Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

Acum 1 oră, Flower-Power a spus:

Am descoperit o tanti care gătește foarte frumos și curat și aici mă refer și la produse și la proces în sine. M-am surprins de câteva ori că îi făceam trafic și pofteam într-un stil mare.

 

👍
 

 

Cred c-am mai pus aici aceasta omleta mediteraneana pe pat de salata, dar cum e foarte buna, m-am gandit sa va fac pofta. 
- oua, mozzarella, pesto, rosii cherry, busuioc proaspat

- salata verde si frunze de spanac

(are insa un secret la gatire ca sa iasa ce trebuie)

 

C4FB0FCD-5031-497A-8A6E-AD65CF7C2C99.jpeg

8154CA41-6762-4C90-BAA1-5FDA3368F029.jpeg

Editat de FlipperCo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 7 ore, Flower-Power a spus:

Arată bine! Păi și nu ne zici și nouă secretul?

- tigaia rece unsa cu ulei, pusa la incins, si cand e fierbinte pus ulei dar nu mult

- se pun ouale batute (cu un pic de lapte) dupa care se lasa focul catre mic

- rosiile cherry se lasa intregi (alegeti din cele mai micute)

 

Si acum secretul.

Cand arata ca in prima poza, cu toate ingredientele adaugate si se desprinde frumos de fund, procedam astfel:

- pregatim o foaie de hartie de copt si varsam pe ea omleta, avans grija sa o ‘impaturum” in doua cu compozitia in interior

- inchidem apoi bine foaia de copt pe lungimea omletei, strangand bine aceste laturi (cum inchid/ambaleaza la cofetarie prajiturile)

- capetele ramase se strang bine prin rasucire ferma de multe ori (grija sa nu curga pe nicaieri compozitia- ar trebui sa arate ca un salam mai gros si putin plat)

- chestia asta se pune din nou in aceeasi tigaie cu focul la mediu

- se mai intoarce, dar se lasa pana cand nu mai vedem lichid in  interior (grija ca se arde hartia daca focul e tare)

Se desface (atentie la abur) se taie felii si se serveste pe pat de salata cu vinegreta. 
Succes!

(e mult mai simplu decat pare)

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 23 ore, WotRU2Me a spus:

Stati cu masca in casa? 😁

Hahaha, a venit consoarta de la munca si s-a asezat direct la masa (dupa ce s-a spalat pe maini). Nu cred ca si-a dat seama ca o avea agatata de ureche, iar eu ma chinuiam sa fac o poza decenta (cat de cat). Eram pe fuga, ca trebuia sa mancam repede si s-o tulim.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 ore, FlipperCo a spus:

- tigaia rece unsa cu ulei, pusa la incins, si cand e fierbinte pus ulei dar nu mult

- se pun ouale batute (cu un pic de lapte) dupa care se lasa focul catre mic

- rosiile cherry se lasa intregi (alegeti din cele mai micute)

 

Si acum secretul.

Cand arata ca in prima poza, cu toate ingredientele adaugate si se desprinde frumos de fund, procedam astfel:

- pregatim o foaie de hartie de copt si varsam pe ea omleta, avans grija sa o ‘impaturum” in doua cu compozitia in interior

- inchidem apoi bine foaia de copt pe lungimea omletei, strangand bine aceste laturi (cum inchid/ambaleaza la cofetarie prajiturile)

- capetele ramase se strang bine prin rasucire ferma de multe ori (grija sa nu curga pe nicaieri compozitia- ar trebui sa arate ca un salam mai gros si putin plat)

- chestia asta se pune din nou in aceeasi tigaie cu focul la mediu

- se mai intoarce, dar se lasa pana cand nu mai vedem lichid in  interior (grija ca se arde hartia daca focul e tare)

Se desface (atentie la abur) se taie felii si se serveste pe pat de salata cu vinegreta. 
Succes!

(e mult mai simplu decat pare)

 

Pfff...complicat pentru mine dar merci pentru explicații. Poate îmi iau inima în dinți vreodată și mă apuc.

La 12.03.2021 la 14:59, littlekriminal a spus:

Dacă e cu din astea, luați și de la mine!

IMG_20210311_183044.jpg

IMG_20210311_183057.jpg

In a doua poza am apăsat pe ca să-l aduc într-o formă mai ok și a curs galbenusul din oul poșat. 

vai ce bine arată...😋

Ce alte mâncăruri ai mai pregătit în ultima vreme?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, littlekriminal a spus:

Hahaha, a venit consoarta de la munca si s-a asezat direct la masa (dupa ce s-a spalat pe maini). Nu cred ca si-a dat seama ca o avea agatata de ureche, iar eu ma chinuiam sa fac o poza decenta (cat de cat). Eram pe fuga, ca trebuia sa mancam repede si s-o tulim.

 

Venisem de pe topicul cu vaccinul...dap, devine treptat obisnuinta masca asta. Ni se intampla sa stam cu ea pe bot la nava minute bune dupa ce nu mai e nevoie (Pilotul deja debarcat sau autoritati care au parasit deja nava, deci nu ar mai trebui purtata). De obicei o tinem pana isi da unul seama de cat de fraieri suntem, inca nu am dat-o jos 🤔

Revenind la burger, arata senzational...mi s-a facut o poooftaaa!

Editat de WotRU2Me
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, Flower-Power a spus:

Pfff...complicat pentru mine dar merci pentru explicații. Poate îmi iau inima în dinți vreodată și mă apuc.

Cum am spus, doar pare complicat, asa e in cuvinte. 
Dar daca-ti pregatesti toate ingredientele si ai salata facuta, omleta merge repede. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dupa 7 ani cu acest cuptor a venit vremea sa folosesc toate accesorile lui :) E mult prea mult de munca si se face prea multa mizerie, mai bine puiu rotisat de la kaufland :) dar cand nu cumperi puiu si il primesti parca ii sta bine la rotit :)

iar despre omlete, imi place foarte mult metoda aceasta :) 1:48
 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 20 minute, cooldeep a spus:

dupa 7 ani cu acest cuptor a venit vremea sa folosesc toate accesorile lui :) E mult prea mult de munca si se face prea multa mizerie, mai bine puiu rotisat de la kaufland :) dar cand nu cumperi puiu si il primesti parca ii sta bine la rotit :)

iar despre omlete, imi place foarte mult metoda aceasta :) 1:48
 

 

Arata bine puiul.
Cat despre omleta, treaba functioneaza daca faci omleta simpla, dintr-un ou sau poate si doua. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, FlipperCo said:

Arata bine puiul.
Cat despre omleta, treaba functioneaza daca faci omleta simpla, dintr-un ou sau poate si doua. 

3 si da in tigaia aia de la tefal, depinde cat e de groasa tigaia si ce inertie termica are, dar nu e bai ca se poate regla din opritul focului mai tarizu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 ore, Starcream a spus:

Eu am făcut bezele.

Moama ce îmi place zahărul 😃La fel și pereților din bucătărie F28DF850-2C6D-40ED-9C8E-A3D3DEF925CA.thumb.jpeg.fd2c92b912d8110f39b13b119ec8a07c.jpeg6F979A6D-D0F2-49FB-91D8-1D3C05D7C338.thumb.jpeg.472573fe43113db74ded072344c02ae4.jpeg

 

Cică avea nevoie de zahăr pudra, iar eu aveam doar zahăr brut in casă.

L-am băgat in chopperul delimano și s-a făcut pudra in vreo 20 min 😀

Te-a salvat berea....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 minute, WotRU2Me a spus:

Sigur nu foame? :)

Și foame dar poftă mai mult...

Acum 14 minute, Christian 1 a spus:

Daca i-ai servit pe toti,e tare... :)

Cantitatea aia o serves in doo ture. 

am mâncat 1..de restul s-au ocupat alții.😀am avut și musafiri, i-am servit cu ceva select ușor.😂

Acum 3 minute, calin.moto a spus:

Chestia cu sibienii...nus" ce sa zic!!!!!

mda...si eu cred ca e ușor supraevaluate treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 13.03.2021 la 14:46, WotRU2Me a spus:

Mi s-a facut o poooftaaa!

Da, și eu sunt la fel. Cred ca fac burgeri în ultimul timp cam 2-3 zile pe săptămână, ca se fac și repede și sunt și buni. 

Vizavi de masca, înainte nu-i înțelegeam pe aia care purtau masca singuri în mașină, dar acum uit s-o mai sau jos, mai ales dacă merg cu mașina la mai multe magazine. 

La 13.03.2021 la 13:31, Flower-Power a spus:

Ce alte mâncăruri ai mai pregătit în ultima vreme?

Tocmai ce mi-am transferat pozele pe laptop (aveam telefonul plin). 

Cred ca am strâns ceva rețete. 

Am făcut acum ceva timp una dintre preferatele mele, Tartiflette. În mod normal se pune o brânză speciala (Reblochon), dar poți sa înlocuiești și cu altceva (trebuie ceva cremos, gen camambert). Eu am pus ambele tipuri de brânză. E bomba calorica, dar gustul ala...sa moara gibi! Plus ca dacă mai ai și un vin pe măsură, pici în comă profunda.

 

IMG_20200315_200431.jpg

IMG_20200205_220937.jpg

Acum 16 ore, Flower-Power a spus:

Ce am gatit azi..😂 aveam poftă

20210314_154718.jpg

Sunt de la sibieni..

No, le-o sarit mustaru'? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 ore, Flower-Power a spus:

Și foame dar poftă mai mult...

am mâncat 1..de restul s-au ocupat alții.😀am avut și musafiri, i-am servit cu ceva select ușor.😂

mda...si eu cred ca e ușor supraevaluate treaba.


Doar informativ! Cat despre sibieni, nu mai e de mult ce-a fost...

 

529D2D81-6155-4DA1-B105-DB647D9EDC8E.jpeg


Si daca vreti sa incercati o mancare interesanta, cautati reteta de “Jambalaya”. 
Aduce cu Paella oarecum, dar e clar altceva. Se face usor si e f buna. 
Am o poza, dar nu arata bine fiinca am folosit orez negru (am vrut sa scap de el)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 ore, littlekriminal a spus:

Da, și eu sunt la fel. Cred ca fac burgeri în ultimul timp cam 2-3 zile pe săptămână, ca se fac și repede și sunt și buni. 

Vizavi de masca, înainte nu-i înțelegeam pe aia care purtau masca singuri în mașină, dar acum uit s-o mai sau jos, mai ales dacă merg cu mașina la mai multe magazine. 

Tocmai ce mi-am transferat pozele pe laptop (aveam telefonul plin). 

Cred ca am strâns ceva rețete. 

Am făcut acum ceva timp una dintre preferatele mele, Tartiflette. În mod normal se pune o brânză speciala (Reblochon), dar poți sa înlocuiești și cu altceva (trebuie ceva cremos, gen camambert). Eu am pus ambele tipuri de brânză. E bomba calorica, dar gustul ala...sa moara gibi! Plus ca dacă mai ai și un vin pe măsură, pici în comă profunda.

 

IMG_20200315_200431.jpg

IMG_20200205_220937.jpg

No, le-o sarit mustaru'? 

Tartiflette suna interesant.

Am luat cu muștar, nu am mai mâncat prostitoare de ceva timp și am simțit nevoia. 😀

La 13.03.2021 la 20:24, cooldeep a spus:

dupa 7 ani cu acest cuptor a venit vremea sa folosesc toate accesorile lui :) E mult prea mult de munca si se face prea multa mizerie, mai bine puiu rotisat de la kaufland :) dar cand nu cumperi puiu si il primesti parca ii sta bine la rotit :)

iar despre omlete, imi place foarte mult metoda aceasta :) 1:48
 

 

arată bine puiul, voiam să îți zic deși mie nu îmi place neapărat puiul. După o asemenea sesiune cred că te apuci de spălat cuptorul..

La 14.03.2021 la 20:17, john17 a spus:

Uitându-mă la forma lor înclin să te cred :crack:

simpaticule..

Acum 9 ore, FlipperCo a spus:


Doar informativ! Cat despre sibieni, nu mai e de mult ce-a fost...

 

529D2D81-6155-4DA1-B105-DB647D9EDC8E.jpeg


Si daca vreti sa incercati o mancare interesanta, cautati reteta de “Jambalaya”. 
Aduce cu Paella oarecum, dar e clar altceva. Se face usor si e f buna. 
Am o poza, dar nu arata bine fiinca am folosit orez negru (am vrut sa scap de el)

nu mănânc atât de des..mă apucă o dată la un an.

Ai uitat să pui poza cu ce ai făcut.🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Flower-Power a spus:

Tartiflette suna interesant.

Am luat cu muștar, nu am mai mâncat prostitoare de ceva timp și am simțit nevoia. 😀

arată bine puiul, voiam să îți zic deși mie nu îmi place neapărat puiul. După o asemenea sesiune cred că te apuci de spălat cuptorul..

simpaticule..

nu mănânc atât de des..mă apucă o dată la un an.

Ai uitat să pui poza cu ce ai făcut.🙂

N-am uitat, de aceea am mentionat ca  nu arata apetisant, ca sa justifice lipsa pozei. Jambalaya se face cu orez alb cu bob lung. Din cauza celui negru folosit de mine, nu se mai intelegea nimic in poza. Dar a fost foarte buna, merita sa cautati reteta.

Editat de FlipperCo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 14.03.2021 la 17:30, Flower-Power a spus:

Ce am gatit azi..😂 aveam poftă

20210314_154718.jpg

Sunt de la sibieni..

Fac sibienii cremvurşti? nu ştiam,dar am văzut că vînd babic de Buzău,pardon de Sibiu.Cu o şepcuţă pe cap şi cu un accent stricat sunt negustori cinstiţi sibieni.Nu-s ce vor să pară.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...