Minu Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 Esti sigur?Poza e cat se poate de reala,facuta din telecabina in Bucegi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 s-a explicat ca bucegii sunt caz special, ursii sunt obisnuiti sa fie hraniti de oameni si nu se mai tem de ei se plimba ursii la gunoiul cabanelor pe ambele parti ale bucegilor dar atacurile sunt destul de rare in rest ce ai scris tu pe acolo sunt tampenii ar ajuta daca ai zice de unde stii chestiile alea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
virgil Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 Nu scrie unde urmeaza sa campezi , risti sa te trezesti cu un urs care a citit despre locatie. » Post actualizat in 03 Aug 2015 09:58 Te mai si filmeaza pe deasupra Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_SP Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 (editat) Editat August 3, 2015 de Sergiu_KB Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 Imagineaza-ti cum e sa stai singur pe intuneric , intins intr-un cort micut , despartit de aerul rece al noptii doar de cativa microni de nailon tremurator , ascultand cum un urs de 200 de kg umbla prin preajma . Il auzi cum mormaie incet si adulmeca cine stie ce , auzi zdranganitul caserolelor ravasite si clefaiturile ursului , pasii apasati si respiratia grea , fasaitul cortului cand il atinge in trecere . Capul mormaitor impunge iar cortul , de data asta aproape de umerii tai . Cortul se clatina si mai tare . Apoi liniste , o liniste foarte lunga si - stai ..... sentimentul de eliberare imposibil de exprimat in cuvinte , atunci cand iti dai seama ca ursul s-a intors in padure tarandu-si picioarele . Ai putea suporta asta ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
severin31 Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 Imagineaza-ti cum e sa stai singur pe intuneric , intins intr-un cort micut , despartit de aerul rece al noptii doar de cativa microni de nailon tremurator , ascultand cum un urs de 200 de kg umbla prin preajma . Il auzi cum mormaie incet si adulmeca cine stie ce , auzi zdranganitul caserolelor ravasite si clefaiturile ursului , pasii apasati si respiratia grea , fasaitul cortului cand il atinge in trecere . Capul mormaitor impunge iar cortul , de data asta aproape de umerii tai . Cortul se clatina si mai tare . Apoi liniste , o liniste foarte lunga si - stai ..... sentimentul de eliberare imposibil de exprimat in cuvinte , atunci cand iti dai seama ca ursul s-a intors in padure tarandu-si picioarele . Ai putea suporta asta ? Imaginează-ți cum e: el geme afară, tu înauntru.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
severin31 Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 Cu ani de zile în urmă am petrecut câteva nopți, la cort, prin zona Cabanei Diham. Alegem noi locul ideal, peste pârâu, spre pădure. Am pus mâncarea la câțiva zeci de metri de cort într-o pungă, într-un pom, pe marginea pârâului. Noapte am tot auzit zgomote dubioase. La ziuă am constatat că Moș Martin păpase tot ce putea, conservele pe care nu le putuse deschide (uitase desfăcătorul în bârlog) miroseau a urs, deci necomestibile. Niște vecini (la vreo 15-20 de metri) de pajiște, după ce le-am adus la cunoștință pățania, ne-au povestit că ei ascunseseră mâncarea de frica urșilor sub cort. Dimineața, pe răcoare, cine mergea spre oraș să cumpere mâncare?! » Post actualizat in 03 Aug 2015 19:00Numai zgomote de containere răvășite se auzeau noaptea de ziceai că e bear party prin tot Dihamul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 Aia cu lipsa ursilor in golul alpin e vrajeala, nici partea cu hibernarea se pare ca nu e intotdeaua adevarata. Eu am vazut urs umbland de nebun in mijlocul iernii foarte aproape de varful Negoiu, pe la peste 2400m, probabil ca se plictisise de somn si iesise la putina miscare, mancare sigur nu gasea acolo.... La Balea am dormit o data cu cortul si n-am avut probleme. Alte dati am lasat motorul acolo toata ziua cat am fost plecat pe munte, a fost ok. Ideea de baza e sa nu ai absolut nimic de mancare in cort si nici in topcase sau coburi Daca n-ai copaci in zona( la Balea nu sunt) , cauta macar niste bolovani sa-i pui deasupra mancarii la ceva distanta de cort. Bolovanii nu-ti vor proteja mancarea de un urs flamand dar poate nu ti-o fura primul caine care trece pe acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Minu Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 (editat) s-a explicat ca bucegii sunt caz special, ursii sunt obisnuiti sa fie hraniti de oameni si nu se mai tem de ei se plimba ursii la gunoiul cabanelor pe ambele parti ale bucegilor dar atacurile sunt destul de rare in rest ce ai scris tu pe acolo sunt tampenii ar ajuta daca ai zice de unde stii chestiile alea Ce tampenii,ca ursul nu umbla in golul alpin?Ursul umbla peste tot in cautarea de hrana,de vina suntem noi oamenii ca i-am invadat habitatu' iar de atacat nu ataca el fara motiv toata chestia e sa nu ai mancare in jurul cortului.Uite dovada de atac de urs la peste 2000m,si mai sunt destule, anul acesta 2 sportivi au fost fugariti 1km pe la Piatra Arsa de un urs in amiaza mare. Editat August 3, 2015 de Minu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat August 3, 2015 Share Postat August 3, 2015 (editat) Fara nici o ironie - vizavi de cabana Conacul Ursului, pe coborarea spre AG, ai camping destul de mare si animat. Editat August 3, 2015 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
virgil Postat August 4, 2015 Share Postat August 4, 2015 Caut pt inchiriere blana naturala de urs completa .cu cap si labe (identica cu cele folosite de uratori) pt cateva zile. Unde ziceati ca vreti sa instalati corturile si in ce perioada? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zîmbesc Postat August 4, 2015 Share Postat August 4, 2015 Eu încă aştept intervenția lui mos_bear pe acest topic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 Caut pt inchiriere blana naturala de urs completa .cu cap si labe (identica cu cele folosite de uratori) pt cateva zile. Unde ziceati ca vreti sa instalati corturile si in ce perioada? +1 !!!! Eu încă aştept intervenția lui mos_bear pe acest topic chiar asa, unde e colegul @mos_bear? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
severin31 Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 +1 !!!! chiar asa, unde e colegul @mos_bear? Poate pe langa cabane! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 5, 2015 Share Postat August 5, 2015 Poate pe langa cabane! asa m-am gandit si eu... e deja impreuna cu Virgil si sperie turistii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate