Doctor X Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Ușurel, de seară: haloumi stropit cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, salată cu roși, castraveți și ceapă verde dreasă cu sos de rodii și sumac, pâine friptă cu ulei de măsline și frecată o țâră cu usturoi: . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Nice, bravo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Acum 2 ore, smar2 a spus: Opulență la maxim. Asa pare, dar suntem 27 la bord. Acasa nu prea as face. Am facut o data ied si, desi eram destui mancai, a ramas ceva. M-am lecuit si mi-a parut rau, mai ales ca am fost de fata cand a macelarit cutitarul iedul si m-a cam traumatizat procesul (iedul plange ca un copil). Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ. Indiferent de ce altceva se mai arunca pe jar, suckling pig nu trebuie sa lipseasca. Ce nu se papa in sera petrecerii se devoreaza a doua zi pana la ultimul oscior Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 1 oră în urmă, WotRU2Me a spus: Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ. Tigrisorul ala a fost facut la bord? Aveti dotari serioase pe nava in cazul asta... Pai si cum ramane cu "No smoking. Safety First."? Sau aia e valabila doar la petroliere? :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Avem, avem...daca nu avem, se da postpone la job-uri si se pune sudorul la treaba ca sa avem. E no smoking on deck si in spatiile comune, e si safety 1st...asta inseamna ca putem face BBQ pe castel cata vreme am identificat pericolele si am luat masuri de combatere pentru a reduce riscurile la un nivel acceptabil. Adica organizam in bordul de sub vant, departe de marfuri periculoase, e mereu cineva prezent, extinctoare si furtun de apa dulce la indemana, dupa ce se termina se stinge jarul, chestii d-astea care se aplica si cand se lucreaza cu flacara deschisa sau cu unelte care produc scantei pe punte. La tancuri petroliere cred ca nu se poate totusi. Da' ce sa caut eu acolo, ca nu vreau sa ma mut in curtea spitalului dupa o cariera pe tancuri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Acum 9 ore, WotRU2Me a spus: .... suckling pig ..... bine bine, dar cine-l pescuieste?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Acum 5 ore, WotRU2Me a spus: furtun de apa dulce la indemana Apa sărată nu e bună la stins focuri? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristache Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 1 oră în urmă, ENEOS a spus: Apa sărată nu e bună la stins focuri? Rugineste gratarul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Acum 7 ore, apriliacluj a spus: bine bine, dar cine-l pescuieste?? Comandam, vine cu alimentele. Comandam si carbuni, sunt premeditate actiunile Acum 5 ore, ENEOS a spus: Apa sărată nu e bună la stins focuri? E foarte buna, dar trebuie sa conectezi manica la hidrant, sa o desfasori pe punte ca sa fie gata de folosire. Apoi trebuie sa pornesti pompa de incendiu ca sa iti vina apa si uneori ai putin de asteptat ca sa ajunga la hidrant. Dupa ce ajunge iese cu peste 5 bar in cantitati mari, nu se preteaza daca nu ai de stins un incendiu important. Apa dulce e la indemana cu minim efort si timp de asteptare (ai presiune de cum deschizi robinetul, ca acasa)...masura e suficienta proportional cu anvergura riscului. Punem si extinctoare la indemana. Cred ca e suficient sa stingi un gratar rebel sau vreun carbune care, printr-un miracol, a iesit din cuva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iulie 14, 2023 Share Postat Iulie 14, 2023 nu-mi venea sa cred ca gasesc in magazin!! ultima data am mancat la Bica Haiducu in Maramu... PS. daca sunteti prin zona, si ati facut pass-ul Gutai, neaparat sa opriti la Bica Haiducu !! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 15, 2023 Share Postat Iulie 15, 2023 (editat) Nici haiducii nu mai sunt ce-au fost, pe vremuri erau bărbați vajnici și acum au 3.14zdulici! Editat Iulie 15, 2023 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Iulie 15, 2023 Share Postat Iulie 15, 2023 Hai sa nu amestecam lucrurile. Pe fond ai dreptate, dar aia cu 3,14 n-au nicio treaba cu ideea de haiduc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iulie 31, 2023 Share Postat Iulie 31, 2023 Piept de rata cu ciuperci. Cea mai mare temere a mea, ca va veni vremea cand imi va fi greu sa-mi exprim satisfactia cu vocabularul disponibil, s-a adeverit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Iulie 31, 2023 Share Postat Iulie 31, 2023 Acum 20 minute, WotRU2Me a spus: Piept de rata cu ciuperci. Cea mai mare temere a mea, ca va veni vremea cand imi va fi greu sa-mi exprim satisfactia cu vocabularul disponibil, s-a adeverit Arata super, sigur e si f bun, bravo! Practic ai salvat topic-ul Nu ne dai si noua reteta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iulie 31, 2023 Share Postat Iulie 31, 2023 Nu cine stie ce fonfleu. Am tratat pieptul ca pe un steak oarecare si am caramelizat pielea pana a devenit crocanta, am intors apoi si pe partea cealalta vreo doua trei minute, dupa care l-am stropit cu unt aromat cu usturoi rozmarin si cimbru proaspat si l-am lasat la odihnit. In grasimea rezultata am aruncat ciupercile taiate in sase, si am condimentat dupa gust, iar cand s-a evaporat apa am pus o ceapa tocata fin, coaja de lamaie, cimbru oregano, rozmarin etc. Dupa ce s-a calit ceapa am pus usturoi (cuvant urat) urmat imediat de suc de lamaie si vin rosu. Dupa ce s-a redus vinul, in lipsa de stock, am decis sa pun smantana, am Mai asteptat un clocot, am stins, am topit niste unt in sos si cam atat. N-am avut patrunjel Cam in graba ca voiam sa ies cu mobra, dar a iesit super. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Iulie 31, 2023 Share Postat Iulie 31, 2023 Da, cumva clasic, cu mici note personale. Important ca a iesit f bun dupa cum ai spus. Bravo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat August 12, 2023 Share Postat August 12, 2023 Ca tot e vara, sa profitam de ce ofera anotimpul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat August 13, 2023 Share Postat August 13, 2023 Da da, frumoase culori! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat August 13, 2023 Share Postat August 13, 2023 Vită, gălbiori si mămăligă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat August 22, 2023 Share Postat August 22, 2023 Ceaune, ciuperci sotate...ehee Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Septembrie 1, 2023 Share Postat Septembrie 1, 2023 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Septembrie 1, 2023 Share Postat Septembrie 1, 2023 Acum 6 ore, WotRU2Me a spus: O da! Nice! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Septembrie 1, 2023 Share Postat Septembrie 1, 2023 Alea-s oase? N-am mai vazut asa ceva... In ce consta umplutura? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Septembrie 2, 2023 Share Postat Septembrie 2, 2023 Oase de vita cu maduva in ele. La cuptor si pus putin unt frecat cu usturoi, condimente si verdeata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat Septembrie 2, 2023 Share Postat Septembrie 2, 2023 1 oră în urmă, WotRU2Me a spus: frecat cu usturoi Da, da... Frecate... Pfiuuu, ce "demență" trebuie sa fie acolo. M-am gândit eu sa propun Admin sa te interzică pe forum . Si nu numai pentru astea, pentru toate postările. PS: Arată foarte bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.