Sari la conținut

Casatoria: pro&contra, dar si urmarile ei

Postări Recomandate

Totdeauna judec dupa.

Daca e copilul meu, va fi al meu toata viata. Nu e vinovat de ce s-a intamplat intre parinti. O sa-l ajut si dupa ce termin obligatiile "legale". Si o voi face cu placere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 230
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Toti facem greseli in viata,unii platesc cu bani,altii cu viata sau sanatatea,altii cu libertatea....

Acum 11 minute, Microbec a spus:

Totdeauna judec dupa.

Daca e copilul meu, va fi al meu toata viata. Nu e vinovat de ce s-a intamplat intre parinti. O sa-l ajut si dupa ce termin obligatiile "legale". Si o voi face cu placere.

Ai si tu dreptate dar depinde de relatiile parintilor dupa divort, tu vrei sa ajuti,dar cand vrei sa-ti vezi copilul sau vrei sa-l duci undeva cateva zile si ti se pun piedici,adica ai obligatii dar nu si drepturi zic ca nu iti pica bine.

Dar il poti ajuta cu banii gramada,bani pe care ai vrut sa-i dai lunar,cand "zboara din cuib"si incepe viata de adult.

PS :  Deoarece incepe sa aiba succes la public ,propun moderatorilor sa fie schimbat titlul topicului din cel actual in "Casatoria pro si contra"sau "Greseli si regrete din tinerete"

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu

Acum 10 ore, Kassu a spus:

Când vreau să mă binedispun, mă gândesc că mai am fix 15 luni de plată de pensie alimentară. Greul a trecut: 240 de luni x 1/4 salariul net. Aproximativ 50.000 de euro. Asta da investiție pe termen lung pentru o femeie, nu?

Și ma mai binedispun și gandindu-ma ce voi face cu banii din pensia alimentara in prima luna când nu o voi mai plăti...tulai doamne, e singurul motiv pentru care as vrea sa treacă timpul mai repede! 

No ioi nilai omule, tu platesti pt copil sau pt nevasta?Copilul acela nu este al tau de numei banii asa, ca nu inteleg

208 euro pe luna, 10 milioane🤔

Link spre comentariu

Acum 2 ore, ALEX-Guzzista a spus:

PS :  Deoarece incepe sa aiba succes la public ,propun moderatorilor sa fie schimbat titlul topicului din cel actual in "Casatoria pro si contra"sau "Greseli si regrete din tinerete"

Dacă mai sunt și alții de aceeași părere, vă servesc cu drag, promite să devină un topic de mare angajament. 🥇

Link spre comentariu

Ițic, trebuie să-ți mărturisesc ceva. Ștrulica asta mic, copilul nostru, nu e al tău.

Dar cu cine l-ai făcut?

Cu studentul care a fost în gazdă la noi.

Cum l-ai convins?

I-am dat bani.

De unde ai avut banii?

Din buzunar, de la tine.

Și atunci de ce zici că nu e al meu?

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Lucian_M a spus:

Dacă mai sunt și alții de aceeași părere, vă servesc cu drag, promite să devină un topic de mare angajament. 🥇

Aprob pozitiv! Desi prevad niste certuri imense pe subiectul divort, copii, pensii si altele.

Acum 3 ore, Djenavar a spus:

No ioi nilai omule, tu platesti pt copil sau pt nevasta?Copilul acela nu este al tau de numei banii asa, ca nu inteleg

208 euro pe luna, 10 milioane🤔

Un prieten de-al meu zicea ca e copilul cui il creste, nu cui l-a plantat in ma-sa.

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu

• Kristian changed the title to Casatoria: pro&cons, dar si urmarile ei
  • Kristian pinned this topic
Acum 48 minute, Speedy.K a spus:

Aprob pozitiv!

Desi prevad niste certuri imense pe subiectul divort, copii, pensii si altele.

Sa se restrictioneze accesul la topic celor tineri si necasatoriti ca se sperie !

Recidivistii...ca mine,cu mai mult de o casatorie la activ sa fie da-ti ca exemplu de perseverenta,daruire si sacrificiu.

Altfel scade numarul casatoriilor si ne da primaria in judecata !

Link spre comentariu

Nu înțeleg: ce nu a fost clar după primul divorț? 🫢🤣🤣🤣

Acum fără mișto: sunt cu a mea de 24 de ani, căsătoriți de 21, ne mai certăm, dar in caz de adio, eu unul nu mai merg la primărie, că de biserică nici nu poate fi vorba, am terminat cu vrajelile. Consider că pe doi oameni (da, și femeile este oameni 🤗) nu-i ține împreună o bucată de hârtie semnată de primar sau alt funcționar. Înțelegerea e totul.

Link spre comentariu

eu n-am inteles vreodata nevoia de a face cacaturile alea de acte... ca sa pierd bani si cand le fac, si cand divortez? mai bine nu. daca vrea sa plece sa se duca unde o vrea fara sa-mi ceara ceva! la fel si cu plozii, vor sa-i creasca? sa nu ceara bani! mie incerca una acum 21 de ani sa imi bage un plod pe gat. nu l-am recunoscut, testele adn costau enorm atunci, al ei a ramas, cacao-m-as in ciorba ei!

Link spre comentariu

• Moderatori

Io nu cred ca as avea cum,ca si mobra ei e rapida,m-ar ajunge pretty damn' fast... :)

Link spre comentariu

Ptiu! Ce topic de MARE angajament. Nici nu stiu de unde sa incep, dar spun ca pana acum m-am ferit cu brio de casatorie. Nu zic nu, dar nici nu ma dau in vant cand vad ce este pe langa mine.

Am nenumarate exemple de muieri care erau lapte si miere si dupa ce s-au vazut cu tinicheaua pe deget au devenit adevarate zgripturoaice iar barbatul cu oole in borcan sub lacat, in noptiera nevestei.

Inteleg ca nu toate cazurile sunt la fel dar din pacate am niste exemple printre apropiati care nu se mai inteleg cu nevestele, vor sa dea divort, procesul se taraganeaza de aproape de 1 an (ca ele nu vor la notar ca niste oameni normali) si nici macar nu s-a tinut primul termen.

Sa nu mai zic ca in caz de divort, daca nu ai un caz SOLID cu adevarat, ramai in stromeleagul gol si probabil cu prafu care era odata pe mobila, intrucat femeile au intaietate in instante. Mare parte dintre judecatori sunt de fapt judecatoare, iar o mare parte dintre judecatoare sunt doar femei care s-au axat pe cariera, viata personala a fost lasata de izbeliste si pentru ele toti barbatii sunt niste porci. Cunosc cazuri unde femeia nu a mai muncit de multi ani, este casnica, fostul sot plateste ca prostul pensie alimentara pentru copii, ea face fasoane la programul de vizita in timp ce se intretine din pensia alocata copiilor in mare parte.

Editat de Ruginel
Link spre comentariu

Și, cu toate cele spuse, majoritatea bărbaților au probleme serioase în materie de misoginism, așa este? Bărbatul este de vină întotdeauna, el greșește, el calcă pe bec, chiar și atunci când este nevinovat. Cât despre femei, sunt fiert pe sexiste, pe femeile de carieră, pe cele care nu se deranjează să păstreze ordinea în casă și, IN MOD DEOSEBIT, pe cele care nu gătesc! Asta strică tot conceptul de căsnicie, indiferent că e cu hârtie și inel sau fără acestea. Gătitul de paste, ouă, ceai, cafea, pâine prăjită sau sandwich nu se pun, până și cel mai neîndemânatic bărbat intr-ale bucătăriei face chestiile astea chiar mai bine. Dacă reușește să mânuiască un flex, e in stare să supraviețuiasca. O femeie care nu știe să gătească pentru soțul/partenerul ei, în fața mea e zero barat. Am avut norocul să NU dau peste așa ceva, ca mărturie pot pune poză cu burtica, inexistentă la căsătorie...🤣 Mama iarăși e o gospodină desăvârșită. A te însura cu un element care preferă să comande mâncare sau să insiste să mâncați doar în oraș presupune că ți-ai luat orice, dar nu femeie adevărată, indiferent cum prestează in privat. Ruginel, să nu te însori, stai liniștit fără hârtii și popă, că nu intr-asta constă "viața în doi". 5 minute la "orificiul stării civile" poate presupune mulți ani de chin după, iar hârtia aia e la fel de utilă ca și stocurile de alimente și hârtie igienică din timpul covidului. Adică o ai, deși nu a meritat efortul. Aș scrie mai multe, dar îmi cad ochii în gură...

Și da, promite să fie un topic de mare angajament, cum am zis și eu înainte. 🍻

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

Mai nou treaba cu gătitul și cu ordinea în casă este privită ca o slugărnicie în fața bărbatului. 
Se presupune că dacă femeia muncește și aduce bani in casa ,îndatoririle gospodariei să fie împărțite cu bărbatul. 
S-au schimbat vremurile când femeia își aducea bărbatul de la crâșmă în căruțul de butelie. 
Într-adevăr nu te țin actele dar sunt necesare în societate la diverse chestii. 
Acum informațiile de pe net și social- media le-au zăpăcit complet mințile la femei cel puțin la generația tânără. 
Nici unii bărbați nu sunt mai presus toată ziua cu telefonul mănă habar n-au să bată un cui sau să schimbe o roată la mașină,un robinet…etc

Cu soția actuală când am invitat-o acasă prima oară i-am spus “ia și tu un pui să faci ceva de mâncare că nu avem nimic.”

Știa deja de la întâlnirile ulterioare că sunt zgârcit,nu cumpar flori si alte bazaconii. 
Condiția obligatorie de la inceput a fost să se urce pe motor, I-am spus de la început ca să nu pierdem vremea degeaba. 
Referitor la primărie ,biserică și nuntă le-am făcut de două ori,tacam complet .,norocul meu a fost că ele s-au ocupat de tot, doar am dat cu banu si am zis DA. 
Visul oricărei femei este să fie mireasă,am inteles si respectat acest lucru. 
Cu prima nevastă am făcut și petrecere de logodnă la ea în Dobrogea că altfel nu mi-o dădea maică sa la București. 
Așa era tradiția acolo,era vorba de onoarea familiei ei. 

Link spre comentariu

Neata, flacai! @Lucian_M ai pus punctul pe i cu gatitul. Deci eu ceva specie de burlac (adica neinsurat) spal, gatesc (chiar bine as spune - si nu vorbesc de oua ochiuri si cartofi prajiti), calc, fac curat, lucrez in curte si mai am si doua locuri de munca cateodata (pe baza de proiect). Buuun, cum ar fi sa imi iau una bucata muiere care sa nu stie sa gateasca ceva? Pentru mine e deal breaker treaba asta. Si nu pentru ca ma astept sa fiu servit ci pentru ca vreau sa stiu ca am pe cine sa ma bazez. Nu vreau sa imi iau un copil adult de crescut. 

Link spre comentariu

Din cate am vazut eu, in casatoriile in care se ajunge la divort, ambele parti sunt vinovate. Difera acel "cat" in cazul fiecaruia dintre parteneri.

Link spre comentariu

Acum 10 ore, Lucian_M a spus:

În starea in care este acum omul, nici nu mai contează topicul.

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Link spre comentariu

Păi de ce râzi, nu se observă că de atâția ani nu mai are voie nici măcar să intre pe forum? Poate o fi vândut și șcuterul...

Caz concret...

Acum ceva ani era prin oraș un băiat mare amator de senzații tari pe moto, avea două GSXR (nu mai știu modelul, dar unul era pregatit de stradă, celălalt era mai... altfel, să zicem, pentru burnout, mers acasă pe platformă etc). Mergea la tricou sau maieu, avea și costume full piele, depinde unde se deplasa. Nu, nu-i mort, nici rănit, dar după ce s-a însurat, a vândut mobrele și absolut tot echipamentul, ca să fiu succint. Altul avea o Aprilia RSV2 1000. AVEA!!! Ghici ce, și el s-a însurat. Astea două exemple mi-au venit acum, rapid, în minte. Deci dacă nici OP nu a mai intrat, putem doar suspecta diverse lucruri.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

• Kristian changed the title to Casatoria: pro&contra, dar si urmarile ei