Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator goe 75

Pe mine ma deranjaza ca din banii mei sunt platiti parazitii religiosi . Atat. 

Fara finantare de stat a pupatorilor de moaste si nu ma mai intereseaza subiectul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 minute, goe 75 a spus:

Pe mine ma deranjaza ca din banii mei sunt platiti parazitii religiosi . Atat. 

Fara finantare de stat a pupatorilor de moaste si nu ma mai intereseaza subiectul.

Pai parazitii religiosi si-au exprimat deja punctul de vedere: Statul sa le dea inapoi averea confiscata de Cuza si ei nu mai au nevoie de nimic.

Link spre comentariu

Acum 41 minute, categoria"A" a spus:

Eu nu inteleg ce va deranjeaza pe voi, ateistii. Va deranjeaza faptul ca sunteti adeptii unei noi religii?

Un ateu nu are cum sa fie adeptul unei alte, noi religii, se bat cap in cap definitiile.

Tu, avand o viziune ingusta, consideri ca daca nu te declari pupator de moaste trebuie obligatoriu sa te declari satanist, ateu, etc... Vrei sa le spunem mai degraba rationalisti si teisti?

Te las sa te distrezi cu asta, cum ne distram si noi la orele de religie in liceu.

Citat

„Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume? Nu poate și nu vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce îl numim Dumnezeu?”

Editat de vladf
Link spre comentariu

Vizitator goe 75

Pai daca aveti credinta reala , atunci o sa-l gasiti pe Cuza in iad si o sa-l torturati pana va da averile inapoi.  Se pare ca americanii sunt mai buni la tortura decat barbosu.

Link spre comentariu

Asta e ca si cum indienii din America de Nord ar cere America de Nord inapoi. 

Asta e noul stat, a fost o masura fundamentala (un sfert din arabil plus paduri de pe teritoriul statului), desbagubirile propuse au fost refuzate iar puterile nu au intervenit, ocazie cu care nici nu s-a mai platit nimic. Sa dai totul inapoi acum e ca si cum si dizolva statul si statul nu vrea sa fie dizolvat. Deci zice fuck off. Puterile garante zic si ele (iar) fuck off. Deci, in conditiile in care BOR are lumanari si tarcovnici contra armata, armament si suport international, ce-o sa faca BOR?  

Cum zicea @vladf, cum au venit, asa s-au dus averile...plus ca totul sub privirea marilor puteri care nu au intervenit.

Deci despre ce vorbim? Vrem sa facem oua din omleta?

Link spre comentariu

Acum 4 minute, WotRU2Me a spus:

Asta e ca si cum indienii din America de Nord ar cere America de Nord inapoi. 

De ce te complici? Hai sa simplific eu pentru tine:

Este exact ca si atunci cand oamenii au venit dupa Revolutie si le-au fost retrocedate bunurile confiscate de comunisti.

Link spre comentariu

Acum 1 oră, categoria"A" a spus:

In stiinta poate fi pusa orice intrebare, la fel cum orice raspuns este posibil, inclusiv acela ca exista Dumnezeu

Asta in varza din capul tau! Nu incetezi sa uimesti, cate prostii poti scoate. Eu iti propun sa te muti pe un topic de nivelul tau de inteligenta, vezi ca sunt cateva si pe acest forum, gen numere norocoase & stuff.

Tocmai ti-am explicat - e drept fara desene, my mistake - cum exista niste reguli dupa care functioneaza stiinta, reguli la care nu se supun afirmatiile teiste. Stiinta se ocupa doar de acele lucruri, deci nu poate pune nicio intrebare si cu atat mai putin sa dea raspunsuri legate de divinitate si alte basme. Tocmai ai demonstrat ca nu intelegi nimic nici din cum functioneaza stiinta.

De ateism nici nu are sens sa iti mai explic, ti-au explicat colegii, dar daca tu nu faci diferenta dupa cum ai dovedit, intre a "crede ca ceva nu este adevarat" si a "nu crede ca ceva e adevarat", orice discutie este o mare pierdere de timp.

Link spre comentariu

Acum 10 minute, vladf a spus:

Un ateu nu are cum sa fie adeptul unei alte, noi religii, se bat cap in cap definitiile.

Am zis eu "unei alte"? Am zis ca ateistii nu sunt altceva decat adeptii unei noi religii. Daca pana acum nu erau religiosi, de acum inainte li s-a deschis calea spre a imbratisa aceasta noua religie, Religia Ateista, ale carei baze abia acum incep sa se puna temeinic. Deci mergeti, propovaduti ateismul, convertiti crestinii si celelalte confesiuni la ateism.

Acum 4 minute, frankone a spus:

De ateism nici nu are sens sa iti mai explic, ti-au explicat colegii, dar daca tu nu faci diferenta dupa cum ai dovedit, intre a "crede ca ceva nu este adevarat" si a "nu crede ca ceva e adevarat", orice discutie este o mare pierdere de timp.

Ia uite cum iese doctrina la suprafata. Hai, da-i cu dogma, ca vad ca lucrurile sunt foarte clare in ateism.

Tu chiar nu intelegi ca ce faci acum este sa incerci sa ma convingi de ceva? Asta este militantism ateist. Auzi la el: "ti-au explicat colegii"... Pai daca ateismul nu e dogmatic, nu este militant, ce aveti de explicat? Ce are de explicat ateismul?

Link spre comentariu

Nu va mai chinuiți cu el. E irecuperabil. 

Oricum, ideea topicului era alta. 

Ma întrebam dacă e posibil ca în mintea unui individ cu inteligenta scăzută, sau medie, cum sunt majoritatea turmei ce susține BOR - ul este posibil sa se producă acel declic. Adică sa realizeze ca își poate exercita credința în zeitatea favorita, fără intermediul mafioților în patrafir. 

A încerca să-I explic acum lui categoria'A' ce inseamna un ateu pozitiv, unul negativ, sau un agnostic nu își găsește locul aici. 

Si fără supărare, nici nu sunt sigur ca airînțelege. După ce ai spus ca 'știința confirma dogma'. 

Afirmația asta este greșită în atâtea sensuri încât nici nu are rost sa o combați. 

Link spre comentariu

Acum 7 minute, categoria"A" a spus:

Am zis eu "unei alte"? Am zis ca ateistii nu sunt altceva decat adeptii unei noi religii. Daca pana acum nu erau religiosi, de acum inainte li s-a deschis calea spre a imbratisa aceasta noua religie, Religia Ateista, ale carei baze abia acum incep sa se puna temeinic.

Deci mergeti, propovaduti ateismul, convertiti crestinii si celelalte confesiuni la ateism.

Adica eu propovaduiesc ateismul? Nu amice, ti-am spus eu sa nu crezi? Crede in ce doresti tu, Biblia, Coran sau Capra cu trei iezi, mi-e tot una. Ideea e, crede pe banii tai, in linistea lacasului tau, nu-mi pune lălăiturile tale in boxe (da, am biserica langa bloc), nu-mi forta religia in scoala, nu mi te prezenta cu alaiulde preoti la orice eveniment public, nu-mi bate la usa sa-mi ceri cotizatie.

Citat

religie sf [At: ÎNCEPUTURI, 22 / V: (înv) ~lege, ~ighie, ~ighion (Pl: relighioane) sn, ~iune (Pl: ~iuni) / Pl: ~ii / E: lat religio, -onis, ger Religion, fr religion] 1 Sistem de credințe și practici privind sentimentul divinității care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem.

Citat

ateísm sn [At: DA / Pl: ~e și ~uri / E: fr athéisme] 1 Negare a existenței lui Dumnezeu. 2 Negare a existenței oricărei divinități. 3 Concepție filozofică bazată pe ateism (2).

Esti prost cu acte-n regula, ma scuzi dar asta-i ultimul raspuns pe care-l primesti.

Link spre comentariu

Acum 29 minute, categoria"A" a spus:

De ce te complici? Hai sa simplific eu pentru tine:zice

Este exact ca si atunci cand oamenii au venit dupa Revolutie si le-au fost retrocedate bunurile confiscate de comunisti.

Nu as zice. Trecerea in proprietatea statului dupa formarea lui a fost vazuta ca o masura fundamentala pentru buna functionare, data fiind amploarea averilor dobandite, cum zicea si @vladf, indoielnic si care nu aduceau statului aproape niciun beneficiu.

Ce au facut comunistii a fost privit ca abuz si nu a fost sustinut de insisi cei care acum ti-ar oferi posibilitatea de a revendica proprietati confiscate (ca inainte de '89 nici prin cap nu ti-ar fi trecut sa revendici ceva, mai ales biserica fiind). 

Nu zic ca e corect sau altceva, e cum merge treaba. Daca nu aveai statul asta si restul statelor garante ale organizarii sociale de azi, nu ai fi putut cere nimic, ar fi trebuit sa te bati pentru a lua. Dar retrocedarea de care vorbesti e in contradictie cu insasi existenta statului, deci nu merge.

Editat de WotRU2Me
Link spre comentariu

Doar simplul fapt ca va chinuiti sa-mi explicati si duceti munca de lamurire, arata cat de indoctrinati sunteti. Si mai mult decat atat, in orice discutie cu un ateu vei gasi acelasi laitmotiv in combaterea credinciosilor de alte confesiuni decat cea ateista: Balaurul cu 7 capete.

02149d962c3dfc46c822e0a3bb200594.jpg

Acum 16 minute, vladf a spus:

Esti prost cu acte-n regula...

Bun argument.

Link spre comentariu

Acum 3 minute, WotRU2Me a spus:

Sa nu vorbim de indoctrinare...alaturi de prozelitism este unul mijloacele fundamentale de perpetuare folosite de toate religiile. Aparent nu numai in scop spiritual, ba dimpotriva.

...Inclusiv de Religia Ateista. Ar trebui sa va dea de gandit numai faptul ca simtiti nevoia sa va adunati si sa sustineti ideile ateiste in cor. De ce simtiti nevoia asta? Ateistii ar trebui sa fie solitari, in lipsa unei dogme n-ar trebui sa gaseasca puncte comune. Doar ca, vedeti voi, exista o dogma, iar aceasta coaguleaza toti ateistii.

Vedeti ca se gaseste de cumparat...

9780715641361.jpg

Link spre comentariu

Acum 42 minute, andrei111 a spus:

Nu va mai chinuiți cu el. E irecuperabil. 

Oricum, ideea topicului era alta. 

Ma întrebam dacă e posibil ca în mintea unui individ cu inteligenta scăzută, sau medie, cum sunt majoritatea turmei ce susține BOR - ul este posibil sa se producă acel declic. Adică sa realizeze ca își poate exercita credința în zeitatea favorita, fără intermediul mafioților în patrafir.

corect, il dam pe ignore, nu merita timpul pierdut.

Revenind on-topic, nu cred ca poate avea loc niciun declic la nicio categorie, pentru ca cei de inteligenta scazuta spre medie, au nevoie de "turma", de sentimentul de apartenenta, in plus cantareste foarte mult, mai ales la tara, partea practica, sa aibe unde sa se adune la o mica barfa duminica, sa faca ce au fost invatati ca trebuie sa faca de generatii, motivatia "oare ce-o sa zica lumea", etc. Iar cei cu IQ-ul peste medie, puteau ajunge daca vroiau la aceasta concluzie si inaintea izolarii, din nou nu cred ca va conta pentru ei aceasta perioada, cine vrea sa mearga va merge pe mai departe, cine nu, nu.

Doar prin educatie poate avea loc un declic, si si asta doar prin schimbarea generatiei, poate noi nu vom prinde acele vremuri, poate doar copiii sau nepotii nostri.

Link spre comentariu

Mda...ce sa zic. Nu tin partea unora sau a altora daca aleg sa se incaiere, fiecare ar trebui sa fie liber sa creada ce vrea, fara sa fie niciun fel de presiune exterioara implicata in proces, deci procesul sa fie ceva intim, care nu accepta intruziune, altfel devine steril, lipsit de substanta, invalid), dar ateismul nu zice ca nu exista, zice ca nu crede ca exista, in lipsa unor dovezi acceptate (concrete sau constitute in baza unor rationamente acceptate ca fiind corecte sub paradigma stiintifice actuala). 

Editat de WotRU2Me
Link spre comentariu

Fata tatii, nu am spus că sunt ateu, asta ai înțeles tu, nu știu ce consumi. Am spus că mi se rupe de BOR-masina și de popi, iar BOR-masina să fie scoasă de la finanțarea din banii publici și să fie impozitată. Fără alte comentarii inutile.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

1 oră în urmă, andrei111 a spus:

A încerca să-I explic acum lui categoria'A' ce inseamna un ateu pozitiv, unul negativ, sau un agnostic nu își găsește locul aici. 

Si fără supărare, nici nu sunt sigur ca airînțelege. După ce ai spus ca 'știința confirma dogma'. 

Afirmația asta este greșită în atâtea sensuri încât nici nu are rost sa o combați. 

Dogmele nu sunt adevaruri infailibile decat pentru cei ce actioneaza in interiorul lor. Ele pot fi sustinute sau combatute de cei din exterior, inclusiv prin intermediul stiintei, exact asa cum in acest moment ateii propovaduiesc faptul ca dogmele religioase sunt gresite. Sau tie nu ti se pare ca ateismul se foloseste de stiinta ca sa infirme niste dogme?

Link spre comentariu

Vizitator _Raul_

@GoodKat 

Corect, nu sunt singura buba sau cea mai mare. 

Asemeni multor instituții sunt nereformati, sifonatori de bani publici și beneficiari ai unor bonusuri ce nu sunt necesare.

Dacă ar primi bor un sfert din suprafața agricola a României,  ar crea categoria A un topic în care sa se plângă de nedreptatea social-economica? 😁

Jos chiaburii... 😅

Editat de _Raul_
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic