aship Postat Martie 1, 2015 Share Postat Martie 1, 2015 Ziar englezesc care spune ca e adevarat ce se spune despre englezi: http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/08/14/british-stereotypes_n_5461440.html Si ce nu e adevarat: http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/08/11/untrue-british-stereotypes-comedy_n_5484261.html » Post actualizat in 01 Mar 2015 20:15Doar ca nu aminteste ca englezii nu sunt inruditi cu familia reginei, pentru ca aia sunt germani. Da' no, e mass-media. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Martie 1, 2015 Share Postat Martie 1, 2015 N-am treaba cu englejjjji in general, dar sa-i vad pe "romanii" de acolo, care unii s-ar intoarce, altii mai "sinceri" nu, pina la urma ce inseamna roman?, unul care simte romaneste, unul care face ceva pentru tara lui, orice, un user zicea ca el se intoarce in tara, mi-e direct perpendicular, bravo lui, dar nu acest lucru conteaza, conteaza ce faci (daca faci) pentru tara asta. (a se citi punct). Ca traeiesti, muncesti, aduci bani, construiesti, ai firma pe aici, cureti zapada pe strada, promovezi .....ORICE legat de tara ta. Ne adunam in intuniri moto, la excursii prin toata tara, ne uneste pina si plictiseala, ne balacarim pe magazine moto, ne luam ban-uri, puncte (ca pe permis), dar daca ramanem romani toate trec si se imbunatatesc, numai sa nu importam toate zimbetele false, tot ce nu-i natural pentru noi, sa luam doar ce-i mai bun, imi este DOR de o petrecere ca pe vremuri cind fiecare venea cu ce avea de mincare si baut, cu muzica, cu bancuri de Ceasca, etc. ..... Nu vreau tot ce are V-estul sub nici o forma, nu vreau sa fiu un robotel care vinde ce vrea "patronul " de afara, nu vreau .......... Vreau doar sa fiu ROMAN! - este rau? » Post actualizat in 01 Mar 2015 20:41Scuze de postare, abia acum mi-am dat seama ca sint pe DIASPORA, si nici pasaport nu am! » Post actualizat in 01 Mar 2015 20:50Singurul lucru care m-ar deranja tare rau ar fi ca baietasul acesta care a deschis subiectul, sa aiba de suferit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Martie 1, 2015 Share Postat Martie 1, 2015 ...Drunk posting, mate? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Martie 1, 2015 Share Postat Martie 1, 2015 Nu ..... doar ca m-am saturat de toti suficientii astia de afara, care daca balanta cu voturile lor a fost de 0.n%, cred ca sint si alfa si omega, ca sint mai destepti prin definitie si tot ce fac ei este totul, eu .... n-a jung la "struguri" si sint un frustrat, cind vin in tara, se schimba situatia, habar'nau de legi, si coboara incet dar sigur din noruletii pufosi, nici nu realizeaza cit ne zbatem sa schimbam ceva pe aici, cu DNA, cu ANI, cu orice, si vin sa dea lectii, vezidoamne cum nu stim noi sa traim ....... imi pare bine 1/alta ca traiesc, muncesc, ma chinui, sa le fac viata mai frumoasa copiilor mei, nu astora care se cred altceva - veniti din alta parte .... cu tomberoanele lor cu tot. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Martie 1, 2015 Share Postat Martie 1, 2015 Mai copii, viata-i ca o roata, cind esti sus, cind te trezesti mai jos decit ti-ai inchipui vreodata, tot ce ramine este caracterul, atit! indiferent cit cistigi acum, miine, sau peste 5 ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MrD Postat Martie 1, 2015 Share Postat Martie 1, 2015 Contabil, am trait destul in Ro ca sa fac diferenta obiectiva intre cele doua tari, Ro si England. Concluzia la general e ca aici macar se fac eforturi, din toate punctele de vedere, sa fie viata cat mai ok. Si da, am pretentia sa nu vad gunoaie pe langa tomberoane, atata timp cat platesc council tax 141 lire / luna. Su da, ma deranjeaza la fel ca pw vecinul meu British cand vad niste onanisti de vecini, care stau 20 in casa si care nu dau 2 lei pe valorile din tara asta. Si nu, nu traim pe nori de puf. Traim intr-o tara in care, cel putin eu, am fost impins de tara mea de bastina prin tot ce se intampla acoloa.nivel social, juridic si politic. Si ca sa fii si mai lamurit, as vrea sa traiesc dupa standardele de aici in Romania. Si cand zic standarde nu ma refer doar la bani ci la absolut tot. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 (editat) razi si cu spatele . Cata prosteala, mai nene. Aluia ii era jena sa zica ca e iranian, fiindca nu prea erau pe lista cu friendlies, englezul nu ii zicea ca e iranian ca sa nu sune acuzator (desi multi indoctrinati sigur o gandeau). Iranienii se numesc persian de cind hau. N-are nici o legatura cu "friendlies". » Post actualizat in 27 Feb 2015 00:06 Si daca tot o dam in relaxari...si niste faze mai mult sau mai putin haioase: - Am ajuns sa fiu urmarit in Londra prin magazine de tot felul de security din astia cu 8 clase doar fiindca m-am dus cu freza, fizicul si ceafa mea de bulgaroi la purtator. Si cu toalele sport, ca na, nu stiam ca acolo se imbraca sport doar negrii dubiosi ce o ard prajiti de vise triste si mariaioana. Asa ca noi eram si mai dubiosi ca ei. Relativ albi si imbracati sport si in culori vii. Vrei sa spui in costum de cocalar. In Romania costumul de cocalar e privit inca mai rau ca prin vestul europei. Daca nu stii tu, iti spun eu. Si cand vezi ce a facut capitalismul, consumul si justitia din lumea libera, asa ti se ia si vrei tu inapoi la prietenii tai cu care poti bea un pet de bere in spatele blocului, Iar astea se cheama activitati cocalaresti Un coleg bucurestean si-a luat-o mai rau. Dupa ca le-a zis ca a venit pentru bani si ca pune totul deoparte le-a mai aratat si poze cu casa lui din IF, construita in mare de ai lui pentru el. S-a facut pelerinaj la telefonul lui. Vorbim de vreo 20 de insi dintr-un birou de 40, ca sa iti faci idee de reactie. Casa faina ce-i drept, cu tot ce trebuie, garaj mare, living mare, etc. Dar imensa pentru standardele engleze si de neconceput pentru ei ca bun al unui sclav al imperiului. Singura valoare a propritatii imobiliare e localizarea. Adica pamintul de sub ea, nu betoanele. O garsoniera in Londra valoareaza mai mult ca o "vila" (majoritatea sint un buncar prost impartit si care arata, de multe ori, hidos) din ilfov pentru simplul motiv ca una e in scaieti unde poate iti gasesti o slujba la munca cimpului, sau poate sa sa mergi 1 ora in trafic sa ajungi intr-un oras comunist, cenusiu, prafuit, plin de bautori de bere la pet imbracati in tinuta sport - glumesc desigur - si care ofera sluje de o mie de euro hai 2-3 mii daca esti foarte norocos iar cealalta e intr-un oras care ofera o multime de slujbe intre cele mai bune din lume si unde poti face enorm de multe lucruri interesante, poate in afara de bautul berii la pet desi nici asta nu cred sa fie o problema. Asa poti sa-ti iei o vila fantastica prin R. Moldova, Ucraina sau Kazahstan, undeva in zone rurale departe de orice oras decent, cu un sfert din banii de IF. Asta nu insemna ca valoreaza 10 lire pentru englezii aia. Editat Martie 2, 2015 de vrajitorul din oz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 (editat) Pe strada asta am locuit eu aproape un an de zile in Londra, zona Enfield. Se poate observa in poze jegul, n-ai loc de el.... Unde locuiesc acum e si mai misto. Editat Martie 2, 2015 de Vizitator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ghost-rider Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Hai pe rand: 1) Voi considerati ca engleJii sunt mai buni decat noi romanii? Elita englezeasca e mai buna ca elita romaneasca. Englezii de rand in schimb sunt mai jos decat romanii de rand. Romanii de rand sunt oameni descurcareti si muncitori care se pot descurca oriunde. Englezii de rand sunt puturosi, tampiti si cu aere de superioritate. Ei nu stiu decat sa ceara asistenta sociala, fac cate 4-5 copii, put, si se uita la emisiuni cu romani ca sa-si intatreasca ideea lor de superioritate. 2) Cum va considerati la locul de munca? Cum sunteti vazuti / respectati? Sunt mai respectat ca in propria mea tara. 3) Cum evaluati calitatea cladirilor? De cacao. Sa nu vb de instalatii sanitare. 4) Cum evaluati calitatea drumurilor? In comparatie cu romania mai bune, in comparatie cu vestul europei (franta, germania, olanda, etc) - EXECRABIL 5) Cum evaluati calitatea soferilor? Execrabil, nu este posibil sa dai carnete la asemenea specimene dar uite ca e. Asta pentru conservari. Motociclistii insa merg bine! 6) Siguranta. In 2 ani nu mi s-a furat nimic. 7) Incurajarea autodistrugerii si a viciilor. Campanie impotriva fumatului e dementa, in opinia lor si 2 tigari pe zi e catastrofa. Alcoolul tot asa, mai mult de o bere pe zi esti alcoolic. In schimb dulciuri la greu peste tot si nu e nici o restrictie. In plus: Sistemul de sanatate de stat: de toata rusinea. Filozofie comunista, subdimensionat, birocrat, disperat, paranoic. Va rog nu va contraziceti aici ca si eu si nevasta-mea aici lucram. Daca e mai bun decat in ro> in unele aspecta da, in altele nu. Dar oricum fata de ce se pretinde e o gluma proasta. Asigurarea privata e regula de aur aici. Ca medic nu poti sa iti prescrii medicamente (si nici membrilor familiei). E minunat, venim cu pastilele din romania....hahaha. la doctor mergem la Promed (Bucuresti). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Martie 2, 2015 Admin Share Postat Martie 2, 2015 Voila, inca unul care confirma in mare ce s-a spus.. Sistemul de sanatate de stat: de toata rusinea. Filozofie comunista, subdimensionat, birocrat, disperat, paranoic. Va rog nu va contraziceti aici ca si eu si nevasta-mea aici lucram. Daca e mai bun decat in ro> in unele aspecta da, in altele nu. Dar oricum fata de ce se pretinde e o gluma proasta. Asigurarea privata e regula de aur aici. Ca medic nu poti sa iti prescrii medicamente (si nici membrilor familiei). E minunat, venim cu pastilele din romania....hahaha. la doctor mergem la Promed (Bucuresti). Hopa! Uite frate ca nu m-au mintit prietenii mei din Irlanda, au fost sinceri! @ghost...faci pariu ca or sa apara meseriasii care or sa-ti spuna ca habar nu ai despre ce vorbesti, desi tu si cu nevasta-ta lucrati in sistemul sanitar? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MrD Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Ghost, cateva aspecte la ce ai zis tu: Hai pe rand: 1) Voi considerati ca engleJii sunt mai buni decat noi romanii? Elitela englezeasca e mai buna ca elita romaneasca. Englezii de rand in schimb sunt mai jos decat romanii de rand. Romanii de rand sunt oameni descurcareti si muncitori care se pot descurca oriunde. Englezii de rand sunt puturosi, tampiti si cu aere de superioritate. Ei nu stiu decat sa ceara asistenta sociala, fac cate 4-5 copii, put, si se uita la emisiuni cu roamani ca sa-si intatreasca ideea lor de superioritate. - Colegii mei de munca (suntem vreo 150 in cladirea in care lucrez eu) sunt middle class...n-au legatura cu descrierea facuta de tine; ba mai mult, aia care lucreaza in departamente mai slab platite au cate 2 joburi (ziua la financiar, de 2-3 ori pe seara (3-4 ore) la Tesco. 2) Cum va considerati la locul de munca? Cum sunteti vazuti / respectati? Sunt mai respectat ca in propria mea tara. 3) Cum evaluati calitatea cladirilor? De cacao. Sa nu vb de instalatii sanitare. - Corect, insa cum am zis si eu si altcineva pe aici, compara o casa de rand de aici cu o casa de rand din RO si ai sa vezi ca tot aici esti mult mai ok. 4) Cum evaluati calitatea drumurilor? In comparatie cu romania mai bune, in comparatie cu vestul europei (franta, germania, olanda, etc) - EXECRABIL - Eu cat am calatorit prin UK am fost f happy (fiind plimbat foarte mult prin RO am facut o comparatie obiectiva). Am iesit si pana-n Belgia si de cand am debarcat pe continent n-am trait nici un sentiment de revelatie. 5) Cum evaluati calitatea soferilor? Execrabil, nu este posibil sa dai carnete la asemenea specimene dar uite ca e. Asta pentru conservari. Motociclisti merg bine insa. E relativa ... intr-adevar vezi soferi care n-au ce cauta la volan, insa banuiesc ca asa ceva gasesti peste tot in lume ...insa totusi, cate claxoane, cate injuraturi, cate flegme pe geam ti-ai luat in UK ? 6) Siguranta. In 2 ani nu mi s-a furat nimic. 7) Incurajarea autodistrugerii si a viciilor. Campanie impotriva fumatului e dementa, in opinia lor si 2 tigari pe zi e catastrofa. Alcoolul to asa, mai mult de o bere pe zi esti alcoolic. In schimb dulciuri la greu peste tot si nu e nici o restrictie. Lasa ca e restrictie la dulciuri in RO In plus: Sistemul de sanatate de stat: de toata rusinea. Filozofie comunista, subdimensionat, birocrat, disperat, paranoic. Va rog nu va contraziceti aici ca si eu si nevastamea aici lucram. Daca e mai bun decat in ro> in unele aspecta da, in altele nu. Dar oricum fata de ce se pretinde e o gluma proasta. Asigurarea privata e regula de aur aici. Ca medic nu poti sa iti prescri medicamente (si nici membrilor familiei). E minunat, venim cu pastilele din romania....hahaha. la doctor mergem la Promed (Bucuresti). Nu o sa te contrazic, o sa confirm partial. General Practitioners (GP - medicii de familie din RO pt cine nu stie) sunt absolut retarzi, probabil esecul absolut din sistemul medical de aici. Mai departe insa, fiind purtat / operat in spiatelele de aici, n-am nimic de reprosat...mai mult, copilul mi s-a nascut aici si am avut parte de un tratament impecabil din partea asistentelor / medicilor care au avut grija sa ne aduca cate un ceai cu toast / gem dupa ce a aparut broscutza PS: ai ceva sugestii vis a vis de asigurarile private ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
derkleine Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Am o explicatie https://www.youtube.com/watch?v=uhRW5B3jx4I !!!!!!!!! Asta explica tot .Se poate inchide !! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ghost-rider Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 (editat) Ghost, cateva aspecte la ce ai zis tu: PS: ai ceva sugestii vis a vis de asigurarile private ? ce rost are toata corectura asta rosie? nici in uk nu ati invatat ca oamenii pot sa aiba propriile lor opinii. puteai sa raspunzi separat la intrebarile din deschiderea topicului, asa cum am facut si eu. Eu nu am inceput sa corectez cu rosu toate lucrurile cu are nu sunt de acord. Trebuie sa intelegi ca nu toti sunt dati pe spate cand vin in uk. Eu am venit aici sa muncesc. Eu iubesc romania, am plecat de acolo ca nu faceam mare branza cu meseria mea, atata tot. Cu alte meserii o duci in ro la fel ca in uk si poate si mai bine. Eu as prefera Romania oricand UK-ului, cu toate flegmele, injuraturile ei (pt ca si eu injur si scuip.... cateodata ). Editat Martie 2, 2015 de ghost-rider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MrD Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Relax...chill...nu ti-a corectat nimeni lucrarea ...am vrut sa scot in evidenta ce am scris eu fata de ce ai scris tu, atata tot (trebuia sa folosesc verde). Eu am fost dat pe spate, cand am avut prima data contact cu UK in 2007. Ulterior, cand m-am stabilit aici am vazut ca lucrurile sunt putin mai "normale" decat par. Si iti dai seama ca majoritatea dintre noi, imigrantii din UK, au venit aici pentru bani si impinsi de nemultumirile din RO. Ca ulterior, unii dintre noi s-au adaptat mai mult decat ne-am fi asteptat si ne-am conectat la viata de aici peste puterea de intelegere a unora, e alta poveste. Da, imi place RO de ma cacao pe mine, dar din anumite puncte de vedere, geografic de cele mai multe ori, lucru pe care, de cele mai multe ori, il rezolv cu o vacanta de 2 saptamani. Zici ca esti medic...sau in fine, lucrezi in sistemul medical. Am prieten care e medic in Irlanda. Nu mai vrea sa auda de RO...bine, el e in faza de negatie acum, frustrat fiind de tratamentul pe care l-a primit, deopotriva cu alti colegi de ai lui, in RO. A invatat o meserie pe care a vrut s-o faca mai ales din pasiune si a ajuns la capatul rabdarilor, umilit de un sistem corupt, intr-un spital din Bucuresti. A plecat cu coada intre picioare si cu visurile terfelite de niste directori de spital pusi acolo doar ei stiu cum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ghost-rider Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Pe tine sa te convingi, nu pe mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Pe tine sa te convingi, nu pe mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Ba voi glumiti cu sistemul medical, nu? Sistemul medical nu e perfect nicateri pe lumea asta dar ciini vagabonzi in spitale si doctori care te injura - la propriu - daca te duci sa mai ceri o opinie ca in Romania nu exista nicaieri in vest. Eu am o caruta de prieteni doctori raspinditi prin toata europa, unul nu vrea sa auda de profesat in romania. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 (editat) Hai ma ca nu-i chiar asa. Iar ai boala aia, trolezi doar pt. ca sint troli de cealalta parte a baricadei. Eu tocmai am fost acuma citeva zile la oftalmolog si mi-a spus doctorita ca in Romania avem oftalmologie cutting edge la pret de nimic. E vorba de clinici private, dar oricum mult mai ieftin deict in afara. Nu ma fa sa caut articolul ala din NY Times in care se vorbeste despre preturile aberante ale medicamentelor pt. astm in USA si viata pe care o duc bolnavii de acolo, daca au salarii mici. Sau sa-ti zic ce mi-a povestit o americanca, cum s-a dus ma-sa sa se oprezeze in Mexic din cauza ca nu si-a permis in US si ce complicatii a facut acolo. Si apropo de mincare. Am un prieten pe care l-au trimis in Pune (India) cu munca pt. 6 luni. I-a placut asa de tare ca si-a prelungit sederea la 1 an. Cind l-au trimis in Londra si-a blestemat fiecare secunda din cauza mincarii. Daca vroia mincare ieftina cica nu gasea decit cele mai sinistre sandwichuri, mult sub orice shaworma luata la dugheana la noi. Iar un prinz cu mincare adevarata era aberant de scump. Ca sa te scutesc de un efort, da, asta m-a facut sa urasc Anglia. Antidotul p. trolaj nu e trolajul. Editat Martie 2, 2015 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheFatBob Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 eu incerc sa asimilez partile bune din modul de viata britanic....pe cele rele vi-le las voua.hehehe poate revin cu poze. viata e de vis,daca sti cum sa ti-o faci...si daca s-au aliniat astrele...hahaha Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eliadar Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 hai mah ca nici ro nu e de lepadat. depinde ce viata ai si ce vrei de la ea. daca esti echilibrat si castigi undeva la 1000 de eur (si nu te mananca in poponeata aiurea) nu are sens sa te vaiti. parerea mea. io nu am plecat din ro din motive financiare de ex. a fost o decizie foarte greu de luat si care m-a durut destul de tare la vremea aia dar a fost la momentul respectiv singura alternativa viabila (cealalta ar fi fost sa ma duc in siria la cafteala probabil). fiecare are motivele lui si daca m-ai fi intrebat acum 5 ani ti-as fi spus ca nici nu ma gandesc sa emigrez. dar lucrurile se schimba... ceea ce e foarte important este ca acum daca vrei sa pleci sa traiesti in alte tari din EU poti sa o faci fara dureri de cap ceea ce mi se pare o chestie foarte tare. ceva de neimaginat acum 25 de ani. as mai vrea sa mai adaug ceva legat de "bogatie". oamenii dau exemple de case si masini ca simboluri ale bogatiei. anume masini de serie si case de beton cu multe nivele pe la margine de Bucuresti. Silviu Brucan a avut o emisiune acum 20 de ani in care a precizat o scara a bogatiei din acre reiesea anume ca suntem in cea mai mare parte clasa muncitoare. ca sa fii middle class trebuie sa castigi undeva la 10.000 euro pe luna sau peste - astia sunt aia care au case faine vizibile prin vest. medici sau avocati etc. iar ca sa fii bogat am sa spun doar: casele bogatilor nu se vad. sunt undeva in mijlocul unei proprietati imense si nu poti intra decat dupa ce treci prin tot felul de siteme de securitate gen porti controlate electronic, camere video si paznici inarmati. asta ca va mai spulber iluziile ca muncind pe afara si cumparand o garsoniera la bloc dupa ce strangi din buci aiurea o sa te faca om bogat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Iar ai boala aia, trolezi doar pt. ca sint troli de cealalta parte a baricadei. Un motiv foarte nobil, mi se pare mie. Si tu faci exact la fel. Oricum tot ce am povestit este punct cu punct adevarat. Am fost de fata cind oameni erau injurati de "medici" dupa ce dadusera spaga. Oameni cu cancer. Am stat in sali de asteptare fara lumina la 9 serara in case vechi care cadeau pe tine ca acolo era cabinetul. Exista un anumit spital judetean unde pina acum vreo 3 ani erau ciini pina la etajul 4! DIn liceul meu sint zeci de doctori plecati peste granita (toti se faceau doctori, asa era moda). Antidotul p. trolaj nu e trolajul. Vai vai cita moralitate Revenind la subiect: Eu tocmai am fost acuma citeva zile la oftalmolog si mi-a spus doctorita ca in Romania avem oftalmologie cutting edge la pret de nimic. Doctorita din Romania? Pai ce sa zica si ea...Sa-ti fac cunostinta cu matusa-mea care si-a pierdut ochiul in urma une banale operatii de cataracta? Sau cu alta ruda de-a mea care are o mina strimba de ani de zile pentru ca asa i-a pus-o doctorul in ghips? Cind l-au trimis in Londra si-a blestemat fiecare secunda din cauza mincarii. Street food ca-n Asia nu gasesti nicaieri, evident vine cu niste riscuri la pachet (boli, carnuri de animale din canalizare etc). Ce mincare indiana gasesti in Romania? Noi nu discutam aici de India vs UK, discutam de UK vs Romania. Shaormele in Romania sint niste porcarii care nu au nicmi de-a face cu orginalul, lipie si cu cartofi prajiiti in ea? bleah... Comparativ in East Lonndon e un cartier intreg cu cea mai buna mincare pakistaneza si indiana si arabeasca si din estul mijlociu pe care o gasesti in Europa. Si nu e scumpa deloc, doar daca compari cu India. Londra are mincare extraodinar de variata si mult mai autentica decit prin alte parti. In general e scumpa ca asa e tot orasul, scump. E vorba de clinici private, dar oricum mult mai ieftin deict in afara. Si salariile sint mult mai ieftine ca afara. Nu ma fa sa caut articolul ala din NY Times in care se vorbeste despre preturile aberante ale medicamentelor pt. astm in USA si viata pe care o duc bolnavii de acolo, daca au salarii mici. Pai vezi ca am spus clar, in scris, ca toate sistemele de sanatate au lacunele lor si nici unul nu e perfect. Si oricum ce spui tu se refera la pacienti nu la doctori. Eu prefer oricind un spital britanic unuia romanesc, inclusiv alea particulare. pentru ca o camera frumoasa cu televizor nu schimba ce-i in capul medicului. » Post actualizat in 02 Mar 2015 19:39 hai mah ca nici ro nu e de lepadat. depinde ce viata ai si ce vrei de la ea. Nimeni nu a spus asta. Discutia era daca UK e de injurat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Si apropo de mincare. Sa te plangi de mancare in Londra unde e plin de magazine romanesti si polish e chiar de tot.Chiar si unele magazine mari au produse romanesti sau polish. Ca rosiile n-au gust, pai sunt aceleasi rosii din Spania care se vand si la Real in Ro. Tu ca roman sa ajungi in Londra si sa te astepti ca englezul sa-ti dea sarmale e comic. Ce te impiedica sa-ti faci tu sarmale nu stiu, noi mancam romaneste, cumparam carne de porc de la macelar local deci fresh, ba mai mult am adaugat la meniu mancaruri indiene care ne cam plac. Tot fresh si cumpar si fructele, tot de la fermirii locali care au taraba in centru. Cat despre bogatie si caracter, poater de aia unii sunt asa de suparati pe englezi, pentru ca in Romania s-au obisnuit sa fie in centrul atentiei pentru ca au masini sau motociclete mai noi, si aici nu ii baga nimeni in seama. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 (editat) Doctorita din Romania? Pai ce sa zica si ea...Sa-ti fac cunostinta cu matusa-mea care si-a pierdut ochiul in urma une banale operatii de cataracta? Sau cu alta ruda de-a mea care are o mina strimba de ani de zile pentru ca asa i-a pus-o doctorul in ghips?Sa-ti fac cunostinta cu aia care n-a avut bani sa se opereze in US? Look, you're doing it again Shaormele in Romania sint niste porcarii care nu au nicmi de-a face cu orginalul, lipie si cu cartofi prajiiti in ea? bleah...Cea mai proasta shaworma din viata mea am mincat-o in Israel, de la un arab. Da, din aia ca la mama ei, de oaie, tot ce trebuie. Cea mai buna am mincat-o in Romania de la un irakian. Eu vroiam doar sa-ti amintesc ca esti un troll, doar ca unul mult mai civilizat decit media forumului Discutia ma intereseaza putin spre deloc. Editat Martie 2, 2015 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ghost-rider Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Ce putem sa invatam noi de la celtii astia e cum sa ne respectam unul pe altul. Trebuie sa respecti omul chiar daca nu-l intelegi si nu esti de acord cu el. Problema noasta a romanilor e ca nu stim sa ne respecta mai ales in relatiile de serviciu. Suntem ca niste pitbuli care ne revezim unul la gatul altora, si nicidata ca gatul inamicilor nostri comuni. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Martie 2, 2015 Autor Share Postat Martie 2, 2015 'Right' Vad ca ati fost BUSY pe topic aici. Si eu am fost BUSY au venit parintii pe la mine sa vada "marea cu sarea"................. Am citit niste pareri diferite dar interesante prin ceea ce intelege si percepe fiecare. Fiecare crede ce vrea, nu ma deranjeaza opinii contra. Nu am plecat in UK ca sunt "sarac", am plecat in UK sa fac ceva pe banii mei nu pe banii parintilor, sa mai aduc ceva in casa, decat sa consum ceva din casa practic, pentru ca la 25 de ani, dupa ce ai terminat facultatea si masterul, nu gasesti usor in inginerie mecanica un job care sa fie platit decent. Acum fiecare are nivelul lui de decenta cand vine vb de salariu. Frustrat ................ da poate eram, depinde iarasi de perceptia fiecaruia, probabil ca fiecare e frustrat in felul lui, dar dupa ce vi ca roman in UK iti trec toate frustrarile cand te uiti la "larve" cum bine a mentionat L.U.V . DA la job sunt alta clasa de oameni, elite din toate pct de vedere, fata de larvele de rand, vai de steaua lor......... larve cu de care te lovesti 50% din timp cat nu lucrezi.........doar nu ai noroc sa dai numai de incuiati. Vorba unui coleg de la job, cu astia trebuie sa umbli ca la CHIRURGIE numai cu manusi si cate o intrebare pe zi............mai mult .................... le dai eroare........ ii blochezi. Nu e ca in RO, unde trebuia sa sti si mecanica si un pic de medicina, astrologie, IT..........de toate la job............... nu se stie ce se mai iveste ce mai apare ce mai primesti in carca. Un roman(indiferent de pregatirea lui) e "avion" pe langa un englez, daca e sa ii compari la acelasi nivel provenind din aceleasi medii sociale. Are total alta prezenta de spirit. Exemplu concret nu va dau acum ca nu am timp sa scriu acum...............dar am avut parte de multi retarzi mai ales cand vine vb de companiile de inchiriat, habar nu aveau aia ce au pe site la inchiriat, am sunat la 3 companii ( am zis ca sunt eu RAU si ca judec ) 3 companii 3 retarzi la tel si la vizionare............detalii later dk e. Am mai vazut o chestie, sunt unii care zic ca in UK drumurile sunt bune iar in RO sunt total de (cuvant urat). Ma eu unul am venit in UK de 6 luni iar masina ( innainte era motocicleta ) este o parte din mine, adica circul zilnic, fara masina...........sunt "orfan". In tara acum sau cel putin in 2014 CALITATEA DRUMURILOR NOASTRE( deci vb de calitate NU de autostrazi ) NU se compara tata cu UK. Nu sunt roman fanatic, e nasol ca nu avem autostrazi da, ba da macar noi nu mai avem gropi. Exemplu concret: In "Londra" in zona Excel si in Basildon, orasul din imediata apropriere lui FORD, baaa sunt gropi..........de ti se rupe sufletul de masina si Trabant sa ai tot ti se rupe sufletul, mai ales ca nu stiu cum naiba apar ca sunt si pe portiuni din astea unde mai mergi cu 30 - 40 de mile pe ora ba si dai in ele, am luat una in septembrie cand am venit, ( ma gandeam ca e asfalt mai bun ca la noi ) mi s-a deschis torpedoul cand am luat groapa aia. In drum spre job trec pe langa spitalul din Basildon...........erau gropi destule inca din septembrie, in noiembrie au facut o tiganie si acum circuli de 5 luni pe o singura banda si aia cu din ce in ce mai multe gropi trebuie sa mergi cu 30km/h 20de mile pe h ca sa nu iti bati joc de masina. Deci lasati-o voi mai usor cu drumurile nettt superioare din UK fata de RO ca nici nu se pune problema. Hai treaca poate POATE or avea aceeasi calitate, dar eu unul pe unde am circulat in ROMANIA nu am dat de atat de multe gropi decat langa HOLCIM Campul Lung. O sa pun intr-o zi camera pe aripa de la masina sa vezi cum sare roata.................ma rog. Referitor la case: Eu nu stiu unde ati stat voi cei care spuneti ca o casa a unui englez normal de rand , adica maxim 400.000pounds este superioara unei case din RO de 150.000pounds sau unui apartament de 60.000pounds. Probabil ati uitat cum e sa ai comfortul de acasa. Nu aduc vorba de palate aici, aduc vorba de spatiul si intimitatea FONICA pe care ti-o ofera standardul unei case sau al unui apartament din Romania.................deja daca intru in detalii gen FERESTRE MARI SI LUMINATE ...............o dam in fitze, deja alt level. Mie mi se pare si casa de la tara, CONAC pe langa "cotele" din UK, iar despre ce vb eu e o casa normala si simpla de tara, nu chiar vai de mama ei, dar deloc WOW, echivalentul a 3 1 bedroom apartment UK style ca spatiu. Userul ZIDARU a fost cu mine la enduro si poate sa confirme daca isi aminteste. Da sunt si case de mari in UK, mai rar si care au un pret exorbitant, trebuie sa consideri banii maculatura sa dai 2milioane pe o vila........... Si aici este discutabil iarasi. La o chirie de 1.100 de lire pe luna primesti ............ ceva decent.........care sa zicem ca ar da asa cat de cat un pic cu ce ai acasa in RO intr-un apartament de 3 camere sau o casa din aia veche din Lizeanu. Ma refer la spatiu si mai ales luminozitate......Am vazut ca standardul pe aici e mai de pestera asa cand vine vorba de lumina naturala. Chestie valabila si pt zona de moda veche dar mai "fitza" din Londra. Chestie DURA si nasoala, pe care am facut-o si eu la inceput, am stat in share house, vai de plm, mie mi s-a parut................nasol rau de tot, dar am vazut ca aici e chiar FANCY sa stai in share house. Practic tu ca individ nu ai nimic al tau sau pe numele tau aici, doar daca esti ARAB sau RUS sau ASIATIC cu bani, sau vreun LORD englez care nu si-a baut averea. Am vrut sa imi iau chirie din timp inaitne sa vin aici in UK, aaa pai nu se poate boss asa, ca trebuie sa avem referinte...............actele(pasaport, buletin ) si banii sunt referinta iti platesc imi dai.............nu iti platesc nu imi dai......................nu trebuie istoric , rahatul praf etc. Daca viata e usoara hai sa o complicam. Stai ca trebuie sa vezi cazarea tu personal, degeaba ai tu bani din RO si vrei sa o iei ca din poze pe net tie iti place, nu tata trebuie sa vi sa o vezi ......... greu de tot. Iti trebuie istoric, de parca as veni din KENYA nu din UE, e si greu sa afli tot despre mine in UE fiind avand pasaport UE. Eu nu am observat o chestie in Londra asa cum au observat-o parintii mei. Diferenta enorma intre "supravietuitori" si bogati. Chestie care la noi............ nu prea se vede sau cel putin nu o percepi decat daca pui "Ferentexas-ul" cu "Primaverii" bot in bot.......dar nici asa. Da stai in Londra intr-o casa de langa HYDE PARC sau intr-un apartament pe langa OXFORD Street sau pe langa Grosvenor Gardens mai instarite asa, si dupa la 3 mile de Tower Bridge ai "cotete" sau cum le zice mama mai diplomat "adaposturi", fara nici o aroganta sau aer de superioritate. Maicamea a zis o chestie, "a avut regina" grija de ei ( a ramas socata ca a vazut cati "idolatrizeaza" familia regala ). Unii au PALAT si altii stau intr-o casa sau apartament cat doua Seria 7 parcate una langa alta sau cat doua S class-uri ca suprafata. Bine acum e adevarat ca si tu iti faci soarta cu mana ta, dar totusi atata degradare referitoare la CALITATEA VIETII si COMFORTUL TAU .......nu am mai vazut. Daca TU cel care citesti acum ai umblat prin Austria Elvetia Franta Grecia Turcia Italia............ poate ca intelegi la ce ma refer............dar daca tu ai venit direct in UK cu gandul ca ROMANIA e tara de (cuvant urat) , normal ca ti se pare AVION. Sincer nici in TUNISIA nu am vazut case asa de mici in TUNIS capitala Tunisiei si pe alocuri in orase satelit, chiar dimpotriva, am vazut case mari cu tavan inalt si ferestre mari. Chestii ciudate, pentru ca atunci cand bati 3-4-5mii de pounds pe luna..................teoretic iti trebuie unde sa vi si sa te relaxezi in casa.......................ORI poate gandesti ca si asa stai minim 8 ore chiar 11 la job, ce dreq mai conteaza ca dormi si stai practic pe un loc de parcare. Sau daca esti englez lenes te gandesti ca e rau sa faci curat, asa mai bine doar te stergi la poponet si eventual mai dai cu hartie igienica si o flegma maxim 2 sunt de ajuns ca sa cureti fereastra ta. » Post actualizat in 02 Mar 2015 21:11 Hai pe rand: 1) Voi considerati ca engleJii sunt mai buni decat noi romanii? Elita englezeasca e mai buna ca elita romaneasca. Englezii de rand in schimb sunt mai jos decat romanii de rand. Romanii de rand sunt oameni descurcareti si muncitori care se pot descurca oriunde. Englezii de rand sunt puturosi, tampiti si cu aere de superioritate. Ei nu stiu decat sa ceara asistenta sociala, fac cate 4-5 copii, put, si se uita la emisiuni cu romani ca sa-si intatreasca ideea lor de superioritate. 2) Cum va considerati la locul de munca? Cum sunteti vazuti / respectati? Sunt mai respectat ca in propria mea tara. Tot respectul! Corect! Asa e in UK un manager de top sau un "executive" e mult mai cizelat si te apreciaza mult mai mult pt ceea ce sti decat pt ceea ce pari sau pe cine cunosti. » Post actualizat in 02 Mar 2015 21:15 @bigfoot eu stau in sudul Angliei. nu-mi place Londra si nu as trai acolo decat daca nu as avea incotro. intamplarea face sa fiu oarecum nevoit sa ma deplasez (cu motorul evident ) in diverse zone si atunci navigatorul ma baga (din fericire sau ghinion nici nu stiu cum sa zic) pe drumuri cu o singura banda dintre diverse village-uri (ca daca le zic sate le jignesc). Deci pe drumuletzele alea, abea mijite printre dealuri de verdeatza is numa case ca-n povesti... si nu exagerez deloc. va mai zic odata - mijite printre dealuri pline de verdeatza intr-un peisaj mirific, case/conace ca-n povesti.- si nu cateva ci pe fiecare drumuletz din asta se insira una dupa alta. cum da o zi cu soare cum vad pe strada decapotabile de epoca impecabile (fara pic de rigina sau semn de neglijenta) cu tipi/tipe imbracati foarte elegant cu esarfe fluturand... e o placere sa-i urmaresti. Am avut ocazia sa vizitez si cativa englezi middle class cum zic ei si indeferent daca sunt old money sau new money au niste proprietati super, hambare modificate in case sau case vechi restaurate de te uiti ca la muzeu frate. iar iranieni se identifica ca persani de cand lumea. daca nu ai cunoscut iranieni inainte poti sa casti gura de uimire dar e bine de stiut ca iranienii vorbesc persana da, nu araba si nu iraniana si se identifica ca persani (persi). de retinut da... Mai o fi asa in country side, eu pana acum nu prea am iesit din zona Londrei sau M25 iar cand am facut asta am plecat in Franta direct city break. Cel mai bine stiu Londra Basildon si Dover, cu astea sunt cel mai rutinat. Repet eu am spus experienta mea si parerile mele referitoare la ce vad zilnic, doar la JOB ai oameni normali, mai deschisi la cap, eu asa vad, in rest....dddooooooooohh rau de tot( daca vb de englezi si nu de turisti ) » Post actualizat in 02 Mar 2015 21:22Tu nu apreciezi bunurile tale. Si un (cuvant urat) daca era, ba era cacatul meu iar cineva din prea multa saracie si financiara si de duh a incercat sa ma lase fara un bun personal (orice o fi el, un muc din nas sau un BENTLEY ) . Cat timp eu nu ma duc si vandalizez cacatul tau sau mucul tau din nas sau Bentley-ul tau, am asteptarea de la o tara civilizata sa se ia masuri, si de intimidare macar , sa vada asistatul social din capul strazii ca politia a venit chiar dk nu are foarte multe urme, ba da a venit. Nu ca imi zice plm dk doar e vandalizata, plm a si ploua azi probabil nu avem dc plm sa venim. Aici au de invatat de la RO mai multe si sa o lase mai usor cu Human Rights apa de ploaie. No human rights cat timp tu furi si vandalizezi. Dar iarasi depinde de cat de mult apreciezi tu bunul tau POSESIA TA. 6) Siguranta. Colegul probabil voia sa vina o tanti (buna) si sa-l consoleze pt tentativa de furt...grav de altfel, doar era BMW, ce plm! Prietene, once again, daca tu esti ok si ai masina zgariata aia e. Iti dau oamenii ce ai nevoie pt insurance, esti in trecut in baza de date cu problema respectiva si aia e. Tu vrei sa vina MI5 pt un un cacao. de clantza. Trebuia sa zici ca esti atacat cu o arma alba si ai fi vazut atunci reactie. Ca ce sa vezi, oamenii sunt pragmatici, reactioneaza la valorile importante (viata) nu la BMW-uri cu clanta zgariata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate