csman Postat Februarie 21, 2014 Share Postat Februarie 21, 2014 Sal, ma gandeam sa imi confectionez o perna din silicon care sa o pun pe sa la drumuri lung. Am vaz pe net ca sunt gel pads dar mi se par subtirele si mici si scumpe. Planul meu sa sa imi fac o matrita de carton (dat cu ulei sa nu se lipeasca) si sa torn silicon in forma/grosimea dorita. Apoi dupa ce s-a uscat o imbrac intr-un material si ii pun niste corzi elastice. Planuiesc sa o fac de vreo 5 cm grosime sa nu ma mai doara nimic la drum lung. Ce parere aveti ? a mai incercat cineva ? sfaturi ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hardKnot Postat Februarie 21, 2014 Share Postat Februarie 21, 2014 e buna ideea daca te pricepi la bricolat. Ma uitam si eu anul trecut de o perna cu silicon si era pe louis vreo 50 de eur!!! Am ramas masca. Eu am ales varianta ebay - cumparat sa de rezerva + retapitare cu adaos de burete(sau/si silicon daca vrei). Cand stau in apropiere merg cu saua OEM, cand plec o schimb cu "rezerva de touring". La mine a functionat si sa usurez preloadul pe spate cu 2 clickuri(aveam la maxim si ma rupea la drum lung), si'a spus cuvantul si treaba asta. Ai putea sa arunci o privire si acolo. Bafta cu confortul! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Februarie 21, 2014 Share Postat Februarie 21, 2014 Fa un efort si ia un airhawk. E si pe louis.de. Ce vrei tu sa faci, presupune multa munca, si la final, nu o sa iti placa. O sa fii mai sus decat erai de obicei si o sa iti dea o senzatie de instabilitate, pt ca perna ta nu e solida. O sa fii si mai obosit, ca trebuie sa compensezi instabilitatea aia cu muschii spatelui si picioarele. Ori tu vroiai chiar invers-ul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Floryn_k1 Postat Februarie 21, 2014 Share Postat Februarie 21, 2014 (editat) Mai bine pui intaritura (corzile legate intre ele oarecum intr'o retea sa aiba rezistenta ) si dupa torni siliconul, astfel incat corzile sa fie integrate in silicon. 5 cm mi se pare mult undeva la 3-4 pare mai ok. Iar toata treaba probabil o sa te coste undeva la 30 lei sau mai putin . Banuiesc ca iti trb 2 tuburi silicon si ceva material textil. Asteptam rezultate daca te apuci de treaba. Editat Februarie 21, 2014 de Floryn_k1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
csman Postat Februarie 21, 2014 Autor Share Postat Februarie 21, 2014 Eu am planuit sa imi iau 4 tuburi. Bineinteles, o sa va tin la curent cu poze. Fa un efort si ia un airhawk. E si pe louis.de. Ce vrei tu sa faci, presupune multa munca, si la final, nu o sa iti placa. O sa fii mai sus decat erai de obicei si o sa iti dea o senzatie de instabilitate, pt ca perna ta nu e solida. O sa fii si mai obosit, ca trebuie sa compensezi instabilitatea aia cu muschii spatelui si picioarele. Ori tu vroiai chiar invers-ul... Pe mine ma deranjeaza ca buretele de pe seaua stock se comprima si ajung sa stau pe fier/plastic. Imi trebuie ceva mai dens. Inaltimea nu e o problema sunt inalt si genunchii imi sunt flexati cand ating pamantul deci daca seaua e mai inalta cu 10cm nu e nici o problema (mie mi se pare mica mobra ca inaltime). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Februarie 21, 2014 Share Postat Februarie 21, 2014 arunci banii de pomana pe silicon sanitar sau ce vrei tu sa pui acolo, siliconul care se foloseste la shei a cu totul alta mancare de peste. vezi ca sunt cativa baieti pe forum care retapiteaza shei, tot ei iti pun si alta spuma, sau spuma + silicon, daca nu te descurci pe forum ai varianta bagster sau top sellerie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DragosM Postat Februarie 21, 2014 Share Postat Februarie 21, 2014 Ca sa nu mor prost: ce legatura are siliconul sanitar or whatever cu gelul care se foloseste la sei? Unul se intareste si poate fi compresat doar intr-o anumita masura, celalalt e lichid bagat intr-o punga de plastic si teoretic se muleaza pe poponeata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
csman Postat Martie 1, 2014 Autor Share Postat Martie 1, 2014 Am pregatit matrita acu astept sa se usuce sa pot turna siliconul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cnairda Postat Martie 1, 2014 Share Postat Martie 1, 2014 treburi de pensionar! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
csman Postat Martie 1, 2014 Autor Share Postat Martie 1, 2014 Turnarea: Au intrat cam 4 tuburi si jumatate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
csman Postat Martie 8, 2014 Autor Share Postat Martie 8, 2014 Si e tare ca piatra? Din contra am probleme cu uscarea s-au facut 2 straturi exterioare dar in interior e crud. Cred ca trebuia sa pun in straturi si sa astept sa se usuce unu cate unu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabriel03 Postat Martie 8, 2014 Share Postat Martie 8, 2014 se usuca el dar mai greu. pai la un strat subtire ai uscare in cateva ore...dar la 4-5cm...acum depinde si ce fel de silicon ,ca nu toate au acelasi timp de uscare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fuckeru Postat Martie 8, 2014 Share Postat Martie 8, 2014 Bravo csman buna ideea,putea-i sa-i pu-i niste balonase mici prin interior si avea si suspensie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
axori Postat Iulie 21, 2014 Share Postat Iulie 21, 2014 ce a iesit? esti multumit? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Iulie 21, 2014 Admin Share Postat Iulie 21, 2014 Multumit pe drak' :-)))) A muncit degeaba.. Siliconul sanitar se intareste si chiar daca nu se face beton tot nu-si face treaba, ramane intr-o forma destul de compacta pentru scopul urmarit. Gelul folosit la sei este un material cu memorie, soft, care se muleaza pe oasele pubisului (aici este problema si de aici vine durerea) si pe urma isi revine la forma initiala, facand asta de cite ori este aplicata o forta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chivu Postat Iulie 21, 2014 Share Postat Iulie 21, 2014 (editat) Tind sa cred ca siliconul din husele alea de sa e mai slab calitativ decat pernele de pe louis. Am avut cateva huse de sa si in timp fugea aiurea pe acolo siliconul sau isi pierdea din flexibilitate. Si eu as fi interesat de o sa mai moale la motocicleta. N-am dureri cu sezutul ca merg pe distante scurte dar ar vrea sa mai reduc din socurile care imi vin in coloana si nu ma prea incanta ideea cu perna cu gel. Editat Iulie 21, 2014 de Chivu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Iulie 21, 2014 Admin Share Postat Iulie 21, 2014 (editat) Ca sa nu mor prost: ce legatura are siliconul sanitar or whatever cu gelul care se foloseste la sei? Unul se intareste si poate fi compresat doar intr-o anumita masura, celalalt e lichid bagat intr-o punga de plastic si teoretic se muleaza pe poponeata. Foarte corect! Si eu as fi interesat de o sa mai moale la motocicleta. N-am dureri cu sezutul ca merg pe distante scurte dar ar vrea sa mai reduc din socurile care imi vin in coloana si nu ma prea incanta ideea cu perna cu gel. Nu ai alta solutie decit sa apelezi la producatorii consacrati de sei cu gel, scump..dar calitatea costa! Editat Iulie 21, 2014 de l.u.v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Supapa_Jr Postat Iulie 21, 2014 Share Postat Iulie 21, 2014 Ma bag si eu in seama aiurea...dar decat sa dau banii pe 4 tuburi de silicon sanitar inefectiv + velcro + material...mai bine trimit saua la refacut in provincie sau in Bucuresti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mkl Postat Iulie 21, 2014 Share Postat Iulie 21, 2014 (editat) Siliconul din seaua cu silicon... nu este silicon [ ] ci gel poliuretanic.Dar e mai usor sa dai o matrice de gauri in buretele seii, folosind un cutit de scos cotorul la mere. Editat Iulie 21, 2014 de mkl Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate