Geo_ZGA Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Ieri am avut ultima sedinta de trafic, nocturna, azi dimineata m-am dus si mi-am luat dosarul de la scoala si m-am prezentat la inscriere. Taxa de permis se plateste la cec-ul de la parter, dar cea de exminare, pt sectorul 6, la posta de vis-a-vis. Am dat sala, 19 din 20, si m-am programat pe 7 august la poligon si traseu in Ilioara. Pe 24 nu mai sunt locuri... azi dimineata s-au terminat. Daca aveam dosarul incheiat ieri, prindeam loc... si pe 31 nu am vrut in Iancului (mai sunt locuri acolo). Bafta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackSeraph Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Bafta. Ne vedem pe 7 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 In Timisoara refuza instructorii sa dea examene deoarece orice incident aparut in trafic in timpul examinarii intra in responsabilitatea lor . In lipsa unei reglementari care sa-i sustina in caz de accident nu vor incepe examenele de curand . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 cum adica? noua legislatie spune ca, cursantul raspunde. desi e stupid... instructorul ar trebui sa raspunda, asa era inainte. adica in Tm instructorii iti iau banii pe scoala si te lasa cu curu' in balta ) sunt sigur ca altele sunt motivele... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flaviu123 Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Ieri am avut ultima sedinta de trafic, nocturna, azi dimineata m-am dus si mi-am luat dosarul de la scoala si m-am prezentat la inscriere. Taxa de permis se plateste la cec-ul de la parter, dar cea de exminare, pt sectorul 6, la posta de vis-a-vis. Am dat sala, 19 din 20, si m-am programat pe 7 august la poligon si traseu in Ilioara. Pe 24 nu mai sunt locuri... azi dimineata s-au terminat. Daca aveam dosarul incheiat ieri, prindeam loc... si pe 31 nu am vrut in Iancului (mai sunt locuri acolo). Bafta. - Felicitari si bafta in continuare !!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 cum adica? noua legislatie spune ca, cursantul raspunde. desi e stupid... instructorul ar trebui sa raspunda, asa era inainte. adica in Tm instructorii iti iau banii pe scoala si te lasa cu curu' in balta ) sunt sigur ca altele sunt motivele... Posibil sa fie si alte motive . Instructorul cu care am discutat ptr ca avem o cunostinta care asteapta sa dea poligonul si orasul , a spus ca nu vrea nimeni sa inceapa examenele ptr ca in cazul unui accident rutier este responsabil . Nu stiu in ce masura sau in ce situatii dar asta este situatia . Tot din discutii , am inteles ca nici nu au inceput in toata tara examinarile , fiind doar cateva localitati . De lasat cu dosul in mediu umed . . . nu stiu daca poate fi vorba dar conteaza si din ce punct de vedere privesti problema : cursant , posesor de permis sau instructor . O zi faina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 am mai purtat discutia asta... teoretic peste tot in tara se poate da examen, exista legislatie si tot ce trebuie. totul e sa se alinieze si scolile noilor reglementari. asta e singurul motiv pt care unii nu dau examene: nu au motociclete. fac inscrieri, iau banii... si examenul nu-l pot da pt ca motocicletele nu corespund. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 am mai purtat discutia asta... teoretic peste tot in tara se poate da examen, exista legislatie si tot ce trebuie. Adica: 1. poti face scoala oriunde si 2. da examenul unde vrei, indiferent de domiciliu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu H. Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Adica: 1. poti face scoala oriunde si 2. da examenul unde vrei, indiferent de domiciliu? Nu. Cand eram in clasa a 11-a, eu si colegul meu ne-am apucat de categoria B. Eu de loc din Iasi, locuind in Iasi. El de loc din Bacau, locuind in Iasi. Scoala am facut-o in Iasi iar el a fost obligat sa-si de-a examenul (teoretic + practic) in Bacau. Si-a inchiriat masina de examen si a dat acolo. Banuiesc ca aceiasi chestie este la oricare alta categorie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Adica: 1. poti face scoala oriunde si 2. da examenul unde vrei, indiferent de domiciliu? 1. da 2. da si nu. auzisem pe cineva la mine la scoala ca isi face viza de flotant, ca sa dea in Bucuresti, el fiind din alt oras. deci probabil poti face scoala si da examenul si in alt oras, cu viza de flotant... oricum nu la asta ma referisem, ci la faptul ca legal se poate face scoala in orice oras din tara, dar avand domiciliul acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Iulie 27, 2013 Share Postat Iulie 27, 2013 Foarte ridicola propunerea noua cu interzicerea mersului in paralel a vehiculelor cu 2 roti - vorba cuiva, daca merg doi motociclisti unul langa celalalt, pe care il amendeaza, pe cel din stanga, pe cel din dreapta, sau pe amandoi? )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu H. Postat Iulie 27, 2013 Share Postat Iulie 27, 2013 Hai ca asta e buna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Iulie 27, 2013 Share Postat Iulie 27, 2013 (editat) E misto si faptul ca pasagerul la 2 roti nu are voie sa fie baut, dar la 4 are voie. Pe 8 august intra in functiune! Asa ca lasati bautorii in taxiuri si nu mai mergeti in paralel, nici pe trecerea de pietoni. Editat Iulie 27, 2013 de Proxi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackLord Postat Iulie 27, 2013 Share Postat Iulie 27, 2013 Cum ar fi sa inceapa unu beat sa-ti danseze macarene in spate sau sa-ti dea un pumn in casca... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 27, 2013 Share Postat Iulie 27, 2013 nu pricep ce e nou... era interzis si in legislatia veche sa cari betivi ) mi-a picat la examen intrebarea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crasdan Postat Iulie 28, 2013 Share Postat Iulie 28, 2013 acum proba teoretica – “sala”- va fi valabila timp de un an de la absolvire. Dar daca pici traseul mai esti obligat sa faci cele 6 ore de practica obligatorie ca nu vad sa fie precizat ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
reder_marius Postat Iulie 30, 2013 Share Postat Iulie 30, 2013 (editat) Azi am dat si eu examenul aici in cluj. Am fost al 6-lea si pana la mine n-a picat nimeni. Poligon, ca deobcei, lejer, iar in trafic, a fost un traseu de vreo 25-30 de minute. Plimbare destul de linistita cu trafic ok, cu ajutor din partea instructorului (ca nu ne auzea examinatorul in spate) dar a fost si el de treaba. Cred ca de 3-4 ori l-am auzit doar in casca. Multa bafta celor care au examenul de dat, sa prindeti vreme buna si examinator de treaba. Acuma incep cautarile de motor Editat Iulie 30, 2013 de reder_marius Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LYM Postat Iulie 30, 2013 Share Postat Iulie 30, 2013 m dat sala, 19 din 20, si m-am programat pe 7 august la poligon si traseu in Ilioara. Bafta. Ne vedem pe 7 Si eu tot pe 7 am prins loc (ca n-au vrut sa-mi schimbe programarea dupa ce s-au suplimentat locurile ), ne vedem in Ilioara! Eu sincer am ceva emotii cu poligonul, ca n-am facut ore niciodata acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackLord Postat Iulie 30, 2013 Share Postat Iulie 30, 2013 Pana la urma eu am avut noroc sa nu ma programez deloc la inceputul lunii.... pt ca am prins pe 24 apoi la suplimentare Poligonul e tot ala numai ca e ciment in Ilioara. Si la traseu nu ne-au mai invartit pe stradutele "invatate" ci am mers pe alte rute cam 25min de caciula. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LYM Postat Iulie 31, 2013 Share Postat Iulie 31, 2013 @BlackLord - pai si cam care a fost traseul, pe ce strazi ati mers? Ceva aspecte la care ar trebui sa fim atenti pe traseu ...? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackLord Postat Iulie 31, 2013 Share Postat Iulie 31, 2013 De la Obor pana in Titan si retur... cam asta a fost traseul. Mergi incet si atentie la trecerile de pietoni etc... in spate ai masina de scoala asa ca e mai simplu la schimbari de benzi ca iti asigura spatele dar te asiguri si tu normal... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tom Cat Postat Iulie 31, 2013 Share Postat Iulie 31, 2013 (editat) Proba destul de serioasa vad, 25 de minute mi se pare foarte mult pentru proba, ai timp destul sa parcurgi de 10 ori un orasel mic. De la Obor si pana in Titan e ceva distanta, prin Giurgiu ar insemna sa o iei pe fiecare strada si straduta la rand. Tin minte ca eu cand am dat B-ul proba de traseu a durat cam 5 minute cu tot cu aranjat scaune si oglinzi, traseu cam de 1-2 km distanta. Editat Iulie 31, 2013 de Tom Cat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat August 7, 2013 Share Postat August 7, 2013 (editat) am terminat si eu acum vreo 2 ore... de azi sunt fericitul posesor al categoriei A bine, fericit e mult spus, nu mai am energie nici sa ridic sticla de bere la gura ) ziua de azi: la 6:45 eram in poligon la Ilioara, am fost 15 sau 16 oameni de la Louis (cei mai multi de la o scoala, as putea spune)... cate o tura in poligon de incalzire de fiecare, dupa care s-au prezentat examinatorii (2 la numar), s-au impartit in 2 grupe oamenii... si s-a inceput. unul singur a picat de la noi la poligon... pe la 11 s-a terminat poligonul, au plecat 4 oameni de la alte scoli cu examinatoarea noastra, dupa care a inceput Louis-ul. s-a tinut de timp cu dintii! la modul ca s-a mers 25 min, minim. eu, cel putin, am mers cam 40-45 min (asta pt ca se lucreaza si nu puteam face stanga, am intors mai departe) si am ajuns din Titan in comuna Pantelimon, dupa care am intors si am oprit pe la spitalul Pantelimon. nu s-a tinut cont de un traseu predefinit, pur si simplu la nimereala... dreapta la urmatoarea intersectie semaforizata, stanga la urmatoarea, iar stanga, tot inainte, iar dreapta... stradute, semafoare, curbe la 90 grade, treceri de pietoni, cedeaza trecerea... tot tacamul. deci, cel putin in bucuresti, nu va asteptati sa fie promenada de duminica. partea proasta e ca, trezit la ora 5, m-am urcat pe motor in jur de ora 16... multi, foarte multi care dadeau examenul. din partea mea, Louis merita 10 cu felicitari, si-au meritat toti banii... super ok ca pregatire, echipament, motociclete, rabdare (saracul Strumfu' a stat pasager in caldura toata ziua), sfaturi si ajutor (indicatii, nu ajutor fizic) in trafic, Anca tinea spatele f bine... atentie ce scoala alegeti, erau cursanti care se minunau la sistemele de comunicatii, cursanti care azi dimineata faceau primele 8-uri, cursanti care nu stiau ca se impinge motocicleta la plecarea in poligon, cursanti care puneau armura si genunchierele pt prima data pe ei... scuze, dar oamenii erau praf, s-a picat pe capete de la alte scoli (nu dau nume, nu incriminez, doar atentionez). Editat August 7, 2013 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jackson Postat August 8, 2013 Share Postat August 8, 2013 am terminat si eu acum vreo 2 ore... de azi sunt fericitul posesor al categoriei A bine, fericit e mult spus, nu mai am energie nici sa ridic sticla de bere la gura ) ziua de azi: la 6:45 eram in poligon la Ilioara, am fost 15 sau 16 oameni de la Louis (cei mai multi de la o scoala, as putea spune)... cate o tura in poligon de incalzire de fiecare, dupa care s-au prezentat examinatorii (2 la numar), s-au impartit in 2 grupe oamenii... si s-a inceput. unul singur a picat de la noi la poligon... pe la 11 s-a terminat poligonul, au plecat 4 oameni de la alte scoli cu examinatoarea noastra, dupa care a inceput Louis-ul. s-a tinut de timp cu dintii! la modul ca s-a mers 25 min, minim. eu, cel putin, am mers cam 40-45 min (asta pt ca se lucreaza si nu puteam face stanga, am intors mai departe) si am ajuns din Titan in comuna Pantelimon, dupa care am intors si am oprit pe la spitalul Pantelimon. nu s-a tinut cont de un traseu predefinit, pur si simplu la nimereala... dreapta la urmatoarea intersectie semaforizata, stanga la urmatoarea, iar stanga, tot inainte, iar dreapta... stradute, semafoare, curbe la 90 grade, treceri de pietoni, cedeaza trecerea... tot tacamul. deci, cel putin in bucuresti, nu va asteptati sa fie promenada de duminica. partea proasta e ca, trezit la ora 5, m-am urcat pe motor in jur de ora 16... multi, foarte multi care dadeau examenul. din partea mea, Louis merita 10 cu felicitari, si-au meritat toti banii... super ok ca pregatire, echipament, motociclete, rabdare (saracul Strumfu' a stat pasager in caldura toata ziua), sfaturi si ajutor (indicatii, nu ajutor fizic) in trafic, Anca tinea spatele f bine... atentie ce scoala alegeti, erau cursanti care se minunau la sistemele de comunicatii, cursanti care azi dimineata faceau primele 8-uri, cursanti care nu stiau ca se impinge motocicleta la plecarea in poligon, cursanti care puneau armura si genunchierele pt prima data pe ei... scuze, dar oamenii erau praf, s-a picat pe capete de la alte scoli (nu dau nume, nu incriminez, doar atentionez). Cum ti s-a parut poligonul din Ilioara in comparatie cu cel de la Electronicii? Si eu fac scoala tot la Louis si sunt multumit de alegerea facuta, dar mai am pana la examen... azi abea incep enduro. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat August 8, 2013 Share Postat August 8, 2013 Nu se compara... Electronicii e asfaltat si in stare buna. Ilioara e betonat (de fapt, a fost, acum vreo 30-40 ani), in stare proasta, betonul mancat, denivelat, nisip si pietris pe jos... dar il faci, daca nu te grabesti. Eu am preferat sa mai ciupesc frana din cand in cand si sa fac jaloanele cu spatele usor franat (sau poti trage ambreiajul, te duci din inertie), nu am avut accelerari "periculoase" in liniile drepte, am mers mult mai incet decat la scoala... si am scos 2:54. Repet, nu m-am grabit deloc, am mers incetisor, cu grija... Daca ai de ales, alege Electronicii. Daca nu, stai linistit ca-l faci si in Ilioara. Colegul care a picat, a picat pt ca s-a grabit, a insistat sa faca poligonul cu a 2a, a mai incercat sa o infraneze, i-a murit motorul, a pus picioarele jos si, la final, i-a scapat mana in gaz si a zburat din poligon. Graba strica treaba... timp e suficient. O alta chestie, dar care e posibil sa mi se fi parut mie... parca spatiul intre jaloane si la 8-uri era mai mic putin. Dar repet: posibil sa mi se fi parut, emotiile... Oricum, poti da o fuga oricand pana acolo, sa vezi cum arata, eventual chiar intr-o dimineata de miercuri, sa vezi cum se da examenul. Bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate