Sari la conținut

Romani printre engleJi

Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

Sper ca glumesti. Spune-mi ca glumesti....

Nu, nu glumesc deloc iar daca tu ai fost serios cand ai numit o balaceala cu colacul cu ratusca "scoala de scafandri", in fata mea ti-ai pierdut orice urma de credibilitate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 912
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nu, nu glumesc deloc iar daca tu ai fost serios cand ai numit o balaceala cu colacul cu ratusca "scoala de scafandri", in fata mea ti-ai pierdut orice urma de credibilitate!

WOW :blink: Lasa asa... Bea o cafea, relaxeaza-te, reciteste pasajul si vino diseara cu impresii. Nici eu nu glumesc cand spun asta...

Link spre comentariu

WOW :blink: Lasa asa... Bea o cafea, relaxeaza-te, reciteste pasajul si vino diseara cu impresii. Nici eu nu glumesc cand spun asta...

Un curs "scuba" de cateva zile iti ofera conditiile necesare unei balaceli, pardon, scufundari de agrement si nu are nici o legatura cu o scoala de scafandri profesionisti, de mare adancime! Imi pare rau dar bati campii cu gratie, habar n-ai despre ce vorbesti...

Link spre comentariu

Mai terminati cu calculele astea de toata jena gen cat is chilotii la Lidl in Spania , UK ,Ro, cat castiga nevasta galateanului , cat de minunat e ''afara'' sau cat de ospitalieri is romanii . Daca un individ o duce bine in UK asta nu inseamna ca o sa o duci si tu daca mergi acolo , la fel cum is destui care castiga si traiesc in Romania mult mai bine decat in UK sau altundeva . Daca esti plecat si o duci bine , bravo tie - sa fii sanatos si la mai mare , nu i fa prosti pe altii care au ales sa nu plece -fie ca nu stiu ce sa faca , fie ca nu vor sau nu pot sau o duc mai bine in tara . Sintem in 2016 , nu avem nevoie de vize , oricare e liber sa plece daca asa crede el de cuviinta . Nu e nevoie sa i convingeti pe cei din Romania sa plece ca i asteapa sacii de bunastare in portbagaj la Jaguar, la fel cum nu e nevoie ca ''patriotii'' sa ne invete sa nu plecam din Ro - ca oameni minunati , clisa si mici nu mai gasesc nicaieri ca in Romania.

Ok, scuza-ma ca am zis ca e saracie in Romania si marea majoritate a oamenilor traiesc mai prost decat ar trebui.

Asta e, hai sa ne prefacem toti ca e bine si o sa fie bine!

Uraaaa!!!! :)

Link spre comentariu

Un curs "scuba" de cateva zile iti ofera conditiile necesare unei balaceli, pardon, scufundari de agrement si nu are nici o legatura cu o scoala de scafandri profesionisti, de mare adancime! Imi pare rau dar bati campii cu gratie, habar n-ai despre ce vorbesti...

Mai omule, reciteste paragraful, urmareste firul discutiei si intr-un final poate te lamuresti ca am zis chestia cu scoala la misto. Vorbeam de un om din mijlocul campului fara cine stie ce studii, care a avut o idee creata de a deveni scafandru industrial si a reusit. Bineinteles ca are toate certificarile necesare, Bineinteles ca NU a facut scoala de scafandri in Ploiesti. Pana mea daca si asta a fost greu de inteles, nu este de mirare ca vorbim ca bezmeticii pe aici...

Link spre comentariu

Foarte bine nene, asta tot nu schimba cu nimic faptul ca in Romania nivelul de trai este SUB nivelul de trai al majoritatii statelor europene.

Poutem sa ne dam toti cu cur_ul de pamant si cu caramida in piept si nimic nu va schimba asta.

Eu atata am afirmat, nimic mai mult, si am facut o conversatie kilometrica din cauza celor care imi spun cat de bine e in Romania. Si o sa continui la infint daca o sa-mi mai spuneti ca in Romania e mai bine ca in UK. :)

Link spre comentariu

Foarte bine nene, asta tot nu schimba cu nimic faptul ca in Romania nivelul de trai este SUB nivelul de trai al majoritatii statelor europene.

Poutem sa ne dam toti cu cur_ul de pamant si cu caramida in piept si nimic nu va schimba asta.

Eu atata am afirmat, nimic mai mult, si am facut o conversatie kilometrica din cauza celor care imi spun cat de bine e in Romania. Si o sa continui la infint daca o sa-mi mai spuneti ca in Romania e mai bine ca in UK. :)

De-aia vine printul Charles in Romania? Sa se simta bogat prin comparatie?

Link spre comentariu

Nu cred, vine pentru ca-i plac niste locuri si niste oameni.

Iarasi, faptul ca vine printul Charles in Romania nu modifica afirmatia mea de mai sus si anume faptul ca in Romania nivelul de trai este SUB nivelul de trai al majoritatii statelor europene.

(am dat copy paste)

Link spre comentariu

Nu cred, vine pentru ca-i plac niste locuri si niste oameni.

Iarasi, faptul ca vine printul Charles in Romania nu modifica afirmatia mea de mai sus si anume faptul ca in Romania nivelul de trai este SUB nivelul de trai al majoritatii statelor europene.

(am dat copy paste)

si a investit(ieftin)in case săsești si terenuri.....in locuri nepoluate incă.

corect,din păcate nivelul de trai incă este sub media EU,dar sîntem pe creștere,eu așa zic.

Link spre comentariu

Da, etalonul este Spania. Si Cehia. In Austria, Germania viata este mult mai ieftina pentru ca si salariile sunt mult mai mici. La fel cum si in Spania sunt mai mici decat in Germania. Ce zici, se leaga?

Nici nu incepe Franta la portile Genevei si pina la Lyon pe valea Rhonului daca ai un salar de 1200 esti considerat aranjat. In conditiile in care o locuinta cu minimul necesar pleaca de la 6 - 700. O garsoniera. Cunosc francezi de varsta mea care au fost la Chamonix, ultima data, cu scoala. Este la 80 km. O urcare cu telecabina, o masa, autostrada. Ce sa zic, lasi 150 de euro la o excursie de o zi. Daca mai bagi o cazare cam aia este. Cand ai 1200 pe luna iti da mana sa iesi?

Aici asa este in Franta, chiar daca tara este foarta frumoasa, salariile sunt destul de mici.

In automotive de exemplu, cu greu sari de 2000-2300de euro in Franta daca ai sub 40 de ani. O fosta colega de facultate lucreaza la Renault in Franta la Technocentre Renault Guyancourt si ia 2000euro pe luna in conditiile in care este sefa de proiect. La chirie sta in comun pt ca plateste 500de euro pe luna, asa mai poate sa stranga un ban, sau se bucure de plimbari, ai unde in Franta

@BB

Referitor la calculul ''eronat'' al lui Connex cu baiatul care lucreaza in IT si are 2000de euro pe luna, 1000 cheltuie si 1000 pune de-o parte.

Un francez de varsta mea (sub 30 de ani) care lucreaza la Renault Technologie Roumanie are 8000-10000lei pe luna, telefon cu abonament asigurat si masina de servici cu card de benzina , in conditiile in care face acelasi lucru ca si un angajat roman care ia 2000-3000de lei fara a beneficia ce telefon sau masina platita.

Din anumite conjuncturi am ajuns sa cunosc destul de bine pe mai mult de 2-3 francezi, veniti in tara pe salarii frantuzesti. Cum spun ei au avut ''de la fortune'' pt ca in Franta nu faceau nimic cu 2000de euro pe luna. Asa aici au ajuns sa isi cumpere apartament in 2-3ani altii si-au facut casa in Ilfov si fac naveta 20km pana in Bucuresti. Chestii IMPOSIBILE in Franta pe 2000de euro pe luna, defapt posibile dupa 30de ani de rate, chestia asta nu o zic eu, chestie recunoscuta de frantuzi.

Ei suferind de boala vestulu,i adica cate 3-4 copii in familie cumulate cu lipsa casei sau a unei proprietatii, ce este in mana nu este minciuna.

(Numai un inconstient ar putea sa zica....ce iti trebuie domne case/terenuri/apartamente ...........)

Editat de Bigfoot
Link spre comentariu

Nu a spus nimeni nicaieri ca Romania este peste vestul Europei ca nivel de trai. Eu, personal, am sustinut ca incep sa apara oameni care o duc bine in Romania. Patura de mijloc, nu milionari. Astia or sa fie motorul schimbarii si, in 20 ani, o sa ai infrastructura si conditii ca in Vest. Ca nu ai tu rabdare si te lasa rece pentru ca tu le vrei acum, asta este problema ta proprie si personala. Ti-ai luat viata in maini si ai plecat. Stai linistit, nu te condamna nimeni pentru asta.

» Post actualizat in 19 Feb 2016 08:46

Orice societate are segmentul ei de oameni care o duc greu. Diferenta intre vest si noi este ca acest segment in mod cert este mai numeros la noi. Dar, nici nu imi veni cu exemplu de femeie de serviciu cu 500 de euro care probabil lucreaza un an si anul urmator isi ia an sabatic si pleaca la malul marii traind din cei 900 de euro somaj. Las-o jos ca macane. Chiar si in segmentele astea ai nuante. O gospodarie la tara in RO cu animale, pamant, livada nu moare de foame chiar daca tot ce produce cash este un 200 de euro. Cata gospodarii similare ca in RO stii tu in Spania? Mai nou ecologistii, aici in Elvetia, incurajeaza lumea sa reinceapa sa cultive in jurul casei si sa creasca animale la tara. Cica dezvoltare durabila. Tu iti dai seama ca Romania este viitorul care il viseaza astia? :))

Link spre comentariu

Stiu ce zici si eu personal tind spre asa ceva, treaba asta e incurajata peste tot. :D Nevasta-mea nu (mai) lucreaza de cand avem bebe si nici nu are chef sa mai revina la vreo munca de birou, visul ei e sa cultive mancarea si sa fim cat se poate de "off the grid". :D

Da, e adevarat ca lucrurile se misca, nici n-ar avea cum sa nu se miste, ca nu e o societate de zombies.. insa nu la ritmul care mi-ar placea mie. Mie imi pare mereu ca e un pas inainte doi inapoi.. mai ales in politica. Uite si cu Iohannis acuma...

Pe mine m-a intaratat idea de bine in Romania vs UK la chestii esentiale, protectie sociala, sist medical, scoli, etc,, chestii de baza intr-o societate. In Romania da, haiduc cu bani, esti rege..

Editat de B.B.
Link spre comentariu

eu as zice ca connex e de la vreun partid politic sau are de castigat de pe puterea lui de convingere.

au coborat ciobanii din deal, s-au dus la parlament si voi ziceti ca inca mai sunt sperante?

daca ai bani sa mergi la munte sa iti platesti o camera si sa bei o supa cu rachiu si poti face treaba asta in acelasi timp ce iti repari masina de cusut/calcat/spalat/transport personal ca s-a stricat sau eu mai stiu ce, sau iti schimbi papucii de munte dupa ce s-au stricat.

eu unu munceam o luna pentru un kit de lant

oriunde traiesti vezi numai sclavu banului si al societatii. in romania vrei sa face ceva, are cineva grija sa nu reusesti . .

ce lucruri sa se miste? da o sa taie padurile mai rapid.

cum sa cresti legume pe pamant ferti; si sa le vinzi la populatie locala/ nationala cand vine mega image sub tutela unui tigan sau eu mai stiu care evreu care vrea sa faca bani si nu accepta kkturile noastre naturale ci le aduce din spania ca are eu mai stiu ce contract-conbinatie cu oameni de incredere - afaceristi -combinatori.

m-am saturat sa tot citesc tampenii din astea care iti pot manipula creieru' .

plm

» Post actualizat in 19 Feb 2016 15:25

sunt curios cati sunt de aici care posteaza, apara imaginea romaniei si totusi inca mai lucreaza in romania, si nu vor sa vada vestul.

Editat de kinguh
Link spre comentariu

Nu a spus nimeni nicaieri ca Romania este peste vestul Europei ca nivel de trai. Eu, personal, am sustinut ca incep sa apara oameni care o duc bine in Romania. Patura de mijloc, nu milionari. Astia or sa fie motorul schimbarii si, in 20 ani, o sa ai infrastructura si conditii ca in Vest.

Astea-s glume.. in 20 de ani nici Vestul nu o sa mai aiba "infrastructura si conditii ca in Vest".

» Post actualizat in 23 Feb 2016 06:30

O gospodarie la tara in RO cu animale, pamant, livada nu moare de foame chiar daca tot ce produce cash este un 200 de euro.

Cred ca te-a dus partidul in excurisei in satele model ca altfel nu-mi inchipui cum n-ai vazut satele unde au ramas numai batrinii. Romania are 4 milioane lipsa la apel si in citiva ani o sa aiba inca 4. Ia ghici de unde o sa fie oamenii aia lipsa, din Bucuresti sau Cluj sau din gospodariile alea de vis in care o sa fluiere vintul?

Link spre comentariu

asta cam asa e,gospodăriile sint pustii,puținii care au mai rămas in sat iși tîrîie cu greu batrînețile....pamînturile-s nelucrate,au crescut impozitele iar oamenii îs tot mai batrîni....tinerii fug spre orașe sau spre ...UK?

puținii care mai fac ”farming” (adica exploateaza suprafete mai mari de pamînt),tineri fiind,abia se descurca și ei(vorbesc din surse directe)

in Ro înca nu s-a pus pe picioare agricultura de subzistență,cei cîțiva care încearcă,sînt puțini.

cei care reușesc asta și incearcă să mai vîndă o roșie/castravete ca să supraviețuiască,au nevoie de autorizație de mic producător...adică acte/taxe etc.

Link spre comentariu

Astea-s glume.. in 20 de ani nici Vestul nu o sa mai aiba "infrastructura si conditii ca in Vest".» Post actualizat in 23 Feb 2016 06:30

Cred ca te-a dus partidul in excurisei in satele model ca altfel nu-mi inchipui cum n-ai vazut satele unde au ramas numai batrinii. Romania are 4 milioane lipsa la apel si in citiva ani o sa aiba inca 4. Ia ghici de unde o sa fie oamenii aia lipsa, din Bucuresti sau Cluj sau din gospodariile alea de vis in care o sa fluiere vintul?

Infrastructura poate evolua sau stagna. Daca nu este nevoie, doar se intretine. Altfel ajungi ca in exemplul de il dadui mai devreme cu aeroportul de un miliard de pe linga Madrid. Ia arunca un ochi aici http://sometimes-interesting.com/2012/07/16/abandoned-airport-ciudad-real/

Este fain? Lucrare de nota 10 nefolosita. Asta este.

In majoritatea satelor alea de unde au plecat oamenii, se construieste. Se refac case, se construiesc unele noi. Ceea ce sunt Romanii acum prin Italia sau Spania cam asa au fost Spaniolii, Portughezii si Italienii prin Elvetia. La fel de prost vazuti. Asta nu inseamna ca nu au construit in draci prin satele de unde proveneau si acum se intorc. In Elvetia raman copiii. Bineinteles ca este viata mai usoara atat timp cat esti angajat. La pensie i schimb tot prin sud or sa o taie si astia. Roata se invarte istoria se repeta. Ce pielea sa faca un roman la pensie prin UK sau Germania? Ma faci sa rad. Aia din Spania sau Italia poate se mai dedulcesc la un soare si caldura dar pe cei din nordul Europei nu ii vad ramanand acolo. Om trai si om vedea...

Editat de connex
Link spre comentariu

Hombre, exemplele tale ma fac sa rad. Daca Spania are un aeroport parasit asta nu inseamna ca in Romania in urmatorii 30 de ani o sa aveti autostrazi ca in Spania. Probabil cand Romania o sa aiba autostrazi in Spania toata lumea deja o sa mearga cu masini electrice, sau cu trenul de mare viteza sau cu dracu stie ce. Nici o tara nu sta pe loc.

Banuiesc ca in multe tari dezvoltate exista infrastructura sau proiecte abandonate sau neterminate, asta le face egale cu Romania? Lol.

Link spre comentariu

Hombre, exemplele tale ma fac sa rad. Daca Spania are un aeroport parasit asta nu inseamna ca in Romania in urmatorii 30 de ani o sa aveti autostrazi ca in Spania. Probabil cand Romania o sa aiba autostrazi in Spania toata lumea deja o sa mearga cu masini electrice, sau cu trenul de mare viteza sau cu dracu stie ce. Nici o tara nu sta pe loc.

Banuiesc ca in multe tari dezvoltate exista infrastructura sau proiecte abandonate sau neterminate, asta le face egale cu Romania? Lol.

Ce vreau sa spun este ca infrastructura se face in functie de nevoi. Nu o sa ai doua autostrazi paralele. Ar fi stupid.Odata facute, cam alea sunt. Eventual, o mai largesti daca este nevoie.

Esti carcotas. Sunt o groaza de chestii in RO care atunci cand se fac, se cumpara ultimele tehnologii din piata. Cand le povesteam acum vreo 5 ani de scaune care se misca in cinema prin Geneva, se uitau neincrezatori la mine. Au facut intr.un final o sala si aici. O sala. In conditiile in care cam orice mall mai rasarit din RO propune asta. Ca tot vorbesti de masini electrice, sunt deja inmatriculate vreo 20 de Tesla S. In tara in care nu exista nici un incarcator oficial...

» Post actualizat in 27 Feb 2016 06:36

Ce vreau sa spun este ca infrastructura se face in functie de nevoi. Nu o sa ai doua autostrazi paralele. Ar fi stupid.Odata facute, cam alea sunt. Eventual, o mai largesti daca este nevoie.

Esti carcotas. Sunt o groaza de chestii in RO care atunci cand se fac, se cumpara ultimele tehnologii din piata. Cand le povesteam acum vreo 5 ani de scaune care se misca in cinema prin Geneva, se uitau neincrezatori la mine. Au facut intr.un final o sala si aici. O sala. In conditiile in care cam orice mall mai rasarit din RO propune asta. Ca tot vorbesti de masini electrice, sunt deja inmatriculate vreo 20 de Tesla S. In tara in care nu exista nici un incarcator oficial...

Link spre comentariu

Scaune miscatoare... tu clar confunzi Romania cu citeva enclave... stii ca sint orase de 300 de mii de oameni fara un singur cinematograf? Beat that... intreba-l pe belbody cite cinematografe (cu scaune de placaj nu miscatoare) sint in megalopolisul Graila/Braigal. Poate unul?

Romania a plecat de la 0, e normal sa aiba tehologie moderna, stai sa vezi daca o sa o inlocuiasca.

Cu pensionarii cred ca ai dreptate, d-astia o sa se intoarca destui. In citiva ani o sa se curete si o luam de la capul cu casele goale. Ce viitor aduc niste pensionari?

Editat de vrajitorul din oz
Link spre comentariu

Cinematograf? In Braila culmea, exista, deschis recent (1-2 ani) la un mall, in Galati a fost o tentativa de un mall cu asa ceva dar stiu ca a fost inchis. Acum nu exista, probabil galatenii se duc la Braila.

Dar in Braila cred ca au fost pe putin 15 ani fara cinematograf.

In ambele orase, cinematografele vechi de pe vremea lui Ceausescu sunt inchise de mult.

Dar altceva, am un amic spaniol care e insurat cu o romanca si amandoi locuiesc in Cehia. M-am intalnit cu el curand - intamplator e originar din aceeasi zona/oras din Spania unde sunt eu acum.

Ei, a fost in vizita in Romania in iarna acum la parintii sotiei si mi-a zis ca a fost uimit ca a intalnit oameni care nu stiu sa inoate sau n-au vazut marea sau un bazin in viata lor. In Spania orice orasel mai rasarit are un bazin acoperit. Ea e din Husi, jud Vaslui.

Link spre comentariu

Scaune miscatoare... tu clar confunzi Romania cu citeva enclave... stii ca sint orase de 300 de mii de oameni fara un singur cinematograf? Beat that... intreba-l pe belbody cite cinematografe (cu scaune de placaj nu miscatoare) sint in megalopolisul Graila/Braigal. Poate unul?

Romania a plecat de la 0, e normal sa aiba tehologie moderna, stai sa vezi daca o sa o inlocuiasca.

Cu pensionarii cred ca ai dreptate, d-astia o sa se intoarca destui. In citiva ani o sa se curete si o luam de la capul cu casele goale. Ce viitor aduc niste pensionari?

Eu nu stiu din ce oras/cartier ai venit tu in UK din ce zona a tarii te_ai mutat in UK,

Chestia cu Romania saraca in proportie de 90% praduita, necioplita etc este vrajeala pt Fane si Veta care nu au iesit niciodata din Balta Alba nici macar pana in Pipera sau pt cei care nu au iesit din satul X decat atunci cand s-au dus la spitalul judetean.

Nu poti sa sustii la nsefarsit ca Romania este in epoca de piatra, pt ca NU este si asta in primul rand datorita sistemului de invatamant care ofera o sansa oamenilor, cetatenilor, la ''iluminare'' la o largire a orizonturilor intr-un anume domeniu. In UK platesti din greu pt scoala/informatie.

Ia spune-mi tu cati colegi de-ai tai englezi de rand au vazut ei ceva la o distanta mai mare de100 de mile fata de casa lor.Cati dintre ei si-au permis o vacanta adevarata in ultimii 5ani ? Cati dintre ei pun motorina si benzina de la supermarket gen Tesco pt ca este mai ieftin cu 5 penny decat la BP si conteaza, cati dintre ei au masina in leasing ( inclusiv masini de 1000-2000de lire ). Cat de multi isi cumpara anvelope la 32de lire pt ca 53de lire pe anvelopa de marca este prea scump? Cati dintre ei au 4 anvelope diferite la masina Cat de multi stau in share house ............... de ''statutul'' de proprietar nici nu are rost sa mai discut ( macar Fane si Veta au casa lor la sat, cu teren, fantana, fructe, legume, animale, *lm n-au cinema ). Discutam de englezul de rand, deci nu ala dus la scoli ( $$$$ ) nu ala care are casa ( $$$$) dar ala care are 1500-2000 de lire pe luna ( MULT fata de romani ) dar plateste chirie si strange bani 10 ani ca sa isi ia avans la un apartament de 50mp din placaj supraevaluat. Englezul ala de rand care are inca 1-2 frati si provine dintr-o familie modesta.

Pensionarii aia ( de 2lei dupa cum vad ca ii consideri ) vor influenta generatiile viitoare. Aia o sa readuca educatia civica (inexistenta in RO) bazata pe experienta lor de viata, experienta cernuta cu bune si cu rele din RO si din alte tari de pe unde au lucrat. S-a dus epoca pensionarului care lucrat toata viata lui la CAP sau la ISPE.

Da e nasol ca in RO nu ai nu ai putere de cumparare tanar fiind, educat fiind, DAR asta nu inseamna ca Romania este in epoca de piatra. Romania inca are valori umane care nu sunt stricate de influenta vestului.

Eu in RO cu 500-600euro pe luna nu faceam absolut nimic, cunoscand limbi straine, avand facultatea si masterul terminat, un tanar de 25-26 de ani format si educat in RO( chestie valabila si pt ala care din Vaslui ). In UK viata mea nu s-a schimbat la 180 de grade ci la 720 de grade, deci sunt recunoscator UK-ului din anumite puncte de vedere si evident apreciez tara asta pentru ceea ce imi ofera mie la 26 de ani da. ASTA nu inseamna ca nu exista destule chestii urate pe aici, dar mai ales nu inseamna ca RO este o tara de (cuvant urat) domnule n-ai ce sa Rumenia aia vai steaua lor. Nu e asa. Sunt indreptatit sa spun asta pt ca m-am plimbat in destule locuri din RO, am neamuri in mai multe zone din RO deci nu am fost la Vaslui doar sa fac poze, am vazut si alte tari.

Probabil ca unii dintre voi au trait aceleasi chestii ca si mine si inteleg perfect ceea ce vreau sa evidentiez.

@ orice user : Daca nu esti prost sau frustrat o sa intelegi ceea ce am spus eu mai sus, punctul de vedere. Daca esti prost o sa intelegi ca un mucos se lauda.

Treaba se invarte in RO si evolueaza incet incet atat pentru care merge cu Tesla cat si pt ala care merge cu tramvaiul. Avem in primul rand alte valori si alte mentalitati, valori si mentalitati care nu se vor duce de rapa in 50% din cazuri.

In Ro ala cu Tesla in 90 din cazuri a luat-o cu banul jos si are unde sa o tina, in garaj.

Vino in Londra sunt N care stau in chirie si au ''contract'' la masina ''bengoasa'' 400lire pe luna parcata in fata casei pe trotuar, isi mai si permit o vacanta in Maldive/an ( mai ieftin decat in Europa ). Milionari de carton, azi au maine nu au. De aceea ma refer la mentalitati si valori. Praf in ochi, ceata.

Cred ca Veta si Fane din comuna p*lii din varful dealului dorm mult mai linistiti si siguri pe ei decat milionarul de carton, care nu are nimic in posesia lui, pe numele lui, dar in schimb o are SF....cat 1 an 2 ani si apoi ..........daca nu merge treaba............ ce face?

In UK ( si cred ca si in vestul Europei ) o duce bine cu adevarat ( nu fake ) ala care are proprietati achitate si bani de zile negre, daca mai are si studii sau o afacere personala, e parfum.

Link spre comentariu

Deci ti-ai schimbat putin parerea de la primul post pana acum?

*referitor la cele 720 grade

Parerile in mare sunt aceleasi ca si in primul post.

Punctul 2 din postul initial pot sa zic ca are ce-a mai mare influenta asupra mea.

Locul de munca si atitudinea persoanelor fata de tine la 25 de ani in RO pregatit fiind, este TOTAL DIFERITA de ceea ce este aici in UK, cel putin in cazul meu. Asta probabil pt ca un roman de 25 -30 de ani are alt back ground si nu are ''caracteristicile'' engleJilor mentionati la punctul 1 si 7 in topicul initial, chestie care conteaza destul de mult din cate observ,chestie direct legata cu ceea ce gasesti pe piata din punct de vedere al englezului nativ. Nu am dispret fata de englezi, sunt multe persoane de 40 + ani care sunt foarte ok.

M-am trezit intr-o tara total diferita fata de RO cu alte obiceiuri si valori, cu un alt ritm in care salariul este .... nu de 3-5 ori mai mare.......... de aceea zic ca am avut parte de o schimbare foarte mare, cu multe aspecte diferite (nu toate negative) si cu un singur aspect pozitiv care echilibreaza toate incovenientele si diferentele.

Daca acasa la 25 de ani, pe forte proprii, iti permiteai un laptop bun dupa 6-10luni de pusculita, in conditiile in care nu ai de platit chirie sau rate..........aici iti iei un 2 laptop-uri bune fara probleme dintr-un salariu dupa ce ai platit chiria si alte utilititati nececesitati.

Am invatat sa accept diferentele si sa ma bucur de ceea ce mi se ofera aici, comparabil cu RO, unde fara ajutorul de acasa nu faceam mare lucru, defapt nimic. Inima mea tot acasa ramane si trage, am mai mentionat in anumite posturi anterioare.

Link spre comentariu

Deci tot mai bine e in UK...

Vad ca ai 26 de ani, sa-ti zic ceva ce eu la 38 abia incep sa inteleg: calitatea vietii nu depinde de cate case si masini ai, ci de ce anume iti permiti sa faci in viata de zi cu zi. Ion si cu Veta degeaba au casa lor la cucuietii din deal daca ei au veceu in curte, cara apa cu galeata de la fantana si se spala in lighean cu apa incalzita pe plita. Ei nu-si permit sa faca un concediu la mare in Romania, ei nu-si permit sa vada macar Bucurestiul, nu-si permit sa-si trimita plodul la o scoala buna la oras, nu-si permit sa iasa niciodata din vagauna aia a lor. Si casa lor aia in care dorm linistiti o sa i-o lase plodului care cand o sa se faca mare o sa vrea la oras. Ei se duc la munca campului, cresc animale in curte, sunt ocupati de dimineata pana seara cu munca munca si iar munca.

Englezu/germanu/italianu ala care sta cu chirie isi permite multe lucruri, si desi nu sta in casa lui, are bani sa-si satisfaca multe placeri, nu are grija a ce pune in farfurie, nu tre sa mulga vaca sau sa fugareasca gainile ca sa aiba ce manca. Englezul - daca ar vrea - si-ar permite o data la cateva luni sa se urce in avion sa se duca sa se plimbe o saptamana in Spania la soare, in Romania la soare, unde vrea el. Ion si cu Veta nu-si permit asta in toata viata lor.

Da, nu poti sa le ai pe toate, sa ai si salariu de UK si sa spargi seminte cu baietii la scara in Floreasca sau unde stai tu, sa manaci croissant la Bucuresti. Nu-ti place in UK, du-te acasa ca banii nu aduc fericirea - exact asa cum zici tu. Te trage ata inapoi. Du-te.

Pe mine nu ma atrage nimic in Romania, toti prietenii pe care i-am avut vreodata sunt plecati in toate cele 4 zari, mai am o sora si o mama pe care le vad anual - si cand eram in Romania la fel de des le vedeam.

Am mai multi prieteni in Cehia decat in Romania.

De cate ori ma duc in Romania ma apuca depresia, pe bune, cand vad oamenii si problemele lor, moace chinuite pe strada, tristete, etc.. mai bine dau si fug. Eu unul ma bucur ca am scapat de-acolo, sunt un caz fericit.

Nu vreau sa mai aud de cat de bine e in Romania... pe bune. O fi, pentru cativa.

Link spre comentariu

... Inima mea tot acasa ramane si trage, am mai mentionat in anumite posturi anterioare.

Asta este de fapt rezumatul celor peste 40 de pagini ale acestui topic! Emotiile primelor amintiri, primii pasi, parintii tineri, bunicii in viata, primele litere, primele cuvinte... primul sarut, prima dragoste, inima franta pentru prima data...!!! Chiar si pentru noi, cei trecuti de prima "copilarie", care am prins vremurile fara apa calda, cu oprit lumina... amintirile vor face parte din trecutul nostru oriunde ne vom afla. Asta insa nu are nici o legatura cu realitatile triste, cum ar fi faptul ca Romania inca este pe ultimul loc din Europa la capitolul utilitati, cu sub 45% din camine cu apa curenta si canalizare. Ca sa nu mai amintesc despre baie la interior, apa calda, gaze... in special in mediul rural. Comparatii cu UK? N-as prea crede... din pacate!

Link spre comentariu

• l.u.v pinned this topic