Jump to content

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec
 Share

Recommended Posts

Acum 9 ore, ninel60 a spus:

Așa arată o oală cu sarmale?

E a treia încercare...la mine...

😂

Acum 8 ore, FlipperCo a spus:

Foc mic, tabla si la urma la cuptor. Sper ca au si ceva afumatura printre ele (prajita un pic inainte). 

Aoleu...am uitat...sa pun afumatura..fuck...

Tabla de unde mai băieți? 

Acum 9 ore, WotRU2Me a spus:

Trebuie o tabla sub oala, foc mic si nu se mai ard. 

S-a mai facut cate ceva

IMG_20221223_175436.thumb.jpg.ec91e88565a37b6ca09070bb222cd616.jpg

 

IMG_20221223_152802.thumb.jpg.c1447769c71ecac5480015169708a413.jpg 

 

IMG_20221223_175528.thumb.jpg.433f2c224ca0e538f0bf30f59da4825c.jpg

 

IMG_20221223_175354.thumb.jpg.3648527aaa98c40bb838d5d3e95f5a5d.jpg

 

IMG_20221223_151909.thumb.jpg.c2efb122aa250849b65d6d1e7aaadd17.jpg

 

IMG_20221223_160122.thumb.jpg.e98c7da2418eb8edc8e0b4e51b6a57d5.jpg

 

IMG_20221223_180933.thumb.jpg.e60265e73bc5cefef00c51170263348f.jpg

 

IMG_20221223_175023.thumb.jpg.690e45255ea812b29c7df8c28a5be7c9.jpg

Auzi, începi sa îmi faci pofta..voi chiar va pricepeți.. 🫠

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acum 4 ore, marauder a spus:

Pt marinelul bucatar...vazut poze cu carnataraie proaspata...asa-i ca materia prima a fost porcul viu, fugarit pe nava, decedat la bordul navei cu cutitoiul de juma de metru, parlit cu arzatorul cu motorina sau la butelie? Si normal, toti in jurul lui, mancat din urechi si gustand doar trascaul :) . Ca na, traditiile trebuie respectate

De pe coverta verde l-am luat, facea treburi porcesti printre vinciuri si se scarpina de lantul de ancora. Traia intr-un container frigorific pe care invatase sa-l conecteze singur 😁

Acum 5 ore, De 3 Lei CuiE a spus:

Daca tor suntem cu preparatele de sarbatori si nu știe românești, nu va face un "ulo ng baboy"? 

Atunci sa vezi "concurență".

 

 Un cap l-am luat noi pentru racitura si guanciale. Cred ca mai e unul, dar sunt mai chititi pe suckling pig, probabil il facem la protap de revelion (ii lasam pe ei, ca se pricep mai bine).

Link to comment
Share on other sites

Au trecut deja vreo 3 zile de inactivitate pe topicul asta, asa ca o sa continui serialul din bucatarie cu ceva facut acum vreo 10 zile, dar nepostat la momentul respectiv, ca sa nu monopolizez topicul :) Asadar:

 

Episodul 3:

Ficatei de pui cu ceapa si morcovi (si garnitura de piure de cartofi)

 

IMG_20221217_005843943.thumb.jpg.39cb7dbebc4390013f487171ad4355a1.jpg

 

Acum vreo 15 ani mai mergeam din cand in cand la restaurantul LaMama (din Orhideea) la masa, si una din mancarurile care imi placeau de acolo erau ficateii la tigaie. Acum cativa ani mi-am adus aminte de ei si am incercat sa reconstitui reteta lor din amintirile din tinerete. Dupa vreo 2 tentative am ajuns la reteta pe care o fac si acum.

Am folosit 300g ficatei de pui, 2 cepe, 2 morcovi, cativa catei de usturoi, 100g vin rosu sec.

Ficateii i-am lasat in apa rece vreo ora-doua, schimband de vreo 2 ori apa, ca sa se scurga sangele si bila sau ce mai e pe-acolo. Am taiat ceapa ca in poza (pestisori ii zice?), dupa ce am curatat morcovii i-am facut "taietei" cu "chestia" de curatat legume, si am curatat cativa catei de usturoi.

 

Am pus putin ulei (vreo lingura cred) in wok, cand s-a incins am pus ceapa, apoi dupa vreo 2 minute si morcovii. Dupa vreo 5 minute am adaugat si ficateii, amestecand din cand in cand. Cand aproape s-a dus toata apa pe care si-au lasat-o ficateii am adaugat cateii de usturoi taiati feliute subtiri. Dupa cateva minute am adaugat si vinul si am continuat sa amestec din cand in cand pana s-a dus excesul de lichid. La final am adaugat sare si foarte putin piper si gata masa.

 

IMG_20221217_000938313.thumb.jpg.5d2ec6e26478783c82014f48d98316ea.jpg IMG_20221217_001548774_HDR.thumb.jpg.50cca3de9a9d76d1f8d17e4e9698c9d8.jpg IMG_20221217_003319529_HDR.thumb.jpg.e94821dc07da0057117accf775b8eb50.jpg IMG_20221217_005530004_HDR.thumb.jpg.6331fa767086679e8c421c7dea128dc2.jpg

 

A iesit suficient pentru 2 persoane, dar am facut un efort si am mancat singur ficateii. Noroc ca nu facusem prea mult piure, asa ca am izbandit in lupta cu mancarea.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Si eu fac miscarea cu lasatul in apa (pun si sare) dupa care-i scurg bine si-i tamponez. Parca se gatesc mai usor si raman mai fragezi. Dupa ce iau tigaia de pe foc nu ma pot abtine de la a topi putin unt, amestecand cubuletul in sos. 

Nu exista ficatei fara piure 🍻 (si-n asta pun unt 😁).

Link to comment
Share on other sites

Acum 20 ore, smar2 a spus:

Ficateii i-am lasat in apa rece vreo ora-doua, schimband de vreo 2 ori apa,

 

Acum 19 ore, WotRU2Me a spus:

Si eu fac miscarea cu lasatul in apa (pun si sare)

 

Nevasta-mea ii lasa in lapte sa se fragezeasca si-i face inabusiti, sunt mult mai buni fata de cei prajiti. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 36 minute, Nguyen a spus:

Nevasta-mea ii lasa in lapte sa se fragezeasca si-i face inabusiti, sunt mult mai buni

 

Am incercat si eu acum vreo 2 ani varianta cu laptele, dar n-am sesizat vreo diferenta la resultatul final. Poate sunt eu mai insensibil la variatia de gust... asa ca am revenit la apa.

 

Care e procedura sau șpilul la cei inabusiti? Eu am cautat acum pe net 2-3 retete, si pareau ca se fac cam la fel cu ce am facut eu... Sau se pune vinul de la inceput si intai fierb in vin pana se mai duce din el? Daca imi dai cateva hint-uri, promit ca data viitoare incerc asa.

 

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 minute, smar2 a spus:

Care e procedura sau șpilul la cei inabusiti?

 

O sa intreb, nu stau langa nevasta-mea cand gateste, prefer alte activitati.

Acum 3 ore, smar2 a spus:

Am incercat si eu acum vreo 2 ani varianta cu laptele

 

Zice asa:

 

1. ficateii se lasa o ora in lapte, se scot din lapte si se scurg de lapte pe un servetel sau pe o paleta mare cu gauri

2. se pun intr-o cratita cu capac la foc mic si se vor face in zeama pe care o lasa ei, se amesteca/intorc din cand in cand

3. de regula sunt gata cand dispare zeama lasata de ei de pe fund, la sfarsit se adauga unt si se mesteca astfel incat untul sa ajunga pe toti ficateii

4. se adauga sare dupa gust doar la sfarsit cand sunt gata

 

Cam asta am retinut, oricum in mod clar sunt mai buni fata de cei prajiti si se pastreaza moi si a doua zi. Reusita probabil ca depinde si de experienta fiecaruia in ale gatitului.

Link to comment
Share on other sites

Mersi de reteta, @Nguyen

Deci diferenta principala e capacul, care probabil ii face sa stea ceva mai mult sa "fiarba" in zeama si aburul proprii, plus untul de la final. Nici mie nu imi plac mancarurile care baltesc de ulei.

Link to comment
Share on other sites

Acum 55 minute, smar2 a spus:

plus untul de la final.

 

Trebuie sa stea pe foc si in unt 1-2 minute. Da, posibil capacul sa fie diferenta... incearca si vezi, daca stii sa gatesti ar trebui sa te descurci si sa "simti" reteta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Acum 52 minute, Flower-Power a spus:

"Arde, uite cum arde..."

20230109_201738.jpg

20230109_201736.jpg

20230109_202421.jpg

20230109_202433.jpg

20230109_201943.jpg

Pastele fierte si in sos, asa da! (merita arsura daca au iesit gustoase). 

Ce mai este acolo in afara de paste si rosii?

Link to comment
Share on other sites

Permiteti-mi sa va zic: ceapa călită cu carne de porc mărunt, mărunt, ardei capia vreo doua bucăți, sos de roșii,  ciuperci , Paște proaspete...și un deget pârjolit de la flacăra...a fost gustos cica, eu nu am mancat, q trebuit sa ma abțin ca deh, vine vara, am ales motor de 184 kg trebuie sa plece de pe loc...fără sa fie împins sau la vale...

Si parmezan...am uitat

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 minute, Flower-Power a spus:

Permiteti-mi sa va zic: ceapa călită cu carne de porc mărunt, mărunt, ardei capia vreo doua bucăți, sos de roșii,  ciuperci , Paște proaspete...și un deget pârjolit de la flacăra...a fost gustos cica, eu nu am mancat, q trebuit sa ma abțin ca deh, vine vara, am ales motor de 184 kg trebuie sa plece de pe loc...fără sa fie împins sau la vale...

Si parmezan...am uitat

Nu-i rau deloc, bravo! Recomand carnea amestec porc-vita, inseamna mai putina grasime (sa poti sa manaci un pic dar nici motorul sa nu sufere)🫢😃 

Chiar, cand vine?

(nu dezvolt aici)

Link to comment
Share on other sites

Acum 23 minute, Flower-Power a spus:

Permiteti-mi sa va zic: ceapa călită cu carne de porc mărunt, mărunt

Permiteți-mi să vă întreb: unde se mai găsește un porc mărunt în zilele noastre? 

Link to comment
Share on other sites

Chiar acum, s_cristi a spus:

Permiteți-mi să vă întreb: unde se mai găsește un porc mărunt în zilele noastre? 

Fac economie de cuvinte ca am gura plina de paste și porc tăiat mărunt...cică exista specii de porc mărunți...eu nu am folosit d-ala, evident...apreciez șarmul și carisma

Link to comment
Share on other sites

Și eu apreciez că îmi permiteți să mă bag în seamă. Oricum îmi arde de glume, ca în rest nu prea îmi arde nimic pe aragaz. 

Totuși, mi se pare intrigant ca un deget pârjolit la flacără să fie gustos. În fine, fiecare cu gusturile lui. 

Parmezan ați uitat sa puneți sau ați uitat să menționați că ați pus? 

 

P. S. Sunt un mare porc, v-am spus că cei mărunți sunt greu de găsit. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 9 ore, Flower-Power a spus:

...

Si parmezan...am uitat

 

Acum 8 ore, s_cristi a spus:

...

Parmezan ați uitat sa puneți sau ați uitat să menționați că ați pus? 

...

Mno...cam multi care uita sau citesc pe sarite!👍

Link to comment
Share on other sites

Acum 10 ore, Flower-Power a spus:

...... vine vara, am ales motor de 184 kg ....

 

pai chiar de aia tre sa mananci mult, sa poti tine motorul!!!!

Link to comment
Share on other sites

Acum 10 ore, s_cristi a spus:

Și eu apreciez că îmi permiteți să mă bag în seamă. Oricum îmi arde de glume, ca în rest nu prea îmi arde nimic pe aragaz. 

Totuși, mi se pare intrigant ca un deget pârjolit la flacără să fie gustos. În fine, fiecare cu gusturile lui. 

Parmezan ați uitat sa puneți sau ați uitat să menționați că ați pus? 

 

P. S. Sunt un mare porc, v-am spus că cei mărunți sunt greu de găsit. 

Am uitat de ingredientul secret...usturoi zdrobit pus cu multa dragoste...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Create New...