Sari la conținut

SISTEME AUDIO-INTERCOM-BLUETOOTH-HANDS FREE-Discutii Generale


Axa cu Scame
 Share

Ati fi dispus sa dati 1$ pe o astfel de aplicatie?  

316 membri au votat

  1. 1. Ati da 1$ pe o aplicatie intercom?


Acest sondaj este închis pentru noi voturi


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Deoarece nu am gasit un topic pe aceasta tema, intreb cunoscatorii experimentati daca au folosit si comunicat intre ei pe motociclete, avand casti de la diferite branduri, cu propriile sisteme de comunicatie.

Ex: Daca un sistem N-Com de la Nolan poate comunica direct prin bluetooth cu un sistem Intercom de la Schuberth.

Teoretic trebuie sa mearga, numai ca asteptam si confirmarea practicii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

https://www.revzilla.com/common-tread/bluetooth-cross-brand-communication

 

Long story short, daca device-ul tau se poate declara master si poate initia scan-uri de BT (sau BTLE), o sa se poata conecta la alte device-uri bluetooth aflate in pairing mode in imediata apropiere. Cum selecteaza respectivul device daca-s mai multe in zona nush. Nu cred ca poate daca-s mai multe sau il ia pe primul din lista. Cum poti initia o convorbire: initiezi un "apel" (in implementarea celor de la Sena, requestul de REDIAL sau VOICE_DIAL de pe HFP/HSP). De notat ca solutia e limitata doar la dispozitivele Sena care se pot updata cu versiunea de firmware care le permite sa se recomande ca telefoane (sunt surse nu sink-uri) si pot initia scan-uri de bluetooth si conexiuni.


» Post actualizat in 16 Oct 2018 09:59

L.E: nu "conexiuni" ci requesturi de pairing, ca sa fim corecti. Toate dispozitivele pe care le cunosc pot initia conexiuni daca-s deja pairuite.


» Post actualizat in 16 Oct 2018 10:08

L.L.E: Pentru pedanti, o conexiune de bluetooth se realizeaza in felul asta (daca imi amintesc corect): Discovery (profiles and capabilities), Pairing requests, Pairing accepted (keys exchange), connection (fiecare profil activ). Sink-urile nu vor initia discovery afaik (de aia nu poti conecta doua interfoane fara smenaria celor de la Sena sau fara un firmware care sa-ti faca el discovery si pairing automat pe o clasa de MAC-uri cunoscuta)

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

I know this long story from another devices...

 

In principiu merg pe acelasi standard bluetooth deci problema este imperecherea corecta cu cine trebuie.

Default fiecare dispozitiv de comunicare trebuie sa aiba un pin (setabil sau nesetabil) si un cod anume. Cu telefonul o rezolvi repede, dar cu comunicatia castii e mai greu ca sa faci imperechere intre doua casti care latra...:) (vorba plutonierului Capsuna... el hau-hau)

 

Inca nu mi-a picat in mana un astfel de dispozitiv ca sa vad cum poate fi configurat. Am intrebat posesorii care poate din experienta stiu ce si cum.

Aceasi intrebare si pentru CABERG - NOLAN.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

I believe you have a shallow understanding of how bluetooth "works".

 

Am explicat mai sus ca un sink nu o sa-ti porneasca actiuni de scan sau pair.

 

Ca sa "imperechezi" doua dispozitive bluetooth trebuie ca cel putin unul sa initieze o actiune de scan, dupa care sa initieze o actiune de pair cu unul din dispozitivele descoperite.

In telefoane pasul asta e oarecum invizibil pentru utilizator, el vede doar o lista de dispozitive disponibile pentru pairing si una de dispozitive pairuite.

 

Actiunea de pairing in sine e destul de complexa, dar pentru simplificare, o poti considera ca o strangere de maini intre doi straini, in care fiecare isi prezinta "CV-ul" (cine e, cine l-a facut, ce stie sa faca, ce profile si ce versiuni are disponibile pentru ce tip de trafic).

 

Partea cu schimbat de PIN e o reminiscenta de pe vremea cand protocolul nu era criptat. In principiu in trecut erau 3 metode mari de "securizare" a conexiunii: PIN (trebuia sa stii PIN-ul device-ului cu care te conectexi, de obicei defaultuit pe 0000 si neschimbat de nimeni niciodata), number comparison (iti apare un set de cifre pe ecranul telefonului si pe ecranul device-ului cu care vrei sa te conectezi si apesi un buton pe oricare din cele doua sa confirmi ca e acelasi set) si automatic connection (nu trebuie sa faci nimic, e trimis automat PIN-ul default, de obicei 0000 si conexiunea e prin urmare mai nesigura).

 

In versiunile de bluetooth 4.0 si mai mari, conexiunea e criptata cu un cifru AES-128 si dispozitivele fac schimb de chei de criptare la pairing, deci nu mai e nevoie de niciuna dintre confirmari. Faptul ca vezi PIN request la dispozitive noi e probabil cauzat de faptul ca device-ul cu care vrei sa te imperechezi implementeaza o versiune mai veche de bluetooth, care nu permite comunicatie criptata, prin urmare protocolul iti impune sa faci fallback la o versiune mai veche de autentificare.

 

Deci dupa cum vezi, desi "standardul" bluetooth e "acelasi" (la nume), el difera foarte mult de la versiune la versiune. Dar macar e backwards compatible (adica dispozitivele care implementeaza versiuni mai noi, sunt obligate de standard sa permita pairing si conectare de profile pentru device-uri care implementeaza tot restul de versiuni vechi).

In plus, standardul functioneaza pe baza de "profile" de bluetooth. Profilele permit dispozitivelor sa efectuze niste actiuni foarte bine definite. De exemplu pentru a putea reda muzica stereo, un dispozitiv bluetooth trebuie sa implementeze un profil numit A2DP. Dispozitivul trebuie sa se recomande ca implementand A2DP source (trimite muzica), A2DP sink (primeste si reda muzica) sau both (poate atat primi cat si reda).

 

De obicei, interfoanele noastre implementeaza HSP (sau HFP) - profil care iti permite sa primesti apeluri de la telefon (semnal audio mono), A2DP (muzica sau navigatie), AVRCP (next/prev song) si unele si PBAP (acces la agenda telefonului, sa stii ca 0725223221 e Gigel Finutzu). La fel de obicei e ca ele sunt doar sink-uri pentru profilele respective si nu stiu (pentru ca nu au nevoie) sa implementeze functii de discovery sau pairing. Ele doar asteapta sa le vina un request de pair de la alt device care e sursa (un fel de neveste lenese, care nu vor sa faca nimic in pat si tre sa le mani tu de la spate mereu).

 

E, astia de la Scala au hotarat ca asta tre sa inceteze, si au implementat metode de scan si pair in firmwarele lor. Si ca sa pacaleasca restul de dispozitive mai proaste de pe piata, se dau drept telefoane si initiaza ele o actiune de pair. Daca pairingul reuseste, ele devin sursa pentru dispozitivul imperecheat si ruteaza semnal stereo de la microfon catre ele. In timp ce alalalt dispozitiv "prost" nu stie ca Scala e defapt interfon si crede ca se afla intr-un apel, deci ii trimite ce primeste de la microfon. Teapa, fraere.

 

Fara smenul asta, nu ai putea vorbi cu alalalt si de aia nu poti face treaba asta cu orice intercom.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi tu, ai explicat cateva lucruri despre dispozitivele intercom de la moto, dar nu ne-ai dat si exemple clare ca sa nu ne pierdem in detalii.

Problema de principiu la intercom-uri este lipsa interfetei vizuale unde sa poti conecta ce vrei si cu cine vrei, nu versiunea de BT.

 

Sa revenim la concret. Telefonul meu stie BT 4.1, A2DP, LE. Un intercom de la Caberg de ex stie BT 3.0 deci nu am nicio problema sa-l conectez la tel. Acum ca sa ma conectez cu un alt coleg care are Nolan de ex, pot face treaba asta in doua moduri daca niciunul din cele doua intercomuri nu stie sa dea scan/pair: Prin telefonul meu ca server de aplicatie pentru ambele intercomuri de diferit brand, sau prin comunicatia directa dintre telefoane. (colegul avand la randul lui intercomul conectat la telefonul propriu)

 

Ideea este de a gasi o solutie pe care sa o pot implementa la orice casca cu intercom propriu al marcii, nu un sistem (de la Scala de ex) care sa nu poti sa-l adaptezi hardware la o casca de un anumit brand.

 

Ca sa "imperechezi" doua dispozitive bluetooth trebuie ca cel putin unul sa initieze o actiune de scan, dupa care sa initieze o actiune de pair cu unul din dispozitivele descoperite.

In telefoane pasul asta e oarecum invizibil pentru utilizator, el vede doar o lista de dispozitive disponibile pentru pairing si una de dispozitive pairuite.

Editat de yglos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exemplu clar: nu poti conecta un telefon la doua boxe bluetooth in acelasi timp pe A2DP ca sa redai aceeasu muzica pe ambele. Pentru ca A2DP nu e facut sa mearga asa. Anumiti integratori (JBL de exemplu) iti fac pico-neturi locale (cred ca folosesc profilul de MESH) din boxele lor (se pairuie si conecteaza una cu alta in mod automat pentru ca aia au facut niste smenuri in firmware) pentru a putea streamui muzica la mai multe dispozitive in acelasi timp, dar de conectat tot la una te conectezi (care se transforma in source pentru restul). Nu poti conecta un interfon la doua telefoane in acelasi timp pe acelasi profil HFP/HSP, decat daca interfonul implementeaza o versiune de bluetooth mai mare de 4.1 si are activata multipair/multiple connections, pentru ca inainte nu era posibil si dupa e posibil doar daca integratorul a ales sa implementeze functia in firmware/stiva de bluetooth folosita (nu e obligat de protocol, respectiva functionalitate e optionala).

 

Protocolul bluetooth nu cunoaste concepte de server/client ci de master/slave (in cazul actiunilor de pairing si connection) sau de source/sink (pentru anumite profile). In versiunile dupa 2.1 (EDR) masterul si slave-ul pot face schimb de roluri (slave-ul poate initia conexiuni, trimite requesturi catre master, care se transforma in slave), deci sa incerci sa te gandesti la roluri in sensul de client/server e contraproductiv.

 

Problema nu e lipsa interfetei grafice. O interfata grafica nu este necesara sa initiezi o actiune de scan sau una de pair (in 2014 testam dispozitive bluetooth cu o rotita si doua butoane, care iti permiteau sa initiezi o actiune de scan dintr-o combinatie de butoane, citeau numele dispozitivelor descoperite pe rand, roteai stanga/dreapta pentru a selecta urmatorul dispozitiv din lista si puteai apasa pe rotita sa initiezi actiunea de pair).

 

Problema e ca nu exista un profil in stiva de Bluetooth care sa faca fix ce ne trebuie noua pentru intercomuri. In 2010 au retras RFC-ul pentru ICP (Intercom Communications Profile) pentru motive pe care nu le cunosc si fiecare integrator si-a implementat cum a vrut el firmware-ul pentru intercom-uri. Si majoritatea au ales sa o faca in asa fel incat sa fie imposibil sa pairuiesti intre ele dispozitive facute de alti integratori ca le manca din marja lor de profit. Dick move if you ask me.

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi de informatii. Se pare ca aceste intercomuri moto sunt un fel de casti BT, care nu fac nimic in plus, dar mult mai scumpe decat castile BT din piata.

Asta e concluzia mea deocamdata si rog sa ma contraziceti daca nu e asa.

 

Nu ma intereseaza muzica stereo si alte figuri pe motor. Functia nr 1 trebuie sa fie comunicatia cu telefonul mobil care iti face toate ciorbele din lume, iar functia nr 2 trebuie sa fie comunicatia cu partenerii de trafic.


» Post actualizat in 23 Oct 2018 19:09

I believe you have a shallow understanding of how bluetooth "works".

Am explicat mai sus ca un sink nu o sa-ti porneasca actiuni de scan sau pair.

Ca sa "imperechezi" doua dispozitive bluetooth trebuie ca cel putin unul sa initieze o actiune de scan, dupa care sa initieze o actiune de pair cu unul din dispozitivele descoperite.
In telefoane pasul asta e oarecum invizibil pentru utilizator, el vede doar o lista de dispozitive disponibile pentru pairing si una de dispozitive pairuite.

Actiunea de pairing in sine e destul de complexa, dar pentru simplificare, o poti considera ca o strangere de maini intre doi straini, in care fiecare isi prezinta "CV-ul" (cine e, cine l-a facut, ce stie sa faca, ce profile si ce versiuni are disponibile pentru ce tip de trafic).

Partea cu schimbat de PIN e o reminiscenta de pe vremea cand protocolul nu era criptat. In principiu in trecut erau 3 metode mari de "securizare" a conexiunii: PIN (trebuia sa stii PIN-ul device-ului cu care te conectexi, de obicei defaultuit pe 0000 si neschimbat de nimeni niciodata), number comparison (iti apare un set de cifre pe ecranul telefonului si pe ecranul device-ului cu care vrei sa te conectezi si apesi un buton pe oricare din cele doua sa confirmi ca e acelasi set) si automatic connection (nu trebuie sa faci nimic, e trimis automat PIN-ul default, de obicei 0000 si conexiunea e prin urmare mai nesigura).

In versiunile de bluetooth 4.0 si mai mari, conexiunea e criptata cu un cifru AES-128 si dispozitivele fac schimb de chei de criptare la pairing, deci nu mai e nevoie de niciuna dintre confirmari. Faptul ca vezi PIN request la dispozitive noi e probabil cauzat de faptul ca device-ul cu care vrei sa te imperechezi implementeaza o versiune mai veche de bluetooth, care nu permite comunicatie criptata, prin urmare protocolul iti impune sa faci fallback la o versiune mai veche de autentificare.

Deci dupa cum vezi, desi "standardul" bluetooth e "acelasi" (la nume), el difera foarte mult de la versiune la versiune. Dar macar e backwards compatible (adica dispozitivele care implementeaza versiuni mai noi, sunt obligate de standard sa permita pairing si conectare de profile pentru device-uri care implementeaza tot restul de versiuni vechi).
In plus, standardul functioneaza pe baza de "profile" de bluetooth. Profilele permit dispozitivelor sa efectuze niste actiuni foarte bine definite. De exemplu pentru a putea reda muzica stereo, un dispozitiv bluetooth trebuie sa implementeze un profil numit A2DP. Dispozitivul trebuie sa se recomande ca implementand A2DP source (trimite muzica), A2DP sink (primeste si reda muzica) sau both (poate atat primi cat si reda).

De obicei, interfoanele noastre implementeaza HSP (sau HFP) - profil care iti permite sa primesti apeluri de la telefon (semnal audio mono), A2DP (muzica sau navigatie), AVRCP (next/prev song) si unele si PBAP (acces la agenda telefonului, sa stii ca 0725223221 e Gigel Finutzu). La fel de obicei e ca ele sunt doar sink-uri pentru profilele respective si nu stiu (pentru ca nu au nevoie) sa implementeze functii de discovery sau pairing. Ele doar asteapta sa le vina un request de pair de la alt device care e sursa (un fel de neveste lenese, care nu vor sa faca nimic in pat si tre sa le mani tu de la spate mereu).

E, astia de la Scala au hotarat ca asta tre sa inceteze, si au implementat metode de scan si pair in firmwarele lor. Si ca sa pacaleasca restul de dispozitive mai proaste de pe piata, se dau drept telefoane si initiaza ele o actiune de pair. Daca pairingul reuseste, ele devin sursa pentru dispozitivul imperecheat si ruteaza semnal stereo de la microfon catre ele. In timp ce alalalt dispozitiv "prost" nu stie ca Scala e defapt interfon si crede ca se afla intr-un apel, deci ii trimite ce primeste de la microfon. Teapa, fraere.

Fara smenul asta, nu ai putea vorbi cu alalalt si de aia nu poti face treaba asta cu orice intercom.


Ce ne poți spune despre Sena vs Scala ?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Mersi de informatii. Se pare ca aceste intercomuri moto sunt un fel de casti BT, care nu fac nimic in plus, dar mult mai scumpe decat castile BT din piata.

Asta e concluzia mea deocamdata si rog sa ma contraziceti daca nu e asa.

 

Nu ma intereseaza muzica stereo si alte figuri pe motor. Functia nr 1 trebuie sa fie comunicatia cu telefonul mobil care iti face toate ciorbele din lume, iar functia nr 2 trebuie sa fie comunicatia cu partenerii de trafic.

» Post actualizat in 23 Oct 2018 19:09

 

Ce ne poți spune despre Sena vs Scala ?

orice ai alege, indreapta-te catre un intercom sa nu iti stea precum un gogosar atarnat de casca si sa ai turbulente la viteza mai mare. Scala n-am incercat, dar despre Sena (cel putin 10R) am numai cuvinte de lauda. Calitatea audio in casti comparativ cu chinezariile existente pe piata este de la cer la pamant. Claritate, noise canceling la viteze mari,etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Sena 10 R ai facut pairing cu alte intercomuri de alte marci, cu colegii/prietenii cu care mergi la ture ? (care sunt doar slave ca si o casca bluetooth de masina)

Adica stie sa fie si master ?

Editat de yglos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Sena 10 R ai facut pairing cu alte intercomuri de alte marci, cu colegii/prietenii cu care mergi la ture ? (care sunt doar slave ca si o casca bluetooth de masina)

Adica stie sa fie si master ?

Da, am facut pairing cu alte marci pentru ca are in meniu si optiunea “universal pairing”. Nu stiu Scala daca are asa ceva la toate modelele.

 

Pana una alta o sa scot la vanzare Sena 10R pt doritori

post-13229-0-44717900-1540444514_thumb.jpeg

post-13229-0-30683100-1540444526_thumb.jpeg

Editat de blue_nightwishX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cardo Scala Packtalk are functia descanare si pair cu orice alt device de comunicare bluetooth, indiferent de firma, si functioneaza pe principiul foarte frumos descris de BFA(thanxs for the info and patiente).

Daca consideri ca sunt prea multe detalii si te pierzi in ele, fara sa ajungi la un rezultat concret cu deviceurile voastre, ia varianta simpla, fiecare conectat la telefonul lui, va sunati in reteaua de telefonie. E mai putin practicabil in afara tarii, mai ales in afara UE, dar e o solutie mai buna decat limbajul semnelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, am facut pairing cu alte marci pentru ca are in meniu si optiunea “universal pairing”. Nu stiu Scala daca are asa ceva la toate modelele.

 

Pana una alta o sa scot la vanzare Sena 10R pt doritori

 

Sunt interesat, cat ceri pentru acest sistem intercom?

 

Sunt doua bucati, banuiesc? :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

https://www.fc-moto.de/en/ChatterBox-X2-Slim-Couple-Pack-Communication-System

1.Este ceva de capul lui?

2.Pot sa.l atasez la orice casca?

3.Couple pack inseamna ca sunt 2 in cutie care se pot pune la 2 casti?

4.Multumesc frumos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
La 04.11.2018 la 10:51, Djenavar a spus:

https://www.fc-moto.de/en/ChatterBox-X2-Slim-Couple-Pack-Communication-System

1.Este ceva de capul lui?

2.Pot sa.l atasez la orice casca?

3.Couple pack inseamna ca sunt 2 in cutie care se pot pune la 2 casti?

4.Multumesc frumos

te complici aiurea man. Strange mai bine niste bani si ia ceva de calitate si mai slim, nu vezi ce aspect de gogosar are pe casca ? 

couple pack, dual pack cam tot aia e

Editat de blue_nightwishX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Cum gasesc si eu sau poate are cineva  'cable microphones' pentru Cardo freecom1, am tot cautat dar dau numai de tot kitul.Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Buna,

Ma intereseaza sa achizitionez Sistem comunicare moto Midland BT Next PRO cu difuzoare Hi-Fi si Buton emisie BTT twin pack. A folosit cineva modelul acesta? Aveti idee daca e fiabil si merita?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am modelul asta cu difuzoare HI-FI

Il am de 2 ani folosit intens cu sotia.

In ture l-am folosit mult, bateria tine cam 20 ore pe intercom non-stop , deci cam doua zile de raiduiala pline.

In camp deschis merge foarte bine cam la 1 km.

Difuzoarele hi-fi redau muzica foarte clar ,bass foarte ok si la volum mare.

Merita banii parerea mea.

Butonul BTT nu l-am montat inca,deci nu pot sa am o parere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are cineva idee daca difuzoarele Hi-Fi BTPro (cod C1294) functioneaza cu intercomul BTX1 (C1033)? Par a avea aceeasi mufa, insa in unele poze vad castile legate de mama, in altele castile au tata.

 

1534368156_5b74999ca274d.thumb.jpeg.c1fa978d32e657cd48179755e0d622ad.jpeg mama           C1294_1_1.thumb.jpg.30dd7ac324a67cd814d5144cdcc2181f.jpgtata

De fapt m-am lamurit, nu merg. La ce am eu, traseul firelor e altul (o casca este legata direct pe mufa care intra in intercom)

 

C100801_1_1.thumb.jpg.f2ee2d0840ee64e04a9cf8717c48b491.jpg

res_ebb097f6ad63d82023fb3d73b7ddb116_450x450_prr2.thumb.jpg.5c3ab779768b3362d3d7cfac17f4f2b2.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

5 hours ago, raducanescovan said:

Eu am modelul asta cu difuzoare HI-FI

Il am de 2 ani folosit intens cu sotia.

In ture l-am folosit mult, bateria tine cam 20 ore pe intercom non-stop , deci cam doua zile de raiduiala pline.

In camp deschis merge foarte bine cam la 1 km.

Difuzoarele hi-fi redau muzica foarte clar ,bass foarte ok si la volum mare.

Merita banii parerea mea.

Butonul BTT nu l-am montat inca,deci nu pot sa am o parere.

La telefon ai vorbit pe el?

Ma intereseaza mai mult sa pot vorbi la telefon, si secundar functia intercom.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, am vorbit de multe ori la telefon 

Se aude foarte bine si esti auzit foarte bine

Chiar vineri m-a sunat cineva si chiar nu credea ca-s pe motor , asa de bine ma auzea

Vad ca esti din Piatra

Da-mi pm si ne vedem sa iti arat live intercomul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cine are castile de la Midland, cele Hi-Fi cu bass... este amabil sa-mi spuna daca mufa ce tine de casca este cu mama sau tata? Putza sau gaura? Stecher sau priza? Eu la BTX1 am tata (stecher, putza, etc)

 

Pe net gasesc numai informatii contradictorii: C1294 se pare ca este pt BT Pro, iar C1294-01 sunt pt seria BTX. Diferenta intre ele se pare ca ar fi mufa de conexiune. Insa fotografiile pe care le gasesc pe net sunt contradictorii.

 

De exemplu, intr-o singura pagina a produsului, (vezi aici), fotografia arata una iar filmul alta. PLM

La 11.03.2019 la 9:32, raducanescovan a spus:

Eu am modelul asta cu difuzoare HI-FI

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...