Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• 3 weeks later...
  • Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 5 months later...

asta e o chestie de hăhăit pentru cei care sunt deja convinși ca nu există niciun god.. pentru ceilalți, din pacate e 0, ei oricum sunt convinși ca god (whatever that means) e dincolo de simțurile lor, deci imposibil de "captat" intr-un instantaneu tehnic, e "energie" and shit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...
15 minutes ago, easy ride on! said:

Albert Einstein a devenit vegetarian. Poţi motiva ştiinţific asta?

Asta este un argument extrem de slab si un truc folosit mereu de sustinatorii religiei si functioneaza in ambele directii: poti motiva stiintific ca Big Foot nu exista? Daca nu poti demonstra stiintific falsitatea unei afirmatii nu inseamna automat ca afirmatia este adevarata. Faptul ca era vegetarian nu afecteaza pe nimeni cu nimic, pe cand dumnezeu si biblia, care sustine sclavagismul, omorarea homosexualilor si vrajitoarelor(haha), printre multe alte atrocitati, influenteaza fundamental viata a miliarde de oameni. Este stupida comparatia si merita ridiculizata.

Afirmatii extraordinare necesita dovezi extraordinare si irefutabile. Argumentatia asta circulara: Dumnezeu exista pt ca scrie in Biblie si Biblia e adevarata ca e cuvantul lui Dumnezeu functioneaza doar la gradi si oricine care stapaneste logica elementara epistemologica da ochii peste cap cand aude asemenea tampenii. Toate impachetate frumos in credinta care este de fapt o incredere oarba in ceva fara sa ai dovezi. Daca ai dovezi nu ai nevoie de credinta.

Dumnezeu este Mos Craciun pentru adulti.

Link spre comentariu

Sunt mai multe pasaje despre sclavagism in biblie.

De exemplu asta spune dumnezeul tau: 

Iar ca să-ţi ai robul tău şi roabă ta, să-ţi cumperi rob şi roabă de la neamurile dimprejurul vostru Lev 25:44

Dacă vei cumpăra un rob evreu, să slujească şase ani ca rob, dar în al şaptelea, să iasă slobod, fără să plătească nimic ca despăgubire. Exod 21.2 N.R. Daca nu e evreu e pe viata.

Daca ai cumva o fiica poti sa o vinzi vecinului de la doi fara probleme: Dacă un om îşi va vinde fata ca roabă, ea să nu iasă cum ies robii Exod 21:7

Sa nu mai zic de porunca cu indemnarea la omoratul necredinciosilor sau copiilor. Le gasesti si singur sunt convins.

Oricum pana sa trecem la studiul bibliei ar trebui sa demonstrezi ca este cuvantul lui dumnezeu ca sa fie demna de luat in seama. Altfel este o carte ca oricare alta si eu nu mi-am pierdut mintile ca sa cred si sa aplic ce scrie in ea.

33 minutes ago, easy ride on! said:

Din vina cui?

Datorita oamenilor cu un rationament logic sanatos. Si este foarte bine asa. "Din vina" se foloseste doar in constructii negative :laugh:

De multe ori nici nu inteleg ce vrei sa spui, tocesc si eu tastele de pomana, ce naiba sa fac.

Editat de paulynos
Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Ai vreo dovada ca sufletul exista?

Cat despre citate din biblie care sunt "convenabile" ... suntem satui.

Facusem un post kilometric cu citate din biblie dar cine sa-l citeasca?

Toate astea s-au mai discutat.

Vii aici si postezi aceleasi rahaturi de parca topicul asta n-ar avea cateva sute de pagini.

Vrei raspunsuri? Citeste, documenteaza-te. Fa-ti temele.

Vrei sa crezi in Nezau? No problem.

Dar nu veni aici sa postezi ce s-a mai postat si ras-postat.

E penibil.

Link spre comentariu

Nu poti pierde ce nu a fost demonstrat ca exista. Mintea imi foloseste sa lupt impotriva otravii si imoralitatii izvorata din dumnezeu si religie care-mi influenteaza viata prostind credulii din jurul meu cu o perceptie stramba a realitatii, jupuindu-i de bani si principii sanatoase, niste mituri fabricate de oameni, ca multe altele.

Cat mai costa o gagica curata de 17 ani cu cracii lungi zilele astea? Ai vreo sursa de incredere?

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Adica viu am un gramaj si mort altul?
<sarcastic>WoW... nu ma asteptam la asta!!</sarcastic>
N-am timp nici dispozitie sa-ti explic diferentele, am alte lucruri mai bune de facut!
Apuca-te de citit, n-o va face nimeni ptr tine sau in locul tau!

Link spre comentariu

Acum 2 ore, easy ride on! a spus:

Cred în cel puţin două "minuni":

1. Electronul (nu are masă în repaus)

Eu cred ca tu ai electroni de import, din vre-un univers perpendicular. Astia neaosi cam au masa de repaus. Zic si eu asa, ca mai citeste unul-altul si ramane cu idei aiurea...

Link spre comentariu

Acum 3 minute, easy ride on! a spus:

:lol: Aşa te-au învaţat la şcoalăă?

Da, idiotii naibii! La constante fundamentale! Bag eu seama ca tu ai o teorie noua - hai cu ea pe sticla si poate-poate iese de un premiu Nobel.

