FlipperCo Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) Daca postarea ta e un raspuns la ce am scris eu, atunci cineva e in eroare. Eu am raspuns ca urmare a afirmatiilor tale, si anume “am adaugat treptat si vreo 150ml de vin rose demisec (de-ala ieftin de 3 euro din supermarket)” Nicio legatura aici cu vinul din poza, care este ~10€ sticla, sau poate l-ai primit si nu îi stiai pretul Oricum, e ok vinul! Edited February 12 by FlipperCo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagemusha Posted February 12 Share Posted February 12 4 hours ago, FlipperCo said: Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa. Greșit. Regula este că se folosește vin de calitate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted February 12 Share Posted February 12 Acum 1 oră, Kagemusha a spus: Greșit. Regula este că se folosește vin de calitate. Pai asta era ideea, vin de calitate peste tot Chiar acum, FlipperCo a spus: Pai asta era ideea, vin de calitate peste tot Colegul spunea daca ai fost atent, ca poti pune vin “de alimentara” de 3€, dar pe masa avea de 10€. Acum calitatea este discutabila, depinde se pricepere sau de buzunar (sau doar de propriile pretentii). Eu am vrut sa scot in evidenta in postarea anterioara, faptul ca daca bei vin de 10 € sa pui si la mancare la fel (de aici “cerul e limita”). Ca sa nu mai spun ca astfel nu schimbi aromele, ceea ce conteaza. Dar nu am inventat eu toate astea si nu sunt specialist, doar mi-a placut sa ma informez din surse credibile fiindca-mi plac lucrurile reusite. In schimb daca tu esti cunoscator (specialist, etc), fiindca doar ass te califici sa spui GRESIT, sunt dornic de ergumente si sunt deschis sa invaț scuze pentru cum a aparut postarea, ceva s-a intamplat si n-am putut edita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted February 12 Share Posted February 12 Acum 3 ore, FlipperCo a spus: Daca postarea ta e un raspuns la ce am scris eu, atunci cineva e in eroare. Era un raspuns la postarea ta, posibil sa fi inteles eu gresit sensul mesajului tau, caz in care imi cer scuze. Cat despre pret, chiar asta e pretul platit de mine pe 750ml din vinul mentionat, la Aldi (un fel de Lidl). Acum ca o fi fost promotie sau ce era, habar n-am, dar 3 Euro am dat pe el, mai exact 2.79. (click pentru pagina cu produsul) Ce am remarcat pe eticheta e ca e imbuteliat in Germania (nu la sursa in Italia), la Cochem pe valea Mosellei, in mijlocul unei regiuni viticole de top in Europa. Si dopul e insurubat, nu de pluta, probabil are "termen de valabilitate" mai scazut, sau oricum, nu e 100% echivalent cu unul imbuteliat in Italia, chiar daca lichidul din sticla e acelasi. Cum spuneam, nu ma pricep, deci e posibil sa spun prostii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted February 13 Share Posted February 13 Daca este bun de masa, e bun de gatit, nu se pune vin foarte scump, rar, vechi, minim 15Euro figuri etc. Se pune un vin decent, ceea ce a si facut. Eu l-as fi pus dupa ce se rumeneste orezul, inainte de a incorpora supa si as fi incorporat si un cubulet de unt la final, dar nu cred ca e gresit nici ca in reteta colegului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted February 13 Share Posted February 13 Acum 1 oră, WotRU2Me a spus: Eu l-as fi pus dupa ce se rumeneste orezul, inainte de a incorpora supa si as fi incorporat si un cubulet de unt la final Ai dreptate. Eu de vreo 4 ani tot fac rizotto-ul din memorie, si se pare ca s-a facut atingere intre doi neuroni in capul meu la un moment dat. Dupa ce am postat acum 2 zile m-am uitat pe net dupa retetele oficiale si se face cum zici tu: vinul inainte de supa, plus unt (sau ulei de masline). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagemusha Posted February 13 Share Posted February 13 22 hours ago, FlipperCo said: Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa. La asta, colegul @smar2 a răspuns, dacă ai fost atent, aici: 21 hours ago, smar2 said: Ca urmare sticla e aproape goala acum, desi in mancare nu am pus decat cei 150 ml amintiti. Iar aici: 14 hours ago, smar2 said: Cat despre pret, chiar asta e pretul platit de mine pe 750ml din vinul mentionat, la Aldi (un fel de Lidl). Acum ca o fi fost promotie sau ce era, habar n-am, dar 3 Euro am dat pe el, mai exact 2.79. (click pentru pagina cu produsul) oferă și detalii cu privire la preț. Concluzia: a pus în mâncare un vin cumpărat la preț mai mult decât accesibil, vin din care a și băut ulterior (Să-i fie de bine!). Pentru că un vin bun nu este obligatoriu să fie și scump, eu îl consider un vin decent, chiar dacă personal nu aș folosi vin rosé la fructe de mare, dar, dacă omului i-a plăcut, să-i fie de bine din nou! 15 hours ago, FlipperCo said: doar ass te califici sa spui GRESIT, sunt dornic de ergumente Ce-i drept, uneori sunt cam badass... Dar hai să exprim mai pe larg ceea ce am vrut să spun, și anume de ce cred că nu este neapărat necesar să folosești la gătit vinul pe care-l vei consuma la masă (care, în cazul meu, este de obicei de o calitate mai bună decât cel cu care s-a gătit). În primul rând, în ceea ce mă privește, pur și simplu cred că e păcat să folosesc acest vin la gătit când am alte soluții, de foarte bună calitate. Adică nu mi se pare normal să folosesc vinul ăsta: sau ăsta: , ci îl prefer pe ăsta: sau un alt vin bun, care este la îndemână chiar lângă bucătărie: , multe dintre sticlele de acolo fiind păstrate tocmai în acest scop. Pentru că fratele @smar2 a uzat de un vin italian, o să spun că și eu folosesc în mare măsură aceste vinuri la gătit și cred că sunt mai mult decât decente. Alt motiv pentru care nu gătesc cu vinul pe care-l voi consuma la masă este acela că, în 9 din 10 cazuri, atunci când mâncăm fructe de mare sau pește obișnuim să bem retsina, adică așa ceva: iar acest vin nu mi se pare prea potrivit pentru gătit (pentru cei care știu ce este, are un pronunțat gust de mucegai). Îmi place să-l beau, nu să-l simt în mâncare. Nu în ultimul rând, sunt feluri de mâncare la care folosesc vin alb iar la masă prefer să beau vin roșu. Nu sunt neapărat adeptul zicerii "carne albă cu vin alb și carne roșie cu vin roșu" și nici "peștele merge numai cu vin alb", când mănânc somon sau ton beau vin roșu. Numai bine! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted February 13 Share Posted February 13 ia mai posteaza ceva acolo la baruri si bauturi, ca aici la mancaruri cu colectia asta de vinuri dai in offtopic! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagemusha Posted February 13 Share Posted February 13 1 minute ago, apriliacluj said: ia mai posteaza ceva acolo la baruri si bauturi, ca aici la mancaruri cu colectia asta de vinuri dai in offtopic! Nu urmăresc topicul ăla, pe aici mă mai uit... Dar dacă îți faci drum pe aici îți pot organiza o degustare, altfel, când apar eu prin Cluj îți aduc niște poze cu beuturile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted February 13 Share Posted February 13 Acum 23 minute, Kagemusha a spus: Nu urmăresc topicul ăla, urmareste-l aici: referitor la oferta multumesc, vedem noi cum facem daca 'om apuca sa ne intalnim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marauder Posted February 16 Share Posted February 16 Facut azi merlucius cu mamaliguta si mujdei ....intrebarea mea este care e diferenta intre malaiul din care se faca mamaliga in 3 minute si ala normal?! Ca si pret, ala de mamaliga aproape instant este muuult mai scump decat cel normal...ala instant este de 2,3,4 ori mai scump decat cel normal. Hai ca la orezul prefiert , cartofii congelati preprajiti, astea mai inteleg ce si cum, dar la malai?!?! Ca doar nu fac mamaliga in fabrica, o usuca ,o rasnesc, si iese iarasi malai care malai e gatit deja :)) . Cumva coc malaiul cumva (abur poate, sau aer cals) apoi il usuca (daca e cazul) si e juma gatit?!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted February 16 Share Posted February 16 Malaiul despre care vorbesti este prefiert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marauder Posted February 17 Share Posted February 17 Bine bine, prefiert prefiert, dar cum e facut oare sa fie prefiert si sa apara totusi ca ala normal? Pe discovery la How is Made nu am prins episodul respectiv. La cartofii congelati preprajiti inteleg pt ca is pastreaza cumva forma/starea..la orez iarasi inteleg ca la fel se pastreaza cumva (pesemne nu ii fierb atata timp cat sa se umfle)...nu inteleg la malai pt ca asta daca il fierbi putintel deja se face pasta/terci...cum il faci iar sa fie "praf" ?! Oare il "fierb" fara apa/lichide, cu aer cald si ceva umiditate in aerul din incinta?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted March 3 Share Posted March 3 Spanac cu branza prajita, rosii cu sparanghel pe gratar, ciuperci cu ceapa si usturoi la tigaie (sotte), ou posat si snitel de curcan...cate putin din fiecare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted April 3 Share Posted April 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted April 10 Share Posted April 10 Pfff ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted April 10 Share Posted April 10 Aprob pozitiv. Sa iti fie de bine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted April 11 Share Posted April 11 Acum 8 ore, WotRU2Me a spus: Pfff ... ai de plm! misto!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted April 15 Share Posted April 15 Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur: Cozonac: Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea: Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare. Drob (eronat): Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi. Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted April 15 Share Posted April 15 Acum 21 minute, smar2 a spus: Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur: Cozonac: Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea: Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare. Drob (eronat): Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi. Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!! Bravo omule, data viitoare ne chemi la degustare! Pana la urma gustul e cel mai important Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninel60 Posted April 15 Share Posted April 15 Totul arată bine și sunt convins că sunt și foarte gustoase.Paște fericit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted April 17 Share Posted April 17 La 15.04.2023 la 15:25, smar2 a spus: Bravos! Eu am lasat pacostea de cozonac pe maini mai pricepute, m-am ocupat de drob. Nu am poze cu el taiat, dar si eu m-am zgarcit la oua (mai ceva ca tine). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted April 17 Share Posted April 17 Macar ai avut prapur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted April 17 Share Posted April 17 M-am targuit la macelarie pentru toate cele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobi Posted April 23 Share Posted April 23 Clasic : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.