Sari la conținut

Yamaha MT-09 Tracer


Vlad S
 Share

Postări Recomandate

După cum am promis pe un topic precedent(cel pentru fostul meu TDM), vreau să continui să prezint motocicletele deținute. Treaba asta nu are de a face cu mândria de a avea o anumită motocicletă, ci cu utilitatea prezentării experiența cu un anumit model. Deși azi comunitatea moto e considerabil mai mare comparativ cu momentul în care m-a prins pe mine microbul motociclismului, în continuare multă lume cumpără motociclete pe baza celor citite (inclusiv eu) și prea puțini reușesc să le testeze înainte de achiziție. Totodată, defectele tipice unui model sunt mult mai ușor de prevenit ori rezolvat pe baza experiențelor altora, precum și alegerea unui anumit accesoriu.

 

La începutul anului eram destul de departe de a fi în punctul prezent, cel în care scriu acest topic. Eram foarte mulțumit după 4 ani alături de un frumos exemplar de TDM 900A din 2005 pe care am parcurs peste 25.000 km și mă pregăteam să-i aduc niște mici îmbunătățiri (mai multe detalii găsiți pe topicul dedicat). Totuși, stând și gândindu-mă, am realizat că circumstanțele sunt de așa natură încât dacă nu înlocuiesc motocicleta acum, probabil schimbarea ar mai fi putut avea loc abia peste câțiva ani. Și așa a apărut primul gând în această direcție. Dar nu eram sigur că vreau să fac acest pas, mai ales că în ultimii ani nu m-am gândit ce altă motocicletă aș vrea.

De când am renunțat la off-road acum aproape 10 ani am schimbat 4 motociclete: două Yamaha TDM 900 (2003 și 2005) și două Yamaha FJR 1300A (2003 și 2006). După cum bine au subliniat @Gixu. și @Christian 1 pe fostul topic, poate că viața e prea scurtă să ai de două ori aceeași motocicletă și trebuie să încerci și ceva nou. Prin urmare, chiar dacă primul gând ar fi fost să îmi încerc norocul cu un FJR din a treia generația, mi-am amintit de părțile care nu m-au încântat la el (greutatea mare și manevrabilitatea tipică unei motociclete mari de touring) și de povestea aia cu „ciorba reîncălzită”. Cu toate acestea, experiența cu TDM-ul a fost departe de a avea a face cu gastronomia și tipul acesta de motocicletă all-round m-a convins ca utilitate și potrivire cu ceea ce-mi doresc eu. Doar că, conceputul „all-round” e destul de vag, în aceasta categorie fiind incluse o multitudine de motociclete cu diverse caracteristici (sportive, adventure, naked, etc.). Prin urmare, trebuie să alegi bine care caracteristică să fie predominantă. Și stând și gândindu-mă cât de bine m-am înțeles cu TDM-ul (scuze, cred că devin ușor obositor în legătură cu el) am zis că mi-ar plăcea o motocicletă în același stil, doar că ușor mai modernă/ recentă. Pe cât încet s-a dezvoltat conceptul în primele două decenii cu prima versiune a TDM 850 (apărut la începutul anilor '90 și primit cu reticență), pe atât de răspândit a devenit după 2010: Ducati Multistrada, Triumph Tiger, KTM SMT990, BMW S1000XR, Yamaha MT09 Tracer, Kawasaki Versys 1000 ș.a. Stând și citind review-uri și comparative, coroborat și cu bugetul destinat achiziției, au început să se restrângă tot mai mult opțiunile. Concomitent, se contura o părere în legătură cu Tracer-ul, o motocicletă derivată din naked-ul MT09, dar care încă avea o parte din ADN-ul crossover-ului TDM . Pe grupurile de posesori din întreaga lume sunt o grămadă de oameni încântați de model și de ceea ce oferă și care nu văd alternative mai bune. Cel puțin din punctul acesta de vedere seamănă cu fosta, dar cam așa e cu toți fanii unei anumite motociclete.  Ok, asta să fie, calitatea Yamaha nu m-a dezamăgit în ultimii 10 ani, sper să nu fie cazul nici acum. A da... și tot procesul acesta de selecție a fost făcut în grabă, fără ride test și prea mult timp de gândire, cam în două săptămâni fiindcă trebuie să dau un răspuns cumpărătorului fostei (dacă nu aveam o alternativă rezonabilă, nu aveam suficiente motive să renunț pe lângă plictiseală).

 

Și așa am ajuns la următorul capitol din poveste și anume cel referitor la achiziție. Cei care au mai schimbat motociclete de-a lungul timpului știu că primăvara este un anotimp bun să vinzi o motocicletă: cumpărătorul dornic de a începe noul sezon cât mai repede e dispus să renunțe mai ușor la târguială doar să se vadă plecat mai repede la drum, iar vânzătorii cunosc acest lucru și influențează ușor prețul. Prin urmare, nici n-am apucat bine să vând TDM-ul că deja și sunam să mă interesez de câteva Tracer-uri în Germania, căutând un exemplar din 2016-2017 cu kilometri rezonabili și cu câteva accesorii. În paralel, îl rugasem și pe Marcel (@Motologistic) să întrebe pe la dealerii pe care îi cunoaște dacă au ceva interesant în portofoliu (din păcate fără mare succes, multe motociclete fiind pregătite a fi scoase la vânzare cu câteva sute de euro în plus când va începe sezonul). 

 

Norocul a fost de partea mea și am găsit un frumos exemplar din 2016 cu 31.000 km, pe culoarea lava red, care venea dotat cu un kit de suspensie (Streetbox! - arcuri progresive și amortizor 460) de la Hyperpro. După câteva discuții și negocieri cu neamțul am „bătut palma” și am vorbit cu Marcel să meargă după el. O săptămână mai târziu, motocicleta ajungea la mine, fix în starea descrisă de Marcel (ocazie cu care îi mulțumesc și aici și îi recomand serviciile).

 

20210227_132723.thumb.jpg.7daea556b3c99e804674245a25f04460.jpg 20210227165714_IMG_1923.thumb.JPG.bcb5b7e00048c162fff1fd482ece254c.JPG

 

Motocicleta este într-o stare foarte bună, singurul defect vizibil fiind o zgârietură pe handguard-ul stâng (un mic incident în care a fost scăpată la manevrarea pe loc). Vopseaua e într-o stare impecabilă, contrar celor citite cum că se zgârie foarte ușor. De asemenea, față de anumite serii produse în anul 2015 nu are nicio problemă cu rugina. Kitul de lanț a fost schimbat în urmă cu 2.500 km, deci este practic nou. De asemenea, bateria a fost schimbată recent. În prezent, a fost necesar doar un schimb de ulei și filtru, dar urmează să schimb și lichidul de frână, filtrul de aer, bujiile și să îi sincronizez admisia. În rest, pe parte de consumabile și întreținere nu necesită nicio investiție pentru sezonul actual.

 

Ca și accesorii am reușit să mă informez și să îmi fac o listă cu cele necesare:

1) Parbriz - cel stoc nu oferă o protecție suficientă la înălțimea mea (1.78 m) nici pe setarea cea mai înaltă și cu șaua în poziția joasă (curentul de aer e fix pe vizieră. Motocicleta a venit cu un parbriz sport (mai scurt cu câțiva cm decât originalul) de la Puig, care în setarea cea mai joasă și cu șaua în poziția de sus îmi aruncă aerul pe piept, fără să fie zgomot la nivelul căștii. E un atu într-o zi toridă de vară, în schimb la 10 grade îmi doresc ceva ce să oferă mai multă protecție. Astfel, m-am orientat către un Givi 2122DT, care va ajunge în zilele următoare (o să revin cu impresii despre el).

 

20210302_204952.thumb.jpg.fdb659e127607c876a956a85e03d6b0e.jpg

 

2) Bagaje - având în vedere că în 4 ani am utilizat o singură dată cutiile laterale pe vechea motocicletă, am decis să nu investesc în așa ceva (pentru cei interesați, recomand setul de la Shad SH36 - se potrivește bine cu linia motocicletei și sunt mai accesibile comparativ cu Givi). În schimb, am dorit un topcase suficient de voluminos în care să poată intra bagajele necesare pentru o săptămână. Am remarcat de mai mulți ani Shad SH58X și am văzut că are recenzii foarte bune, fiind lăudată versatilitatea oferită de cele 3 dimensiuni reglabile (pentru o ieșire de o zi nu ai nevoie de un topcase foarte voluminos). În plus, consider că se încadrează foarte bine cu linia motocicletei (de gustibus...).

În poza e setat pe dimensiunea XL (58L) și a încăput un tankbag SW-Motech Pro Trial și o cască Shoei Ryd cu sistemul de comunicație atașat, plus încă ceva mărunțișuri.

 20210304_150616.thumb.jpg.ac9f4f4157abe81aecf790aa199460e4.jpg

 

În ultimii 8 ani am folosit un tankbag Held Funtour cu magneți de care am fost foarte mulțumit, dar care a zgâriat puțin rezervorul de-a lungul timpului. În toamnă am achiziționat un SW-Motech Pro Trial (pe care îl pomeneam anterior), avantajul sistemului constând în faptul că gențile sunt rigide și se prinde de un inel atașat bușonului de la rezervor și nu au nevoie de alte puncte de contact. Inelul are aceeași prindere ca și în cazul TDM-ului, astfel că nu au fost necesare alte investiții. În plus, mi se pare că se potrivește bine cu linia motocicletei.

 

20210227221737_IMG_2022.thumb.JPG.020d43320b59b49919406a16feb2f033.JPG

 

3) Alte mărunțișuri pe care o să le prezint după ce le voi monta.

 

Joi am reușit să fac prima tură (un pic peste 150 km) cu Tracer-ul și a fost WOW!

 

IMG_2042.thumb.jpg.1391b81958f438e03027764175d5c0f6.jpg IMG_2048.thumb.jpg.030015dba2c8991cdf19b2e30c7b921a.jpg

 

E cu totul altceva decât m-am obișnuit în acești ani, în primul rând din punct de vedere al greutății. Menționam mai devreme că FJR-ul era greu (mai ales pregătit de un drum lung sare peste 300 kg - nu e chiar distractiv prin Alpi), dar nici TDM-ul nu e chiar ușurel. Versiunea cu ABS are 226 kg cu plinul făcut, la care adăugând restul accesoriilor ajungi la aproximativ 240 kg. În comparație, Tracer-ul pregătit de drum (fără accesorii) are 210 kg... manevrarea pe loc e o joacă și e foarte ușor de ridicat pe cricul central inclusiv cu plinul făcut. De asemenea, și în mers se simte foarte ușor și agil. Pe lângă greutate, agilitatea are legătură și cu ampatamentul scurt, de „naked” (al MT-ului), care o face extrem de manevrabilă. Se apleacă fără niciun efort în curbe și am observat din start că pot intra mult mai rapid și cu încredere în curbe. Suspensia de la Hyperpro se simte foarte bine, fiind suficient de rigidă pentru mers normal pe curbe, dar destul de comodă și pe cele câteva porțiuni cu asfalt mai denivelat pe care le-am parcurs (doar în timp voi putea să o evaluez).

Pe parte de motorizare e primul tricilindru pe care îl dețin. E ciudat, fiindcă nu sună nici ca un bicilindru paralel, nici ca un 4L, ci undeva între și are acel „șuierat” tipic. Ca și putere se simt cei 30 cp în plus (116 vs 86 la TDM) și îi livrează destul de plăcut. Nu e un motor cu care să mergi subturat, sub 4000rpm se simte ușor dezechilibrat, iar sub 3000 nu merge „rotund” (comparativ, FJR-ul putea funcționa bine chiar și în viteza a 5-a la 2000 rpm). Dar per total, ceea ce oferă e WOW în combinație cu greutatea scăzută și ciclistica pe care le-am amintit anterior. Legat de felul în care se simte accelerația, e considerabil mai cizelată în comparație cu TDM-ul și nu smucește aproape deloc în modul standard (netul e plin de persoane care se plâng de efectul de „snatchy throttle”).

În ceea ce privește poziția de mers e, din nou, altceva față de ce am mai experimentat. Ghidonul lat te face să te simți ca pe un streetfighter, dar poziția spatelui e dreaptă și ești „sus” (cu șaua montantă pe poziția înaltă) aproape ca și pe un adventure-touring. Poziția scărițelor dă Tracer-ul de gol că nu e un adventure sau touring, fiind mai în spate și mai sus, ca și în cazul unei motociclete de stradă (din nou MT-ul). Șaua nu e cea mai comodă, dar după 2 ore nu am resimțit vreo durere anume (în cazul în care e nevoie sunt pregătit să apelez la Motovis - transformarea în cazul TDM-ului a fost cea mai bună investiție făcută). Per total, poziția se simte comodă, e suficient de agresivă în zona curbelor și simt că se potrivește cu caracterul motocicletei.

Pe parte de dotări, farurile cu LED sunt printre cele mai bune montate pe o motocicletă, iar bordul oferă o gamă variată de informații. Spațiul de sub șa e destul de limitat, dar măcar șaua pilotului are două poziții de înălțime.

Am remarcat și câteva minusuri:

- Scărițele metalice sunt destul de mici și pe partea dreaptă se resimt niște vibrații între 3-4000 rpm (pe lista de achiziții sunt niște scărițe de TDM/FJR);

- Brațele oglinzilor sunt mult prea scurte, oricum le-am reglat îmi văd coatele pe mai mult de jumătate din suprafața lor (am comandat deja niște extensii);

- Radiatorul e total neprotejat (trebuie să îi cumpăr o protecție, altfel există riscul să se fisureze în timp de la o pietricică „zburătoare”);

- Protecțiile de mâini sunt mai mult de design, nu prea protejează în fața vântului (pentru cei care au nevoie există câteva extensii after market - pentru mine nu e o prioritate);

- Oala de ambreiaj e zgomotoasă la relanti în neutru (o problemă tipică a motorului CP3);

- Finisajele sunt ușor mai puțin „cizelate” față de modelele mai vechi (e una dintre zonele de compromis - pe lângă suspensia stoc slabă - prin care s-a coborât prețul motocicletei, dar nu e nimic grav).

 

Care e părerea mea în acest moment? Este de departe o îmbunătățire considerabilă față de celelalte motociclete pe care le-am deținut până acum. E o motocicletă perfectă? Nu există așa ceva, toate motocicletele având plusuri și minusuri. Dar cu accesoriile potrivite poate fi motocicleta perfectă pentru ce am eu nevoie. Mă bucur că am reușit să fac această schimbare și sper să nu mă dezamăgească în timp.

 

IMG_2083.thumb.jpg.3647662b0f6f087b36723137ed670f26.jpg  IMG_2054.thumb.jpg.6dcd5d230a7e81203de6de0ca3edd83a.jpg IMG_2076.thumb.jpg.9aa50c18a00b5c8c25bb78a9b1d12c7e.jpg IMG_2060.thumb.jpg.1b05e4401d8017d544393a3fdd6cd2cc.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari Vlad pt alegerea facuta! Sa aveti parte de aventuri frumoase si minunate impreuna!

 

si mie mi-a placut maxim motoreta asta si motorul mi se pare demential.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari si numa km buni înainte!

 

Tracer'u mi se pare o alegere greu de refuzat (evident in sectorul ei) luând în considerare performanțele,  aspectul, tehnologia, preț. 

 

După ce am mers pe gt'eu a fost greu sa justific alte motoate din categoria asta.

 

Sunt curios daca se îmbunătățește vibrația cu alte căruțe, asta fiind singurul minus pe care l-am resimțit, dar din plin..!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 11 ore, Vlad S a spus:

(e una dintre zonele de compromis - pe lângă suspensia stoc slabă - prin care s-a coborât prețul motocicletei, dar nu e nimic grav).

Umila mea părere este că frânele și suspensiile reprezintă cu mult peste 50 % dintr-o motocicletă. 

Depinde însă cum te dai și ce vrei de la ea. După urma de  pe guma spate, probabil ești genul care merge încet și admiră peisajul, iar în cazul asta poți merge cum a ieșit motorul din fabrică. 

Dacă te dai mai sportiv, upgrade-urile la elementele sus menționate sunt un must. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumiri pentru urări!

 

Acum 55 minute, l.u.v a spus:

Umila mea părere este că frânele și suspensiile reprezintă cu mult peste 50 % dintr-o motocicletă. 

Depinde însă cum te dai și ce vrei de la ea. După urma de  pe guma spate, probabil ești genul care merge încet și admiră peisajul, iar în cazul asta poți merge cum a ieșit motorul din fabrică. 

Dacă te dai mai sportiv, upgrade-urile la elementele sus menționate sunt un must. 

 

Luigi, e o realitate partea cu finisajele mai slabe calitativ. ABS-ul din care erau făcute carenele de pe TDM ori FJR era dublu ca grosime, sistemele de fixare erau mai sănătoase și erau mai puține zone tehnice expuse (zona jugului inferior, spatele bordului, etc.). Probabil și treaba asta aduce câteva procente în plus sau minus, după caz, la capitolul greutate.

Legat de suspensii, aruncă o căutare pe Google și o să vezi o multitudine de articole și păreri pe tema asta (fără să conteze cum te dai). În schimb frânele în combinație cu niște plăcuțe adecvate au doar recenzi bune.

 

Legat de comentariul cu urma de pe anvelopă, cine îi dă „capăt” la 8-11 grade pe asfaltul plin încă de urme de sare și nisip îi prezint felicitările mele scrise și îi urez mult noroc în continuare.

Apropo, cred că am menționat pe undeva prin postare că au fost primi 150 km făcuți cu o motocicletă total nouă pentru mine, pe un drum public cu trafic, la începutul lui martie. Dacă cineva e dispus să riște, nu are decât, dar acasă am o familie care mă așteaptă să mă întorc de fiecare dată întreg și sănătos. Prin urmare, am învățat să merg mai încet și să mă bucur mai mult de peisaj decât să nu fiu depășit de nimeni și nimic. Dar...ce e rău în asta? 🙂

Asfalt uscat, drumuri bune și lipsite de incidente! 😉

Editat de Vlad S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai noroc de ea Vlade,cu multi kilometri si fara probleme! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru achizitie. Cu mici ajustari este o motocicleta foarte faina si nostima mai ales pe viraje. Modul cum livreaza puterea acest motor face toti banii. Pe viitor (mai mult ca moft) te sfatuiesc sa schimbi evacuarea cu una after market. Scapi de ceva kilograme (destul de multe) si castigi un sunet mai interesant, daca esti fan de asa ceva (mai ales fara db killer)

Sa o stapanesti sanatos si sa ai parte de ea fara evenimente.  😉

IMG_8593.1.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, Christian 1 a spus:

Hai noroc de ea Vlade,cu multi kilometri si fara probleme! :)

 

Mersi Cristi! :cheers:

 

Acum 6 ore, MirceaB a spus:

Felicitari pentru achizitie. Cu mici ajustari este o motocicleta foarte faina si nostima mai ales pe viraje. Modul cum livreaza puterea acest motor face toti banii. Pe viitor (mai mult ca moft) te sfatuiesc sa schimbi evacuarea cu una after market. Scapi de ceva kilograme (destul de multe) si castigi un sunet mai interesant, daca esti fan de asa ceva (mai ales fara db killer)

Sa o stapanesti sanatos si sa ai parte de ea fara evenimente.  😉

IMG_8593.1.JPG

 

Mulțumesc! În legătură cu toba, mi se pare că se aude destul de tare chiar și cea stock. Având în vedere că fac ture de 4-600 km per zi nu mă atrage ideea de a se auzi mai tare de atât.

 

Acum 3 ore, AdrianB1 a spus:

Vad ca i-ai spus asa de cateva ori, exista MT-09  si exista Tracer 9, dar nu exista MT09 Tracer.

 

Ești sigur? Prima generație (2015 -  2017) s-a numit MT-09 Tracer, modelul 2018 - 2020 s-a numit Tracer 900, iar generația nou lansată (2021) se numește Tracer 9.

Greșeala mea e că nu am pus cratima la MT-09 (cale pe care rog am să rog un administrator să corecteze). Mersi oricum pentru gândurile bune.

Editat de Vlad S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tin bine minte MT sunt doar cele naked si Tracer cele carenate, chiar daca le spune 9 sau 900 si au acelasi motor si cadru. Ideea e ca nu exista combinatia MT si Tracer.

 

Edit: asta e valabil in Europa, in Japonia e MT-9 Tracer. Naiba ii intelege pe astia cu numele lor dubioase.

 

Am vrut acum vreo 2 ani sa imi iau si eu una, dar am inteles ca e o diferenta foarte mare de consum fata de Tracer 700, cam ce consum scoti cu ea? La ture lungi am facut plinul la 350-400 km cu FZ6 si pe hartie Tracer 700 are autonomie chiar un pic mai mare, cateodata mi-e lene sa tot alimentez daca sunt pe undeva pe autostrada prin vestul Europei unde benzina costa cu 30-40% mai mult decat la 2 km de autostrada sau daca fac plinul de 4 ori intr-o zi ca atunci cand am venit de la Budapesta la Bucuresti prin Cluj si am alimentat la Budapesta, undeva la granita inainte de Oradea, la Aiud si iarasi dupa Pitesti. Tracer 900 consuma cu 50% mai mult in specificatii, adica un plin tine sub 250km, asa e?

Editat de AdrianB1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

11 hours ago, l.u.v said:

Umila mea părere este că frânele și suspensiile reprezintă cu mult peste 50 % dintr-o motocicletă. 

Depinde însă cum te dai și ce vrei de la ea. După urma de  pe guma spate, probabil ești genul care merge încet și admiră peisajul, iar în cazul asta poți merge cum a ieșit motorul din fabrică. 

Dacă te dai mai sportiv, upgrade-urile la elementele sus menționate sunt un must. 

 

Fix așa e.

 

Acum, eu am mers cu motoreta asta și am rămas plăcut surprins de suspensii și frâne - nu sunt top, dar nici slabe. Ce-i drept n-am dat-o pe curbe, doar prin oraș și puțin pe lângă. Dar e all-rounder bun, mai ales în categoria ei de preț. Se vede unde au mai tăiat costuri (în afară e echipament, calitatea plasticelor, cusături șa, etc.), dar per total chiar o motoretă decentă și versatilă. Peste moartea pasiunii de Honda oricum. Să se bucure OP-ul de ea. Păcat doar de top-case-ul ăla, cam toate au și mi se pare oribil, oricât de util ar fi. Transformă orice motocicletă într-o utilitară pe 2 roți. Părere strict personală.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 ore, AdrianB1 a spus:

Daca tin bine minte MT sunt doar cele naked si Tracer cele carenate, chiar daca le spune 9 sau 900 si au acelasi motor si cadru. Ideea e ca nu exista combinatia MT si Tracer.

 

Edit: asta e valabil in Europa, in Japonia e MT-9 Tracer. Naiba ii intelege pe astia cu numele lor dubioase.

 

Am vrut acum vreo 2 ani sa imi iau si eu una, dar am inteles ca e o diferenta foarte mare de consum fata de Tracer 700, cam ce consum scoti cu ea? La ture lungi am facut plinul la 350-400 km cu FZ6 si pe hartie Tracer 700 are autonomie chiar un pic mai mare, cateodata mi-e lene sa tot alimentez daca sunt pe undeva pe autostrada prin vestul Europei unde benzina costa cu 30-40% mai mult decat la 2 km de autostrada sau daca fac plinul de 4 ori intr-o zi ca atunci cand am venit de la Budapesta la Bucuresti prin Cluj si am alimentat la Budapesta, undeva la granita inainte de Oradea, la Aiud si iarasi dupa Pitesti. Tracer 900 consuma cu 50% mai mult in specificatii, adica un plin tine sub 250km, asa e?

 

Vlad are dreptate cu denumirile de mai sus

 Prima generație (2015 -  2017) s-a numit MT-09 Tracer, modelul 2018 - 2020 s-a numit Tracer 900, iar generația nou lansată (2021) se numește Tracer 9

 

Prima generatie a fost o derivatie din mt-09, ca atare l-au denumit astfel. apoi au schimbat denumirea si acum au schimbat-o iar.. ei stiu dc..

https://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_Tracer_900

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v changed the title to Yamaha MT-09 Tracer

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...