Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 9 minute, apriliacluj a spus:

cam cu 10 bani creste saptamanal.....

Eu am pus fix miercurea trecuta pe centura Buc cu 8,44 lei/l.

As spune cacreste chiar cu 0,15 lei/l pe saptamana 🙃.

E drept ca nici Bucurestiu' nu-i Cluj 😉

Ceva propuneri cand ajungem la 9 lei/l si apoi la 10 lei/l si apoi 11 si tot asa.... 🤪

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...
La 13.03.2022 la 0:05, PzKpfW a spus:

Nu tu erai unul dintre cei care preziceau că benzină sub 8 lei nu mai vedem curând?

8,3-8,5 lei litrul de benzina.

Slava Ucraina.

Link spre comentariu

Acum 4 minute, florinelu07 a spus:

am prins 8.29 ieri.

La Petrom, am bagat astazi de la Miorita cu 8.29 lei. Dar e ok, asa zice la propaganda, 35% scumpire in sase luni e chiar ok.

Bine ca nu e 11 lei...

Link spre comentariu

pai ne spuneau "hooooo nebunilor", "avem situatia sub control".... plm

clar ca nu puteai sa iei o cisterna sa ai liniste cateva luni, dar directia este faina.

in schimb ma intriga maxim ca in trafic nu s-a schimbat nimic, deci se mai poate strange surubul.

Link spre comentariu

2 hours ago, Nguyen said:

Slava Ucraina.

În contextul în care inflația oficială se apropie de 20%, scumpirea carburanților cu 50-80 de bani în 3 luni devine cvasi-irelevantă. Rușilor în schimb le merge bine, la ei nu s-a scumpit carburantul: e de mutat acolo.

1 hour ago, florinelu07 said:

pai ne spuneau "hooooo nebunilor", "avem situatia sub control"

Le spuneau ălora care au stat la coadă ca să facă plinul cu 8 lei litrul. Aceiași care merg și acum la fel de mult cu mașina.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, florinelu07 a spus:

in schimb ma intriga maxim ca in trafic nu s-a schimbat nimic, deci se mai poate strange surubul.

In trafic am observat doar ca multi merg la consum, probabil de 11 lei in sus sa se simta ceva. Unul dintre efectele scumpirii este ca la CFR au disparut 27 de tone de motorina in ultimele trei luni.

Acum 6 minute, apriliacluj a spus:

pana-n iarna sigur va fi!!

Stiu, eram ironic la adresa astora cu Slava Ucraina.

Link spre comentariu

Ca o paranteza pana acum se confirma ceea ce spuneam eu si anume ca Ucraina nu trebuia sa opuna rezistenta Rusiei. Dupa cum ati vazut deja Germania, Franta si alde Kissinger au sugerat Ucrainei sa cedeze teritoriile si sa faca pace. 100% se va ajunge la acest rezultat dar pretul platit pentru neghiobia lui Zelenski va fi o tara distrusa, mii de morti si o dusmanie eterna intre Rusia si Ucraina. Efectele secundare dar destul de importante va fi intrarea in recesiune a Europei, Germania nu va mai fi la fel de performanta fara gazul si resursele pe care le luau pana acum din Rusia.

Link spre comentariu

Dacă Ucraina (prin intervenția Vestului) nu s-ar fi opus invaziei acțiunii militare speciale, am fi avut astăzi graniță de facto între România și Rusia. Crimeea și Donbas oricum erau deja sub control rusesc, nu au câștigat practic nimic acolo. Cel care a făcut rahatul praf tot Putin a fost: a reușit doar să-și reducă veniturile, să coalizeze Vestul și să omoare ceva ruși și ucraineni.

Recesiunea economică în Vest era, în rest, invenitabilă. Iar Germania a scăpat (poate) de zgarda energetică în care o ținea Putin.

Link spre comentariu

Acum 24 minute, PzKpfW a spus:

Dacă o să ajungă atâta, prețul carburantului va fi ultima ta grijă.

mie si acum, pretul carburantului e printre ultimele griji, acolo in coada listei...

din pacate am alte probleme mult mai mari

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Nguyen a spus:

Si ? Nu o punem si noi de niste blocat pompe, drumuri etc ? Macar pt o perioada le-am pune bete in roate.

A se vedea cum cand a fost tampenia aia de a stat lumea cu orele la coada sa faca plinul, au vuit toate canalele media and stuff, hop s-a oprit scumpirea (ba chiar se ieftinise putin) pt o perioada...

Link spre comentariu

35 minutes ago, Cap0ne said:

A se vedea cum cand a fost tampenia aia de a stat lumea cu orele la coada sa faca plinul, au vuit toate canalele media and stuff, hop s-a oprit scumpirea (ba chiar se ieftinise putin) pt o perioada...

Aia a fost o scumpire ireală, alimentată exclusiv de către oamenii proști care au stat la coadăși de câteva benzinării private.

Link spre comentariu

Acum 47 minute, Cap0ne a spus:

Nu o punem si noi de niste blocat pompe, drumuri etc ?

Cu cine?! Cu aia de cumparau motorina in saci menajeri si pubele de gunoi?

Link spre comentariu

...Și sunt convins că cei care controlează marile lanțuri de benzinării din țară se vor speria de oamenii care vor protesta față de prețul mare al combustibilului și vor începe să-l vândă în pierdere doar ca să deblocheze situația.

În cazul în care peste 50% din prețul plătit la pompă reprezintă taxe, iar prețul pe litru de benzină este de 1.6-1.7€ (comparativ, în Germania este 2.1-2.2, în Belgia 2.3-2.4).

Link spre comentariu

Acum 27 minute, Cap0ne a spus:

Si ? Nu o punem si noi de niste blocat pompe, drumuri etc ? Macar pt o perioada le-am pune bete in roate.

Nu ai cu cine, daca gasesti 10 insi sa boicoteze sau sa blocheze drumuri e mare lucru...

Link spre comentariu

Acum 22 minute, TETEA. a spus:

Cu cine?! Cu aia de cumparau motorina in saci menajeri si pubele de gunoi?

Acum 11 minute, Nguyen a spus:

Nu ai cu cine, daca gasesti 10 insi sa boicoteze sau sa blocheze drumuri e mare lucru...

Mda... din pacate aveti dreptate. Visam si io frumos...

Link spre comentariu

Acum 52 minute, Cap0ne a spus:

Nu isi are rostul din mai multe motive. Uite doar doua:

1 - multi avem nevoie de combustibil, nu este un moft. Nu poti sa stai fara el.

2 - statul este fericit cand caburantul se scumpeste => bani mai multi la buget => rasfat de salarii bugetare

Si cel mai important: cum definim pretul corect in economia de piata pe care ne-am dorit-o cu totii?

Propune tu un pret al combustibilului si sa argumentezi de ce este corect.

In economia de piata fiecare cere cat doreste. Exista evident si problema  de pozitie dominanta pe piata si cea de cartel. Daca pozitia dominanta pe piata este cumva reglementata si usor de demonstrat, treaba cu intelegerile de tip cartel sunt foarte greu de dovedit.

Ceea ce traiam astazi este consecinta polarizarii capitalului in mana catorva familii. Existe companii multinationale cu bugete mult mai mari decat PIB-ul unor tari.

Asa ca aceste multinationale  sunt cele care fac preturile pe lumea asta. Si din pacate nu doar preturile. Dicateaza si ce se fabrica, dicteaza calitatea la care se fabrica, in ce cantitati si pentru ce piete etc.

Cand vine vorba de facut bani gramada, populimea tipa: sa nu se bage statul in economia de piata, sa regleze cererea sioferta preturile. Cand insa ne doare la buzunar hopa!, ne aducem aminte de controlul statului in economie. 

Link spre comentariu

Acum 5 ore, Silver Arrow a spus:

Nu isi are rostul din mai multe motive. Uite doar doua:

1 - multi avem nevoie de combustibil, nu este un moft. Nu poti sa stai fara el.

2 - statul este fericit cand caburantul se scumpeste => bani mai multi la buget => rasfat de salarii bugetare

Bai, tu tii cu ursu ? :))

Imho eu zic ca are rost. In primul rand ca sa aratam ca nu suntem niste bete de floarea soarelui de care isi bat ei joc cand si cum vor.

Apoi tocmai pt ca pct 1 si pe asta se bazeaza in primul rand. , ar trebui sa ne intereseze mai mult ce se intampla cu pretul ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Sa nu mai zic de reflectarea acelui pret in costul tuturor chestiilor de care ai nevoie.

Si nu trebuie sa stiu exact pretul real la virgula sau sa fiu vreun expert petrolist ca sa constientizez ca este umflat si si-ar permite fara probleme sa reduca pretul (comerciantii + statul). Dar na, asta inseamna diminuarea profitului si...

Si nu in ultimu rand la "iesirile" astea mai stam la o bere rece, la o vorba, o gluma, o samanta etc :D

Link spre comentariu