WotRU2Me Postat Martie 24, 2020 Share Postat Martie 24, 2020 Azi, mazare si supa de pui a la grec (de fapt piept de curcan, din cauza de mofturi). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 24, 2020 Share Postat Martie 24, 2020 Dacă-mi zici că le-ai făcut tu o să te întreb dacă mai ai frați..think about it. Arată foarte bine ce e acolo.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 24, 2020 Share Postat Martie 24, 2020 Haha, eu le fac, dar nu e asa mare scofala. Acum mi-e si rusine sa mai spun ca arata mai bine in realitate Daca a facut cineva mamaliga si i-a ramas, uite idee de mic dejun. In interiorul bulzului se ascunde un ou crud (fara coaja, care se coace cat timp se rumeneste bulzul in cuptor). Hartia de copt nu e necesara daca se folosesc forme din silicon (d-alea pentru briose). Si astea au aratat mai bine decat in poza Ca tot nu am ajuns anul acesta la shaorma Veni, in final, ziua de paste. Saptamana trecuta au iesit astea: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Martie 27, 2020 Share Postat Martie 27, 2020 Si io, mai pe rustic asa... Am facut putina treaba pe langa casa si m-a apucat foamea. Scrijele cu carnati de casa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 27, 2020 Share Postat Martie 27, 2020 Merg cu mujdei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 27, 2020 Share Postat Martie 27, 2020 (editat) Se gătește intens..văd mai sus niște andive? Aș mânca o salată de andive. Editat Martie 27, 2020 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Martie 27, 2020 Share Postat Martie 27, 2020 Se încearcă zilnic Nivel bucătar: junior Pulpe superioare cu sos roșu, piure și salată. S.a ras tot. Nu mă pricep la cantități, cele mai mari cantități ajung maxim pt încă o masa a2a zi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 27, 2020 Share Postat Martie 27, 2020 Acum 14 minute, Flower-Power a spus: Se gătește intens..văd mai sus niște andive? Aș mânca o salată de andive. Tin mai bine ca salata verde, dar salata verde mi se pare mai...satisfacatoare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 27, 2020 Share Postat Martie 27, 2020 O salată de andive cu maioneză și nuci ouă de prepeliță și o vită în sânge.. Ce bun ar fi.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 27, 2020 Share Postat Martie 27, 2020 Aoleu, tu esti ca nevasta aia tanara a lui Benny Hill, de l-a bagat in groapa cu mancarea Sa inlocuim maioneza, nucile si ouale cu putin ulei de masline si alte legume, iar vita in sange cu doua oase cu maduva, ramase dupa ce si facut ciorba de vacuta si puse un pic in cuptor. Te cam ridici flamand de la masa, dar viu. 1 oră în urmă, robert23mg a spus: Se încearcă zilnic Nivel bucătar: junior Pulpe superioare cu sos roșu, piure și salată. S.a ras tot. Nu mă pricep la cantități, cele mai mari cantități ajung maxim pt încă o masa a2a zi. Toti suntem juniori aici colegu. Dar nici nu trebuie sa fii Chef pentru a incropi ceva bun. Cum pare sa fie ce ai gatit tu acolo...cred si eu ca s-a ras tot. Profi tigaia aia, nu? (mi-a ramas mie in cap, vorbind cu un bucatar, ca astea nituite sunt ce trebuie). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Martie 28, 2020 Share Postat Martie 28, 2020 Sa știi că e ce trebe, nevasta.mea zice că e teflon, e destul de versatilă. Mă gândeam să iau și una de fonta pe viitor next level Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 28, 2020 Share Postat Martie 28, 2020 Si eu la fel. Am una de fonta mai mica, am luat-o de test (am gatit numai pentru mine in ea) si acum ma gandesc sa-mi iau si mai mari. A, si un wok din otel si o tigaie inox pe care sa le innegresc cum se cuvine Nu se mai imbuiba nimeni? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Ceva rapid de autoizolare ...... Ton cu avocado Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 (editat) La 28.03.2020 la 12:23, WotRU2Me a spus: Si eu la fel. Am una de fonta mai mica, am luat-o de test (am gatit numai pentru mine in ea) si acum ma gandesc sa-mi iau si mai mari. A, si un wok din otel si o tigaie inox pe care sa le innegresc cum se cuvine Nu se mai imbuiba nimeni? Doamne , ce mi-ai făcut.. unde zici că stai?poftesc la.paste, salată și ficăței..cum faci ficățeii? Am.păstrat ce aș mânca acum, pe loc.. Editat Aprilie 2, 2020 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 In autoizolare stau Ficateii ii lasi cateva ore in apa cu sare pentru a scapa de sange si amareala (sa nu pui multa sare, ca nu mai scapi de ea...sa zicem un varf de lingurita sau cam cat ai vrea sa pui daca i-ai gati direct), apoi ii scoti, ii cureti de membrane si alte chestii albe (se vor evidentia clar partile de care vrei sa scapi dupa ce stau in apa aia cateva ore). Ii usuci putin cu prosoape de hartie inainte sa-i pui in tigaie. Incingi tigaia, pui ulei si-i prajesti cate doua minute pe fiecare parte (pe foc mediu sau putin peste mediu). Cand sunt aproape prajiti, adaugi ceapa tocata si usturoi (cuvant urat) (cat poftesti ) si amesteci un pic cat sa se inmoaie si sa-si lase aromele (nici un minut), apoi adaugi apa cat sa-i cuprinda (sau baza de pui/vita daca ai, dar nu ai, ca nimeni nu face si nici nu prea se gaseste ). Dai focul blana si lasi fara capac pana se evapora lichidul (nu chiar de tot, sa ramana putin sos colea), amestecand din cand in cand. La final, pui putin unt, incorporezi in sos, stingi focul, toci patrunjel, arunci peste, pui "pireu" in blid, faci un cuib in el si-l umpli varf cu ficati d-astia. Acum, cat fierbe sosul, gusti de sare, dar nu pui de la inceput. S-ar putea sa nu mai fie nevoie dupa ce au stat in apa cu sare. Piper si cimbru (sau ce condimente iti plac), le poti adauga de la inceput, in stadiul de prajit. "(cuvant urat)" nu e cuvant urat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 (editat) Să îți dea Mnezo sănătate și când ieși din izolare să îmi zici și să mă invitați să mânânc Dar crema de zahăr ars cum o faci? Că am ouă multe de țară..și nu știu ce să mai fac cu ele. Azi în meniu, plăcintă de dovleac, ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă și ficăței. Editat Aprilie 2, 2020 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Mai, aia nu prea mi-a iesit (se voia creme caramel). Mi-a alunecat castonul cu maglavais in chiuveta si m-am zgarcit...in loc sa o iau de la capat, am completat compozitia dupa ureche, peste ce am reusit sa salvez (adica ce nu s-a varsat). Plus ca am facut-o in forme de silicon, dar iti trebuie forme speciale din ceramica sau ceva asemanator. Si trebuie sa-ti cunosti cuptorul, altfel faci jumari de ou dulci cu aroma de vanilie Una peste alta, deserturile ma cam incurca si, ca sa nu vorbesc prostii, uite cum face simpaticul asta (dupa care m-am luat si am pus in plus coaja de lamaie, ca-mi place mie): Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Ah, ce frumos un francez care vorbește în engleză..merci Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Haha, da...cu placere. Btw, mai are niste retete faine si usor de facut, chestii nepretentioase. Si daca ai tot gherlit la facut maioneza, ar fi o idee sa te uiti la cum face si asta. Treaba simpla si de minute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 2 ore, Flower-Power a spus: Doamne , ce mi-ai făcut.. unde zici că stai? Și asta referitor la meniul tău... „(...) ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă (...)” Buuun... Ne prezinți doar meniul? Poze nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Pai ce, mananci poze? :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 2, 2020 Autor Share Postat Aprilie 2, 2020 La 23.03.2020 la 8:20, einstein1984 a spus: risotto merge facut si cu un cub de vita (nu as sta sa fierb vita pentru asta nici platit) chiar daca are si Euri te-as ruga sa nu mai postezi aici , inteleg ca nu te pricepi la masini,motociclete si alte chestii technice, dar sa pui "cuburi" in mancare e "special" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Totusi o poza face cat 1000........... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 3 ore, Flower-Power a spus: Că am ouă multe de țară..și nu știu ce să mai fac cu ele. Să le clocești..? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 3 ore, De 3 Lei CuiE a spus: Și asta referitor la meniul tău... „(...) ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă (...)” Buuun... Ne prezinți doar meniul? Poze nu? Așa pe fugă prezint situația parțial. Acum 50 minute, john17 a spus: Să le clocești..? nu,merci..sa le clocești tu pe-ale tale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.