Link spre comentariu

Acum 5 minute, easy ride on! a spus:

Probabil că dascălii tăi s-au gândit să le monteze electronilor frâne-disc. Ca mai apoi să le măsoare masa opriţi pe cântar.:scratch:

Ai avut dascăli mioritici?

Mioritici. Dar tot stiau ca pe cantar se masoara greutatea, nu masa. Ai tai? Reptilieni?

Link spre comentariu

Acum 4 ore, easy ride on! a spus:

Da. Mut o cartela SIM de la un tel. la altul ... şi iată "reîncarnarea" (sufletului de telefon).

Dar poţi folosi şi cântarul ... între viu şi cadavru.

Diferenţă sesizabilă.

Cum explici asta?

-

Ştie orice măcelar (cu 8 clase).

Programatorii nu ştiu?

Vrei sa spui ca sufletul este cel care face diferenta dintre viu si cadavru? Daca e asa, atunci sufletul ar avea greutate, ceea ce contravine preceptelor bisericesti, care zic ca sufletul este imaterial, are natura divina si este etern.

Apoi zici ca stie orice macelar. Vrei sa spui ca si animalele au suflet? Si asta contravine preceptelor bisericești

Link spre comentariu

Acum 12 minute, easy ride on! a spus:

Până aici e bine.

E superb 😀 Sa revenim la electronii fara masa de repaus pe care i-ai mentionat si despre care astept cu sufletul la gura sa aflu mai multe. Continua. Dezvolta.

Link spre comentariu

Acum 16 minute, easy ride on! a spus:

Puisque les parties du volume se repoussent, la sphère contient une énergie potentielle électrostatique. Supposons que cette énergie est égale à l'énergie au repos E définie par la relation relativiste E=mc2 , où m est la masse au repos et c la vitesse de la lumière dans le vide.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Électron#cite_note-235

Adică masa de repaus (?!) combinată cu viteza luminii în vid.:rolleyes:

Exact din textul tau: La masse d'un électron est approximativement 9,109 × 10−31 kg. Aia de-ai marcat-o tu cu semn de intrebare si exclamare.

Uite-o si pe romaneste: http://www.fizica.unibuc.ro/Fizica/Studenti/Cursuri/doc/Rusu_lab/Constante fizice generale.pdf

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Vesnica scuza: cand nu ai pregatirea necesara sa intelegi ceva - pentru ca fizica trebuie lasata fizicienilor - raspunsul/concluzia devine "deci nezeo".

Ma repet: sunt prea multe de studiat, de experimentat ptr a intelege, "electronii", fizica avansata, in general.

Ce fizica am facut noi la scoala e vax pe langa ce se stie deja la nivelul stiintific.

Cred ca si in facultate inveti tot niste baze mai detaliate.

Dar acum avem social media unde poti adresa intrebari directe celor mai mari fizicieni ai lumii. 

Daca intrebarea nu este copilareasca in mod sigur ti se va raspunde.

In aceasta era a informatiei, ignoranta este o alegere.

Link spre comentariu

Acum 25 minute, easy ride on! a spus:

Doar că (al "dracului") de electron e VIU. Nu are masă de repaus

Ti-am mai zis o data, tu ai electroni de import. Fara masa de repaus. Vii. Din universuri paralele.

Pe aici sunt doar electroni cu masa de repaus. Cunoscuta cam de vreo suta de ani. 

Alte noutati mai ai? Dau subscribe, esti mai tare decat Comedy Central, care o cam lalaie.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh
5 minutes ago, easy ride on! said:

În acestă eră a poluării cu "informaţii" (reclame, ispitiri, rătăciri) eu prefer să îmi iau "mobra" (construită după chipul şi asemănarea mea) şi să fug sus în pădure.

Nu te impiedica nimeni sa nu te refugiezi la manastire, sa traiesti sihastru si, sa fii astfel departe de "reclame, ispitiri si rataciri".
Dar, vezi tu, ipocrizia este des intalnita la credinciosi.

Link spre comentariu

Calea de mijloc e de aur,zicea cineva

Biserica promoveaza un stil de viata echilibrat,practic o reteta de trai bun.Acu ,depinde si de ego,iq,eq,etc

Intr-adevar explica pueril si prost unele lucruri pe care unii le-au inteles sau intuit,iar oamenii de stiinta inca nu le-au pus la punct

Avem abia citeva mii de ani de stiinta,nu-i asa?Cind vor fi un milion,altfel va sta situatia.

Asta nu inseamna sa negam fara experiment. Regretabil ca nu se explica mai pe inteles unele,dar suntem inca destul de  neanderthali :)

Imi vin in minte doua exemple,fara legatura intre ele:

1:Unii ce au vizitat Athosul in ultimii 2-3 ani,mai degraba ca turisti,si pe care ii stiu,sunt acum mult,mult  mai ok (nu cred ca ei stiu asta)

2:Ultimul accident pe strada pe care lucrez-un zevzec cu nr la masina b666; nu ca ar face ceva bai numarul,ci doar mindria lui si incrincenarea de a face pe desteptul (a lovit 6 masini dintr-un foc)

Peace!

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic