Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tocmai ce vream sa pun acea stire aici, dar se pare ca informatia circula repede, pai la ce ne trebuie nou biserica acolo? Chiar sunt curios unde o sa se ajunga. :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator 9fingers

Arminwad, tu esti dintre cei care se duceau la scoala cu ghiozdanele sfintite?

„Dacă eşti un pic credincios, lumina credinţei te va ajuta să găseşti cunoştinţele în timpul examenelor şi testelor. Important e că vrei să începi studiul cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu prezenţa credinţei în actul de studiu. Este un lucru benefic. Cei care au studiat au avut asemenea dovezi: deşi nu vezi, nu ştii la un moment dat nimic, îţi vine un gând şi ceea ce ai învăţat îţi apare în faţă”, a spus el.

........................................................................................................................

Pe de altă parte, dacă elevii nu au trecut pe la biserică, bunicii sau părinţii lor s-ai preocupat totuşi ca tinerii să-şi primească binecuvântarea.

........................................................................................................................

„Sunt în cartea de slujbă a preoţilor rugăciuni pentru tânărul care învaţă lesne şi pentru anul şcolar. Sunt rugăciuni specifice, nu sunt create de noi. Noi îi pomenim în admiteri, sesiuni, început de an şcolar. Vin acum şi admiteri la doctorat... Dacă credincioşii cer, facem în momentul Litughiei rugăciuni pentru cei care sunt în examen, sesiuni, admiteri. Fac partea din Tipicul bisericesc. Sunt perioade în care fie le cere credinciosul, fie le sugerează preotul”

http://www.gandul.info/stiri/efectul-sfintirii-ghiozdanelor-asupra-memoriei-daca-nu-stii-lectia-iti-vine-un-gand-si-apoi-informatia-iti-apare-ca-pe-prompter-13272935

Link spre comentariu

Nu stiu, dar exista sigur primate cu buletin, care pupa moaste sau inconjoara biserici de-a busilea.

Exista sigur si primate cu buletin care nu pupa moaste.

» Post actualizat in 18 Sep 2014 12:29

Nu, se informeaza de obicei in 18-20 de ani de scoala, din care tie iti lipsesc probabil minim 6. Si aia 12 probabil la scoala profesionala i-ai facut, astfel nu-mi ecsplic ideile si cunostintele tale.

Ca tot vorbesti despre scoala, prietene supradotat, invatamantul romanesc a aparut in cadrul manastirilor. Impaca-te cu ideea.

Si au fost unii, precum diaconul ortodox Coresi (poate de asta ai auzit si tu), care au tinut mortis sa aiba acces toata lumea la invatamant si scrieri in limba romana, tiparind primele carti in limba romana.

» Post actualizat in 18 Sep 2014 12:33

Da asta de unde a mai aparut?

Suntem in 2014 fratilor.....mai lasati-ne cu mitologia ebraica!

Pai ce treaba au Big Bang-ul, gaurile negre si celelalte multe lucruri despre care am discutat, cu mitologia ebraica? N-au nicio legatura cu mitologia ebraica, au legatura doar cu Ceva ce este dincolo de puterea noastra de intelegere.

» Post actualizat in 18 Sep 2014 12:40

Inchinati-va la dosul cainelui credinciosii mei! Inca o dovada ca exista!

2qamhog.jpg

Bun, privind aceasta poza, ai ajuns la concluzia ca nu exista minuni.

Dar tu negi ca ar exista minuni, privind in c.u.r.u.l cainelui tau sau in scoarta de copac? Nu esti cu nimic mai prejos decat aia care vad minuni in astfel de locuri.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ca tot vorbesti despre scoala, prietene supradotat, invatamantul romanesc a aparut in cadrul manastirilor. Impaca-te cu ideea.

Si au fost unii, precum diaconul ortodox Coresi (poate de asta ai auzit si tu), care au tinut mortis sa aiba acces toata lumea la invatamant si scrieri in limba romana, tiparind primele carti in limba romana.

Si putem lesne sa observam cat de inapoiat a fost invatamantul romanesc prin compartie cu alte tari care aveau orase universitare pe vremea in care la noi de abia apareau orase.

Si acea mana de oameni de stiinta care au insemnat ceva aici, in interiorul tarii, a fost educata ba la Viena ba la Paris, Munchen sau Zurich.

Civilizatia tine de niste elemente profund infectioase. Este preluata si propagata prin contact si vecinatate. Filosofia, matematica, astronomia sau medicina nu au fost inventate de crestinism/biserica, ci au fost preluate de la persani si arabi, care le preluasera de la greci. Religia cu institutiile de putere care au impus-o ca practica, a fost si ea un produs secundar, printre alte efecte ale civilizatiei. Un produs care si-a depasit demult termenul de expirare.

Link spre comentariu

Vazusem acum ceva timp un documentar care trata subiectul disparitiei speciei umane intr-un mod subit de pe pamant. Adica, puff -> nu humans left!

Primele animale care vor muri sunt cele care sunt dependente direct de noi, cele domesticite care nu mai pot trai in salbaticie.

Asta in sine este o alta dovada a evolutiei! De ce salvatorii limiteaza la maxim contactul cu animalele salbatice ranite? Pentru ca animalul este adaptat mediului sau.

Da, da, am auzit si eu ca porcii vor fi foarte afectati de disparitia rasei umane. Si sa nu-mi spui ca porcii din gospodarii nu sunt domestici, ca eu am stat si i-am scarpinat pe spate si dupa urechi de m-am plictisit. Cred ca vor fi foarte afectati de disparitia tuturor abatoarelor si tuturor oamenilor care se hranesc cu carne de porc. Cred ca vor fi atat de suparati, incat se vor salbatici imediat si vor trai bine mersi pe Pamant in continuare.

Da, asta ziceam si eu, dovada clara a evolutiei...

Iar salvatorii limiteaza la maxim contactul cu animalele cu probleme pentru a nu le traumatiza, acestea nefiind obisnuite cu manevrele pe care omul le exercita asupra lor in acele momente. Ca nu este ceva obisnuit pentru un leu sa mearga la dentist si sa-si scoata masele. In rest, poate sa stea omul linistit in preajma lor si sa le observe, ca nu le afecteaza cu nimic.

post-54267-0-90781500-1411045988_thumb.jpg

» Post actualizat in 18 Sep 2014 13:18

Si putem lesne sa observam cat de inapoiat a fost invatamantul romanesc prin compartie cu alte tari care aveau orase universitare pe vremea in care la noi de abia apareau orase.

Si acea mana de oameni de stiinta care au insemnat ceva aici, in interiorul tarii, a fost educata ba la Viena ba la Paris, Munchen sau Zurich.

Civilizatia tine de niste elemente profund infectioase. Este preluata si propagata prin contact si vecinatate. Filosofia, matematica, astronomia sau medicina nu au fost inventate de crestinism/biserica, ci au fost preluate de la persani si arabi, care le preluasera de la greci. Religia cu institutiile de putere care au impus-o ca practica, a fost si ea un produs secundar, printre alte efecte ale civilizatiei. Un produs care si-a depasit demult termenul de expirare.

...de la greci, care si aia credeau in Zei. Adica, pana la urma, tot pe linia asta spirituala s-a facut ceva.

Link spre comentariu

HD, au trecut cateva saptamani si zeci de pagini cand te-am intrebat de singurul loc unde poate exista d-zeu tau al ordinii...

Lasa posturile noi... vad ca oricum nu le poti cuprinde esenta.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

...de la greci, care si aia credeau in Zei. Adica, pana la urma, tot pe linia asta spirituala s-a facut ceva.

Credeau in zei, multi zei. Mostenisera cate unul pt fiecare lucru aparent misterios si inventasera niste telenovele pt toate relatiile dintre ei. Spiritualitatea care a contat nu are legatura cu divinitatea ci cu curiozitatea si creativitatea.

Si unii dinte oamenii aia de stiinta au fost acuzati de ateism inca de pe atunci. Deci tot pe linia asta s-a facut ceva?

Astea sunt prostii. Stiinta avea de-a face cu religia doar in capul unor dogmatici efmer in pozitii de putere bisericesti, intr-o institutie a puterii de stat. Si ce-au facut cu puterea aia?

Au tinut Europa in the dark ages, pana la iluminsm si ruperea de acele traditii si laicizarea statului.

Link spre comentariu

» Post actualizat in 18 Sep 2014 12:40

Bun, privind aceasta poza, ai ajuns la concluzia ca nu exista minuni.

Dar tu negi ca ar exista minuni, privind in c.u.r.u.l cainelui tau sau in scoarta de copac? Nu esti cu nimic mai prejos decat aia care vad minuni in astfel de locuri.

De unde stii tu ca am ajuns la concluzia aia? :laugh:

Nu, eu afirm ca nu exista minuni fara nici o legatura intre caine si copac. Dăăă!

Editat de alecscosmi
Link spre comentariu

Citesc prin asta:

https://ia801400.us.archive.org/34/items/mir225/English_Translation.pdf

"

If you are not able to find an IED or a bullet , then single out the disbelieving American, Frenchman, or any of their allies. Smash his head with a rock, or slaughter him with a knife, or run him over with y our car, or throw him down from a high place, or choke him, or poison him. Do not lack. Do not be contemptible. Let your slogan be, “May I not be saved if the cross worshipper and taghūt (ruler ruling by manmade laws) patron survives.”

If you are unable to do so, then burn his home, car, or business. Or destroy his crops. If you are unable to do so, then spit in his face. If your self refuses to do so, while your brothers are being bombarded and killed, and while their blood and wealth everywhere is deemed lawful by their enemies, then review your religion."
"
Editat de Falkenberg
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic