WotRU2Me Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 6 minute, categoria"A" a spus: Cu riscul de a fi luat din nou la misto, o sa incerc sa va raspund foarte scurt la aceasta intrebare: Immanuel Kant - "Două lucruri m-au minunat: cerul instelat si legea morala din om". Nu cred ca mai era nevoie sa ne-o spuna Kant, pentru ca fiecare dintre noi simtim lucrul asta, anume ca avem capacitatea de a deosebi binele de rau. Exact pe acest principiu si biserica spune ca vor fi judecati oamenii la care n-a apucat sa ajunga nenea ala despre care vorbiti voi. Deci religia si biserica s-au asezat la masa fara sa fie poftite. Cu sau fara ele si indifferent de chibitul lor lucrurile s-ar intampla, de fapt, la fel. Nu e ca si cum au vreun merit sau vreo influenta in privinta deznodamantului sau macar in ivirea principiului binelui existent in firea umana. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei111 Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Tera Patrick? Se vede ca sunteți mosi! . Uitasem de domnișoara. Petrica/ nguyen/categoria / este mare fan al citatelor din Wikipedia. Nu îți arăți erudiția în felul asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Poftim, intamplare cu un reprezentant BOR, va las pe voi sa faceti analiza pe text: 2 gemene, nascute prematur,una dintre ele cu ceva probleme serioase/costisitoare, de sanatate. Una e intr un spital, la Bucuresti, una la Constanta. Mama vrea sa le boteze, doamna mea prietena ei , asa ca ajungem noi sa fim nasi. La Constanta, preotul din spital, bate apropouri mamei, care este distrusa de toata situatia, ca vrea aia, ca vrea aia. Intr un final, ca vrea un set de botez mobil, tinand cont ca i un caz serios, si are nevoie de sustinere. Setul ala costa cca 1800 lei. Cam ce fel de om poti fi, sa ceri asa ceva, cand stii ca situatia este foarte dificila,atat din pdv emotional cat si material? Eram foc si para, rosu de furie, si am zis ca ma duc doar eu sa vorbesc cu reprezentantul BOR. N-am apucat sa i spun mare lucru, probabil a vazut-inteles tot ce era de inteles din privirea mea. Si din pacate aceasta atitudine este prezenta peste tot, cam asa pun problema reprezentantii bor. Si atunci, e nevoie de astfel de personaje? eu zic ca nu. Pentru ca institutia este ce este, datorita personajelor. Si cum sunt una si aceeasi entitate , nu poti vb de bor fara popi. si vice versa. Institutia este corupta pana la maduva. Sunt sigur ca exista si exemple pozitive, insa per ansamblu, nu da prea bine. Si poporul nostru bun si drag este cel care pune mana de la mana, sa mentina nivelul de coruptie. Cine a primit chitanta de la popa sa ridice mana! Acum gemenele au 5 ani ,sunt simpatice foc, vorbarete de numa, si sanatoase. Asta ca sa inchei frumos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 (editat) Acum 10 minute, Starcream a spus: A avut har setul mobil de botez, de aia sunt bine mersi fetitele. Poate a avut, dar nu de la noi. Cere si ti se va da nu s-a aplicat aici. Si nu a avut curajul sa imi ceara mie, cum a cerut mamei copilelor, ca i dadeam. Ce, nu stiu, dar ii dadeam..probabil niste vorbe din tot sufletul, ca s om pasnic... Editat Aprilie 22, 2020 de Adrian M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 2 minute, andrei111 a spus: Petrica/ nguyen/categoria / este mare fan al citatelor din Wikipedia. Nu îți arăți erudiția în felul asta. Este un citat din Kant, nu din Wikipedia. Iar acest citat din Kant l-am folosit in timpul studiilor pe care le-am urmat inca de pe vremea cand Wikipedia nici nu se inventase. Numai un incult ca tine ar putea sa-si imagineze ca orice citat trebuie sa provina in mod obligatoriu de pe internet si nu din cultura generala a unor oameni care au mai pus si mana pe o carte la viata lor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 3 minute, VyXxer a spus: Nici nu am pus problema de credinta. Ci de BOR, care este una si aceeasi cu reprezentatii sai. Comentariul legat de religie, postat de mine mai sus, a fost ca reply la o postare. Sutem liberi sa credem in ce vrem. De la Mos Craciun, Zana Maseluta, Budha, Dumnezeu, etc etc. Enervanti sunt aia care se comporta ca si cum ei detin adevarul absolut, si tu vei arde in smoala, daca nu le dai dreptate/nu le impartasesti credinta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 21 minute, VyXxer a spus: Simplificat: pana la urma repari masina si singur, dar cand ai un mecanic... Mai simplificat, se pare ca masina nici nu e stricata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Eu tot nu inteleg de ce apelati la preoti sa va boteze copiii, sa va cunune sau sa va inmormanteze, cand nu sunteti obligati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 48 minute, VyXxer a spus: Noi nu stim cu liberul arbitru? De aia sint mai multe religii. o alta notiune dubioasa.. din aceeasi categorie cu sufletul, divinitatea si restul. O asemenea notiune nu poate sta ca baza pentru niciun "De aia", pentru ca nu se poate dovedi ca exista asa ceva. Si vorba unui tip fain: That which can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence. La fel de valabil si pt mniezo si toate celelalte woo-woos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vladf Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 25 minute, categoria"A" a spus: Iar acest citat din Kant l-am folosit in timpul studiilor pe care le-am urmat inca de pe vremea cand Wikipedia nici nu se inventase. Numai un incult ca tine ar putea sa-si imagineze ca orice citat trebuie sa provina in mod obligatoriu de pe internet si nu din cultura generala a unor oameni care au mai pus si mana pe o carte la viata lor. Al dracu profesionala, scoate filozofi pe banda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 (editat) Acum 26 minute, frankone a spus: That which can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence. Faptul ca respingi nu inseamna automat si ca nu exista. Asta nu pot sa priceapa ateistii, anume ca daca acum nu ai posibilitatea sa dovedesti un lucru, asta nu inseamna ca el nu este acolo. Valabil pentru ce vrei tu... Desi omenirea a aparut de milioane de ani, pana la aparitia microscopului nu puteai demonstra ca exista virusii, dar totusi ei erau prezenti. Iti dai seama cat de frustrant era pentru cei ce erau convinsi ca exista niste chestii invizibile pentru ochiul uman atunci cand se intalneau cu cei ce nu credeau acest lucru. Pobabil ca vor mai trebui sa treaca alte cateva milioane de ani pana se va inventa "microscopul" care ne va ajuta sa dam raspunsul la intrebarea despre ceea ce se ascunde in spatele ideii de Dumnezeu. Editat Aprilie 22, 2020 de categoria"A" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 17 minute, Starcream a spus: ...spune ca oricum ar fi preotii, noi avem nevoie de ei... Iar eu mi-am exprimat deja parerea si am spus ca nu avem nevoie de ei oricum ar fi. Te rog sa intelegi pozitia mea inainte de a ma categorisi in vreun fel. Acum 45 minute, vladf a spus: Al dracu profesionala, scoate filozofi pe banda. Adevarul este ca tie iti bate porumbu-n geam, iar eu iti vorbesc despre cuante. Nu stiu ce o fi in capul meu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vladf Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 5 minute, categoria"A" a spus: Adevarul este ca tie iti bate porumbu-n geam, iar eu iti vorbesc despre cuante. Nu stiu ce o fi in capul meu... Tu vorbesti de foame ma ce sa si faci intre doua chioraituri de mate. Si ca sa-ti raspund, nimic, nu e nimic in capul tau. Ti-am mai spus-o si inainte, ti-o spun si acum, cat de trista sa-ti fie viata incat sa-ti faci multiple conturi sa te certi anonim cu lumea pe aici, mai si vorbesti cu tine si-ti dai dreptate, abia astept sa te contrazici cu vreo clona de a ta, sa vezi acolo razboiul clonelor. Pa, bovis. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 5 minute, vladf a spus: ...chioraituri de mate... nimic... nimic... clona... bovis. Tu chiar dai pe dinafara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 49 minute, VyXxer a spus: Eu stiu ca singura libertate pe care o ai e cea de a alege. Desi totul e relativ. pai tocmai asta ziceam, ca la fel de bine libertatea asta poate fi doar o iluzie, alegerile noastre sa fie toate determinate de factori pe care doar demonul lui Laplace i-ar putea contabiliza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 E tristețe în Moldova: https://www.agerpres.ro/culte/2020/04/22/mitropolia-moldovei-va-sprijini-parohiile-care-au-ramas-fara-venituri-din-cauza-interzicerii-activitatilor-religioase-in-biserici--491114 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator goe 75 Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 BOR = organizatie de tip mafiot. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 3 ore, Starcream a spus: Bun exemplu, si ai dreptate. Nu e deloc bun exemplul, dar degeaba, ca nu ai cui sa ii explici, ca oricum nu pricepe nimic. Eu am renuntat sa ii mai raspund ineptiilor.. Dar de dragul argumentului si plictiselii de carantina, iti scriu tie.. Can be dismissed nu inseamna can be disproved, inseamna ca daca o afirmatie e aruncata fara nicio baza, atunci ea poate fi ignorata fara nicio baza, fara sa fie nevoie de justificare pentru asta, asta evident nu inseamna ca ar dovedi contrariul ei.. dar logica nu este pentru toti din pacate. Virusurile sunt cu totul alta poveste, nu exista nicio asemanare intre situatii, dar din nou, e prea complicat pentru unii sa analizeze in profunzime. Lucrurile in stiinta pot fi dovedite si indirect - cum de multe ori se intampla, fara sa fie acces direct la probe, se creaza un model, un corp de presupuneri, se calculeaza niste consecinte dupa care se compara consecintele calculate cu ce se poate observa experimental. Daca lucrurile se potrivesc, modelul este dovedit corect (pana la proba contrarie, evident), ipoteza fiind validata. O alta minte isteata a zis ca "No amount of experimentation can ever prove me right; a single experiment can prove me wrong.". Deci e foarte rational sa acceptam existenta unor fenomene la care nu avem acces direct (optic, prin microscop, luneta, ce vrei tu) dar care sunt in concordanta cu tot ce stim despre lume, dar pe de alta parte, nu exista niciun experiment care sa suporte ipoteza d-zeu.. sunt doar fabulatii, oricat se screm unii sa gaseasca asemanari anecdotice cu fapte din lumea reala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Urla frustrarea din voi. Iar asta se intampla pentru ca, desi ca ateisti ar trebui sa nu va intereseze subiectul si sa nu aveti nicio parere cu privire la el, totusi va stresati sa dovediti ca Dumnezeu nu exista. Un ateist adevarat nu ar face asta niciodata, insa voi nu sunteti niste ateisti pur-sange, intelectuali rasati, ci niste neica-nimeni care habar n-au pe ce lume se afla, niste extremisti care au imbracat haina ateismului militant, chiar fundamentalist as putea spune, pe spatele carora se intemeiaza astazi religia ateista si biserica ei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 (editat) 1 oră în urmă, categoria"A" a spus: Bor functioneaza pe baza ideii de existenta lui dumnezeu,cum dumnezeu nu exista,bor trebuie desfiintat.Totodata,cei care sustineti existenta lui dumnezeu,a sfintilor,alui isus,poate ne spuneti clar,unde se afla dumnealor.Nu spuneti ca in cer,acolo sunt -150 grade Editat Aprilie 22, 2020 de pinnochio Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Am un prieten care era tot asa viteaz, si contesta tot ce se referea la biserica. Dupa ce s-a procopsit cu un cancer la plamani, directia muntele Athos la batut matanii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator john17 Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 10 ore, categoria"A" a spus: "Ateist" cu sensul indicat de tine nu exista Aha, deci numa' mata ai dezlegare la licențe poetice... VID-20200422-WA0014.mp4 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 12 minute, Starcream a spus: Poate m-am uitat eu la prea multe SF-Uri, dar dacă luam in calcul evoluția tehnologiei din ultimii 200 de ani, raportat la miliardele de ani ale universului, am putea sa tragem o concluzie destul de logica precum ca orice e posibil. Corect!! Tocmai de aceea, contrar a ceea ce vomita intr-una unele personaje inguste la minte de pe aici, nu afirmam negativul, ci negam afirmatia! Orice este conceptual posibil, cata vreme nu este definit prin contradictii logice. Dar in asteptarea dovezilor, nu putem decat sa ne abtinem de la acceptarea acestor variante. (si aceasta pozitie trebuie sa o adoptam in mod nepartinitor cu privire la multe alte notiuni, gen mos craciun, zana maseluta, shrek, .. etc etc ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 26 minute, shashka a spus: Am un prieten care era tot asa viteaz, si contesta tot ce se referea la biserica. Dupa ce s-a procopsit cu un cancer la plamani, directia muntele Athos la batut matanii. S-a vindecat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 Acum 17 minute, pinnochio a spus: S-a vindecat? Nu vad ce importanta are... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate