Sari la conținut

DAKAR 2013 - KTM, Honda, Yamaha sau Husqvarna?


popp
 Share

Postări Recomandate

am schimbat numele topicului intr-unul general despre Dakar 2013; sa tinem aproape cei pasionati de RR si Dakar

____________________________________________________

 

http://www.autoevolu...lery-50049.html


http://www.autoevolu...lery/88217.html


filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=KElbZmzEvZM&feature=player_embedded#!

Editat de ionut73
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 59
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Honda inapoi la Dakar oficial... dar ma intreb de ce? practic nu prea au model de vanzare care sa beneficieze de participare...

 

Cam gresita sectiunea, parerea mea ;)

 

Dracovenii d-astea costa ceva gen 25-30k.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cam gresita sectiunea, parerea mea ;)

 

Pai, eu nu stiu unde sa postez in alta parte. :tomato:

 

Rog un admin sa il "puna" unde vrea sufletelul lui.

 

pff

Editat de popp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O versiune de strada ar fi super interesanta .

 

Adica CRF 450 ... vezi ca exista de mult.

 

Honda inapoi la Dakar oficial... dar ma intreb de ce? practic nu prea au model de vanzare care sa beneficieze de participare...

 

Cam gresita sectiunea, parerea mea ;)

 

Dracovenii d-astea costa ceva gen 25-30k.

 

Oricum baietilor le place sa isi monteze ei kit-ul de rally. ... Dar or mai fi si comozi care o vor de-a gata. Numai cat sa monteze "traseul".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intervalele de service nu sunt nici la km, nici la ore. Sunt la etape. Mai precis: etapa si service-ul. Sunt anumite reguli ale fiecarui concurs care ii impiedica sa schimbe motorul cu totul dupa fiecare etapa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

In conditii normale, fara situatii neprevazute, nu ii bate. Nu pentru ca KTM ar fi de neinvins, ci pentru ca Despres si Coma sunt din alta clasa. Va conta mult strategia de cursa si rolul pe care il va juca fiabilitatea mortoarelor, in aceasta strategie. Si cine va face mai putine greseli de navigatie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu zic ca nu au sanse sa-i bata , nu neaparat din cauza ca motoarele KTM au facut fata cu brio tuturor editiilor Dakar si nu numai ,dar si din cauza ca le va fi extrem de greu sa se puna cu Despres si Coma , care sunt aproape invincibili .

Ca sa nu mai vorbim ca Honda nu a mai participat cu o echipa de o groaza de ani , deci acuma s-ar putea confrunta cu diverse probleme inerente unei astfel de participari .

Daca totul merge ok ,KTM va fi din nou pe podium fara probleme ,dar va fi interesant de urmarit evolutia echipei Honda,mai ales dupa atatia ani de absenta .

Daca Honda reuseste sa prinda pe podium ,poate in cativa ani vor reusi sa si castige.

Abia astept sa inceapa ,sa-mi rup noptile ca sa prind rezumatele ,ca pe canalele de sport abia pomenesc de Dakar ,de parca doar fotbalul ala nenorocit ar exista .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu mi-as pune banii pe Honda, anul asta, desi Helder Rodrigues este cam cel mai in forma pilot, dupa cei doi de la KTM. In schimb mizez pe o prestatie buna a motoarelor Yamaha. Cat despre KTM, sa nu uitam ca anul trecut, intreaga lor strategie s-a bazat pe doua lucruri: superclasa lui Despres si Coma, capabili sa puna mai mult de 15 min intre ei si restul plutonului, in primele etape si, pe baza acestui calcul, schimbarea motorului la jumatatea competitiei. Anul asta, nu vad sa se schimbe ceva in acest sens, astfel ca cine doreste sa castige Dakarul, trebuie sa tina foarte aproape de cei doi, sa speculeze orice eroare a lor si sa aiba o motocicleta suficient de fiabila, incat sa nu schimbe motorul pana la finish. Insa Dakarul ofera mereu mari surprize.. asa ca abia astept sa inceapa :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

 

anul asta va fi cel mai disputat dakar la moto.

Honda vine cu motor nou si cu super echipa - Rodrigues a tinut aproape de ktm in ultimii ani fara suport de uzina si cu o motoreta destul de aproximativa. E urmat de cativa baieti bunicei. Dar supriza mare va fi Johnny Campbel - multiplu castigator BAJA 1000 cu Honda.

Yamaha vine cu multe nume - Casteau PAin, Verhoeven si ..... Fretigne care a lipsit anul trecut datorita unei accidentari cu o luna inainte. Nu uitati ca el s-a batut cu KTM-urile de 690 cu yaamaha de 450

Husqvarna au super echipa si au arata ca daca nu crapa motoreta trag la podiumul de etapa.

 

Dar pe langa cei 2 grei si 'water carrier"-ii lor, KTM-ul mai are 2 tineri nebuni - Svitko si Prigobsky - care au arata ca merg ori la bal ori la spital + batranul si superconstantul Ulevalseter

 

Hai ca mai e putin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Pacat ca baietii nostri nu au reusit anul asta .

 

"Deşi în ultima vreme eram obişnuiţi cu participare românească la Raliul Dakar, echipa Vectra Racing Braşov fiind reprezentată constant, în acest sezon nici un român nu va fi prezent la start. Chiar dacă au avut rezultate foarte bune, Emanuel Gyenes câştigând în 2011 clasa Maraton şi terminând pe 18 (2011) şi pe 17 (2012), acum, nici sătmăreanul şi nici braşoveanul Marcel Butuza, finanţatorul Vectra Racing Team, nu vor fi în America de Sud.
Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare i-au acordat o sumă consistentă de bani lui Gyenes, însă, până la urmă, pilotul nu i-a mai luat, întrucât înscrierea se încheiase. Şi Marcel Butuza s-a confruntat cu unele probleme şi a declarat forfait.
Înscrierile au avut loc în luna mai, iar cei aproximativ 50.000 de euro necesari ar fi trebuit viraţi până la începutul lunii noiembrie.
La clasa moto, probabil, lupta pentru victorie se va duce între francezul Cyril Despres şi spaniolul Marc Coma, în timp ce la auto favoriţi sunt qatariotul Nasser Al-Attiyah, sudafricanul Giniel De Villiers, francezul Stephane Peterhansel şi spaniolul Marc Coma"

http://www.mytex.ro/sport/raliul-dakar-2013-o-competitie-in-care-spectacolul-este-garantat_336368.php

.Auto

Pilotul american Robby Gordon, exclus de la editia 2012 a Raliului-Raid Dakar, pentru o "neconformitate tehnica" constatata la puternicul sau Hummer, va lua startul pe 5 ianuarie la cea de-a 34-a editie a celebrei curse de anduranta care va avea loc, pentru al cincilea an consecutiv, în America de Sud. Gordon, clasat pe locul 3 în 2009, va concura alaturi de câstigatorii ultimelor trei editii ale Raliului Dakar, francezul Stephane Peterhansel (Mini), qatarezul Nasser Al-Attiyah (Buggy) si spaniolul Carlos Sainz (Buggy), a precizat organizatorul cursei, Amaury Sport Organisation (ASO).
Angajamentul americanului pentru editia 2013, care va avea loc între Lima, capitala statului Peru, si Santiago de Chile, trecând prin Argentina, a fost parafat la sfârsitul saptamânii trecute, dupa ce trei comisari tehnici ai ASO s-au asigurat, în urma preverificarilor efectuate la atelierele sale din Charlotte (Carolina de Sud), de conformitatea tehnica a "monstrului" cu doua roti motrice, Hummer H3, cu care Robby Gordon se va prezenta la start.



Marc Coma este inlocuit de Kurt Caselli la Dakar 2013 ???

 

http://zonaenduro.ro/marc-coma-este-inlocuit-de-kurt-caselli-la-dakar-2013/

 

Cresc sansele pentru dusmani ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, este oficial, Coma nu va participa la aceasta editie a Dakarului ( http://www.dakar.com/dakar/2013/us/out-of-race/news-2013.html ), astfel ca pe hartie, Despres ramane practic fara rival. Pe hartie. In realitate, Dakarul poate oferi surprize mari.

Rodrigues, este cam cel mai bun pilot la ora actuala, dupa Despres si Coma, dar in conditii normale, nu il vad in fata astora doi. Cel putin, nu inca. Mai este si necunoscuta numita Honda, care nu a mai participat de mult cu o echipa oficiala la aceasta competitie.

Fretigne, pilot excelent, cu rezultate bune in trecut, nu il vad totusi sa se poata bate la victorie. Navigatia nu este punctul lui forte, are si el o varsta de acum si, in plus, vine dupa doi ani de neparticipare, datorita unor accidentari urate....

Johnny Campbel este dumnezeu in Baja, insa Dakarul este alta poveste. Nu cred ca are sanse in fata expertilor acestei competitii.... de altfel, din cate am inteles va fi „waterboy” pentru Helder Rodrigues.

Ulevalseter nu este foarte rapid, dar nu prea greseste si are o constanta exceptionala. Poate prinde podiumul, dar nu are sanse la o victorie in Dakar, decat intr-o conjunctura extraordinara.

