Flower-Power Posted December 24, 2022 Share Posted December 24, 2022 Acum 9 ore, ninel60 a spus: Așa arată o oală cu sarmale? E a treia încercare...la mine... Acum 8 ore, FlipperCo a spus: Foc mic, tabla si la urma la cuptor. Sper ca au si ceva afumatura printre ele (prajita un pic inainte). Aoleu...am uitat...sa pun afumatura..fuck... Tabla de unde mai băieți? Acum 9 ore, WotRU2Me a spus: Trebuie o tabla sub oala, foc mic si nu se mai ard. S-a mai facut cate ceva Auzi, începi sa îmi faci pofta..voi chiar va pricepeți.. 🫠 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted December 24, 2022 Share Posted December 24, 2022 Uite ce am gasit: https://caietederetete.ro/caiete/ Milioane de retete, si functia de cautare chiar functioneaza. :)) Acum, cat de bune or fi n-am idee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted December 24, 2022 Share Posted December 24, 2022 Acum 4 ore, marauder a spus: Pt marinelul bucatar...vazut poze cu carnataraie proaspata...asa-i ca materia prima a fost porcul viu, fugarit pe nava, decedat la bordul navei cu cutitoiul de juma de metru, parlit cu arzatorul cu motorina sau la butelie? Si normal, toti in jurul lui, mancat din urechi si gustand doar trascaul . Ca na, traditiile trebuie respectate De pe coverta verde l-am luat, facea treburi porcesti printre vinciuri si se scarpina de lantul de ancora. Traia intr-un container frigorific pe care invatase sa-l conecteze singur Acum 5 ore, De 3 Lei CuiE a spus: Daca tor suntem cu preparatele de sarbatori si nu știe românești, nu va face un "ulo ng baboy"? Atunci sa vezi "concurență". Un cap l-am luat noi pentru racitura si guanciale. Cred ca mai e unul, dar sunt mai chititi pe suckling pig, probabil il facem la protap de revelion (ii lasam pe ei, ca se pricep mai bine). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De 3 Lei CuiE Posted December 24, 2022 Share Posted December 24, 2022 Acum 28 minute, WotRU2Me a spus: ii lasam pe ei, ca se pricep mai bine). La asa ceva, cu siguranță. Am înțeles ca este un fel de mancare la ei, pentru ocazii speciale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted December 24, 2022 Share Posted December 24, 2022 Da, ne bat la rumenit purcelul. Il indeasa ei cu diverse, il ung si-l fac in cateva ore. Mie nu prea-mi place, pielea aia crocanta e gustoasa, dar carnea sub grasime parca ramane fiarta, incerc mereu sa iau o bucatica mai uscata. Ei sunt mari amatori. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted December 26, 2022 Share Posted December 26, 2022 Au trecut deja vreo 3 zile de inactivitate pe topicul asta, asa ca o sa continui serialul din bucatarie cu ceva facut acum vreo 10 zile, dar nepostat la momentul respectiv, ca sa nu monopolizez topicul Asadar: Episodul 3: Ficatei de pui cu ceapa si morcovi (si garnitura de piure de cartofi) Acum vreo 15 ani mai mergeam din cand in cand la restaurantul LaMama (din Orhideea) la masa, si una din mancarurile care imi placeau de acolo erau ficateii la tigaie. Acum cativa ani mi-am adus aminte de ei si am incercat sa reconstitui reteta lor din amintirile din tinerete. Dupa vreo 2 tentative am ajuns la reteta pe care o fac si acum. Am folosit 300g ficatei de pui, 2 cepe, 2 morcovi, cativa catei de usturoi, 100g vin rosu sec. Ficateii i-am lasat in apa rece vreo ora-doua, schimband de vreo 2 ori apa, ca sa se scurga sangele si bila sau ce mai e pe-acolo. Am taiat ceapa ca in poza (pestisori ii zice?), dupa ce am curatat morcovii i-am facut "taietei" cu "chestia" de curatat legume, si am curatat cativa catei de usturoi. Am pus putin ulei (vreo lingura cred) in wok, cand s-a incins am pus ceapa, apoi dupa vreo 2 minute si morcovii. Dupa vreo 5 minute am adaugat si ficateii, amestecand din cand in cand. Cand aproape s-a dus toata apa pe care si-au lasat-o ficateii am adaugat cateii de usturoi taiati feliute subtiri. Dupa cateva minute am adaugat si vinul si am continuat sa amestec din cand in cand pana s-a dus excesul de lichid. La final am adaugat sare si foarte putin piper si gata masa. A iesit suficient pentru 2 persoane, dar am facut un efort si am mancat singur ficateii. Noroc ca nu facusem prea mult piure, asa ca am izbandit in lupta cu mancarea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted December 26, 2022 Share Posted December 26, 2022 Si eu fac miscarea cu lasatul in apa (pun si sare) dupa care-i scurg bine si-i tamponez. Parca se gatesc mai usor si raman mai fragezi. Dupa ce iau tigaia de pe foc nu ma pot abtine de la a topi putin unt, amestecand cubuletul in sos. Nu exista ficatei fara piure (si-n asta pun unt ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted December 26, 2022 Share Posted December 26, 2022 O sa incerc si eu faza cu untul. Iar la piure, nici nu concep fara unt (si evident lapte, ulterior) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nguyen Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Acum 20 ore, smar2 a spus: Ficateii i-am lasat in apa rece vreo ora-doua, schimband de vreo 2 ori apa, Acum 19 ore, WotRU2Me a spus: Si eu fac miscarea cu lasatul in apa (pun si sare) Nevasta-mea ii lasa in lapte sa se fragezeasca si-i face inabusiti, sunt mult mai buni fata de cei prajiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Acum 36 minute, Nguyen a spus: Nevasta-mea ii lasa in lapte sa se fragezeasca si-i face inabusiti, sunt mult mai buni Am incercat si eu acum vreo 2 ani varianta cu laptele, dar n-am sesizat vreo diferenta la resultatul final. Poate sunt eu mai insensibil la variatia de gust... asa ca am revenit la apa. Care e procedura sau șpilul la cei inabusiti? Eu am cautat acum pe net 2-3 retete, si pareau ca se fac cam la fel cu ce am facut eu... Sau se pune vinul de la inceput si intai fierb in vin pana se mai duce din el? Daca imi dai cateva hint-uri, promit ca data viitoare incerc asa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nguyen Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Acum 2 minute, smar2 a spus: Care e procedura sau șpilul la cei inabusiti? O sa intreb, nu stau langa nevasta-mea cand gateste, prefer alte activitati. Acum 3 ore, smar2 a spus: Am incercat si eu acum vreo 2 ani varianta cu laptele Zice asa: 1. ficateii se lasa o ora in lapte, se scot din lapte si se scurg de lapte pe un servetel sau pe o paleta mare cu gauri 2. se pun intr-o cratita cu capac la foc mic si se vor face in zeama pe care o lasa ei, se amesteca/intorc din cand in cand 3. de regula sunt gata cand dispare zeama lasata de ei de pe fund, la sfarsit se adauga unt si se mesteca astfel incat untul sa ajunga pe toti ficateii 4. se adauga sare dupa gust doar la sfarsit cand sunt gata Cam asta am retinut, oricum in mod clar sunt mai buni fata de cei prajiti si se pastreaza moi si a doua zi. Reusita probabil ca depinde si de experienta fiecaruia in ale gatitului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Mersi de reteta, @Nguyen Deci diferenta principala e capacul, care probabil ii face sa stea ceva mai mult sa "fiarba" in zeama si aburul proprii, plus untul de la final. Nici mie nu imi plac mancarurile care baltesc de ulei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nguyen Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Acum 55 minute, smar2 a spus: plus untul de la final. Trebuie sa stea pe foc si in unt 1-2 minute. Da, posibil capacul sa fie diferenta... incearca si vezi, daca stii sa gatesti ar trebui sa te descurci si sa "simti" reteta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 9 Share Posted January 9 "Arde, uite cum arde..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted January 9 Share Posted January 9 Acum 52 minute, Flower-Power a spus: "Arde, uite cum arde..." Pastele fierte si in sos, asa da! (merita arsura daca au iesit gustoase). Ce mai este acolo in afara de paste si rosii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 9 Share Posted January 9 Permiteti-mi sa va zic: ceapa călită cu carne de porc mărunt, mărunt, ardei capia vreo doua bucăți, sos de roșii, ciuperci , Paște proaspete...și un deget pârjolit de la flacăra...a fost gustos cica, eu nu am mancat, q trebuit sa ma abțin ca deh, vine vara, am ales motor de 184 kg trebuie sa plece de pe loc...fără sa fie împins sau la vale... Si parmezan...am uitat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted January 9 Share Posted January 9 Acum 2 minute, Flower-Power a spus: Permiteti-mi sa va zic: ceapa călită cu carne de porc mărunt, mărunt, ardei capia vreo doua bucăți, sos de roșii, ciuperci , Paște proaspete...și un deget pârjolit de la flacăra...a fost gustos cica, eu nu am mancat, q trebuit sa ma abțin ca deh, vine vara, am ales motor de 184 kg trebuie sa plece de pe loc...fără sa fie împins sau la vale... Si parmezan...am uitat Nu-i rau deloc, bravo! Recomand carnea amestec porc-vita, inseamna mai putina grasime (sa poti sa manaci un pic dar nici motorul sa nu sufere)🫢 Chiar, cand vine? (nu dezvolt aici) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_cristi Posted January 9 Share Posted January 9 Acum 23 minute, Flower-Power a spus: Permiteti-mi sa va zic: ceapa călită cu carne de porc mărunt, mărunt Permiteți-mi să vă întreb: unde se mai găsește un porc mărunt în zilele noastre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 9 Share Posted January 9 Chiar acum, s_cristi a spus: Permiteți-mi să vă întreb: unde se mai găsește un porc mărunt în zilele noastre? Fac economie de cuvinte ca am gura plina de paste și porc tăiat mărunt...cică exista specii de porc mărunți...eu nu am folosit d-ala, evident...apreciez șarmul și carisma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_cristi Posted January 9 Share Posted January 9 Și eu apreciez că îmi permiteți să mă bag în seamă. Oricum îmi arde de glume, ca în rest nu prea îmi arde nimic pe aragaz. Totuși, mi se pare intrigant ca un deget pârjolit la flacără să fie gustos. În fine, fiecare cu gusturile lui. Parmezan ați uitat sa puneți sau ați uitat să menționați că ați pus? P. S. Sunt un mare porc, v-am spus că cei mărunți sunt greu de găsit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan pedala Posted January 10 Share Posted January 10 Acum 9 ore, Flower-Power a spus: ... Si parmezan...am uitat Acum 8 ore, s_cristi a spus: ... Parmezan ați uitat sa puneți sau ați uitat să menționați că ați pus? ... Mno...cam multi care uita sau citesc pe sarite! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 10 Share Posted January 10 Acum 10 ore, Flower-Power a spus: ...... vine vara, am ales motor de 184 kg .... pai chiar de aia tre sa mananci mult, sa poti tine motorul!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 10 Share Posted January 10 Sv650 era mai greu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 10 Share Posted January 10 atunci sigur nu o sa ai probleme, te descurci! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 10 Share Posted January 10 Acum 10 ore, s_cristi a spus: Și eu apreciez că îmi permiteți să mă bag în seamă. Oricum îmi arde de glume, ca în rest nu prea îmi arde nimic pe aragaz. Totuși, mi se pare intrigant ca un deget pârjolit la flacără să fie gustos. În fine, fiecare cu gusturile lui. Parmezan ați uitat sa puneți sau ați uitat să menționați că ați pus? P. S. Sunt un mare porc, v-am spus că cei mărunți sunt greu de găsit. Am uitat de ingredientul secret...usturoi zdrobit pus cu multa dragoste... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.