George M. Postat Februarie 2, 2014 Share Postat Februarie 2, 2014 Mersi pentru pont. Mi-a venit ideea de a integra in partea de comanda si un mic modul care sa fie legat la claxon, iar cand claxonez proiectoarele sa emita "flash-uri" stroboscopice sau ca la ambulanta. Mi se pare utila optiunea asta deoarece consider ca sporeste siguranta in trafic. Imi vine in minte scenariul cand un sofer vireaza stanga in fata ta, tu claxonezi (in timp ce franezi), dar el nu stie de unde se aude claxonul. Ce parere aveti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Februarie 3, 2014 Admin Share Postat Februarie 3, 2014 In principiu orice te face sa fii mai vizibil sau auzit este o idee buna..te si pricepi, iti place..de ce nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M800 Postat Februarie 3, 2014 Share Postat Februarie 3, 2014 Dar este oare legal sa montezi astfel de lumini (stroboscopice)? Din cate cunosc, nu cred Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Februarie 3, 2014 Admin Share Postat Februarie 3, 2014 Legal nu este nici sa ai proiectoare.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
erikson Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 Salutare, stie cineva mai multe detalii despre unde as putea gasi/face un set de lumini suplimentare pentru moto? Ma intereseaza sa fie led nu halogen, si evident la un pret decent Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
balazsfi Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 (editat) http://www.ebay.com/itm/281100624539?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Editat Februarie 18, 2014 de balazsfi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
erikson Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 sunt cele din video ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
balazsfi Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 sunt cele din video ? Da Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
liviu_m2002 Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 Poate te intereseaza si asta. Tot Deauville este : /index.php?/topic/707339-proiectoare-de-ceata-cu-functia-cornering-lights/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
erikson Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 stiu varianta asta, dar eu vreau led, e prea mare consumul la halogen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 (editat) totusi, 6 ore e cam mult pentru doua relee si cateva fire...... mai ales ca firele pentru semnalizare is aproape de far/proiectoare/comenzi, nu tre sa mai decablezi cabluri pt lipiri ( exista cuple rapide,, ).... in plus cu un arduino ( ca tot zicea un coleg mai devreme ) poti face si astea dar si multe peste of topic : @ warlock : olimex in afara de conrad au alta reprezentanta in ro? Editat Februarie 18, 2014 de tiranspider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Figment Postat Februarie 18, 2014 Share Postat Februarie 18, 2014 Si eu caut niste proiectoare... Se pare ca alea din link nu sunt waterproof, sunt IP67 adica rezistente la apa si dust proof. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 totusi, 6 ore e cam mult pentru doua relee si cateva fire...... Alea doua relee si cateva fire inseamna, de fapt, doua relee de protectie, doua relee de comanda, doi tranzistori, patru diode, doi rezistori, doi condensatori, circuitul pe placa perforata, doua sigurante, comutator, o multime de mufe (papuci) si cablurile aferente, documentarea prealabila executiei, Daca voi faceti toate astea in 20 de minute, bravo voua! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bobbyshomerul Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 ce inseamna releu de protectie, si de ce doua ? ai nevoie de : 1. un dispozitiv care citeste directia (senzor) - poate fi magnetic, optic sau niste contacte mecanice chiar si inpuls de la semnalizare, 2. un microcontroler care sa interpreteze senzorul (+ soft) 3. doua relee (stanga sau dreapta) comandate de microcontrolerul de mai sus apoi ai 2 fire de alimentare (+ si -) 2 iesiri (stanga si dreapta) un fir pt aprins ambele proiectoare si un fir de comanda (optional) de la faza lunga - in total 5 (6) fire electrica nu cred ca e foarte complicata, trebuie identificate doar cele 5 fire, ceva mai greu cred ca ar fi montarea senzorului - as estima maxim 2 ore (documentarea prealabila nu se calculeaza la timpul de executie ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
balazsfi Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 Si eu caut niste proiectoare... Se pare ca alea din link nu sunt waterproof, sunt IP67 adica rezistente la apa si dust proof. Faci scufundari cu motocicleta ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Figment Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 Nu, nu intentionat cel putin. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 /index.php?/topic/693574-proiectoare-ceata-led/page-4&do=findComment&comment=3654627 Azi imi comand ce am pus in link. Cam intr-o luna, pana ajung de la confratii cu ochii mici o sa pun si poze reale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
erikson Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 Sunt led? Ai idee cati lumeni au? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 Ce o sa cumpar are parca 500 si proiectorul e cu lupa. Smd Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
orestte Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 vezi ca in unele tari e posibil sa ai probleme (Germania si sigur mai sunt si altele) pentru ca nu sunt omologate - stiu din caz concret, nu din auzite daca le montezi cat mergi pe strada cu ele e bine sa ai o masca sau husa pe ele pentru a nu primi un "bilet" cu ceva euro pe el inafara drumului public pot fi folosite fara probleme Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 Orice electrician auto stie ce-i ala releu de protectie, problema e ca nu-l poti inlocui cu un PIC, oricat de bun ar fi softul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 Good to know. Thanks Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bobbyshomerul Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 PIC-ul interpreteaza semnalele de la senzor si actioneaza releele de la proiectoare, nu am spus ca tine loc de releu "de protectie" eu am acest modul cornering pe masina si nu are niciun releu "de protectie" are in schimb doua relee normale care aprind proectoarele stanga sau dreapta, defapt electrician auto fiind, pot spune ca nu am auzit in viata mea de acest releu "de protectie" ... defapt in ce consta si ce rol are acest releu, pe cine protejaza si impotriva cui ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 (editat) Bine. Editat Februarie 19, 2014 de George M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bobbyshomerul Postat Februarie 19, 2014 Share Postat Februarie 19, 2014 (editat) nu prietene ala este un banal releu electromagnetic "auto" , nu are nimic "de protectie" in el, se foloseste cand vrei sa comanzi un consumator de putere ex. bec de proiector de 55W folosind un circuit de putere mica ex iesirea unui PIC. are rol de comanda/separare circuite daca vrei dar nu de protectie. si de ce iti trebuie 4 ? ( doua relee de protectie, doua relee de comanda,) modulul meu are 2 astfel de relee cum le spui tu de protectie si atat, cu ele PIC-ul comanda becurie ) Editat Februarie 19, 2014 de bobbyshomerul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate