Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

Am alimentat ieri benzina de la JET in Austria pret = 1.24 euro raportat la ce salarii sant aici hai sa zicem un minim 800 euro pe luna faceti un calcul, iar la salarile din romania cam cat ar trebuii sa fie benzina? , sa-i ia naiba de nenorociti cu mafia lor cu tot. :finger:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Asta ne arată cât de puțin capabil este statul să producă și din alte surse decât pompa. Într-o țară de 22 de milioane, grosul bugetului se face din TVA și accize pe carburanți sau țigări.

Ai uitat sa adaugi birurile pe salarii..cam vreo 60% din ce muncesti se duce la stat, platit de tine sau angajator.

» Post actualizat in 30 Nov 2014 22:04

Am alimentat ieri benzina de la JET in Austria pret = 1.24 euro raportat la ce salarii sant aici hai sa zicem un minim 800 euro pe luna faceti un calcul, iar la salarile din romania cam cat ar trebuii sa fie benzina? , sa-i ia naiba de nenorociti cu mafia lor cu tot. :finger:

Trist dar adevarat a ajuns benzina in Austria sa fie mai ieftina decat in RO. Romania trezeste-te?

Link spre comentariu

Da , chiar am trecut azi pe langa un JET era 1.19 eur nu mia venit sa cred , iar langa autobanda 1.25 eur .

Am castigat si noi insula aia sau ce , insula serpilor in marea negra sau ceva de genu sau tot luptat pentru autoritate, acuma pe cand e a noastra cica ar fi petrol pe 10 ani pentru toata tara, dar ghici ? pe cand au castigat-o de fapt fostu ministru de externe pe vremea aia a concesionat-o inainte deja la canadieni pe 10 ani asa ca santem tranta , vai de capu nostru umiliti mai putem fi bine ca putem sa rabdam.

Link spre comentariu

Mai ieftina in Austria in conditiile in care acolo nu se extrage petrol.

Pai nu e relevant daca se extrage sau nu..e relevant cum jecmaneste statul cetateanul. In Austria mai cu bun simt in Romania fara nici o jena :D

Link spre comentariu

Aveam un bidon de motorina de ani buni de zile, motorina buna de cand se cumpara de la rafinarie, nu vreo mizerie dar sa tot aiba 15 ani. Am pus in masina vreo 3 litri, mai aveam vreo 10l in rezervor. S-a schimbat complet mersul motorului in bine plus rontaitul de diesel care s-a mai domolit. Sa fie motorina mai veche mai buna?

Link spre comentariu

Aveam un bidon de motorina de ani buni de zile, motorina buna de cand se cumpara de la rafinarie, nu vreo mizerie dar sa tot aiba 15 ani. Am pus in masina vreo 3 litri, mai aveam vreo 10l in rezervor. S-a schimbat complet mersul motorului in bine plus rontaitul de diesel care s-a mai domolit. Sa fie motorina mai veche mai buna?

Pai tot ce pot sa zic , cum se baga in alcool tot felul de prostii sai dea culoare si gust numai sa se vanda asa si in conbustibil si asta o stiu sigur pentru ca am lucrat 7 ani numai cu combustibil , ce imi placea cel mai mult cum se poate fura la densitate . :rock:

Link spre comentariu

Am citit pe net si exact astea sunt simptomele adaugarii de ulei 2T la motorina. Deci posibil ca asta sa fie motivul... alunecozitatea determinata de continutul de sulf cica era mai ridicat, iar acum e mai redus.

Editat de Banzay
Link spre comentariu

Ieri am pus cu 5,52

» Post actualizat in 06 Dec 2014 09:04

Am citit pe net si exact astea sunt simptomele adaugarii de ulei 2T la motorina. Deci posibil ca asta sa fie motivul... alunecozitatea determinata de continutul de sulf cica era mai ridicat, iar acum e mai redus.

din motive de protectia mediului, chipurile motorina ar fi mai aspra, nu unge pompa atat de bine cum era pe vremuri
Link spre comentariu

din motive de protectia mediului, chipurile motorina ar fi mai aspra, nu unge pompa atat de bine cum era pe vremuri

Exact. Azi am pus de la lukoil cu 5.45 parca motorina. Intradevar s-au dus efectele alea calumea :)

Link spre comentariu

Probabil ca te referi la cantitatea % de FAME(biodiesel) din motorina care tot creste?

Apropo se zic niste chestii interesante despre biodiesel (ca sunt doar zvonuri ca sa sperie lumea sau sunt adevarate este foarte greu de demonstrat). Eu din acest motiv nu ma arunc la ulei sau biodiesel, ca nu face toata economia cat o pompa de injectie second.

Citez din engleza:

Fuel equipment manufacturers (FIE) have raised several concerns regarding FAME fuels: free methanol, dissolved and free water, free glycerin, mono anddiglycerides, free fatty acids, total solid impurity levels, alkaline metal compounds in solution and oxidation and thermal stability. They have also identified FAME as being the cause of the following problems: corrosion of fuel injection components, low-pressure fuel system blockage, increased dilution and polymerization of engine sump oil, pump seizures due to high fuel viscosity at low temperature, increased injection pressure, elastomeric seal failures and fuel injector spray blockage.

Sursa aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_fuel si aici http://journeytoforever.org/biofuel_library/FIEM.pdf

Editat de danny_nt
Link spre comentariu

E clarrr !!! e ca si un REDBULL care iti da energie dar cu efecte secundare e de inteles totul este calculat cu un scop, ori sa se vanda si cat mai multi bani ori sa fie de calitate si sa nu distuga motoru .

Stand langa granita cu Ucraina era ieftin combustibilu , toata lumea mergea sa alimenteze acolo , dupa vreo 4 alimentari ghici ? probleme cu injectoarele chiar si la un opel monopuct care nu era asa sensibil , am zis ok este clar dai sa mearga sa facem bani restul nu conteaza cam asta era politica , din acel moment gata am zis alimentez de unde pot mai de calitate chiar daca e la pret de pret.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
  • adidas changed the title to Evolutie pret combustibil
  • Kristian pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic