stefanmatryce Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 Salutare, De curand un prieten m-a intrebat daca nu as putea sa ii confectionez o foaie de lant. Am incercat si am ramas impresionat de cat de bine a iesit si ma gandeam sa va arat si voua rezultatul. Este din inox insa cred ca s-ar putea face si din aluminiu... Spor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rares_04cpl Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 (editat) Sa postezi si dupa cativa kilometri poze sa vedem cum se comporta , p.s. la ce suma ar ajunge o piesa de genu? Editat Mai 14, 2014 de rares_04cpl Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefanmatryce Postat Mai 14, 2014 Autor Share Postat Mai 14, 2014 acum are 2000 km si arata inca foarte bine o sa revin cu poze... iar ca si suma inca nu stiu exact ca aveam materialul si prelucrarea le-am facut la o cunostinta dar am sa ma interesez pentru doritori Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_b Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 eu is un doritor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tex Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 (editat) Inoxul este un material moale daca nu are aliaje. Eu faceam pe vremuri din dur-aluminiu cementat, la o cunostinta ce lucra la fabrica de avioane. Daca aveti prieteni ceva ce lucreaza la fabricile de avioane si pot face diverse piese, e super ok. Ei trateaza aluminiul de-l fac mai dur ca otelul. Oricum, arata bine. Editat Mai 14, 2014 de tex Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyziggy Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 (editat) asteptam pozele cu nerabdare. la ce masinare e facuta foaia? CNC? faza tare e ca poate fi personalizata cu model, super Editat Mai 14, 2014 de gabyziggy Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pogor Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 (editat) un kit de lant costa sa zicem 500 de lei. iar foaia se duce ultima oricum. ar trebui sa fie foarte ieftina astfel incat sa merite sa nu iei de la producator insa ca si realizare tehnica, e de felicitat Editat Mai 14, 2014 de pogor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 (editat) Inoxul este un material moale daca nu are aliaje. Eu faceam pe vremuri din dur-aluminiu cementat, la o cunostinta ce lucra la fabrica de avioane. Daca aveti prieteni ceva ce lucreaza la fabricile de avioane si pot face diverse piese, e super ok. Ei trateaza aluminiul de-l fac mai dur ca otelul. Oricum, arata bine. muhahahhahahaha le. vezi ca foaia trebuie sa mai fie prelucrata, ia vezi cum arata una noua de motocicleta. Editat Mai 14, 2014 de superbec Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefanmatryce Postat Mai 14, 2014 Autor Share Postat Mai 14, 2014 (editat) curand am sa revin cu mai multe detalii despre material si tratamentul ce as putea eu sa il fac... ca si prelucrare e taiat la laser mi se pare important ca ii pot modifica forma in functie de nr de dinti si decupajele interioare deoarece initial il desenez 3D foaia finala are toate prelucrarile necesare adica si tesirile de pe dantura( sper ca la asta te refereai) Editat Mai 14, 2014 de stefanmatryce Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 Felicitari frumos lucrat! Am totusi o remarca daca se accepta..imi par cam ascutiti dintii,sau poate poza este de vina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Mai 14, 2014 Share Postat Mai 14, 2014 foaia finala are toate prelucrarile necesare adica si tesirile de pe dantura( sper ca la asta te refereai) da, exact si pune lead in-out in colturi , nu pe liniile drepte cauta clienti printre stunt-eri, aia au nevoie de foi mult mai mari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Mai 14, 2014 Admin Share Postat Mai 14, 2014 Bravo, foarte frumos! PS:Discuri de fana poti face? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 Verifică întâi preţul la care poţi comercializa aceste produse, ca şi reper am cumpărat de pe forum foi JT Sprockets de 42 de dinţi cu 96 lei şi de 45 dinţi cu 100 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
free runner Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 as fi interesat si eu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kwy Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 asa ceva nu se face din inox,se poate face din material olc 45 [otel laminat carbon]si urmat tratament termic ,altfel nu rezista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 Foarte frumos realizata, insa, desi e mai mare .. tot pinion se cheama. "Foaie" e aia de la bicicleta... desi teoretic nici aia nu e nici o "foaie". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 (editat) dur-aluminiu cementat Duralul nu se cementeaza, ci otelul.. Duralul vine ca prefabricat deja intr-o "stare" care e definita de tramentul termic la care a fost supus. Sunt si aliaje T0 care nu au fost supuse vreunui tratament. Sau T4, T6, T651 si altele, in urma carora duralul capata niste calitati mecanice. Tehnologiile pentru cresterea rezistentei la uzura pentru dural sunt eloxarea dura si acoperirea metalica (Cr, Ni 5-10 microni pentru rezistenta crescuta la uzura) Salutare, De curand un prieten m-a intrebat daca nu as putea sa ii confectionez o foaie de lant. Am incercat si am ramas impresionat de cat de bine a iesit si ma gandeam sa va arat si voua rezultatul. Este din inox insa cred ca s-ar putea face si din aluminiu... Spor! Ce curbe ai folosit in programul CAD pentru definirea profilului flancului dintelui? Din poza pare sa fie destul de drept. Varful dintelui de asemenea se termina prea ascutit. Ai nevoie de un punct de tangenta mai aproape de centrul pinionului. La pinionul din poze punctul de inflexiune e prea departe si vei avea incovoiere prea mare pe dinte. Uite aici un articol cu care sa-ti calibrezi matematica din spatele proiectului CAD/CAM. http://www.gearseds.com/files/design_draw_sprocket_5.pdf Ce inox s-a folosit? Exista aliaje de inox foarte rezistente dar extrem de pretentioase la prelucrare. Foarte folosit este la momentul actual 7075 T6 eloxat dur. 7010 e un aliaj chiar mai tare dar nu am vazut inca pinioane facute din acesta ca sa stiu cum rezista la uzura. Succes in continuare si, daca mai produci ceva, posteaza Editat Mai 15, 2014 de Cesar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefanmatryce Postat Mai 15, 2014 Autor Share Postat Mai 15, 2014 Duralul nu se cementeaza, ci otelul.. Duralul vine ca prefabricat deja intr-o "stare" care e definita de tramentul termic la care a fost supus. Sunt si aliaje T0 care nu au fost supuse vreunui tratament. Sau T4, T6, T651 si altele, in urma carora duralul capata niste calitati mecanice. Tehnologiile pentru cresterea rezistentei la uzura pentru dural sunt eloxarea dura si acoperirea metalica (Cr, Ni 5-10 microni pentru rezistenta crescuta la uzura) Ce curbe ai folosit in programul CAD pentru definirea profilului flancului dintelui? Din poza pare sa fie destul de drept. Varful dintelui de asemenea se termina prea ascutit. Ai nevoie de un punct de tangenta mai aproape de centrul pinionului. La pinionul din poze punctul de inflexiune e prea departe si vei avea incovoiere prea mare pe dinte. Uite aici un articol cu care sa-ti calibrezi matematica din spatele proiectului CAD/CAM. http://www.gearseds.com/files/design_draw_sprocket_5.pdf Ce inox s-a folosit? Exista aliaje de inox foarte rezistente dar extrem de pretentioase la prelucrare. Foarte folosit este la momentul actual 7075 T6 eloxat dur. 7010 e un aliaj chiar mai tare dar nu am vazut inca pinioane facute din acesta ca sa stiu cum rezista la uzura. Succes in continuare si, daca mai produci ceva, posteaza Programul are un minisoft ce genereaza rotile de lant ..eu nu prea pot sa modific parametrii decat daca ma apuc sa il desenez de capul meu....oricum si mie mi se par cam ascutiti dintii dar sesi nu se vede in poze au o curbura in partea superioara ..... ca si material eAisi 304 2b.....momentan se comporta destul de bine. Ms de Pdf e super util....de curiozitate o sa incerc una sa o fac si manual Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 Parca ziceai ca aia din poze nu e forma finala, e sau nu e? Pai ce fel genereaza softu ala dinti daca ii lasa ascutiti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 Programul are un minisoft ce genereaza rotile de lant Cu ce software lucrezi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaRM Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 (editat) Softul pare a fi SolidWorks Sa vad daca am nimerit ) Si daca te gandesti sa mai confectionezi si altele, incearca sa folosesti materialul 42CrMo4 Este un aliaj de otel, deja tratat si cu proprietati bune pentru ce ai tu nevoie Zic si eu... Editat Mai 15, 2014 de MirceaRM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristidb Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 Si cu ce e mai buna decat alea care se gasesc prin toate magazinele? Sunt destui producatori de pinioane care au diverse dimensiuni din otel si aluminiu. De ce sa confectionezi ceva ce gasesti peste tot? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefanmatryce Postat Mai 15, 2014 Autor Share Postat Mai 15, 2014 Softul pare a fi SolidWorks Sa vad daca am nimerit ) Si daca te gandesti sa mai confectionezi si altele, incearca sa folosesti materialul 42CrMo4 Este un aliaj de otel, deja tratat si cu proprietati bune pentru ce ai tu nevoie Zic si eu... asa este, e solidul......si ca soft auxiliar am folosit Mechsoftu pentru generarea danturii dar are si un fel de biblioteca pentru asa ceva.... 42CrMo4.... sa vedem daca gasesc material.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
wawessh Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 Lasa oamenii sa aibe pasiuni, chiar ceva de apreciat. Tu daca ai Honda, mai ales F4i, normal ca ti-au murit toate pasiunile. Si cu ce e mai buna decat alea care se gasesc prin toate magazinele? Sunt destui producatori de pinioane care au diverse dimensiuni din otel si aluminiu. De ce sa confectionezi ceva ce gasesti peste tot? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristidb Postat Mai 15, 2014 Share Postat Mai 15, 2014 Bine, o sa incurajez pasiunea lor. Daca se extinde afacerea o sa comand si eu un breloc pentru Honda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate