca poate n-ar fi rau sa se ocupe clujenii de treaba asta. Am zis "ok", daca vreti, ne ocupam.

La un moment dat, au sarit unii pe forum la noi, cum ca "cei cu linistea asta, de ce nu postam nimic?" .In acel moment am venit cu o propunere. Racatau. Era doar o propunere si eu am spus ca timp este din belsug sa ne decidem.

Imediat au venit reactiile negative. Ba chiar au sunat telefoanele in sensul asta. Si la telefoaene am aflat ca lumea nu vrea sa vina la Cluj, din motive diverse. Ok, in acel moment am dat un pas inapoi, pt ca eu nici pe departe nu vreau sa impun nimanui nimic.

Desigur locatia de langa Cluj nu era singulara, era doar prima propunere.

Ulterior ati vrut un vot asa ca vot s-a avut. Nu-i bun rezultatul ? Trebuia sa masluiti voturile ! Sau vi se pare ca am furat alegerile?

Relativ la "comunistii" din zona Cluj trebuie sa-ti spun ca, pe vremea lui Ceausescu, tinerii si cei mai putin tineri din zona, gaseau ca forma de protest la adresa sistemului, apartenenta la comunitatea locala moto. Ce motoare aveau ei atunci? Bineinteles doar comuniste. Tinerii de atunci sunt acum la a doua sau la a treia tinerete. Dar toti au ramas (macar cu sufletul) alaturi de motociclism. Ca atare, in zona noastra sunt nenumarati veterani moto, foarte multi dintre ei inca posesori de motociclete in stare de functinare. Pe acestia, veti putea avea ocazia sa-i cunosteti si poate chiar sa invatati ceva de la ei, doar daca intrunirea de comuniste nu se tine foarte departe de Cluj. Pe principiul "aschia nu sare departe de trunchi", copii acestor veterani, si uneori copii copiilor lor sunt tot motociclisti. Iar spiritul motocicletelor "comuniste" este viu in continuare chiar si printre cei tineri. Nu-i cunoasteti pe acestia? E foarte probabil ! Asta pt ca nu stau deloc pe forum, sau poate chiar habar n-au cu ce se mananca un calculator. Dar asta nu inseamna deloc ca sunt niste "anonimi" asa cum spuneti voi. Ba din contra, ei toti sunt si vor fi venerati de catre noi in continuare, indiferent ca altii au auzit sau nu de ei. Ca atare, daca veti binevoi sa ajungeti vreodata pe la Cluj, noi toti va vom primi cu bratele deschise.

 

Relativ la locatie, noua ni se parea foarte potrivit sa va strangem pe toti in Apuseni. De ce? Pt ca am constatat de-a lungul anilor ca este o zona care incanta ochiul oricui, de oriunde ar veni, cu atat mai mult pe cei de la campie. Unde putem merge in apuseni? In general pe valea Somesului sau pe valea Ariesului. Prima propunere a noastra era in zona Somesului. Dar repet, era doar o propunere.

 

Prietene Ciro, mai trebuie sa-ti raspund si mai explicit la vreo intrebare? Pune-mi intrebarea punctual si-ti raspund !

Si mai retine draga Ciro, eu nu sunt un lider al nimanui, nu reprezint pe nimeni.

Am jignit profund pe cineva? Sa-mi spuna ! Ce v-a deranjat de fapt asa tare?

Sunt convins ca prietenii adevarati ma vor putea ierta daca sunt mai slobod la gura cateodata.

Si nu uita draga Ciro, marea majoritate a motociclistilor cu comuniste nu activeaza pe forum. Dar asta nu inseamna ca daca tu nu-i cunosti, atunci ei sunt niste anonimi. Poate unii chiar sunt deranjati ca sunt etichetati ca si anonimi, dupa o viata petrecuta pe motoare.

 

In concluzie, dupa atata agitatie, mai vreti sa veniti la Cluj sau nu? Daca vreti cu adevarat, anuntati-ne si ne vom ocupa cu mare drag sa va primim asa cum se cuvine.

 

 

 

Nea Victore, exista multiple locatii in Apuseni. Desigur unele dintre ele scurteaza drumul pt matale cu 50-100 km pe sens. Ne putem gandi si la asta, ne putem gandi la orice, daca veti vrea sa ajungeti in zona noastra. Si nu in ultimul rand, sunt sigur ca cei pe care-i veti cunoaste in zona noastra, vor merita tot efortul de a ajunge !

Am inclus in pregatiri si sponsorul cu benzina, tocmai pt a usura eforturile unora de a ajunge la o distanta mare.

 

In rest, ce sa va spun? Speram sa va decideti daca veti veni in zona noastra si sa ne anuntati in timp util !

 

Asfalt uscat tuturor si sa auzim numai de bine !

Ardealul e o zona superba si se pot gasi usor zeci de locatii care sa multumeasca toate gusturile. Draga Silviu vreu sa-ti spun insa ca si eu m-am lovit de aceeasi problema, lumea din sud nu prea vrea sa vina in Ardeal, banuiesc ca din cauza distantelor mari pina in tara de dincolo de munti. Similar am vrut sa organizez o intrunire a veteranilor la Oradea, dar m-am lovit de aceeasi reticenta, chiar daca acolo sint si alte probleme. Nu cred in acest context ca are nimeni nimic cu tine. Eu ti-am spus ca daca o faceti in zona, incerc sa vin si eu, chiar daca mi-am vindut recent MZ-ul. Imi place atmosfera (am fost la intrunirea tematica de oldtimere de la Tureni)si oamenii care nu-si fac probleme pe ce motoare umbla atita vreme cit sint motociclisti.

Asfalt uscat!

Editat de Galen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu-s cam aiurea toate certurile astea? La urma urmei pt.ce? Cine ce are de castigat ? Faceti 2 intalniri: una in sud, una in vest la deschidere si la inchidere de sezon de ex.. Si fiecare merge la care si unde poate.

Degeaba o sa aduc la olalta niprul, daca nu o sa mai am chef sa ma duc cu el sa intalnesc iubitori de libertate ...cu mintile deloc libere... Apoi, na, decat oameni deampoola mai bine gropile drumurilor Romaniei.

Pai nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum o sa urmeze o serie de abandoane, dand vina pe una-alta :-)

 

Unde e punctul de intalnire din Maguri-Racatau? coordonata GPS, zoom de imagine googlemaps, o coordonata mai exacta?

Altceva: in ce stare e DJ-ul pe la Baisoara - Valea Ierii, eventual in conditii de ploaie, trec cu ETZ-ul? ca eu vreau sa trec prin Buru, drumul e proaspat facut si e spectaculos.

 

merci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum o sa urmeze o serie de abandoane, dand vina pe una-alta :-)

 

Unde e punctul de intalnire din Maguri-Racatau? coordonata GPS, zoom de imagine googlemaps, o coordonata mai exacta?

Altceva: in ce stare e DJ-ul pe la Baisoara - Valea Ierii, eventual in conditii de ploaie, trec cu ETZ-ul? ca eu vreau sa trec prin Buru, drumul e proaspat facut si e spectaculos.

 

merci

 

A, nu, chiar ma stradui sa adun motorul cat de repede pot deoarece i-mi doresc mult sa vin in pofida faptului ca viitorul locuitor al atasului se va naste undeva la mijloc de iulie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu CZ-ul,merg poate impreuna cu Ivan sau cu Sarpe...sa vedem.Poate ne adunam mai multi din zona,ar fi mult mai frumos,ce zici?Depinde in ce zona se face intrunirea,ca stam rau toti cu banii si la cat s-a scumpit benzina... :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu,zicea ca vine cu Ivan,cu CZ-ul,iar daca nu poate veni,venim doi cu o singura comunista,ca sa impartim gazul.Mai este o gramada pana la vara,avem timp sa ne grupam.Acum depinde de locatie...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu o sa vreau neaparat sa ajung doar sa vedem ce locatie se alege.Cred ca o sa fiu cel mai tanar dintre voi dar nu cred ca conteaza si ar fi fain sa ne intalnim toti undeva si sa mergem impreuna.Voi ce ziceti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum o sa urmeze o serie de abandoane, dand vina pe una-alta :-)

 

Unde e punctul de intalnire din Maguri-Racatau? coordonata GPS, zoom de imagine googlemaps, o coordonata mai exacta?

Altceva: in ce stare e DJ-ul pe la Baisoara - Valea Ierii, eventual in conditii de ploaie, trec cu ETZ-ul? ca eu vreau sa trec prin Buru, drumul e proaspat facut si e spectaculos.

 

merci

 

?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am vazut un 15-17 iulie.Sincer cred ca va fi gata mz-ul pana atunci sau aproape gata, insa pana acum am mers doar orele de scoala pentru carnet, chiar daca ar fi gata nu m-as baga la un drum atat de lung ce poate deveni periculos pentru un incepator ca mine.Mi-ar placea mult sa ajung si eu...daca drumul va fi accesibil cu trenul, autobuz ,rata sau mai stiu eu ce, cu siguranta vin si eu.

Stiu ca aici se vorbeste de...motociclete dar na...cand nu ai sapun te speli doar cu apa :wacko:.

Locatia nu am inteles unde este....probabil inca nu este batuta in cuie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am intrebat eu ceva concret, dar fara raspuns, asa ca m-am calmat in banca mea. Astazi s-a oprit lapovita din ultimele 5 zile, poate pana de 1 mai se incalzeste cat sa ajung pana la poienita de langa, sa frig niste slanina, si tot asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...