Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

4 minutes ago, Lucian_M said:

Treci la făcut mătănii!  😂

Btw, Hitler ce religie avea? Că nu prea l-am văzut închinându-se...

Nu mai tin minte exact, insa ce tin minte de prin liceu e ca Hitler era anti-creștin, insa era religios. Ma documentez mai bine si revin :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 15 minute, Pepper Studio a spus:

Nu mai tin minte exact, insa ce tin minte de prin liceu e ca Hitler era anti-creștin, insa era religios. Ma documentez mai bine si revin :))

Nu stiu cat de anti-crestin era, dar era sustinut de biserica catolica, mai ceva ca BOR+Dragnea :)

Link spre comentariu

Incercam sa explic mai sus, pe intelesul unora, ca BOR = ISTORIE. Nu te apuci sa renegi istoria, pentru ca e absurd. Bine, chiar nu ma mai mira nimic, la cat de retardat a devenit poporul asta. De altfel asta se si urmareste si asta ni se si inoculeaza: faptul ca suntem un popor fara istorie. Dar sa lasam lucrurile astea, pentru ca unii se pot pierde in profunzimea lor.

O sa incerc din nou sa fiu pe intelesul vostru: Foarte multe motociclete de epoca au mers la fier vechi, pentru ca oamenii n-au inteles in primul rand valoarea lor istorica. Daca n-au stiut ca ele valoreaza si ceva bani, au fost bune de aruncat. Asa se intampla atunci cand esti prost si nu intelegi ca acela este un bun de patrimoniu si ca impreuna cu bucata aia de metal vin si niste povesti din trecut. Astfel de povesti vin si impreuna cu BOR, in sanul careia au aparut primele scoli si s-au tiparit primele carti, religioase si laice. Iar exemplele pot continua plictisitor de mult.

Deci eu nu inteleg aversiunea asta fata de BOR. Adica trebuie sa fii prea incult ca sa amesteci BOR, ca institutie, cu clerul BOR. Iar clerul nu este nici el tot o apa si-un pamant. Sunt preoti misionari care traiesc in clopotnite si in containere, sunt pustnici care traiesc in pesteri, sunt oameni devotati crezului lor. Si chiar daca nu este si crezul nostru, ei trebuie apreciati pentru ceea ce fac. Voi v-ati invatat sa va uitati doar spre jmecherasii astia de popi de prin marile orase, care traiesc bine de pe urma altor jmecherasi, care dupa ce s-au imbogatit, au inceput sa faca donatii consistente bisericii in speranta ca astfel isi vor spala pacatele. Va asigur, totusi, ca altfel stau lucrurile prin catunele Romaniei.

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu

Consumă curent și e scump. Cât ai dat pentru sondaj? Detest clica popească la fel de mult ca pe aia politică. Probleme? E strict părerea mea, nu trebuie să fii de acord cu mine. Și ține cont: cumnatul e popă, mai am doi prieteni popi și pe unul cu teologia terminată. Și nu prea mă controlez nici în fața lor. Evit, pe cât posibil, discuțiile despre BOR-masina, că ies scântei, îmi bag și plec. De ce? De aia.

Deci, pentru a răspunde întrebării puse de inițiator: NU, nu e nevoie de BOR.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

Acum 1 oră, categoria"A" a spus:

... sunt oameni devotati crezului lor. Si chiar daca nu este si crezul nostru, ei trebuie apreciati pentru ceea ce fac.

i-auzi, cica trebuie apreciati... si de ce ar fi asa? sa ii aprecieze cine vrea, nu ma opun, dar de ce trebuie sa ii apreciez si eu? pentru mine ei nu reprezinta o valoare. Parerea mea. Am dreptul, nu? De ce ar fi o valoare sa isi iroseasca viata in pustietate? daca asta ii implineste, nu ii opreste nimeni, dar de ce este de apreciat asta? obiectiv vorbind, fara sa apelam la "trairi" si purificari, abstinente si alte bullshituri subiective.

De dai rotund si superior, facandu-i pe altii retardati si inculti, dar nu intelegi lucruri atat de elementare, credinta este PERSONALA, o accepti din motivele tale, daca le ai, si nu poti impune nimanui sa fie de acord cu ea, sa impartaseasca aceleasi valori.

Acum 1 oră, categoria"A" a spus:

Voi v-ati invatat sa va uitati doar spre jmecherasii astia de popi de prin marile orase,

Pe mine unul, nu ma intereseaza chiar deloc acei popi, ca nu mi se adreseaza, as fi neghiob sa ma plang de jmecheriile lor sau de afaciurile lui ala, sau dosarele lu alalalt, cata vreme nu am absolut nicio asteptare de la ei (decat sa ma lase in pace, evident).

Acum 2 ore, categoria"A" a spus:

Deci eu nu inteleg aversiunea asta fata de BOR. Adica trebuie sa fii prea incult ca sa amesteci BOR, ca institutie, cu clerul BOR

vezi, stiam eu ca te dai mai rotund decat esti, sa nu intelegi ca nu toti amesteca BORul cu clerul, poate unii au o problema chiar la sursa.

Link spre comentariu

In mare, idee e ca nu-s toti la fel. Mai sunt unii prin varf de deal, putini ce-i drept, batrani si saraci, care din saracia lor tot gasesc sa imparta. Nu gasesti stiri despre ei dar nu inseamna ca nu exista. Vor mai exista pentru o scurta perioada de timp dupa care gata, Biserica isi va pierde scopul initial si in acelasi timp oamenii isi vor pierde interesul fata de Biserica.

La fel si cu motociclistii, multi is baieti faini dar sunt si multe "pixde".

Link spre comentariu

Vizitator john17

Subiectul e bor. Ok, au bani alocați de la buget. N-am ce face, nu-mi place, dar așa e legea dată de ăi pe care i-am votat. Au mai primit bani - muuuulti - din bugetul primăriei. Ei, aici chiar mă deranjează! Au dat cu bâta in baltă când cu Colectiv. Deja nu-i mai suport. Acum vor să fie mai cu moț și să urineze pe toate restricțiile, ba să-i și slugărească poliția la împărțit lumină! Poliția care n-are benzină să intervină dacă îți dă vreunul în cap, acum găsește, tot cumpărată pe banii contribuabilului, pt plimbat lumini. Și ce bine sună cuvintele "lumina sfântă" & co din gura ministrului de interne! Se asortează cu geaca de piele.

Catolicii au putut să-și aprindă lumânări singuri, ortodocșii e mai speciali, tre să le-o aducă cu girofar. 

Cetățeanul de rând dacă mișcă din casă fără să respecte ordonanțele e sancționat pt aia cu zadarnicirea, daniel și cu vela pe când? Sau ei sunt mai presus de lege? 

Editat de john17
Link spre comentariu

@john17

Corect. Ideal ar fi fost sa sara peste "sezonul" de lumina. Stii ce? Mai bine, crerier spalat=selectie naturala. Partea proasta este ca pica pe amaratiii din sistemul sanitar si pe oamenii care inteleg si respecta situatia actuala.

Clipul postat de andrei111 este aur curat,incredibil. Sa le iau barba in pl🤬

Link spre comentariu

Acum 7 ore, frankone a spus:

i-auzi, cica trebuie apreciati... si de ce ar fi asa? sa ii aprecieze cine vrea, nu ma opun, dar de ce trebuie sa ii apreciez si eu? pentru mine ei nu reprezinta o valoare. Parerea mea. Am dreptul, nu? De ce ar fi o valoare sa isi iroseasca viata in pustietate? daca asta ii implineste, nu ii opreste nimeni, dar de ce este de apreciat asta? obiectiv vorbind, fara sa apelam la "trairi" si purificari, abstinente si alte bullshituri subiective.

De dai rotund si superior, facandu-i pe altii retardati si inculti, dar nu intelegi lucruri atat de elementare, credinta este PERSONALA, o accepti din motivele tale, daca le ai, si nu poti impune nimanui sa fie de acord cu ea, sa impartaseasca aceleasi valori.

Pe mine unul, nu ma intereseaza chiar deloc acei popi, ca nu mi se adreseaza, as fi neghiob sa ma plang de jmecheriile lor sau de afaciurile lui ala, sau dosarele lu alalalt, cata vreme nu am absolut nicio asteptare de la ei (decat sa ma lase in pace, evident).

vezi, stiam eu ca te dai mai rotund decat esti, sa nu intelegi ca nu toti amesteca BORul cu clerul, poate unii au o problema chiar la sursa.

E greu cu voi... Poate sa va si deseneze omul, ca tot n-ati intelege.

In primul rand eu am vorbit acolo despre preotii misionari, care traiesc umil si ajuta comunitatea din care fac parte.

Si cum sa nu fie de apreciat un pustnic? Este o performanta uluitoare sa stai intr-o grota in ziua de azi, cand unii nu mai sunt oameni toata ziua daca uita telefonul acasa. 

Uite, pe intelesul vostru, ca e mai greu sa porti o discutie elevata: Daca apare unul care sparge nuci cu puIa, chiar si acela este de apreciat pentru performanta.

Ma dau rotund si superior, pentru ca tu chiar nu poti sa pricepi despre ce vorbesc eu si cum separ BOR de credinta si cler. Si ca tine multi altii. E greu rau de tot cu voi... Sa zicem ca ai o motocicleta foarte veche: Te apuci s-o reconditionezi sau o arunci la fier vechi?

Link spre comentariu

Acum 3 minute, categoria"A" a spus:

Sa zicem ca ai o motocicleta foarte veche: Te apuci s-o reconditionezi sau o arunci la fier vechi?

O reconditionez daca ma pasioneaza subiectul, taind tot putregaiul afara pe care il arunc la gunoi unde ii este locul. Happy now?

Link spre comentariu

Acum 39 minute, frankone a spus:

O reconditionez daca ma pasioneaza subiectul, taind tot putregaiul afara pe care il arunc la gunoi unde ii este locul. Happy now?

Pai ar trebui sa ne pasioneze tot ceea ce tine de Istoria Poporului Roman.

Sunt de acord ca acolo este si mult putregai, dar asta este o cu totul alta discutie. Happy now!

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic