FlipperCo Postat Martie 10, 2021 Share Postat Martie 10, 2021 (editat) Acum 1 oră, Flower-Power a spus: Am descoperit o tanti care gătește foarte frumos și curat și aici mă refer și la produse și la proces în sine. M-am surprins de câteva ori că îi făceam trafic și pofteam într-un stil mare. Cred c-am mai pus aici aceasta omleta mediteraneana pe pat de salata, dar cum e foarte buna, m-am gandit sa va fac pofta. - oua, mozzarella, pesto, rosii cherry, busuioc proaspat - salata verde si frunze de spanac (are insa un secret la gatire ca sa iasa ce trebuie) Editat Martie 10, 2021 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Arată bine! Păi și nu ne zici și nouă secretul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
littlekriminal Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Dacă e cu din astea, luați și de la mine! In a doua poza am apăsat pe ca să-l aduc într-o formă mai ok și a curs galbenusul din oul poșat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Stati cu masca in casa? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Martie 12, 2021 Share Postat Martie 12, 2021 Acum 7 ore, Flower-Power a spus: Arată bine! Păi și nu ne zici și nouă secretul? - tigaia rece unsa cu ulei, pusa la incins, si cand e fierbinte pus ulei dar nu mult - se pun ouale batute (cu un pic de lapte) dupa care se lasa focul catre mic - rosiile cherry se lasa intregi (alegeti din cele mai micute) Si acum secretul. Cand arata ca in prima poza, cu toate ingredientele adaugate si se desprinde frumos de fund, procedam astfel: - pregatim o foaie de hartie de copt si varsam pe ea omleta, avans grija sa o ‘impaturum” in doua cu compozitia in interior - inchidem apoi bine foaia de copt pe lungimea omletei, strangand bine aceste laturi (cum inchid/ambaleaza la cofetarie prajiturile) - capetele ramase se strang bine prin rasucire ferma de multe ori (grija sa nu curga pe nicaieri compozitia- ar trebui sa arate ca un salam mai gros si putin plat) - chestia asta se pune din nou in aceeasi tigaie cu focul la mediu - se mai intoarce, dar se lasa pana cand nu mai vedem lichid in interior (grija ca se arde hartia daca focul e tare) Se desface (atentie la abur) se taie felii si se serveste pe pat de salata cu vinegreta. Succes! (e mult mai simplu decat pare) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
littlekriminal Postat Martie 13, 2021 Share Postat Martie 13, 2021 Acum 23 ore, WotRU2Me a spus: Stati cu masca in casa? Hahaha, a venit consoarta de la munca si s-a asezat direct la masa (dupa ce s-a spalat pe maini). Nu cred ca si-a dat seama ca o avea agatata de ureche, iar eu ma chinuiam sa fac o poza decenta (cat de cat). Eram pe fuga, ca trebuia sa mancam repede si s-o tulim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 13, 2021 Share Postat Martie 13, 2021 Acum 17 ore, FlipperCo a spus: - tigaia rece unsa cu ulei, pusa la incins, si cand e fierbinte pus ulei dar nu mult - se pun ouale batute (cu un pic de lapte) dupa care se lasa focul catre mic - rosiile cherry se lasa intregi (alegeti din cele mai micute) Si acum secretul. Cand arata ca in prima poza, cu toate ingredientele adaugate si se desprinde frumos de fund, procedam astfel: - pregatim o foaie de hartie de copt si varsam pe ea omleta, avans grija sa o ‘impaturum” in doua cu compozitia in interior - inchidem apoi bine foaia de copt pe lungimea omletei, strangand bine aceste laturi (cum inchid/ambaleaza la cofetarie prajiturile) - capetele ramase se strang bine prin rasucire ferma de multe ori (grija sa nu curga pe nicaieri compozitia- ar trebui sa arate ca un salam mai gros si putin plat) - chestia asta se pune din nou in aceeasi tigaie cu focul la mediu - se mai intoarce, dar se lasa pana cand nu mai vedem lichid in interior (grija ca se arde hartia daca focul e tare) Se desface (atentie la abur) se taie felii si se serveste pe pat de salata cu vinegreta. Succes! (e mult mai simplu decat pare) Pfff...complicat pentru mine dar merci pentru explicații. Poate îmi iau inima în dinți vreodată și mă apuc. La 12.03.2021 la 14:59, littlekriminal a spus: Dacă e cu din astea, luați și de la mine! In a doua poza am apăsat pe ca să-l aduc într-o formă mai ok și a curs galbenusul din oul poșat. vai ce bine arată... Ce alte mâncăruri ai mai pregătit în ultima vreme? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 13, 2021 Share Postat Martie 13, 2021 (editat) Acum 1 oră, littlekriminal a spus: Hahaha, a venit consoarta de la munca si s-a asezat direct la masa (dupa ce s-a spalat pe maini). Nu cred ca si-a dat seama ca o avea agatata de ureche, iar eu ma chinuiam sa fac o poza decenta (cat de cat). Eram pe fuga, ca trebuia sa mancam repede si s-o tulim. Venisem de pe topicul cu vaccinul...dap, devine treptat obisnuinta masca asta. Ni se intampla sa stam cu ea pe bot la nava minute bune dupa ce nu mai e nevoie (Pilotul deja debarcat sau autoritati care au parasit deja nava, deci nu ar mai trebui purtata). De obicei o tinem pana isi da unul seama de cat de fraieri suntem, inca nu am dat-o jos Revenind la burger, arata senzational...mi s-a facut o poooftaaa! Editat Martie 13, 2021 de WotRU2Me Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Martie 13, 2021 Share Postat Martie 13, 2021 Acum 3 ore, Flower-Power a spus: Pfff...complicat pentru mine dar merci pentru explicații. Poate îmi iau inima în dinți vreodată și mă apuc. Cum am spus, doar pare complicat, asa e in cuvinte. Dar daca-ti pregatesti toate ingredientele si ai salata facuta, omleta merge repede. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Martie 13, 2021 Share Postat Martie 13, 2021 dupa 7 ani cu acest cuptor a venit vremea sa folosesc toate accesorile lui E mult prea mult de munca si se face prea multa mizerie, mai bine puiu rotisat de la kaufland dar cand nu cumperi puiu si il primesti parca ii sta bine la rotit WhatsApp Video 2021-03-13 at 12.06.48.mp4 Cat iar despre omlete, imi place foarte mult metoda aceasta 1:48 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Martie 13, 2021 Share Postat Martie 13, 2021 Acum 20 minute, cooldeep a spus: dupa 7 ani cu acest cuptor a venit vremea sa folosesc toate accesorile lui E mult prea mult de munca si se face prea multa mizerie, mai bine puiu rotisat de la kaufland dar cand nu cumperi puiu si il primesti parca ii sta bine la rotit WhatsApp Video 2021-03-13 at 12.06.48.mp4 Cat iar despre omlete, imi place foarte mult metoda aceasta 1:48 Arata bine puiul. Cat despre omleta, treaba functioneaza daca faci omleta simpla, dintr-un ou sau poate si doua. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Martie 13, 2021 Share Postat Martie 13, 2021 1 hour ago, FlipperCo said: Arata bine puiul. Cat despre omleta, treaba functioneaza daca faci omleta simpla, dintr-un ou sau poate si doua. 3 si da in tigaia aia de la tefal, depinde cat e de groasa tigaia si ce inertie termica are, dar nu e bai ca se poate regla din opritul focului mai tarizu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Martie 14, 2021 Share Postat Martie 14, 2021 Acum 14 ore, Starcream a spus: Eu am făcut bezele. Moama ce îmi place zahărul La fel și pereților din bucătărie Cică avea nevoie de zahăr pudra, iar eu aveam doar zahăr brut in casă. L-am băgat in chopperul delimano și s-a făcut pudra in vreo 20 min Te-a salvat berea.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 14, 2021 Share Postat Martie 14, 2021 Ce am gatit azi.. aveam poftă Sunt de la sibieni.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 14, 2021 Share Postat Martie 14, 2021 Sigur nu foame? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Martie 14, 2021 Share Postat Martie 14, 2021 Chestia cu sibienii...nus" ce sa zic!!!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 14, 2021 Share Postat Martie 14, 2021 Acum 21 minute, WotRU2Me a spus: Sigur nu foame? Și foame dar poftă mai mult... Acum 14 minute, Christian 1 a spus: Daca i-ai servit pe toti,e tare... Cantitatea aia o serves in doo ture. am mâncat 1..de restul s-au ocupat alții.am avut și musafiri, i-am servit cu ceva select ușor. Acum 3 minute, calin.moto a spus: Chestia cu sibienii...nus" ce sa zic!!!!! mda...si eu cred ca e ușor supraevaluate treaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 14, 2021 Share Postat Martie 14, 2021 Acum 2 ore, Flower-Power a spus: aveam poftă Uitându-mă la forma lor înclin să te cred Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
littlekriminal Postat Martie 15, 2021 Share Postat Martie 15, 2021 La 13.03.2021 la 14:46, WotRU2Me a spus: Mi s-a facut o poooftaaa! Da, și eu sunt la fel. Cred ca fac burgeri în ultimul timp cam 2-3 zile pe săptămână, ca se fac și repede și sunt și buni. Vizavi de masca, înainte nu-i înțelegeam pe aia care purtau masca singuri în mașină, dar acum uit s-o mai sau jos, mai ales dacă merg cu mașina la mai multe magazine. La 13.03.2021 la 13:31, Flower-Power a spus: Ce alte mâncăruri ai mai pregătit în ultima vreme? Tocmai ce mi-am transferat pozele pe laptop (aveam telefonul plin). Cred ca am strâns ceva rețete. Am făcut acum ceva timp una dintre preferatele mele, Tartiflette. În mod normal se pune o brânză speciala (Reblochon), dar poți sa înlocuiești și cu altceva (trebuie ceva cremos, gen camambert). Eu am pus ambele tipuri de brânză. E bomba calorica, dar gustul ala...sa moara gibi! Plus ca dacă mai ai și un vin pe măsură, pici în comă profunda. Acum 16 ore, Flower-Power a spus: Ce am gatit azi.. aveam poftă Sunt de la sibieni.. No, le-o sarit mustaru'? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Martie 15, 2021 Share Postat Martie 15, 2021 Acum 17 ore, Flower-Power a spus: Și foame dar poftă mai mult... am mâncat 1..de restul s-au ocupat alții.am avut și musafiri, i-am servit cu ceva select ușor. mda...si eu cred ca e ușor supraevaluate treaba. Doar informativ! Cat despre sibieni, nu mai e de mult ce-a fost... Si daca vreti sa incercati o mancare interesanta, cautati reteta de “Jambalaya”. Aduce cu Paella oarecum, dar e clar altceva. Se face usor si e f buna. Am o poza, dar nu arata bine fiinca am folosit orez negru (am vrut sa scap de el) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 15, 2021 Share Postat Martie 15, 2021 Acum 10 ore, littlekriminal a spus: Da, și eu sunt la fel. Cred ca fac burgeri în ultimul timp cam 2-3 zile pe săptămână, ca se fac și repede și sunt și buni. Vizavi de masca, înainte nu-i înțelegeam pe aia care purtau masca singuri în mașină, dar acum uit s-o mai sau jos, mai ales dacă merg cu mașina la mai multe magazine. Tocmai ce mi-am transferat pozele pe laptop (aveam telefonul plin). Cred ca am strâns ceva rețete. Am făcut acum ceva timp una dintre preferatele mele, Tartiflette. În mod normal se pune o brânză speciala (Reblochon), dar poți sa înlocuiești și cu altceva (trebuie ceva cremos, gen camambert). Eu am pus ambele tipuri de brânză. E bomba calorica, dar gustul ala...sa moara gibi! Plus ca dacă mai ai și un vin pe măsură, pici în comă profunda. No, le-o sarit mustaru'? Tartiflette suna interesant. Am luat cu muștar, nu am mai mâncat prostitoare de ceva timp și am simțit nevoia. La 13.03.2021 la 20:24, cooldeep a spus: dupa 7 ani cu acest cuptor a venit vremea sa folosesc toate accesorile lui E mult prea mult de munca si se face prea multa mizerie, mai bine puiu rotisat de la kaufland dar cand nu cumperi puiu si il primesti parca ii sta bine la rotit WhatsApp Video 2021-03-13 at 12.06.48.mp4 Cat iar despre omlete, imi place foarte mult metoda aceasta 1:48 arată bine puiul, voiam să îți zic deși mie nu îmi place neapărat puiul. După o asemenea sesiune cred că te apuci de spălat cuptorul.. La 14.03.2021 la 20:17, john17 a spus: Uitându-mă la forma lor înclin să te cred simpaticule.. Acum 9 ore, FlipperCo a spus: Doar informativ! Cat despre sibieni, nu mai e de mult ce-a fost... Si daca vreti sa incercati o mancare interesanta, cautati reteta de “Jambalaya”. Aduce cu Paella oarecum, dar e clar altceva. Se face usor si e f buna. Am o poza, dar nu arata bine fiinca am folosit orez negru (am vrut sa scap de el) nu mănânc atât de des..mă apucă o dată la un an. Ai uitat să pui poza cu ce ai făcut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Martie 15, 2021 Share Postat Martie 15, 2021 (editat) 1 oră în urmă, Flower-Power a spus: Tartiflette suna interesant. Am luat cu muștar, nu am mai mâncat prostitoare de ceva timp și am simțit nevoia. arată bine puiul, voiam să îți zic deși mie nu îmi place neapărat puiul. După o asemenea sesiune cred că te apuci de spălat cuptorul.. simpaticule.. nu mănânc atât de des..mă apucă o dată la un an. Ai uitat să pui poza cu ce ai făcut. N-am uitat, de aceea am mentionat ca nu arata apetisant, ca sa justifice lipsa pozei. Jambalaya se face cu orez alb cu bob lung. Din cauza celui negru folosit de mine, nu se mai intelegea nimic in poza. Dar a fost foarte buna, merita sa cautati reteta. Editat Martie 15, 2021 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ninel60 Postat Martie 16, 2021 Share Postat Martie 16, 2021 La 14.03.2021 la 17:30, Flower-Power a spus: Ce am gatit azi.. aveam poftă Sunt de la sibieni.. Fac sibienii cremvurşti? nu ştiam,dar am văzut că vînd babic de Buzău,pardon de Sibiu.Cu o şepcuţă pe cap şi cu un accent stricat sunt negustori cinstiţi sibieni.Nu-s ce vor să pară. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Martie 16, 2021 Share Postat Martie 16, 2021 Pai au "reprezentate" in toata tara, probabil ca nici Motul contrafacut nu se pune cu produsele traditionale ale "sibienilor", mai are de-nvatat :) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 16, 2021 Share Postat Martie 16, 2021 Doar salam de Sibiu. Din ăla cu capu' viu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.