Mare pacat ca ai nostrii nu participa.. marea problema a romanilor.. din cauza saraciei si a lipsei de implicare a celor cu putere financiara, nu reusim sa fim o prezenta constanta in competitiile majore. Un an da, urmatorul ba...

 

La auto, va fi foarte interesanta competitia de anul asta, dupa parerea mea.. Din cate stiu, masinile vor merge cu motoarele de serie, cu modificari minime. Gata cu Mini-urile dopate. Anul trecut Toyota Hilux, cu motor preparat dupa specificatiile 2013, cu de Villiers la volan, a obtinut un onorabil loc 3, fara nici o problema tehnica majora. Peterhansel si al Attyah raman insa pilotii de batut la categoria auto. Sa vedem cum se comporta Mini-urile cu noile motorizari... Si, daaa.. sa nu il uitam pe Robby Gordon, care anul trecut i-a cam ridiculizat pe cei de la Mini - BMW. In plus omul este un adevarat one man show :)

Aici mostre de pilotaj marca Robby Gordon:

 

Apropo, Johnny Campbell, care i-a fost anul trecut copilot, declara ca Robby a coborat duna de la Iquique cu nu mai putin de 219km/h... eu stiam ca pana atunci recordul ii apartinuse lui Nani Roma, cu 153 km/h, la volanul unui Mitsubishi... sper ca informatia sa nu fie eronata.



Un articol interesant despre prepararea motocicletei Yamaha, pe care va merge David Fretigne, in Dakar 2013:

 

http://www.teamyrc.com/le-team-yrc-3/dernieres-news/154-article-enduro-mag-dakar-2013



http://teamyrc.com/le-team-yrc-3/dernieres-news/153-jt-du-13-12

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
unde se va transmite ???.......si ce ora aveti idee???.....tot eurosport?

 

Startul va fi azi la 11:40 AM (GMT-3)... asta, daca am facut bine calculul, inseamna o diferenta de 5 ore fata de ora Romaniei. Din cate am vazut in program, se va transmite rezumate tot pe Eurosport si Eurosport 2. Un prim rezumat va fi pe Eurosport 2 la ora 20:00 apoi unul la 00:00 pe Eurosport si in reluare la 2:30. Pe site-ul oficial vom putea urmari cursa in live timing si rezumate video de cateva minute pentru fiecare zi de concurs.

 

http://www.dakar.com/index_DAKus.html

 

http://gaps.dakar.com/2013/dakar/stage-01/aso/ukie.php

Editat de xt600
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aşa este, cursa va începe la ora 16:40 ora României ( 9:40 în Lima, Peru ) şi din ce am înţeles vom putea urmări în timp real progresul fiecărui participant iar la sfărşitul fiecărei etape câte un rezumat video cu rezultatele şi evenimentele din acea etapă. Deci la televizor nu cred ca o să fie transmis mai mult material decât va fi oferit şi pe website.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare tuturor

am ocazia sa vad deschiderea raliului DAKAR 2013 in direct prin televiziunea ATV HD din Peru

prin intermediul unei instalatii de receptie a programelor tv prin satelit .

la aceasta ora cand va scriu are loc prezentarea echipelor care concureaza pe masini de teren jeep

iata cateva poze facute de mine

post-8030-0-56385200-1357401963_thumb.jpg post-8030-0-26160200-1357402012_thumb.jpg post-8030-0-11699000-1357402046_thumb.jpg post-8030-0-56696500-1357402091_thumb.jpg

post-8030-0-49496000-1357402128_thumb.jpg post-8030-0-47217200-1357402166_thumb.jpg post-8030-0-67893100-1357402206_thumb.jpg

 

vizionare placuta tuturor

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deocamdata tot jeepurile sant prezentate ,iar intre timp un reporter ia interviuri concurentilor din clasa atv

motociclisti au fost dimineata

am sa mai pun poze in limita timpului diponibil

tineti aproape :mexicanwave:



acum intra la prezentare camioanele si se pregatesc atv si moto pentru prima cursa o speciala de 13 km



more photo

post-8030-0-01486200-1357405907_thumb.jpg post-8030-0-60012600-1357405944_thumb.jpg post-8030-0-50652100-1357405987_thumb.jpg post-8030-0-70033000-1357406021_thumb.jpg

 

post-8030-0-47553000-1357406055_thumb.jpg post-8030-0-52841800-1357406090_thumb.jpg post-8030-0-54717200-1357406140_thumb.jpg

 

18:16 CET -sa dat strartul atv-uri lor in prima etapa

succes tuturor concurentilor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...