Sari la conținut

Vopsire motocicleta negru mat!


Postări Recomandate

Salutare domnilor !

Vreau sa imi vopsesc motorul de la negru lucios la negru mat !

Am inteles ca ar fi bine sa o vopsesc in perioada asta sa stea un pic vopseaua pe ea, si am inteles ca negrul asta mat se zgarie repede si mi s-a sugerat un tank cover...

 

Apreciez orice sfat si sugestii pe aceasta tema: daca stiti cine ar vopsi bine, sau ce alte lucruri trebuie sa iau in considerare.

 

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vrei o parere sincera??? am eu un prieten care si-a vopsit motorul cu negru mat si a dat vreo 10milioane ceva in genul asta si dupa o saptamana era zgariata toata...daca dadeai doar cu unghia pe rezervor se facea imediat o zgarietura...nu adanca,dar era...plus ca daca o spala in curte cu buretele se facea pulbere...ca sa nu mai zic de faptul ca se vedea praful pe ea imediat.nu a fost la neprofesionisti sau d-astia de colt de strada, dar nu se merita...Dupa pararea mea daca tot vrei sa o vopsesti altfel, mai bine ii faci un negru perlat sau ceva cum vrei tu,dar nu negru mat.Asta e o vopsea buna pentru masini unde nu prea pui mana asa des pe tabla, nu pentru motociclete unde tot timpul te atingi de ea,pui un pasager pe spate, isi tine mainile pe rezervor,mai e o fata care are o bratara,un inel o ceva,ti-a stricat rezervorul,cu picioarele codita, casca pe oglinzi,carena de far si asa mai departe...eu zic sa te mai gandesti !!!! faci cum vrei...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si de ce sa iti bati joc de ea la cat e de frumoasa.... :10: asa cum e hornetul din poza, da s-ar merita, insa la noi sa o faci asa e destul de riscant la modul ca nu stii daca iti iese asa si daca o sa te tina asa...eu zic ca daca tot ti s-a nazarit pe ea...baga-i niste fulgi de metalizat ceva mai mari sau fulgi colorati in lac si asa te duce si mai putin la bani si are si un efect de WOW :eek:

http://www.paintwithpearl.com/flakes/firered/firered.jpg fulgi de metalizat

http://www.specialistpaints.com/image_uploads/large/Silver_Holo_flake_over_black_and_Blue.jpg fulgi colorati

 

nu stiu exact denumirea lor, insa orice vopsitor ar trebui sa stie despre astea...

Editat de TZU
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca sa ii schimbi culoare si in talon si sa treci pe la RAR, trebuie ca o alta culoare predominanta,adic peste 70% sa fie prezenta pe motocicleta/masina/tractor/tir etc...daca de exemplu o ai in talon galbena,cum e a mea,eu in locul negrului pot sa ii pun roz daca vrei,atata timp cat predominant e galbenul...ai inteles?


» Post actualizat in 17 Jan 2015 14:45

TZU, o nuu, ce-s cu culorile alea de curcubeu :))

eu ti-am aratat un exemplu sa iti faci o idee,pur informativ,nu trebuie sa te iei dupa ele,doamne fereste,ca nici mie nu imi plac, pozele sigur sunt facute de americani ca aia exagereaza...eu am vazut motociclete facute cu fulgi,dar o zapada usoara, nu vijelie, cod rosu ca in poze si mi-a placut

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista si lac mat. Probabil ca cel despre care spui ca se zgarie vopseaua imediat nu are lac dat peste. Intereseaza-te si cumpara un lac mat de calitate, pe care sa-l dai peste vopseaua mata. O sa iasa o idee mai lucioasa decat fara lac, dar e protejata vopseaua.

Desi, dupa parerea mea, nu are rost sa-ti bati capul. Bani cheltuiti si riscul sa nu iasa bine, ca nu toti vopsitorii fac si treaba buna.

Daca totusi alegi sa o revopsesti, nu o face acum. Asteapta vremea mai buna si vopseste-o in cabina de vopsit, se usuca mult mai bine.

p.s: pe negru merge bine perla albastra sau rosie. fulgii dau un efect de "bling bling"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si plastidip e reversibil :D . E ca autocolantul, dar nu lipesti cu manuta, sprayezi din doza. Dupa, se desface ca autocolantul. (numai daca vrei sa dai jos, bineinteles)

Mai bine faci ceva cu saua aia oribila. Si daca tot o vrei mata atunci arunca cu ceva autocolant pe ea, e si reversibil.

Editat de aship
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai bine faci ceva cu saua aia oribila. Si daca tot o vrei mata atunci arunca cu ceva autocolant pe ea, e si reversibil.

 

 

Daa ! Pai de cateva luni ma tot uit.... Am gasito pe asta : http://www.ebay.com/itm/Kawasaki-ER-6f-ER-6n-SEAT-COVER-/321636081793?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item4ae3012081

dar e doar cover sunt sigur, si trebuie sa gasesc si baza pentru sa ... cred

 

 

aship,

mersi de idee. eu vazusem si asa ceva, cu carbon effect: http://www.ebay.com/itm/3D-Black-Carbon-Fiber-Vinyl-Wrap-Bubble-Free-Air-Release-48-x-60-Motorcycle-B-/131189849799?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&fits=Model%3AER-6N&hash=item1e8b863ec7&vxp=mtr

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut...subscriu si eu la opinia celor care considera k nu e o idee tocmai inspirata sa vopsesti motorul negru mat...eu am avut un gsx-r din 98 si l-am facut negru mat...intr-adevar, arata foarte bine numai k orice manutza pusa pe el se vede...raman pete de grasime sau alte chestii, pus ca te mai atingi si de el... si, dupa ce o vezi pe prima urma, o sa o vezi si pe a doua si o sa stai cu carpa in mana juma de ora dupa fiecare plimbare ca sa le stergi...k sa nu mai vorbim de felul cum se vede praful...La urma urmei, decizia iti apartine ;) Bafta si asfalt uscat

post-62102-0-36429000-1421508999_thumb.jpg

post-62102-0-88138100-1421509016_thumb.jpg

post-62102-0-65026100-1421509026_thumb.jpg

post-62102-0-03032700-1421509046_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum spuneau inca doi colegi mai sus exista varianta negru mat si lac mat peste.

Obligatoriu vopsire im cabina si materiale de calitate, ma refer la vopsea si lac.

Daca o vopsesti in garaj cu spray sau alte prostii nu insista sa faci modificarea.

De vopsit se poate vopsi orice oricand daca se respecta etapele de pregatire, aplicare ...etc

 

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am motorul negru mat din fabrica si pot spune ca arata foarte fain...pentru 5 secunde dupa ce il curat, ca se umple imediat de praf/mizerii. Daca il atingi...ramane o urma usoara, daca mai esti si putin umed/transpirat/uleios pe maini...ramane o urma a dracu de vizibila; apa de ploaie/balti/spalat fara stergere migaloasa? raman niste dungi... Nu stiu cum se intampla pe suprafete metalice, dar eu, care am doar plastic, m-am saturat sa tot curat la el, dar nu ma las :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut Cristian,

Motocicleta pe care o am in semnatura este toata negru mat. Si cand zic toata, ma refer la absolut totul. Regret ca e negru mat? Niciodata! Intr-adevar, praful se vede instant, orice zgarietura iti sta acolo pe creier, iar daca mai esti si neatent cu ea...nu vei trece usor peste toate astea. Insa ce pot sa-ti zic din ceea ce am observat eu pana acum:

- intretinerea unei astfel de culori din punct de vedere a prafului o fac cu o carpa de bumbac. Trebuie sa ai grija ca un fund de bebelus. Asta este, pierd 5 minute in fiecare zi sa o sterg. Mare branza...

- atrage soarele mai tare. Am remarcat ca se incalzeste parca si mai tare, dar odata urcata pe ea, se raceste instant :)

- design, atractie si fashion. Oamenii la semafor o apreciaza de fiecare data si inima imi creste. Iar legat de design, gandeste-te cum ar veni niste jenti sablate si vopsite in camp electrostatic, sa zice, o culoare tipatoare?! :)

 

Daca vrei poze cu ceea ce am eu acum (pentru ca va trece si ea printr-o modificare cu privire la culoarea jentilor), da-mi o adresa de email si-ti trimit cateva.

 

In rest, daca as alege sa o vopsesc din nou negru, tot mat ar fi!

Cheers,

Alexandru

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut si eu un 954 pe care l-am vopsit negru mat. Am cumparat vopsea, lac mat de calitate si a iesit perfect. Nu ramaneau amprente, nu se murdarea asa usor si nici nu se zgaria.

Si vopsitorul e profi ce e drept.

post-18773-0-96911700-1421517867_thumb.jpg

Editat de adidas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

orice vop. este bine sa se faca vara nu iarna , nu are nici o legatura ca trebuie sa stea sau mai stiu eu ce mai ales daca este vopsita la cuptor , negru mat daca vrei sa nu se zgarie trebuie facut ca la carte adica, pregatita motocicleta bine slefuita bine ,grund de plastic , degresata foarte foarte bine , iar dupa vopsire cel putin 3 straturi de lac mat ! da da exista lac mat :) si protejeaza foarte bine vop. apropo la noi motocicleta ta de vopsit + materiala etc. te costa 150 euro :)

Editat de med_tuning
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu ti bate joc de motocicleta. pls . e foarte faina, mai putin saua aia :) . un sfat prietenesc 9 desi nu te cunosc). nu are rost o sa ai probleme cu ea si la vanzare nu doar cu zgarieturile. acum cum doresti si u e bunul tau :) . bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai bine o duci la cineva sa o colanteze. Costa mai putin decat o vopsire profesionala... Poti sa o faci cu un colant mat sau cu unul "carbon" (si acesta da o impresie de mat) Eu mi-am colantat mobra singur..dar daca nu ai mai facut asa ceva , mai bine o duci la cineva cu experienta in domeniu"" Am citit aici, printre randuri cum ca , vopseaua mata se zgarie foarte repede....probabil ca vopseaua respectiva nu a fost "tratata" la sfarsit cu lac.(lac mat)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca nu m-am exprimat bine. Plastidip nu este un autocolant, este o vopsea. Se aplica normal (din doza sau cu pistolul) ca orice vopsea. Doar ca se inlatura ca un autocolant. Adica se dezlipeste pur si simplu, ca si cum ar fi o folie autocolanta. Uite aici o demonstratie mai detaliata:

 

 

Plus ca nu costa prea mult o doza de plastidip, e cam cat o vopsea normala. Doar ca trebuie sa iti comanzi din strainatate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut un Hornet facut negru mat pentru ca pur si simplu asa credeam eu ca o sa arate trasnet. Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da : don't ! Mie imi era ingrozitor de greu sa il intretin iar efectul prafuluiui,ploii, amprentelor se vedeau instant si mult mai pregnant decat in cazul unei vopseli lucioase. Dupa doua sezoane am renuntat la idee si l-am revosit din nou negru lucios.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am zis ca daca vreodata imi iau carenata sau semicarenata o fac imediat negru-mat.... n-a fost cazul pt ca deja am gasit-o negru-mat...si desi modelul asta vine asa si din fabrica, a mea era vopsita negru-mat peste albastru...

 

mie imi place, nu mi se pare atat de pretentios pe cum zic altii....dar nici eu nu sunt atat de pretentios cum sunt altii, adica n-o bibilesc intr-una, nu ma deranjeaza asa de tare urmele de grasime/praf etc...

 

am avut 2 choppere negru lucios si crom. si intr-adevar, le spalam dupa fiecare ploaie, asta deaorece cromul arata ca dracu dupa ploaie...

am avut si naked negru lucios, l-am si polishat de vreo 2 ori si zici ca era nou DAR numai la ocazii speciale (gen, cand l-am calarit la nunta),

 

pt mine negru mat inseamna exact opusul, adica intretinere mai usoara, spalare mai usoara si trecerea cu vederea a urmelor de pe ea (picaturi de ploaie s.a.) + ca se vopseste f usor, chiar si doar bucati....de ce crezi ca majoritatea raturilor sunt negru sau verde mat? iar aspectul dark/metal/rock/industrial cantareste f mult :D

 

In schimb... eu daca asa fi in locul tau n-as vopsi-o, e prea mare bataia de cap. De ce? Pai...e deja neagra, numai ca lucios + ca e vopseaua din fabrica, intretinuta ok te va tine forever.

Daca era galbena/rosie/verde da....dar asa, doar ca s-o faci mat, nu cred ca merita, decat daca e s-o scapi vreodata pe jos sa se fwta vop originala...

 

PS: urmele de grasime/picaturi/praf etc pe negru mat se vad decat de f aproape...

 

uite-o pe a mea de ajun, nespalata dupa ce ma prinsese o ploaie torentiala in noiembrie...

/index.php?/topic/126250-vtr-1000-f/?p=3892160

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...